Şimdi Ara

HTC DESIRE Z TEKNİK REHBERİ [root|s-off|goldcard] (24. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
922
Cevap
16
Favori
67.053
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2223242526
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: gencebay86

root işlemlerinde, ilk tarama yapılırken yani misc version ve fre3vo dosyalarını adb klasörüne attıktan sonra, komut ekranında belirttiğiniz komutları girdikten bir süre sonra, unable to find files hatası geliyor. Geçemediğim aşama ''exploiting device'' uyarısının gelmesi gereken aşamadır. Yardımcı olabilecek biri var mı?

Aynı olayı ben de yapamamıstım..bendeki sorun komut sistemine yanlış klasöre girmiş olmamdı.o sorunu da komut sistemine "cd" yazıp dosyaları attığım klasörun adını yazdım öyle komutları verdim sorun halloldu.
  • Arkadaşlar komut satırı açtıktan sonra (RUN > CMD)

Diyelim ki adb komutunuz D sürücüsünde ve android klasöründe. Siz CMD yazınca büyük ihtimalle C sürücüsünde bi C:\USERS\XZX gibi klasörde olacaksınız.

bu durumda "D:" yazarsanız D sürücüsüne geçmiş olursunuz sonra "CD android" yazarsanız android klasörüne geçersiniz. DIR yazarsaniz dosya listesini görürsünüz.

Temel DOS komutlarını öğrenirseniz işiniz kolaylaşır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: aresmar

Arkadaşlar komut satırı açtıktan sonra (RUN > CMD)

Diyelim ki adb komutunuz D sürücüsünde ve android klasöründe. Siz CMD yazınca büyük ihtimalle C sürücüsünde bi C:\USERS\XZX gibi klasörde olacaksınız.

bu durumda "D:" yazarsanız D sürücüsüne geçmiş olursunuz sonra "CD android" yazarsanız android klasörüne geçersiniz. DIR yazarsaniz dosya listesini görürsünüz.

asıl sormak istediğim adb push fre3vo \ data \ local \ temp komutu girildikten sonra, çalıştıracak birşey bulamaması. Yani indirdiğimiz fer3vo ve misc version dosyalarını zip ten çıkardğımda hata veriyor, çıkarmıyor. Dosyanın içine giriyorum mesela sadece fre3vo dosyasını kopyalayıp sdk platforms dosyasının içine kopyalıyorum. Sorun; fre3vo veya misc version dosyalarının uzantısı nedir? Zipten çıkarsan çıkmıyor, nedir anlamadım tanımsız dosyalar gibi duruyorlar. Hatayı da bu yüzden veriyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: gencebay86

quote:

Orijinalden alıntı: aresmar

Arkadaşlar komut satırı açtıktan sonra (RUN > CMD)

asıl sormak istediğim adb push fre3vo \ data \ local \ temp komutu girildikten sonra, çalıştıracak birşey bulamaması. Yani indirdiğimiz fer3vo ve misc version dosyalarını zip ten çıkardğımda hata veriyor, çıkarmıyor. Dosyanın içine giriyorum mesela sadece fre3vo dosyasını kopyalayıp sdk platforms dosyasının içine kopyalıyorum. Sorun; fre3vo veya misc version dosyalarının uzantısı nedir? Zipten çıkarsan çıkmıyor, nedir anlamadım tanımsız dosyalar gibi duruyorlar. Hatayı da bu yüzden veriyor.

sorunu çözdüm teşekkürler

• GÜNCELLEME
    - Root işlemleri için gerekli tüm dosyaları tek bir arşive topladım buradan indirebilirsiniz:
    Dikkat 1.34 rom ve Android sdk dosyalarını içermez! Bu dosyaları konu içindeki linklerden indiriniz.
    yeni link:http://depositfiles.com/files/gljioqtb8 (MD5: 7EE14164582C6D6C53775CA8E0FB0BEA)
    eski link:http://www.multiupload.com/J10PSV9SKH

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aresmar -- 28 Ocak 2012; 20:20:36 >

• Aresmar abi merhaba ;

Kameradaki kayma probleminden dolayı telefonu servise göndereceğim ve S-ON yapmam gerekiyor. Ama bir denklemde kaldım. Şimdi senin orjinal rom'a geri dönüş rehberinde takıldım kaldım.

