Şimdi Ara

HTC 10 Deneyimlerim

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
431
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Yıllardır htc markasından başka telefon kullanmam. Kullandığım m8 ekran kırılması sonrası tamire gittikten sonra stabil çalışmamaya başlayınca telefonu değiştirmem gerekti. Ben de htc 10 aldım.
    Ben kötü özelliklerinden başlamak istiyorum. (bir önceki telefonum m8)
    1-elde tutuş çok kötü. Kenarlardaki jiletlenmis keskin hatlar çok rahatsız ediyor.
    2-gunes ışığında ekranı görmek neredeyse imkansız. Aynı anda m8 cam gibiyken 10 da hiç bişey net değil.
    3-birkac dakika konuştuktan sonra kulakta aşırı ağrı yapıyor. Konuşamıyorum resmen.
    4-hoparlor sesi m8 e göre çok geride. Duymak çok zor.
    5-cok ısınıyor. Şu yazıyı yazarken bile rahatsız ediyor beni.
    6-muzik player ve galeri gibi uygulamaların olmamasi çok kötü olmuş. Parayla uygulama satın almak zorunda kaldım. Hangi uygulama daha stabil ve güzel diye bir sürü apk denememde cabasi.
    7-wifi çekim kuvveti çok kötü. M8 in iki diş çektiği yerde WiFi modemi görmüyor.
    8-ekran açıkken şarj su gibi gidiyor. Durdurmak imkansız. Yazıya başladığımda %20 idi şimdi %14.umarim sonuna kadar yeter :)
    9-dahili klavyesi berbart. M8 de SwiftKey kullanıyordum. Buna da yükledim ama m8 deki gibi güzel çalışmadı.
    Biraz da iyi özelliklerinden bahsedeyim.
    1-kulakliklar harika. Müzik dinleme deneyimi muhteşem. Üstüne telefon yok kesin. Ama ben kulaklıkla müzik dinlemiyorum malesef :)
    2-sarj dolumu 1.45 saat diyorlar ama benim tel 40 dk. Gibi bir sürede %95 e geldi. Gayet hızlı.
    3-serbest yerleşim temaları çok güzel ve zevkli. 2 saat onlarla uğraştım keyif alarak.
    4-2 yıllik 100 GB bulut hesabı veriyor. Diğer htc telefonum ve hediyelerle şuan drive hesabım 235 GB :)

Son olarak şarjım %12 ve telefon elde tutulmayacak kadar ısındı. O yüzden yazıyı bitiriyorum.
    Selamlar :)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Hiç güncelleme yaptınız mı acaba?

• Yaptım ama yaptıktan sonra kullanmadım. Kutusunda şuan, satmayı ya da takas etmeyi planlıyorum. Bir kaç güncelleme vardı bunlardan biri wifi ile ilgiliydi. Büyük ihtimalle wifi çekim gücü iyilesmistir. Belki ısınma ve hızlı batarya tüketimi de düzelmistir.

• hayırlı olsun dicem ama pek olmamış gibi
  • quote:

Orijinalden alıntı: pisrabbit

Yaptım ama yaptıktan sonra kullanmadım. Kutusunda şuan, satmayı ya da takas etmeyi planlıyorum. Bir kaç güncelleme vardı bunlardan biri wifi ile ilgiliydi. Büyük ihtimalle wifi çekim gücü iyilesmistir. Belki ısınma ve hızlı batarya tüketimi de düzelmistir.

kaça satıyorsun elden alabilirim donanımsal bir sorun yoksa
  • 1 ve 2'yi biliyorum telefon daha yeni olduğu için aylık güncellemelerle düzeltilecektir fakat htc 10 kullanımımda ben hiç rastlamadım ısınmaya kullanımımda derken yaklaşık 1 saatlik kullanımımda ayrıca hoparlör sesini ben beğendim kesinlike iphone 6s'ten çok daha üstün galeri konusunda katılıyorum wifi konusunda katılmıyorum 6s çekmediği yerde htc 10 1 diş çekiyordu sarj konusunda katılmıyorum süreleri normal iyi değilde normal yani klavye konusundada katılıyorum klavyeyi daraltmışlar
  • realceday R kullanıcısına yanıt
    İlk seçeneğim takas yönünde. Çünkü satıp o paraya telefon bulamamak da var. Yurt dışından Huawei p9 plus getirebilme durumu var. Haber bekliyorum. 2.200 e falan mal olacak bana gelirse. Geleceği kesinlesirse bu fiyata satarım. Telefon sıfır zaten. Hiç bir problemi yoktur diye düşünüyorum. Telefonu ilk ve ikinci olmak üzre 2 kere şarj ettim. %35 te kapatıp kutusuna koydum. O arada donanımsal bir sorunla karşılaşmadım. Ayrıca ben samsundayim

