Şimdi Ara

HTC DESIRE HD A'DAN Z'YE KOMPLE TEKNİK REHBER (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
578
Cevap
7
Favori
105.886
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • A2SD+ özelliğini destekleyen romlarda, bu özelliği nasıl kullanacağınıza dair anlatım Custom Rom Kurma başlığında paylaşılmıştır arkadaşlar, bilginize[:"(]
  • çok çok çok sağol cem hocam sen olmasan bu kadar çabuk custom rom ların tadına bakamicaktim. Nerdeyse 1 ay stock rom kullanmayı dusunuyordumki teli aldıktan 4-5 gün sonra bu rehberi yayinladin. Iyikide yayinlamissin dayanamayıp hemen girdim custom ROM işine ve çok memnunum custom romlardan herkese tavsiye ederim
  • @LaNDeR

Teşekkürler dostum, bol kurcalamalar
  • Cem hocam iki sorum olacaktı sana.
    1. Task killer programları kesinlikle kullanmayın demissin sebebini aciklayabilirmisin ?
    2. Custom ROM yapanlar bu yeni guncellemeden mahrum mu kalcan yada yeni çıkan custom romlardan zaten bu genellemeler mevcut mu
    Şimdiden teşekkür ederim cevaplar için
  • arkadaşlar bu android de tam ekran duvar kağıdı olmuyor mu
    elimde çok güzel walpaper lar var tam 800 x 480 lik ama bi türlü tam ekran yapamadım

youlu yoks açok kötü yav
  • abi bu hafıza arttırma olayını 5800 için bulsan süper olur
  • cem hocam bi sorum olacaktı. partition edilmiş bi sd karta pc den fat32 de format atınca kart birleşir mi tekrar. şunun için soruyorum. bi arkadaşım 500 mb ayırmış karttan, onı 1gb a çıkarmak istiyor. format atınca birleşmiyosa nası yapılır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: cmcntkn

BATARYA ÖMRÜNÜ UZATMANIN YOLLARI
    VE
    AŞIRI BATARYA TÜKETİMİNE SEBEP OLAN UYGULAMALARIN TESBİTİ

Herkesin ..............
    .
    ...

...

....
    ..

6- Mutlaka kullandığınız rom ile tavsiye edilen radio ve kernelleri kullanın.

7- “Taskkiller” diye tabir edilen görev yöneticisi tarzı uygulamaları kesinlikle kullanmayın.

8- Cihazı uzun süre kullanmayacaksanız yani kenarda öylece duracaksa işlemci hızınızı 720-800 mhz aralığında tutun.* Özellikle de geceleri yatarken.

.....

10- Yeni bir rom yüklemeden önce mutlaka Recovery menüsünden “wipe data” “wipe cache partition” yapın.

....

*: 720-800 mhz aralığının vermemin sebebi her cihazın minimum enerji tükettiği hızın farklı olmasıdır. Bunu deneyerek bulmalısınız.(current widget aracılığı ile) Genellikle 768 mhz de minimuma düşüyor ama cihazdan cihaza farklılık gösterebilir. İşlemci hızını çok düşürmeniz de pil sarfiyatını arttıracaktır.

NOT: Ek olarak internet tarayıcının ayarlarından “plugin” seçeneğini “on demand” olarak ayarlayın. Garip ama bazı cihazlarda işe yaramaktadır.

...

....

2- Cihazınızı fabrika ayarlarına geri döndürün. Recovery menüsünden “advanced-->wipe battery stats” yapın. Yada yeni bir rom yükleyeceksiniz “wipe data, wipe cache partition ve wipe battery stats” yaparak tertemiz bir şekilde yeni bir rom yükleyin.

.....
    ....

