Öneri: Henüz HTC Desire sahibi değilseniz bu başlık sizin ön araştırmalarınız için yeterli gelmeyebilir.. Telefonu almadan önce size daha faydalı olabilecek başlıkların linkleri şöyledir:
Bu başlık HTC Desire kullanıcılarının "Uygulama" ve "Oyun"inceleme ve paylaşma başlığıdır. Uygulama ve oyunlar haricinde diğer her türlü paylaşım için yukardaki linkleri kullanmanız önerilir.. Arkadaşlar Desire başlıklarımız çok başarılı ve aktif başlıklar olmakla birlikte uygulama ve oyun aradığımızda çok karışık olabiliyor, ya da yetersiz kalabiliyor. Bazen de bazı uygulamaların nasıl çalıştığını ya da hangi ayarları yaparsak daha verimli çalışacağını da burda konuşabiliriz. Bu başlık altında özellikle; Telefonun şarj ve hafıza sıkıntıları için kullandığımız uygulamaların incelemelerini, Şarjını tam verimiyle kullanabilmek için destek aldığımız uygulamaların incelemelerini, Sistemi yavaşlatmayan ve hemen herkesin işine yarayabilecek sevdiğiniz uygulamaların incelemelerini, Ve önermek istediğiniz bütün uygulamaları paylaşmaktan çekinmeyin...
Ayrıca oyun tavsiyelerinizi de ilgiyle bekliyoruz.
Her türlü oyun ve uygulama tricklerimizi paylaşalım..;)
Uygulama ve oyun paylaşırken özellikle extra bir işleme gerek olmadan SD karta taşınma imkanının olup olmadığını belirtmemiz çok iyi olur kanaatindeyim. Lütfen bu uygulama ve oyunlar zaten diğer başlıklarda paylaşıldı demeyin, bütün HTC Desire sahipleri için bu sayfanın bir rehber gibi kullanılabileceğine ve faydalı olacağına inanıyorum. Herkes kendi açısından fikrini söylesin, bir uygulama yazıldı diye siz de tekrar yazmaktan çekinmeyin. Bir uygulama ne kadar çok önerilirse o kadar iyidir bence.
Açılışı kendim yapayım ve yararlı bulduğum programları paylaşayım isterim..
Battery Indicator Pro : Pil durumunu durum çubuğunda yüzde olarak gösteren, bildirim kısmını açtığınızda pille ilgili ufak bilgiler veren küçük ve faydalı bir program. Norton Security : Telefon için Norton olmaktan öte telefonu kaybettiğinizde ya da çalındığında (ya da kurcalamasını istemediğiniz bir arkadaşınızda unuttuğunuzda mesela;) kendinize bir mesaj göndererek telefonu kilitlemenize ya da içeriği silmenize de izin veren bir uygulama. Quick Settings : Bütün bağlantılarınıza, ses, zil ve ekran ayarlarınıza tek tıkla ulaşabildiğiniz ayrıca ekranı fener olarak kullanmanızı sağlayan bir uygulama. Apps Organizer : Uygulamalarınız fazla ve neyin nerde olduğunu bulamıyor musunuz ? Bu uygulama ister kendi klasörlerine ister sizin oluşturacağınız klasörlere uygulamalarınızı yerleştirmenize ve kolayca erişmenize olanak sağlıyor. AppWall : Telefondaki bütün uygulamaların simgelerini yanyana getirip bir duvar halinde size tek ekranda gösteren ve tabi ulaşmanızı sağlayan pratik bir uygulama. ChompSMS* : Bir kişiyle smslerinizi devam eden bir konuşma şeklinde tek ekranda görmenizi sağlayan, telefonun kendi sms programı yerine rahatlıkla kullanılabilecek bir uygulama. LockGo : Özellikle telefonun kilidini açmak için kapatma tuşuna basmaktan ya da aşağı kaydırma işlemini yapmaktan sıkılanlar için tek tuşla (menü) simsiyah ekrandan ana ekrana geçişi sağlayan bir uygulama. Googles* : Kelime yazarak aramaya son.. Resim çekerek de arama yapabilirsiniz artık. Google'ın ilginç ve faydalı bir uygulaması. Etrafımda Ne Var : Sadece vodafone