Şimdi Ara

***HTC 10 REHBER (ROOT-RECOVERY-BL UL-SOFF-CUSTOM ROM)*** (58. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
1.273
Cevap
17
Favori
43.525
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
16 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 5657585960
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Tamam sıkıntı olacağını sanmıyorum.Önceki denemelerde zaten silinmiş olabilir.
    Şimdi rom yükleme işi var.

Edit: 2 kez yükleyip ardından tekrar reboot ettiniz mi download mode'a?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-31C666817 -- 5 Ekim 2018; 12:47:37 >
  • 1. yüklemede şu hatayı verdi
    FAILED (remote: 90 hboot pre-update! please flush image again immediately )
    finished. total time: 4.707s

sonra 2. kez yükleme yaptım
    C:\Users\fatih\Desktop\htc dosyaları\fastboot>fastboot flash zip firmware_2.41.709.73.zip
    target reported max download size of 1579200000 bytes
    sending 'zip' (66244 KB)...
    OKAY [ 3.029s]
    writing 'zip'...
    (bootloader) HOSD CL#857212
    (bootloader) get 7 images from zip(zip_type=3)
    (bootloader) start@7
    (bootloader) aboot_signed.img@100%
    (bootloader) boot.img@100%
    (bootloader) fsc.img@100%
    (bootloader) hosd_signed.img@100%
    (bootloader) recovery.img@100%
    (bootloader) rfg_3.img@100%
    (bootloader) venus.img@100%
    (bootloader) Update zip file OK
    (bootloader) end@Done
    OKAY [ 6.163s]
    finished. total time: 9.194s

bu sefer yukardaki gibi biraz kısa oldu nedense firmware yüklemeardından reboot to download mode seçip yeniden download moda geldim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi veerzaara -- 5 Ekim 2018; 12:52:39 >

• quote:

Orijinalden alıntı: veerzaara

1. yüklemede şu hatayı verdi
    FAILED (remote: 90 hboot pre-update! please flush image again immediately )
    finished. total time: 4.707s

sonra 2. kez yükleme yaptım
    C:\Users\fatih\Desktop\htc dosyaları\fastboot>fastboot flash zip firmware_2.41.709.73.zip
    target reported max download size of 1579200000 bytes
    sending 'zip' (66244 KB)...
    OKAY [ 3.029s]
    writing 'zip'...
    (bootloader) HOSD CL#857212
    (bootloader) get 7 images from zip(zip_type=3)
    (bootloader) start@7
    (bootloader) aboot_signed.img@100%
    (bootloader) boot.img@100%
    (bootloader) fsc.img@100%
    (bootloader) hosd_signed.img@100%
    (bootloader) recovery.img@100%
    (bootloader) rfg_3.img@100%
    (bootloader) venus.img@100%
    (bootloader) Update zip file OK
    (bootloader) end@Done
    OKAY [ 6.163s]
    finished. total time: 9.194s

bu sefer yukardaki gibi biraz kısa oldu nedense firmware yüklemeardından reboot to download mode seçip yeniden download moda geldim
    OK. O zaman romu yüklemeyi deneyin şimdi.

• son gönderdiğiniz romu 2PS6IMG diye adlandırıp sd karta attım sonra telefondan iki kere kurdum ama daha önce firmware de gelen hata yani tp_syn3708.img@FAIL ve 33 RU_UPDATE_FIRMWARE_FAIL hataları veriyor
  • quote:

son gönderdiğiniz romu 2PS6IMG diye adlandırıp sd karta attım sonra telefondan iki kere kurdum ama daha önce firmware de gelen hata yani tp_syn3708.img@FAIL ve 33 RU_UPDATE_FIRMWARE_FAIL hataları veriyor
    Şimdi sorun şu:
    Eğer telefon s-off unlocked ise herşey yapılabilir.
    Mesela ben olsam şu anda eğer firmware donwload mode içinde 2.41.709.3 görünüyorsa,cid mid tr yaparım ve 2.41.401.3 ya da .4 ruu.exe yüklerim ve sorun kökten çözülür,eğer fw .709.3 ise ama.
    Yani Nougat fw var demek ve tr versiyona çeviririm.
    Eğer üsttekiler geçerli ise ve hala olmuyorsa yolda bir yanlış yapılıyor olabilir.
    Download mode ss varsa bakalım bi.
  • ***HTC 10 REHBER (ROOT-RECOVERY-BL UL-SOFF-CUSTOM ROM)***

ne uygun görürseniz onu yapalım hocam.***HTC 10 REHBER (ROOT-RECOVERY-BL UL-SOFF-CUSTOM ROM)***

