Şimdi Ara

HTC Desire alacağım ama...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
973
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Aması şu. Bir telefoncuda 10 gün kullanılmış bir model 1000 liraya satılıyor.Gidip alasım var, ama birkaç sorum var öncelikle.

* Eğer ki telefon arızalanırsa, bu telefon yasal olarak Türkiye'de olmadığı için garantiye veremem değil mi? Peki nasıl tamir ettiririm? Kısacası yurtdışından getirilen telefonlar hakkında ne düşünüyorsunuz?

* Bu soru da bonus. Diyelim yok telefonum garantili olsun dedim, gittim Galaxy S aldım. Custom rom yüklediğimde garanti dışı mı kalır?

• Eğer Desire HD'nin yanında faturası varsa, uluslararası 1 senelik garantisi mevcuttur. Zannadersem Türkiye'de garantiyi kullanabilirsin. HTC'ye açıp sorman gerekiyor
    Galaxy S aldın diyelim, custom rom yüklemen için en azından HD2'de öyleydi, bunda nasıl bilmiyorum ama HSPL gibi bir şey yapman gerekir. Bu garanti dışı bırakır cihazı, ta ki silip orjinal romu yükleyene kadar. Yani bir arıza durumunda custom romu silip, hspl'yi kaldırıp, orjinal romu yükleyip servise öyle götürmen gerekiyor
    Ama bana kalırsa, maksimum 2-3 hafta daha bekle HTC Desire HD modelinden al, çünkü bu cihaz inanılmaz bir şey
  • quote:

Orijinalden alıntı: erdinc_seray

Eğer Desire HD'nin yanında faturası varsa, uluslararası 1 senelik garantisi mevcuttur. Zannadersem Türkiye'de garantiyi kullanabilirsin. HTC'ye açıp sorman gerekiyor
    Galaxy S aldın diyelim, custom rom yüklemen için en azından HD2'de öyleydi, bunda nasıl bilmiyorum ama HSPL gibi bir şey yapman gerekir. Bu garanti dışı bırakır cihazı, ta ki silip orjinal romu yükleyene kadar. Yani bir arıza durumunda custom romu silip, hspl'yi kaldırıp, orjinal romu yükleyip servise öyle götürmen gerekiyor
    Ama bana kalırsa, maksimum 2-3 hafta daha bekle HTC Desire HD modelinden al, çünkü bu cihaz inanılmaz bir şey

Türkiye' de satışa çıkması keşke 2 hafta içinde falan olsa. Hem böylece HTC Desire ı da uygun fiyata alabiliriz, hem de garantili almış oluruz :D

• Ya arkadşlar bu uluslararsı garanti hikaye yok öyle bi olay distribütör kendi ital ettii mala garnti hizmeti sağlıyor, yurtdışından gelene deil. ama eğer distirübtör aracılııyla değil direk htc türkiye tarafından burada satış yapılıo olsa o zaman yurtdışından gelen cihaza uluslararsı granti kapsamına alınabilir
  • quote:

Orijinalden alıntı: krokant

Ya arkadşlar bu uluslararsı garanti hikaye yok öyle bi olay distribütör kendi ital ettii mala garnti hizmeti sağlıyor, yurtdışından gelene deil. ama eğer distirübtör aracılııyla değil direk htc türkiye tarafından burada satış yapılıo olsa o zaman yurtdışından gelen cihaza uluslararsı granti kapsamına alınabilir

yani ben bu telefonu paralel ithalat veya spot alırsam ve arızalanırsa elimde kalır tamir ettiremem. Doğru mudur?
  • Aynen dediin gibi birader yani servise verirsin tabki ama garnti kapsamında işelm yapmazlar, parasınıverip ööle tamir ettirirsin
  • Bugün Kadıköy'de Bahabey İletişim'den HTC Desire aldım, önceki sahibi bir hafta kullanıp iade etmiş dükkana. Cihazın bataryasının üzerindeki IMEI kodu ile kutudaki ve telefonun sorgulamasında çıkan numaralar aynı, yani bu konuda bir sorun yok. Ancak internette sorgulattığımda, kayıt dışı cihaz uyarısı aldım.

Dükkan sahibini aradım, cihazı satan arkadaş değil bir başkası açtı telefonu. Durumu anlattım, o da korkulacak bi durum olmadığını, yeni bildirildiyse henüz güncellenmemiş olabileceğini vs. söyledi. Yarın dükkana da tekrar uğrayacağım zaten ama önce sizlere de danışayım dedim. Sizce ne yapmalıyım, satıcı haklı olabilir mi?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Xperia P Aldım Ama?
    12 yıl önce açıldı
    ÇOK TEMİZ GALAXY S9 ********
    11 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: pirate_c

Bugün Kadıköy'de Bahabey İletişim'den HTC Desire aldım, önceki sahibi bir hafta kullanıp iade etmiş dükkana. Cihazın bataryasının üzerindeki IMEI kodu ile kutudaki ve telefonun sorgulamasında çıkan numaralar aynı, yani bu konuda bir sorun yok. Ancak internette sorgulattığımda, kayıt dışı cihaz uyarısı aldım.

Dükkan sahibini aradım, cihazı satan arkadaş değil bir başkası açtı telefonu. Durumu anlattım, o da korkulacak bi durum olmadığını, yeni bildirildiyse henüz güncellenmemiş olabileceğini vs. söyledi. Yarın dükkana da tekrar uğrayacağım zaten ama önce sizlere de danışayım dedim. Sizce ne yapmalıyım, satıcı haklı olabilir mi?

1- HTC kendi distribütörlüğünde bu ürünü getirmedi henüz Türkiye'ye. Bunlar zaten tamamen kayıtlı ve HTC garantili.
    2- Paralel ithalat ile getirmiş olan mağazalar olabilir. Ama onların ki de kayıtlı, yani legal. Sadece garantiyi kendileri sağlıyorlar, HTC değil.
    3- Ürün bir şekilde yurt dışından getirilmişse(yurt dışından akraba, arkadaş vasıtasıyla veya seyahat sırasında alma gibi), kayıt dışıdır. Pasaporta kayıt ettirilmesi gerekir. Pasaportla son 30 gün içerisinde yurt dışına çıkılmış olmalıdır. Bir pasaporta 2 senede yalnızca 1 ürün kayıt ettirilebilir.
    4- Kayıtsız telefon yaklaşık 30 gün boyunca kullanılabiliyor. Ama sonra kilitlenip kullanılamaz hale geliyor.
    5- Kayıt ettirilen telefonun maks 10 gün içinde işlemi hallediliyor.

Şimdi bu Bahabey kendisi ithal etmiş olsa ürünü zaten kayıtlı olurdu, kayıtlı olmadan satamaz. (kaçak olur). Sizden önce birine satıyor, ondan geri geliyor ama telefon kayıtsız bu sırada?? şimdi de size kayıtın yapılacağını söylüyor?? bana pek mantıklı gelmedi, Bahabey 3. şıkka giriyor olabilir...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi WilliamBillMunny -- 4 Ekim 2010; 15:04:47 >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.