aboneleri tarafından mı kullanılıyor emin değilim, bu konuda biri beni bilgilendirirse sevinirim ama nöbetçi eczaneden tutun ATM, banka, hastane, benzinci ..vb gibi yakınınızda neye ihtiyaç duyuyorsanız size bilgilerini sunan çok faydalı bir uygulama. Net Counter : Cepten ve Wi-Fi dan ne kadar kullandığınızı gösteren bir hesaplayıcı. NtvMsnbc Mobil* : NtvMsnbc'nin haber uygulaması, gündemden kopmamak için. WhatsApp : WhatsApp uygulaması yüklü rehberinizde kayıtlı herkesle wi-fi, 3G, Edge, internet sisteminizi kullanarak konuşmanızı sağlayan anında mesaj servisi. MsnTalk Pro* : Cebinizdeki MSN.. Google Sky Map* : Gecenin bir vakti başınızı gökyüzüne kaldırdığınızda üzerinizdeki yıldızların hangileri olduğunu merak ettiğiniz olmaz mı hiç, işte tam o anda bu uygulama yardımınıza koşuyor ve size gökyüzü harıtasını gösteriyor. (kız arkadaşınıza hava atmak için birebir;) Movies : Vizyona giren filmlerle ilgili bilmek istediğiniz her şey parmağınızın ucunda. (TR seans bilgilerini içermez!) Cam Scanner * : Telefonunuzu tarayıcıya dönüştüren uygulama, uygulama açılınca size fotoğraf çekme imkanı sunuyor ve çektiğiniz her belgeyi iyileştirerek PDF formatına çeviriyor.. Mesela size postayla gelen bir belgeyi birine mail atmanız gerektiğinde daha pratik bir yöntem bulamazsınız.
Ben şimdilik bu kadar yazıyorum. Bir başka mesajda da sevdiğim oyunlardan bahsederim, çoğu da karta taşınıyor üstelik ;). Hadi arkadaşlar siz de paylaşın uygulama incelemelerinizi.. * işaretliler SD karta taşınma imkanı olduğunu gösterir.
Constantiné Msn grubumzudan sonra bu konuda çok faydalı olucak
adbWireless : Wifi üzerinden ADB kullanmak için kullanıyorum. Adobe Reader : PDF okuyucu AndExplorer : Dosya Yönetici AndFTP : FTP işlemlerim için Android Mate : Telefonda neler yüklü, neler çalışıyor, dosya yöneticisi ve kendi uygulama gruplamalarım için Android System Info: Ram, Dahili ve Harici Hafıza, Kurulu Programlar ve Log takibi AndroZip : Sıkıştırılmış dosyaları açmak için Angry Birds : Eğlenmek bizim de hakkımız, iOS platfomundan sonra Android’de Animal Planet : Hayvanları seviyorum :) Antennas : Çevremdeki Baz istasyonlarını görebilmek için Antigen : Güzel bir oyun daha, trackball ile daha iyi oynanıyor. Apk manager : .apk dosyaları kurmak için, gerekli değil ama var :) Apk Upload for root : Telefonda kurulu uygulamaların .apk dosyalarını FTP üzerinden yedeklemek için AppBrain App Market : appbrain.com ile senkronizasyon AsciiCamera : Çekilen resimleri ascii karakterlerle ifade etmek için Asphalt : 3D araba yarışı AutoKiller : Ram kullanımına göre arka planda program kapatmayı sağlıyor AutoStarts : Bazı durumlarda kendini çalıştıracak uygulamaları kontrol etmek için. Barcode Generator : URL, Kontak vs için Line, QR barkod oluşturucu Barkod Tarayıcısı (Barcode Scanner) : Barkod taramak için, bazı uygulamaları sitesinden direk indirmeye yarıyor. Battery Indicator Pro : Bataryanın ne kadar dolu olduğunu % ile göstermek ve ne ne kadar pil kullanıyor takip için Beautiful Widget : Ana ekranda hava durumu ve saat olarak tercih ettiğim widget Better Keyboard : Alternatif Klavye (ADW skin ile muhteşem) Better Terminal Emulator : Cihazın içinde shell çalıştırmak için Box.net : box.net uygulaması ile dosyalarım emin ellerde Bubble: Su Terazisi Cache