Şimdi benim SD kartımda part13,part14,part17,part18,part18(tekrardan),part21,part7 var. Burada hangi yedek dosyasını kullanacağım ?
  • gold card olayları için "gold card helper" adlı bir uygulama yazılmış büyük kolaylık sağlıyor isterseniz rehbere ekleyin hocam.
  • $ su

Yazın ve hemen telefonun ekranını açıp ALLOW deyip superuser'a izin verin!

Şurada takıldım ya :/ su yazıyorum permission denied diyor. Telefonun ekranına da hiçbirşey gelmiyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: rexludus

$ su

Yazın ve hemen telefonun ekranını açıp ALLOW deyip superuser'a izin verin!

Şurada takıldım ya :/ su yazıyorum permission denied diyor. Telefonun ekranına da hiçbirşey gelmiyor.

sorunu çözdüm arkadaşlar
  • quote:

Orijinalden alıntı: Berkin Kayalar

Aresmar abi merhaba ;

Kameradaki kayma probleminden dolayı telefonu servise göndereceğim ve S-ON yapmam gerekiyor. Ama bir denklemde kaldım. Şimdi senin orjinal rom'a geri dönüş rehberinde takıldım kaldım.

Şimdi benim SD kartımda part13,part14,part17,part18,part18(tekrardan),part21,part7 var. Burada hangi yedek dosyasını kullanacağım ?

Rehber de tam adını verdiğim dosyalar lazım oluyor. Rehberi takip edin yeter.
  • telefonumu yeni aldım o yüzden iyi bi kullanıcı sayılmam :) bana gelen aramalarda numaranın altında operatör yada numaraya göre farklı ülke isimleri görünüyor:) sanki beni tr numarasıyla turtdışından arıyolarmış gibi:) ama bu sadece gelen aramalarda böyle giden aramalarda böyle bişey yok. açıklamam gerekirse diyelim ki arkadaşım sabit hattan çorumdan arama yapıyor numaranın altında HUNGARY diyelimki turkcell operatörlü bi numara arıyor CUBA yazıyor bunu nasıl düzeltebilirim teşekkürler saygılar:))))
  • miui rom süpermiş! bayıldım resmen rehber için çok teşekkürler...
  • quote:

Orijinalden alıntı: wiseking

telefonumu yeni aldım o yüzden iyi bi kullanıcı sayılmam :) bana gelen aramalarda numaranın altında operatör yada numaraya göre farklı ülke isimleri görünüyor:) sanki beni tr numarasıyla turtdışından arıyolarmış gibi:) ama bu sadece gelen aramalarda böyle giden aramalarda böyle bişey yok. açıklamam gerekirse diyelim ki arkadaşım sabit hattan çorumdan arama yapıyor numaranın altında HUNGARY diyelimki turkcell operatörlü bi numara arıyor CUBA yazıyor bunu nasıl düzeltebilirim teşekkürler saygılar:))))

Bu tip sorular için Desire Z kullanıcı kulübü ana konusuna yazmanızı tavsiye ederim burası daha çok root/custom rom yükleme ile ilgili teknik konular için.

@rexludus
    Güle güle kullanın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aresmar -- 31 Ocak 2012; 14:32:12 >

• Cihazımı Aresmar'ın teknik rehberini kullanarak sorunsuz ve hiç takılmadan rootladım.