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi veerzaara -- 5 Ekim 2018; 15:20:12 >

• quote:

ne uygun görürseniz onu yapalım hocam.
    O zaman eğer telefon fw 2.41.709.3 olduysa download moda girin cid mid tr yapın sonra 2.41.401.3 ya da .4 yada .41 fw yükleyin sonra TR Nougat stock rom atın derim ben.
    Ama bu hatalarda bir tuhaflık var vermemesi lazım bu hatayı,özellikle en sonuncu denediğinizde.
    Yani Cid __621 iken 709.3 fw 2 kez fastboot ile attınız
    .709.3 romun ismini 2PS6IMG.zip yapıp sdcarda attınız
    Reboot to download dediniz
    Sonra volume tuşunu kullanarak onay verip flaşladınız
    ise hata almamanız lazım.

Telefon s-off unlocked cid taiwan fw .709.3 iken.

Edit: .73

Edit: Bu durumda iken verdiğim taiwan rom dediğim şekilde yüklenebilmeli.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-31C666817 -- 5 Ekim 2018; 15:28:20 >

• hocam sabrınız için teşekkürler ama dediğiniz gibi cid mid tr yaptım ve 2.41.401.4 ve .41 firmware yüklerken yine aynı hatayı verdi.
    ***HTC 10 REHBER (ROOT-RECOVERY-BL UL-SOFF-CUSTOM ROM)***

2.41.709.3 firmware yüklerken hata vermiyor ama rom atarken alıyorum bu sefer hatayı acaba taiwan romun exe sini mi denesek
  • quote:

hocam sabrınız için teşekkürler ama dediğiniz gibi cid mid tr yaptım ve 2.41.401.4 ve .41 firmware yüklerken yine aynı hatayı verdi.

2.41.709.3 firmware yüklerken hata vermiyor ama rom atarken alıyorum bu sefer hatayı acaba taiwan romun exe sini mi denesek
    Son birşey deneyelim. Telefonsuz yönlendirmek zor kusura

bakmayın.

Cid mid taiwan yapın

Reboot to download

.709.73 fw 2 flaş

reboot BOOTLOADER

fastboot erase persist

Reboot to download

.709.73 ruu.zip isim değiştirip rom yükleme

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• CID-HTC__621
    MID-2PS620000 olacak değilmi
    709.73ruu.zip romu da 2PS6IMG diye yeniden adlandırıp sd karta atarak sd kart üzerinden power up tuşuyla yüklüycem değilmi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi veerzaara -- 5 Ekim 2018; 16:41:54 >
  • quote:

CID-HTC__621
    MID-2PS620000 olacak değilmi
    709.73ruu.zip romu da 2PS6IMG diye yeniden adlandırıp sd karta atarak sd kart üzerinden power up tuşuyla yüklüycem değilmi
    Ses tuşuyla
    2PS6IMG.zip

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-31C666817 -- 5 Ekim 2018; 16:45:21 >
  • dediklerinizi harfiyen yaptım .709.73 fw kurdum sonra fastboot erase persist komutu bootloader dan yapınca oldu daha önce download modda olmamıştı
    ama gelin görün kü rom yüklemeye kalkınca yine hata verdi.

tr firmware kurarken veren hata taiwan rom kurarken çıkıyor karşıma.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi veerzaara -- 5 Ekim 2018; 17:5:17 >
  • quote:

dediklerinizi harfiyen yaptım .709.73 fw kurdum sonra fastboot erase persist komutu bootloader dan yapınca oldu daha önce download modda olmamıştı
    ama gelin görün kü rom yüklemeye kalkınca yine hata verdi.

tr firmware kurarken veren hata taiwan rom kurarken çıkıyor karşıma.
    Edit: şu anda bootloaderdan recovery seçince ne açılıyor?

persist silindi madem ruu.exe deneyin. US Unlocked.https://www.htc.com/us/support/htc-10/news/
    2.51.617.32 romunu indirin. biraz aşağı kaydırın sayfayı Unlocked HTC 10 Software Update Instructions 11.8.2017 kısmında.

fastboot oem writecid BS_US001
    fastboot oem writemid 2PS650000
    Reboot to download

ardından Telefonu pc'ye orjinal kablosu bağlayın download mode açıkken,sonra ruu.exe ileri ileri diyerek kurun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-31C666817 -- 5 Ekim 2018; 17:37:19 >