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Sen başka marka ve işletim sistemi olan bambaşka bir telefonla katsilastiriyorsun. Bense aynı markanın 2 sene önceki telefonuyla karsilatirdim :) htc nin efsane telefonu m7 olarak dinlendiriyor ama bence efsane telefonu m8. Ne zamanki düşürdüm telefonu ekranı kırıldı. Serviste ekranı degistiklerinden sonra bir türlü ayar tutmadı telefon. İlk hoparlör sorunu verdi sonra kamera derken ana kartı değiştirdiler. Şimdi odak ölçer kamera çalışmıyor ve üst hoparlör patlak. Buna ek ana kart değişti ve imei değiştiği için güncelleme almıyor.

• pisrabbit kullanıcısına yanıt
    bende az kalsın alıyordum ama çok kalın ve kaba geldi incelediğimde (redmi Note 3 gibi bir phaplet bile daha ince, ağırlık olaraksa aynı),home tuşu orantısız olmuş vede inceleme sitelerinde ekran sürelerini wi-fi sıkıntılarını görünce rotayı mi 5'e kırdım ve onu aldım.

• quote:

Orijinalden alıntı: pisrabbit

Yıllardır htc markasından başka telefon kullanmam. Kullandığım m8 ekran kırılması sonrası tamire gittikten sonra stabil çalışmamaya başlayınca telefonu değiştirmem gerekti. Ben de htc 10 aldım.
    Ben kötü özelliklerinden başlamak istiyorum. (bir önceki telefonum m8)
    1-elde tutuş çok kötü. Kenarlardaki jiletlenmis keskin hatlar çok rahatsız ediyor.
    2-gunes ışığında ekranı görmek neredeyse imkansız. Aynı anda m8 cam gibiyken 10 da hiç bişey net değil.
    3-birkac dakika konuştuktan sonra kulakta aşırı ağrı yapıyor. Konuşamıyorum resmen.
    4-hoparlor sesi m8 e göre çok geride. Duymak çok zor.
    5-cok ısınıyor. Şu yazıyı yazarken bile rahatsız ediyor beni.
    6-muzik player ve galeri gibi uygulamaların olmamasi çok kötü olmuş. Parayla uygulama satın almak zorunda kaldım. Hangi uygulama daha stabil ve güzel diye bir sürü apk denememde cabasi.
    7-wifi çekim kuvveti çok kötü. M8 in iki diş çektiği yerde WiFi modemi görmüyor.
    8-ekran açıkken şarj su gibi gidiyor. Durdurmak imkansız. Yazıya başladığımda %20 idi şimdi %14.umarim sonuna kadar yeter :)
    9-dahili klavyesi berbart. M8 de SwiftKey kullanıyordum. Buna da yükledim ama m8 deki gibi güzel çalışmadı.
    Biraz da iyi özelliklerinden bahsedeyim.
    1-kulakliklar harika. Müzik dinleme deneyimi muhteşem. Üstüne telefon yok kesin. Ama ben kulaklıkla müzik dinlemiyorum malesef :)
    2-sarj dolumu 1.45 saat diyorlar ama benim tel 40 dk. Gibi bir sürede %95 e geldi. Gayet hızlı.
    3-serbest yerleşim temaları çok güzel ve zevkli. 2 saat onlarla uğraştım keyif alarak.
    4-2 yıllik 100 GB bulut hesabı veriyor. Diğer htc telefonum ve hediyelerle şuan drive hesabım 235 GB :)

Son olarak şarjım %12 ve telefon elde tutulmayacak kadar ısındı. O yüzden yazıyı bitiriyorum.
    Selamlar :)

Bir önceki telefonu M8 olan biri olarak bende yazayım birkaç şey.