...
    .

ellerine sağlık hocam. ben desire bravo G7(normal desire) kullanıyorum ve sorularım var=)

6- Telefonumu vodafonedan aldım ve root olaylarına hiç girmedim bu seçeneği gözardı etmeliyim sanırım dime?
    7- peki taskkiler olmadan açık programları ne şekil kapatacağız?
    8-bunu nerden ayarlıyoruz

10. yeni romdan kastın yeni uygulama mı? eğer öyleyse o dediğin recovery nerden?(unutma root olaylarına girmedim)

NOT:' kısımını pek anlamadım öyle bi seçenek mi var internet taraycısında ( telefon şu anda garanti servisinde bakamıyorum)

2- Gene Root olayıylamı alakalı?

• quote:

Orijinalden alıntı: SeVaX

ellerine sağlık hocam. ben desire bravo G7(normal desire) kullanıyorum ve sorularım var=)

6- Telefonumu vodafonedan aldım ve root olaylarına hiç girmedim bu seçeneği gözardı etmeliyim sanırım dime?
    7- peki taskkiler olmadan açık programları ne şekil kapatacağız?
    8-bunu nerden ayarlıyoruz

10. yeni romdan kastın yeni uygulama mı? eğer öyleyse o dediğin recovery nerden?(unutma root olaylarına girmedim)

NOT:' kısımını pek anlamadım öyle bi seçenek mi var internet taraycısında ( telefon şu anda garanti servisinde bakamıyorum)

2- Gene Root olayıylamı alakalı?

Root olaylarına girmeyip yeni bir rom yüklemediysen radio ve kernel de bir değişiklik yapmana gerek yok, yapamazsın da zaten.

Arka planda açık kalan uygulamaları kapatmaya gerek olmadığı için taskkiller tarzı uygulamalara gerek yok. Bunun açıklamasını ilk sayfada yapmıştım. Şimdi konuya da eklerim.

O işlem için cihazı root edip, SetCPU programını kurarak işlemci hızını ayarlayabilirsin ancak. Başka şekilde olmaz.

"Yeni romdan" kastım yeni bir romdur. Uygulama yüklemeyle alakası yoktur.

İnternet tarayıcıda o seçenek var.

Evet, cihazı root etmeden Recovery menüsü yükleyemezsin.

@ercanekon
    Hafıza kartına format atınca hallolması lazım.

@fero44
    Olay telefonla alakalı değil, işletim sistemi ile alakalı. Symbian gibi bir işletim sisteminde zor.

@Thai-Fun
    Tam ekran duvar kağıdından kastın seçtiğin resmin tamamının duvar kağıdı yapılabilmesiyse(hiç kırpılmadan) eğer resmin çözünürlüğünün 960x854 olmalı.

@LaNDeR
    Taskkiller muhabbetinin sebebini ilk sayfada bir arkadaş için açıklamıştım. Şimdi konuya da ekleyeyim bari herkes onu sormaya başladı. Bunun da sebebi Android'i diğer işletim sistemleri ile aynı mantıkta çalışıyor gibi düşünmekten kaynaklanıyor sanırım.

Yeni güncellemeden kastın HTC'nin stock(orjinal) romlar için çıkardığı güncelleştirmeler ise rahat ol. Güncelleştirmelerin neden yapıldığı malum; mevcut romdaki eksiklik/hataları gidermek için. Custom romların da neden ortaya çıktığı malum; stock romlardaki eksiklik/hataları ortadan kaldırmak için. Custom romlarda bahsi geçen güncellemeler ya önceden yapılmıştır zaten yada yapılmadıysa bir sonraki sürümünde eklenecektir. En kötü ihtimalde custom romun yeni sürümünü yüklemen yeterli olacaktır. Stock rom a bu kadar takılmayın. Kullanabileceğiniz en kötü romlar stock romlardır.

• Neden "Taskkiller" tarzı görev yöneticileri kullanmamız gerektiğinin açıklamasını ilgili konuya ekledim arkadaşlar
  • Ilgi ve alakan için tekrardan teşekkürler cem hocam.
  • İlgine emeğine ve cevabına çok teşekkürler dostum.