Cleaner : Cache temizleyicim, arada bir çalıştırırım Callend Vibrate : Çağrı sonlarında telefonun titremesini sağlıyor Camera Pro : Kameraya bazı ekstra özellikler getiren ayrı bir uygulama Car Home : Kullanmıyorum, dahili gelen bir uygulama. Araç kitine takınca otomatik açılan bir uygulama Carrom3D Pro : 3D Bilardo oyunları (çok ilginç masalar ve oyun türleri var) Chessmaster : Satranç oyunu Chrome to Phone : Chrome tarayıcıya da eklenti ekledikten sonra herhangi bir site adresi veya haritayı telefona gönderen uygulama Cliqset : Cliqset.com için mobil uygulama ClockSync : Atomik saat ile senkronizasyon Compass : Pusula ConnectBot : SSH/Telnet Client Crystallight : Güzel bir oyun daha Deluxe Moon : Ayın istediğiniz tarihte hangi şekilde olduğu ve burçlarla ilgili :) Discovery : Discovery Channel mobil uygulaması, video izlemeye Documents To Go : Word, Excel vs dosyaları düzenlemeye ve görmeye yarıyor Döviz Kurları : Benim yazdığım uygulama :) DroidAnaltyics : Google Analytics uygulaması DroidSense : Google Adsense takip için DropBox : Dosyalarımı sakladığım ve bilgisayarla da entegre ettiğim depolama uygulaması Earth : Google Earth, bilgisayardan bile hızlı çalışıyor. eBuddy : MSN, Gtalk (gerek yok gerçi), Yahoo Messenger vs için IM Client Eczane : Eczane Rehberi Ersin KOÇ : Bu blogun mobil hali :P ES File Explorer : Alternatif dosya yöneticisi Evernote : Notlar almak için kullanıyorum, bilgisayar üzerinde de var Facebook : Mark Zuckerberg’in milyarder olmasına yardımcı oluyorum Fast Web Installer : AppBrain.com üzerinden arka planda uygulama indirmek için FingerPaint: Parmakla boyamalar yapmak için, çocuk eğlendirmeye :) Foursquare : foursquare.com mobil uygulaması Friendroid : Selçuk kardeşimizden friendfeed.com mobil uygulaması, geliştikçe güzelleşiyor Fring : SIP Client olarak da kullandığım IM uygulaması Go Daddy Mobile : godaddy.com mobil uygulaması Goggles : Google nimetlerinden, resim çek, tarat, webde arat Google Buzz : Google Buzz mobil uygulaması Google Sky Map : Yıldızlara aval aval bakmamak için :) GPS Test : GPS verilerini teknik olarka görmek için Hürriyet Android : Hürriyet Gazetesi mobil uygulaması Instant Heart Rate : Parmağınızı kameraya dayayıp led ışık sayesinde kalp ritminizi ölçen güzel bir uygulama, çok başarılı Jewels : Güzel bir oyun daha JuiceDefender : Pili daha verimli kullanmak için güzel profiller oluşturuyorsunuz. Gece 3G/Wifi kapat, şu saatlerde 3G aç vs bir sürü ayar var. Labyrinth : Elimiz ne kadar hassas görmek için güzel bir oyun daha Last.fm : Last.fm ile müzik keyfi Latitude : Google Latitude uygulaması, ana ekrana widget olarak da eklenebiliyor, Google Maps ile geliyor Layar : En başarılı reality augmented uygulaması, çok güzel katmanlar sunuyor. Emlak, Araba vs gibi güzel Türkçe katmanlar var. Linpack for Android : Cihazın benchmark değerlerini veriyor Logmein : Bilgisayarlarıma uzaktan erişmemi sağlıyor, logmein.com dan görebilirsiniz. Mackolik : mackolik.com Android uygulaması, çok çok iyi Mail (Yahoo) : Yahoo Mail uygulaması mAnalytics Pro : Bir başka Google Analytics uygulaması, widget desteği var MarketAccess : Market’te sadece Amerika’ya özel ve/veya paralı uygulamaları görmek ve indirebilmek için MarketEnabler: MarketAccess in başka alternatifi Messenger (Yahoo) : Yahoo