1.Kenarların rahatsız etmesi gibi bir şey bende olmadı zira adamlar elde tutuşu daha rahat hale getirmek için traşladılar kenarları.
    2. Güneş altında aç parlaklığını ayna gibi gör ekranı, görememe gibi bir sorun yaşamıyorum.
    3. Konuşma konusunda şöyle bir durum var, hoparler gerçekten yüksek ses veriyor ve en gürültülü ortamda bile rahat konuşabiliryorsun. Eğer sende ağrı yapıyor ise sesini kısarsın ağrımaz kulağın.
    4.Hoparlör sesi olarak geride olduğunu söyleyemeyeceğim sadece alt üst hoparlör konusuna alışman lazım.
    5.ısınma konusundan bahseden ilk kişisin bu telefonda. M9 deneyimin olsa idi zannetmiyorum böyle yazacağını. Standart ısınma var, Al alaşım kasa doğal olarak ısıl iletim ile donanım ısını yayıyor. Kasma yapacağına varsın telefon ısınsın.
    6. Adam akıllı müzik dinleyen vatandaşlar ne google müziği ne de telefonun kendi playerını kullanmıyor. İyi olmuş vesile ile program satın alman, umarım iyi bişiler bulabilmişsindir.
    7. Wifi konusunda hiç problem yaşamadım. Evimde yaklaşık 6-7 arası cihazın bağlandığı kalitesizlikten ölen turksat modem var. Hiç bağlantı sorunum olmadı.
    8. Pili m8'den kesinlikle daha iyi. Htc 10 ana konusunu araştırırsan kapatacağın bazı programlar ile pil ömründe ciddi artış sağlayabilirsin ama dediğin kadar akıp giden bir şarj durumu yok.
    9. Dahili klavyeden bende hiç hazetmedim. Swift key kullanıyorum bende.

Artıları yazmışsın zaten. Güncellemelerini yap ondan sonra deneyimlerini paylaş bir de öyle bakalım derim sana

• sanatairum kullanıcısına yanıt
    Hocam, yine maddeler halinde hem cvp vericem sana hemde sorularım olacak.

1-sen telefonu nasıl tutuyorsun bilmiyorum ama ben tuttuğum zaman sağ elimin serçe parmağı ile aşağıdan destek veriyorum telefona kaymasın diye ve o keskin hatlar serçe parmağımı acıtıyor.
    2-güneş altındaki parlaklığı çözdüm. güç tasarruf modundaydı telefon. ekran parlaklığı tamamen açık olmasına rağmen sistem kısıtlıyormuş parlaklığı. güç tasarruf modunu kapattığım zaman ekran söylediğin gibi ayna gibi oldu. yalnız bunun için güç tasarruf modundan ödün vermek istemiyorum. hem güç tasarruf modu açık, hem de ekran parlaklığı full ayarda nasıl yaparım ??
    3-ben duyma konusunda sıkıntı yaşamadım bu güne kadar. iyi duyarım. m8 de hoparlör %50 deyken net duyuyordum zaten keza bunda da öyle. max. yapmamama rağmen ağrı yapıyor. daha önce bu deneyimi yıllar önce nokia e72 yaşamıştım.sar değerine bağlamıştım. telefonu değiştirince ağrıda ortadan kaybolmuştu. sanırım bu sorun benim kulaklarımın fazla hassas olmasıyla alakalı.
    4-hoparlör konusunda m8 ile 10 u yan yana koyup dinlemen lazım. ikiside elimde şuan. bariz fark var ve htc 10 bir hayli geride.
    5-telefonu çok deneme şansı bulamamıştım satarım diye. güncellem sonrası biraz daha kullanıcam bakalım belkide ısınma düzelir. yoksa bir sorun da olabilir telefonda belki de.
    6-adam akıllı müzik dinleyen birisi değilim ama telefon zil sesini sürekli değiştiren birisiyim.arayan zil sesi için mp3 leri kırpma özelliği htc müzik playerda mevcuttu. işimi çok çok iyi görüyordu. galeriden hiç bahsetmemişsin. :)
    7-wifi m8 in gerindeydi bariz şekilde ama ona da güncelleme geldi. herhalde o da düzelmiştir.
    8-bu konuda senin tercih ettiğin bir program ya da yöntem varsa ve paylaşırsan sevinirim.
    9-swift klavyede kaydırma özelliğini kapattığın zaman ,sola doğru kaydırınca son kelimeyi siliyor. bu özellik m8 de canavar gibi çalışırken 10 da çalışmıyor. sende durum nedir acaba ?

• pisrabbit kullanıcısına yanıt
    yaklaşık 2 aydır HTC 10 kullanıyorum naçizane bende görüşlerimi paylaşayım bu konular ile ilgili

1- serçe parmağı acıtma konusuna katılıyorum case kullanmak zaruri bir durumda
    2- güç tasarrufu açıkken ekranı full yapsak da tam parlaklık olmuyor ama şahsen gün ışığında problem yaşamadım
    3- kulak ağrıtma konusunda uzun süreli konuşmada rahatsızlık hissetmedim
    4- hoparlör konusunda kesinlikle geride eski jenerasyonlardan
    5- ısınma konusu diğer telefonlardan(iphone dahil) fazla değil bence
    6- fotoğraf galerisi için Quickpic programını şiddetle tavsiye ederim. hem de ücretsiz.
    7- wi-fi konusu bu telefonun kanayan yarası. hem iphone ile hem de başka android telefonlar ile birebir test ettim. kesinlikle az çekiyor.
    8- şarj konusunda 1 tam günü çıkartıyorum sürekli kullanım ile
    9- klavye konusundaki tavsiyem ise google klavye. son derece rahat çalışıyor.

