Şimdi Ara

HTC Desire HD Pil Sorunu yazılım ile çözülüyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
50
Cevap
0
Favori
15.698
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Telefon genel olarak gerçekten çok güzel ,tek can sıkan şey pilin erken bitmesi . Bu konuda cuma günü HTC USA e mail gönderdim ve pil sorununun kabul edilemez olduğunu ,bir an önce buna bir çözüm bulmaları gerektiğini ,yazılımsal olarak veya yüksek kapasiteli bir pil üreterek sorunu çözmeleri gerektiğini belirttim. Bugün HTC TR üzerinden cevap geldi ,aşağıda Screenshot ı ekliyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ckrfatih -- 4 Nisan 2011; 16:47:08 >

• Bahsettikleri güncelleme zaten android 2.3 gingerbread guncellemesi. Internette beta versiyon modlar var. Açıkçası yazılımsal olarak öyle çok büyük bir gelişme beklemeyin sonuçta kullanılan pil 1230 ma lik pil.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi James T. Kirk -- 4 Nisan 2011; 19:10:32 >
  • 2.3 android sürümü ile bataryada öyle ahım şahım bir iyleşme olacağını sanmıyorum.
    2.3 ile dahada az gitmesinde ,bukadarinada raziyim ben.
  • Mevcut desire.hd yaziliminda pili tuketen bariz.bir hata yok. Bu sebeple yazilim ile buyuk bir gelisme beklemeyin. Belki ufak bir fark olur belli o da olmaz.

Desire hd nin pilinin cabuk bitmesinin en onemli sebebi bataryasinin 1230mah olmasi...
  • bence yeni sürüm yerine 1800mah falan batarya çıkarmaları lazım. çıkarırlarsa orj olarak alınır. bayağıda alan olur tahminimce.
  • DHD forumunda birinin telefonu kapanmış kaçak olduğu için, operatör desteği olmayınca pili 4 gün gitti halen bitmedi diyordu. Bence bir kaç ayar var onların hepsi normalde açık geliyor, kullanıcılar isteklerine göre bazılarını kapatırsa pil daha uzun gider gibi geliyor bana. 3G çok şarj yer mesela.
  • @ckrfatih

Bana kalırsa bu tarz mailleri burada yayınlamamanız gerekir.

Emailin altında bunun kişiye özel bir mail olduğu; asla yayınlanamayacağı ve dağıtılamayacağı açıkça belirtilmiş.

Bilginize.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Cihazın pili şikayet edilecek kadar yetersiz bir pil değil yalnız. Cihazı nasıl kullanacağınızı bilmeniz yeterli. Normal kullanım ile cihazın pili 2 gün gitmekte, bekleme konumunda ise 4 gün gitmekte. Bu süreler de fazlasıyla yeterli zaten. Şikayet etmeden önce biraz araştırmak, olayı incelemek lazım. Elinizdeki cihaz iPhone yada N97 değil. 1ghz işlemcisi, 4.3" ekranı olan bir canavar. Pil süresini nasıl uzatacağınızı öğrenmek için imzamdaki rehberden faydalanabilirsiniz.
  • benimki de 2 gün dayanıyor, kısa sürelerle oyun, galeri ve internet için kullanıyorum telefon özellikleri dışında.
  • quote:

Orijinalden alıntı: cmcntkn

Cihazın pili şikayet edilecek kadar yetersiz bir pil değil yalnız. Cihazı nasıl kullanacağınızı bilmeniz yeterli. Normal kullanım ile cihazın pili 2 gün gitmekte, bekleme konumunda ise 4 gün gitmekte. Bu süreler de fazlasıyla yeterli zaten. Şikayet etmeden önce biraz araştırmak, olayı incelemek lazım. Elinizdeki cihaz iPhone yada N97 değil. 1ghz işlemcisi, 4.3" ekranı olan bir canavar. Pil süresini nasıl uzatacağınızı öğrenmek için imzamdaki rehberden faydalanabilirsiniz.

Anlatamazsınız hocam birmilyon kerede yazsanız halen daha pil az gidiyor htc desire hd bataryası 1230 mah çok kötü tü kaka denmeye devam ediceklerde.Bizim milletimiz okumayı araştırmayı sevmez jöle kafa jöle mermer malesef :) Bilmezlerki 1230 mah lik güclendirilmiş bir bataryanın 2g 3g stanby süre değerleri pek çok 1400 mah lik bataryalardan bile fazladır...Kısacası bence sizde artık daha fazla çaba sarfetmeyin..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi teknofobi -- 10 Nisan 2011; 2:43:00 >

• Normal kullanımda ve günlük ortalama yarım saatten fazla telefon görüşmesi + ihtiyaç dahilinde net, + MSN açık sürekli, arda bir de wifi den markette gezinti.