Messenger uygulaması Multitouch Paint : Çoklu dokunma destekli bir boyama uygulaması Multitouch Test : Dokunmaları test için Multitouch Vis Test : Yine bir çoklu dokunma test uygulaması MultiTouch Visualizer : Başka bir alternatif daha :) MyBackup Pro : Yedekleme uygulaması, Titanium Backup kullanıyorum bunun yerine ama MyCon : Telefondaki aktif bağlantılar (netstat) MyIP : Telefonun IP adresi bilgisi Navigasyon : Henüz Türkiye desteklenmese de ROM ile gelmiş :) Neocore : Grafik kartı testi Netcounter : Yapılan 3G/Wifi trafiğini takip ediyor NetTools : ping vb işlemler için Network Discovery : Wifi ile bağlıyken aynı ağdaki cihazları buluyor Network Monitor : Yine bir 3G/Wifi takip, ama anlık hızları da veriyor NTVMSNBC : ntvmsnbc.com mobil sürümü Online İşlemler – Turkcell : Turkcell online işlemler uygulaması OSMonitor : Yine sistemi takip için kullandığım bir uygulama Palringo : Başarılı bir IM uygulaması PayPal : paypal.com mobil Photoshop Express : Basitçe resim düzenleme aracım PicMe : Ekran görüntüsü almak için kullanıyorum PicSay Pro : Resim düzenleme Qik : qik.com ile çektiğim videoları webe anında aktarıyorum QuickMark : Yine bir barkod tarayıcı Remote RDP : Remote Desktop uygulaması, Windows sunucularım için Robo Defense : Çok çok iyi bir oyun daha ROM Manager + License : ROM güncellemek için, üstelik PC gerekmeden :) Root Explorer : Root seviyesiyle dosya yönetmek için kullanıyorum, editleme vs de var. SeePU ve SeePU+ : Bildirim ekranında CPU/RAM kullanımı ve anlık trafiği izlemek için süper bir uygulama SetCPU : İşlemciyi overclock edebilmek için ShapeWriter : Swype benzeri bir klavye Shazam Encore : Tanımadığım müzikleri dinletip anında bulmak için ShootMe : Salla telefonu ekranı kaydet Sky Force : Güzel bir oyun daha Skype : skype Android uygulaması SlideIT Keyboard : Türkçe de destekleyen swype alternatifi Smart Keyboard Pro : Türkçe de destekleyen sevdiğim klavyelerden birisi daha SPB TV : Mobil Televizyon, TRT ve bir kaç Türkçe tv kanalı da var Speed Forge 3D : 3D oyun Speed Test : speedtest.net mobil uygulaması SQLite Editor : SQLite veritabanlarını görmek ve düzenlemek için kullanıyorum Swiftkey : Bir başka başarılı klavye SwiFTP : Telefonu Wifi veya 3G üzerinden FTP sunucuya çeviriyor System Panel : Telefon hakkında bir çok detaya buradan ulaşıyorum TA Utility : Browser, Mail uygulamalarının cache kısmını sd karta taşıyor TagReader : Microsoft Tag okuyucu Taskiller : En çok sevdiğim görev yöneticisi ve görev temizleyici. Widget desteği var. TeslaLed : Telefondaki led ışığı fener yapmak için, timer veya aç/kapa şeklinde, widget kullanımı var Titanium Backup : En başarılı yedekleme aracım Tumblr : tumblr mobil uygulaması Uninstaller : Hızlı bir uygulama kaldırma uygulaması UPS Mobile : UPS ile gelen kargolarımı takip için kullanıyorum Uygulamalar – Turkcell : Henüz emekleme aşamasındaki Turkcell Android Uygulama Dükkanı Whois : Anında domain sorgulama için kullanıyorum Wifi Analyzer : Çevredeki kablosuz ağları inceliyor Wifi File Explorer : Telefonun içini Wifi sayesinde bilgisayar üzerinden tarayıcı ile gezmek için WordPress : WordPress altyapısındaki bloglarımı yönetmek için XDA : forum.xda-developers.com un resmi mobil sürümü XING : xing.com mobil sürümü Zaman : Zaman gazetesi mobil sürümü