• Yorumlar o kadar farklılık gösteriyor ki almaya cesaret edemıyorum,

her marka her model telefonu tr fiyatından çok daha aşağı alabilmeme rağmen hala M7 kullanıyorum, değiştirmeye de kıyamıyorum, sanki alacağım hiç bir model beni M7 kadar memnun etmeyecekmiş gibi geliyor, 3 yıldır kullanmama rağmen ne bataryasında problem var ne donma ne kasma hiç bir sıkıntısı yok kasası da ilk günkü gibi :)

Tabi artık daha iyi performans gösteren daha iyi bir kamerası olan bir cihaz alayım dedim, ilk tercihim Htc10 ama yorumları okudukça hevesim kaçıyor.

Birisi bataryası çok iyi derken başkası çok kötü diyor, kimi ses süper derken başkası ses çıkmıyor diyor, kimi ergonomik derken kimisi de elimi acıtıyor diyor... özetle beni htc10 almam konusunda cesaretlendirecek bir yorum göremedim.

diğer alternatifim ise LG5
  • quote:

Orijinalden alıntı: maxim

Yorumlar o kadar farklılık gösteriyor ki almaya cesaret edemıyorum,

her marka her model telefonu tr fiyatından çok daha aşağı alabilmeme rağmen hala M7 kullanıyorum, değiştirmeye de kıyamıyorum, sanki alacağım hiç bir model beni M7 kadar memnun etmeyecekmiş gibi geliyor, 3 yıldır kullanmama rağmen ne bataryasında problem var ne donma ne kasma hiç bir sıkıntısı yok kasası da ilk günkü gibi :)

Tabi artık daha iyi performans gösteren daha iyi bir kamerası olan bir cihaz alayım dedim, ilk tercihim Htc10 ama yorumları okudukça hevesim kaçıyor.

Birisi bataryası çok iyi derken başkası çok kötü diyor, kimi ses süper derken başkası ses çıkmıyor diyor, kimi ergonomik derken kimisi de elimi acıtıyor diyor... özetle beni htc10 almam konusunda cesaretlendirecek bir yorum göremedim.

diğer alternatifim ise LG5

Ben de M7 sonrası HTC 10 almaya karar verenlerdenim, kişiden kişiye değişen ufak tefek sorunları var ama kesinlikle pişman olmazsınız. Kulaklık sesi çok iyi, hoparlör sesi önceki jenerasyona göre biraz az ama çok net ve temiz, kamera çok iyi, elde tutuşu gayet iyi ve en önemlisi yağ gibi akıyor. Arayüzün sade ve aynı iş için birden fazla uygulama olmaması güzel olmuş. Bu telefonla ilgili şikayet edilecek şeyler bazı cihazlarda wifi çekim kuvvetinin biraz az olması ve büyük oyunların biraz geç yüklenmesi olabilir.

• Bende E8 den geçenlerdenim. Bu cihaz ile ilgili arkadaşın dediği problemleri ele aldığımda benim tek yaşadığım sorun klavye(hiç beğenmedim) ile dış hoparlör sesi. Dış hoparlörü şöyle söyleyebilirim ses yüksekliği konusunda aynı belki ama kalite konusunda (e8 daha çok bass veriyor gibi geliyor) gerçekten e8 den kötü. E8 de M8 in aynısı plastik kasa olanı zaten ses ekran herşeyi ile aynı. Wi-fi sorunu evet e8 den evimdeki odadan 1 diş daha az çekiyor (e8 2 diş 10 1 diş çekiyor) ama kesinlikle kaliteden ödün vermiyor. İnternet hızın ne ise kesiksiz kullanabiliyorsun. Batarya çok çok iyi elde tutuş çok iyi ben herhangi bir problem yaşamıyorum bu konularda. Tabi ki herkesin kendi fikri cihazı kullanıp düzgün bir test yapman lazım.
  • Teşekkür ederim cevaplarınız için, gold renk almayı düşünüyorum gerçeğini hiç görmedim teshirlerde hep siyah ve gümüş vardı, tavsiye eder misiniz?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi maxim -- 23 Eylül 2016; 1:09:43 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.