2,5 günü devirdi. : ) Tabiki geceleri kapalı. Gayet yeterli bir süre. Tabi 4 gün olsa kimse hayır demez.
  • Ben Desire HD almayı düşünüyorum Ama bu batarya sıkıntılarından dolayı sürekli erteliyorum. wifi sürekli açık arada sırada net (msn face vb) Günde ortalama 1 saat telefon görüşmesi, biraz sms,, geceleri açık, arada programlarıda karıştırdığımı varsayalım 1saat,, bu batarya ne kadar dayanır?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi metweekie -- 10 Nisan 2011; 13:10:45 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Yazılımcı Online

DHD forumunda birinin telefonu kapanmış kaçak olduğu için, operatör desteği olmayınca pili 4 gün gitti halen bitmedi diyordu. Bence bir kaç ayar var onların hepsi normalde açık geliyor, kullanıcılar isteklerine göre bazılarını kapatırsa pil daha uzun gider gibi geliyor bana. 3G çok şarj yer mesela.

Hocam o mesajı ben de okudum da pek inandırıcı gelmedi açıkcası, cihazımın pil kullanımına baktıgımda genelde %70 ve yukarsı ekran kullanımı olarak gösteriyor. Şebeke ve diğer faktörlerin %30'u geçtiğini görmedim. Ekran parlaklığını düşükte tutarak sanırım azıcık daha uzatılabilir, yalnız dış mekanlarda göremiyorsunuz böyle olduğunda da.

quote:

Orijinalden alıntı: metweekie

Ben Desire HD almayı düşünüyorum Ama bu batarya sıkıntılarından dolayı sürekli erteliyorum. wifi sürekli açık arada sırada net (msn face vb) Günde ortalama 1 saat telefon görüşmesi, biraz sms,, geceleri açık, arada programlarıda karıştırdığımı varsayalım 1saat,, bu batarya ne kadar dayanır?

Sürekli 3G açık, Wifi kapalı, Gmail,facebook,twitter anlık push açık, sürekli internet kullanımı, arada müzik ve kamera kullanımı + 15-20 dk telefon konuşması ile bana 10 saat ancak gidiyor

Edit: Alıntı eklendi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emregorentas -- 10 Nisan 2011; 15:47:58 >

• 3g de iken tabiri caizse pilin anasını ağlatıyor ben mecbur gündüz dışarıda iken edge moduna alıyorum şimdilik çözümüm böyle buldum
  • quote:

Cihazın pili şikayet edilecek kadar yetersiz bir pil değil yalnız. Cihazı nasıl kullanacağınızı bilmeniz yeterli. Normal kullanım ile cihazın pili 2 gün gitmekte, bekleme konumunda ise 4 gün gitmekte. Bu süreler de fazlasıyla yeterli zaten. Şikayet etmeden önce biraz araştırmak, olayı incelemek lazım. Elinizdeki cihaz iPhone yada N97 değil. 1ghz işlemcisi, 4.3" ekranı olan bir canavar. Pil süresini nasıl uzatacağınızı öğrenmek için imzamdaki rehberden faydalanabilirsiniz.

Cihazın yılının ne kadar dayandığı kullanmayı bilip bilmemekle değil, nasıl kullanmak istediginizle daha çok alakali.

Bluetooth, gps, WiFi gibi elemanları kullanmıyor iken kapatmak aşikar zaten, evden çıkarken tv yi açık mı bırakıyoruz? Bunu yapmak sistemi bilmek demek değil, temel mantıkla hareket etmektir.

Gerisi seçime ve kullanima kalır. Mobil veriyi kapatip, Android ruhundan mahrum kalmak, push mailden mahrum kalmak kullanıcının secimidir. Birisi için pil ömrü daha önemlidir, mahrumiyeti göze alır, geceleri telefonu kapatır vs 3gün kullanır. Aynı mantıkla telefon özelliğinden de vaz geçip uçak moduna alırsınız, koyarsınız cekmeceye bir ay da dayanir. Başkası telefonu 24saat. kapatmaz, her an internete bağlı tutar akşamı ancak çıkartır. Başkası 3g de kullanır onu da goremez. Bu seçim meselesidir.

Telefona çuvalla para verip, onu bunu kapatalım, kullanmayivereyim deyip pili gunlerce uyandırmak, parasını ödediğim bir özelliğini istegimce kullanamamak bana mantikli gelmiyor. Android ruhundan uzak bir Android kullanıcısı olmak istemiyorum.