Benim Desire hd T-Mobile gold card yapmadım ve çu an 1.75 e güncelledim
    custom rom yüklemeyi düşünmezsem başka ne kaybım olur yani gold card yapmasam ne olur ?

quote:

Orijinalden alıntı: cmcntkn

Neden "Taskkiller" tarzı görev yöneticileri kullanmamız gerektiğinin açıklamasını ilgili konuya ekledim arkadaşlar
  • quote:

Orijinalden alıntı: Thai-Fun

İlgine emeğine ve cevabına çok teşekkürler dostum.

Benim Desire hd T-Mobile gold card yapmadım ve çu an 1.75 e güncelledim
    custom rom yüklemeyi düşünmezsem başka ne kaybım olur yani gold card yapmasam ne olur ?

Goldcard bazı işlemleri yapabilmeniz için bir araç sadece. Goldcard yapmadan cihazınıza root yetkisi kazandıramaz, radio s-off ve eng s-off yapamaz ve tüm bunların sonucu olarak başta custom rom/radio/kernel yükleyememenin yanı sıra root yetkisi gerektiren uygulamaları kullanamazsınız. (SetCPU, Titanium Backup, Market Access vs vs)
  • 1.43 sürümlü vodafone cihazımda ilk adım olan root işlemini başarı ile gerçekleştirdim herhangi bir sorun çıkmadı fakat ikinci adım olan s-off işleminde

NOT: Radio S-Off işlemi esnasında her şeyi doğru ve eksiksiz yapmanıza rağmen "unknown error, probably connection" diye bir hata alıyorsanız;

1- "Radio tool exe" nin olduğu klasörü bilgisayarınızın ana dizinine atın. (C:\ )
    2- Komut istemi açıp, komut isteminden klasöre gidin.
    3- Sırasıyla önce "adb shell" komutunu, sonra da "su" komutunu girin.
    4- Komut istemini kapatıp, programı yeniden çalıştırın. Radio S-Off işlemini yapın.

burada yazdığınız "unknown error, probably connection" problemini yaşıyorum

ve dediğiniz gibi 1 .2. adımları yapıyorum fakat 3. adımda adb shell yazdığımda

HTC DESIRE HD A'DAN Z'YE KOMPLE TEKNİK REHBER

bu şekilde hata alıyorum ve dolayısıyla s-off yapamıyorum ne yapmam gerekli acaba neyi yanlış yapıyorum cihazım usb hata ayıklama modunda ve cihaz pc ye sadece şarj et ile bağlı. Denilenleri harfiyen yapıyorum fakat neden olmuyor?

• Downgrade etmediğiniz için olmuştur büyük ihtimalle.

1- cihazı donwgrade edip, işlemleri sırasıyla tekrar deneyin.
    2- olmazsa goldcard yapıp işlemleri sırasıyla tekrar deneyin.
  • Harika bir rehber olmuş.

Tebrikler.
  • Sağolasın dostum

yoksa sen de mi DHD aldın
  • @cmcntkn hocam ilgi ve alakanizdan dolayi cok tesekkur ederim.cihazin root olup s-off olmamasi enteresan bir durum hakikaten fakat dediginiz gibi downgrade yapmadigim icin sorun yasiyorum sanirim.bu arada simdilik root yetkisi bana yeter diger islemleri ve room.olayini bir kac hafta sonra hallederim ..rehber icin tekrar tesekkurler.
  • paylaşım için elinize sağlık.benim merak ettiğim olay cihazın kendisi ve uygulamaların otomatik güncelleştirmelerini nasıl kapatıp açabilirim.yani wifi olduğunda açıp yapacağım ama 3g kullanırken kapalı olsun istiyorum.3g yi kapatan program istemiyorum.sonuçta 3g açık olacak ki maillerimi alabileyim.
  • Uygulamaların otomatik güncelleştirmesi olduğu zaman size sormaktadır zaten. Kendiliğinden yeni sürümleri indirmez. Yeni sürüm indireceği zaman açılan sayfada "bu uygulama için otomatik güncelleştirmeyi aktifleştir" diye bir seçenek çıkar onu tıklamazsanız bir şey olmaz.
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.