CM7, Virtuous Unity ve MIUI 2.1.20 romlarını denedim ve MIUI 2.1.20'i kullanmaya karar verdim. Rom stabil çalışmasının yanında sistem kaynaklarını sömürmeyen ve standart ihtiyaçlara yanıt verebilen dahili uygulamalar ile geliyor.

MIUI'de herşeyin yerli yerinde olması hoş olduğundan ve çok az ek programa ihtiyaç duyduğundan tercih sebebim olmuştur. Tek eksisi iOS görünümünü andırması bu Apple sevmeyen ben ve benim gibi arkadaşlar için göz zevkini bozabilir :)

Daha fazla önemsenebilecek diğer bir sorun ise orjinal ROM'da Türkçe dil desteği bulunmamaktaydı. Küçük bir araştırmayla Hollanda'da MIUI üzerinde oynamalar yapılarak tekrar düzenlenmiş ve dil paketi eklenmiş bir sürüm buldum. Fakat official çıkışlı kullanmak istediğimden sadece" Language pack for OodieMIUI 2.1.20" bu adreste bulunan 2.1.20 ile uyumlu olduğunu gördüğüm dil paketini flashlayarak Türkçe destek sorununu çözdüm.

Telefonda menü kavramına alıştığımdan MIUI'da uzun süre menü girişini aradım ama bulamadım :D Sanırım böyle bir özellik bulunmamakta yüklediğim uygulamaların kısa yolları direk ana ekranda beliriyor. Ayrıca standart gelen uygulamaların kısayollarını veya programları sistemden kaldırmaya izin vermiyor. Oysa Mitalk adlı uygulama şuan için pekte gerekli görünmüyor benim için :) Derli toplu olmasının getirisi diyerek bunları gözardı ediyorum şuan için. Deneyebileceğim farklı Rom önerileri verebilecek arkadaşlar olursa onlarıda inceleyebilirim.

Birde Gapps flashlamadığımdan sanırım Google Maps sistemde yok şuanda. Marketten direk app olarak indirilmiyor herhalde aradım fakat çıkan sonuçlarda göremedim. Konu hakkında bilginiz varsa ve paylaşabilirseniz sevinirim.

1 gün içinde inceleyebildiğim kadar yazmak istedim umarım denemeyenler için az da olsa fikir sahibi olmalarını sağlayabilmişimdir.

Bu eşsiz rehberi oluşturdukları için başta Aresmar'a ve diğer emeği geçen arkadaşlara çok teşekkür ediyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: taskiller

Cihazımı Aresmar'ın teknik rehberini kullanarak sorunsuz ve hiç takılmadan rootladım.

CM7, Virtuous Unity ve MIUI 2.1.20 romlarını denedim ve MIUI 2.1.20'i kullanmaya karar verdim. Rom stabil çalışmasının yanında sistem kaynaklarını sömürmeyen ve standart ihtiyaçlara yanıt verebilen dahili uygulamalar ile geliyor.

MIUI'de herşeyin yerli yerinde olması hoş olduğundan ve çok az ek programa ihtiyaç duyduğundan tercih sebebim olmuştur. Tek eksisi iOS görünümünü andırması bu Apple sevmeyen ben ve benim gibi arkadaşlar için göz zevkini bozabilir :)

Daha fazla önemsenebilecek diğer bir sorun ise orjinal ROM'da Türkçe dil desteği bulunmamaktaydı. Küçük bir araştırmayla Hollanda'da MIUI üzerinde oynamalar yapılarak tekrar düzenlenmiş ve dil paketi eklenmiş bir sürüm buldum. Fakat official çıkışlı kullanmak istediğimden sadece" Language pack for OodieMIUI 2.1.20" bu adreste bulunan 2.1.20 ile uyumlu olduğunu gördüğüm dil paketini flashlayarak Türkçe destek sorununu çözdüm.