Yani uzatmayalım, pili az dayanan kullanıcı muhtemelen özelliklerden feragat etmeyip pil omrunden edendir. Diğeri özelliklerden feragat edip pil omrunden etmeyendir. Yani kullanmayı bilmiyorsunuz, piliniz çabuk bitiyor görüşüne katilmiyorum. Telefonu aldiginiz gün temel bilgiyi edinirsiniz zaten, gerisi seçimdir.

Sizin de pilinizin uzun dayanması kullanmayı bildiginizden değil, ya parasını odediginiz özellikleri hakkıyla kullanmamayi sectiginizden yada telefonu az kullanmanizdan kaynaklanıyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: ManoMachine

quote:

Cihazın yılının ne kadar dayandığı kullanmayı bilip bilmemekle değil, nasıl kullanmak istediginizle daha çok alakali.

Bluetooth, gps, WiFi gibi elemanları kullanmıyor iken kapatmak aşikar zaten, evden çıkarken tv yi açık mı bırakıyoruz? Bunu yapmak sistemi bilmek demek değil, temel mantıkla hareket etmektir.

Gerisi seçime ve kullanima kalır. Mobil veriyi kapatip, Android ruhundan mahrum kalmak, push mailden mahrum kalmak kullanıcının secimidir. Birisi için pil ömrü daha önemlidir, mahrumiyeti göze alır, geceleri telefonu kapatır vs 3gün kullanır. Aynı mantıkla telefon özelliğinden de vaz geçip uçak moduna alırsınız, koyarsınız cekmeceye bir ay da dayanir. Başkası telefonu 24saat. kapatmaz, her an internete bağlı tutar akşamı ancak çıkartır. Başkası 3g de kullanır onu da goremez. Bu seçim meselesidir.

Telefona çuvalla para verip, onu bunu kapatalım, kullanmayivereyim deyip pili gunlerce uyandırmak, parasını ödediğim bir özelliğini istegimce kullanamamak bana mantikli gelmiyor. Android ruhundan uzak bir Android kullanıcısı olmak istemiyorum.

Yani uzatmayalım, pili az dayanan kullanıcı muhtemelen özelliklerden feragat etmeyip pil omrunden edendir. Diğeri özelliklerden feragat edip pil omrunden etmeyendir. Yani kullanmayı bilmiyorsunuz, piliniz çabuk bitiyor görüşüne katilmiyorum. Telefonu aldiginiz gün temel bilgiyi edinirsiniz zaten, gerisi seçimdir.

Sizin de pilinizin uzun dayanması kullanmayı bildiginizden değil, ya parasını odediginiz özellikleri hakkıyla kullanmamayi sectiginizden yada telefonu az kullanmanizdan kaynaklanıyor.

Kesinlikle katılıyorum, bu arada böyle uzun bi mesajı mobil sürümle gayet başarılı yazmışşsınız (: noktalar, virgüller

• Telefonun içine giren ince ve küçük bu pil boyutlarında 1300mAh den daha yüksek kapasitede pil üretilmesi için yeni bir pil teknolojiine ihtiyaç bulunmaktadır. Hala bazı kullanıcılar daha yüsek kapasiteli pilin piyasaya çıkmasını bekliyorlar.
    Yapabileceğimiz tek şey arkadaşların bahsettiği gibi birkaç ayarla gereksiz fonksiyonların kapatılması.
    Bu arada satılan 1600-1800 mAh diye uçup giden çin pillerini örnek vermezseniz memnun olurum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ahmypc -- 11 Nisan 2011; 0:06:25 >
  • Arkadaslar Bu HTC de Kullanmadıgımız Htc'nın Kendı Yazılımlarını Nasıl Silebiliriziz

Amazon Mp3 vs gibi... 1 Kaç Tane Unistaller İndirdim Ama Htc nın Kendı Yazılımlarını Sılemıyoruz

Varmı 1 Yol Bilen ?
  • Pratik bir yontemi yok.

Root cihazlarda bazılarının kaldırılabildiğini okumustum sanırım ama tek basına rootun cözüm olacagını sanmıyorum.

Yada icindekini silip bir custom rom yukleyebilirsiniz. Dediğim gibi, pratik bir cözümü yok.
  • orjinal root kullanıyorum benim batarya neredeyse 2 gün sorunsuz gidiyor oyun oynuyanda çok benim telefondan arkadaşlardan resmen psp muamelesi görüyor en azından bana göre bi pil sorunu yok biraz abartılıyo gibi pil sorunu 3 saat felan aralıksız oyun oynayınca bitio bi günde ama sizde telefonu telefon olarak kullanın :)
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.