• recovery olayı şöyle hocam gönderdiğiniz 2 tane taiwan firmware vardı ya.
    firmware_2.41.709.73 yükleyince hem firmware yüklendi diyor hem de telefonun orjinal recovery programı yükleniyor ama PMEUHL_2.41.709.3_NoWipe_TWRP3030 firmware yükleyince hata veriyor ve recovery twrp oluyor. bütün ihtimalleri denediğim için biliyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi veerzaara -- 5 Ekim 2018; 17:51:47 >
  • quote:

recovery olayı şöyle hocam gönderdiğiniz 2 tane taiwan firmware vardı ya.
    firmware_2.41.709.73 yükleyince hem firmware yüklendi diyor hem de telefonun orjinal recovery programı yükleniyor ama PMEUHL_2.41.709.3_NoWipe_TWRP3030 firmware yükleyince hata veriyor ve recovery twrp oluyor. bütün ihtimalleri denediğim için biliyorum.
    Şu anda orjinal ise recovery. Factory reset deneyip ardından romu kurar mısnız? Bu arada rom boyutu yaklaşık 2 gb. değil mi? Yanlışlıkla başka birşeyin ismini değiştirip kurmaya çalışmıyorsunuzdur,çünkü ben daha önce yaptım öyle birşey.
  • evet 2.05 gb 2PS6IMG_PERFUME_UHL_N70_SENSE80GP_MR_hTC_Asia_TW_2.41.709.73_Radio_1.0.U010241a@61226_79.07_F_release_511209_signed_2_4 rom bu factory reset deyince cihaz açıldı dil yükleme ekranına geldi. ben yine download moda aldım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi veerzaara -- 5 Ekim 2018; 18:4:33 >
  • hocam factory reset yaptıktan sonra rom yine hata verdi ama şu an rom yüklemeden nougatta telefon açıldı. ne iş anlamadım. roma gerek kalmadı mı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi veerzaara -- 5 Ekim 2018; 19:52:10 >
  • quote:

hocam factory reset yaptıktan sonra rom yine hata verdi ama şu an rom yüklemeden nougatta telefon açıldı. ne iş anlamadım. roma gerek kalmadı mı
    Hard reset yapın. Yani Telefonu recoveryden önce wipe cache ardından factory reset yapın. sorun çıkmazsa devam,çıkarsa bakarız.
  • dediğiniz gibi recoveryden önce wipe cache partition sonra yine recoveryden wipe data/factory reset yaptım. download modda ayrıca factory reset vardı onu yapmadım ama sanırım aynı. cihaza reset attığımda ilk anda dil seçimi ekranında dokunmatik tepki vermiyor tekrar açıp kapayınca telefonu düzeliyor. sizde oluyormuydu hiç acaba böyle bir problem.

ayrıca ne kadar teşekkür etsem azdır. usanmadan bana destek oldunuz. siz olmadan yapamazdım.

ek olarak eğer cihazı garantiye gönderme durumum olursa otadan android 8 yükleyip daha sonra cid mid değerlerini orjinal yapsam ve download modda tekrar "fastboot oem lock" komutuyla lock kilitlesem olur değilmi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi veerzaara -- 5 Ekim 2018; 22:41:18 >
  • quote:

dediğiniz gibi recoveryden önce wipe cache partition sonra yine recoveryden wipe data/factory reset yaptım. download modda ayrıca factory reset vardı onu yapmadım ama sanırım aynı. cihaza reset attığımda ilk anda dil seçimi ekranında dokunmatik tepki vermiyor tekrar açıp kapayınca telefonu düzeliyor. sizde oluyormuydu hiç acaba böyle bir problem.

ayrıca ne kadar teşekkür etsem azdır. usanmadan bana destek oldunuz. siz olmadan yapamazdım.

ek olarak eğer cihazı garantiye gönderme durumum olursa otadan android 8 yükleyip daha sonra cid mid değerlerini orjinal yapsam ve download modda tekrar "fastboot oem lock" komutuyla lock kilitlesem olur değilmi.
    Cid değiştirirseniz telefon açılmaz, hem cid hem rom değiştirmeniz lazım. Lock yapmayın, kesinlikle tavsiye etmiyorum, zaten anlamazlar bile.

Telefonda bir sıkıntı var gibi, bende böyle olmazdı hiç yeni yüklemelerden sonra.

Geçmiş olsun, artık telefonu kullanmıyorum ama elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışıyorum. Umarım en kısa zamanda sorununuz çözülür.

• 
Sayfa: önceki 5657585960
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.