Telefonda menü kavramına alıştığımdan MIUI'da uzun süre menü girişini aradım ama bulamadım :D Sanırım böyle bir özellik bulunmamakta yüklediğim uygulamaların kısa yolları direk ana ekranda beliriyor. Ayrıca standart gelen uygulamaların kısayollarını veya programları sistemden kaldırmaya izin vermiyor. Oysa Mitalk adlı uygulama şuan için pekte gerekli görünmüyor benim için :) Derli toplu olmasının getirisi diyerek bunları gözardı ediyorum şuan için. Deneyebileceğim farklı Rom önerileri verebilecek arkadaşlar olursa onlarıda inceleyebilirim.

Birde Gapps flashlamadığımdan sanırım Google Maps sistemde yok şuanda. Marketten direk app olarak indirilmiyor herhalde aradım fakat çıkan sonuçlarda göremedim. Konu hakkında bilginiz varsa ve paylaşabilirseniz sevinirim.

1 gün içinde inceleyebildiğim kadar yazmak istedim umarım denemeyenler için az da olsa fikir sahibi olmalarını sağlayabilmişimdir.

Bu eşsiz rehberi oluşturdukları için başta Aresmar'a ve diğer emeği geçen arkadaşlara çok teşekkür ediyorum.

Hayırlı olsun rootlu telefonun sorun çıkmadığına sevindim.

Bu yazıyı aynen kullanıcı kulübüne de yaz bence, yorumlar orada daha faydalı olabilir rom yüklemek isteyenlere mesela.

• ARKADAŞLAR çok acil yardımınız gerekiyor! Telefona Cynogenmod yüklemeyi denedim Rom Manager aracılığı ile, bundan önce recovery flashladım, gerekli her şeyi yaptım. Şu anda telefon açılmıyor, htc yazısında kalıyor. Ama istediğim zaman recovery moda girebiliyorum, o açılıyor yani sorun yok. Lütfen yardım edin arkadaşlar, eski haline nasıl döndürürüm bu telefonu?
  • quote:

Orijinalden alıntı: keremtuncer

ARKADAŞLAR çok acil yardımınız gerekiyor! Telefona Cynogenmod yüklemeyi denedim Rom Manager aracılığı ile, bundan önce recovery flashladım, gerekli her şeyi yaptım. Şu anda telefon açılmıyor, htc yazısında kalıyor. Ama istediğim zaman recovery moda girebiliyorum, o açılıyor yani sorun yok. Lütfen yardım edin arkadaşlar, eski haline nasıl döndürürüm bu telefonu?

Custom Rom Yükleme rehberimi kullanıp rom yükle.
    sorunun kalmaz

Rom Manager ile bir şey yüklemeyin.
  • Rehber Güncelleme:

ADB Kurulumu Basite indirgenmiş şekliyle rehbere eklendi.
  • v6 supercharger script kurdum ama bunun calıstıgını nasıl anlayabilirim.
    Set cpu programından memory managementa bakıyorum. Free mem de pek bir değişiklik olmadı ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: hawk_tr

v6 supercharger script kurdum ama bunun calıstıgını nasıl anlayabilirim.
    Set cpu programından memory managementa bakıyorum. Free mem de pek bir değişiklik olmadı ?

Boş hafızanın artmasından ziyade programların ne zaman kapatılıp ne zaman kapatılmayacağının ayarlarını değiştirir o script. Yani daha yumuşak bir kullanım sağlar. Boş hafızanın hiç kimseye faydası yoktur yoksa.

Mesela gereksiz yere hafıza varken bile launcher kapanmasını engeller. Böylece tekrar yüklenmez launcher. Ya da mesela gmail programını tekrar yüklememiş olursun hafızadan gelir direk gerektiğinde.

Çeşitli seçenekleri kendi ihtiyacına göre uygulaman için var bşata kurarken seçtiğin.

Ben kullanmadım o yüzden bunlar adamın kendi söyledikleri. Esas tecrübe edenler için Desire Z kulübünden kullananlara sormanı tavsiye ederim.

• 
Sayfa: önceki 2223242526
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.