Şimdi Ara

HTC DESIRE Z TEKNİK REHBERİ [root|s-off|goldcard] (25. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
922
Cevap
16
Favori
67.053
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2324252627
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaşlar root işleminde bir konuda takıldım yardımınıza ihtiyacım var.
    Superwipe G2 + Ext4 denilen dosya CM7 için genel custom rom işlemindeki link
    http://www.multiupload.com/U7JPZHUG1E
    çalışmıyor arkadaşlar. bende bu linkten "http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1044992"
    -_SuperWipeG2+_-.zip
    -_SuperWipeG2_-.zip
    dosyalarını indirdim. bir sorum olacak;genel custom rom rehberinin 1. maddesinde
    "1. SDcard'ınıza roms gibi bir klasör açın. İçine Superwipe G2 + Ext4 koyun." denmiş. burdaki SuperWipeG2 + Ext4 dosyaları benim forum.xda' dan indirdiğim bu iki dosyamı yani aynı dosyalar mı? birde Ext4 dosyası ayrı bir dosyamı yoksa
    -_SuperWipeG2+_-.zip
    -_SuperWipeG2_-.zip
    bu iki dosyadan birimi...

• Superwipe G2 + Ext4 olan dosyayı tekrar upload edeyim.
    multiupload olanlar hep uçmuş :(

http://depositfiles.com/files/xxelcwj8d

Buraya koydum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aresmar -- 15 Şubat 2012; 16:28:30 >
  • Edit: Mesajı yanlış yere atmışım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi krstarica -- 17 Şubat 2012; 18:33:23 >
  • 8. C: ve ardından CD android-tools diyerek adb açtığınız klasöre gelin.
    9. ADB DEVICES komutunu girin.
    10. Telefonunuzun HTC DEVICE ID'sini gördüyseniz ADB kurulumu başarıyla tamamlanmıştır.

burayı anlamadım cmd ile komut penceresi açtım sonra c: yazdım olmadı cd felan ne daha başında takılıp kaldım
  • quote:

Orijinalden alıntı: snerm

8. C: ve ardından CD android-tools diyerek adb açtığınız klasöre gelin.
    10. Telefonunuzun HTC DEVICE ID'sini gördüyseniz ADB kurulumu başarıyla tamamlanmıştır.

burayı anlamadım cmd ile komut penceresi açtım sonra c: yazdım olmadı cd felan ne daha başında takılıp kaldım

rehberdeki gibi c de bir android klasoru olusturup tum sdk ve gerekli dosyalari icine attiginizi varsayarak yaziyorum cmdyi acip
    cd c:/android yazin daha sonra adb devices yazin aygiti bulursa driverlar yuklenmis demektir roota gecebilirsiniz
  • slm arkadaşlar ben cyanogen modu kurmak için root s-off ve diğer herşeyi yaptım ve başardımda faked cyanogen modu kurma işlemlerinin ilk ikisini doğru şekilde yaptım google hizmetleri kurmuycağım için reboot yapmaya ve 'fix permision' kısmına geçmeye karar verdim fakat telefon hiç açılmıyor beyaz ekran üzerinde htc yazı bulunan ekranda donup kalıyor bir çözüm yolu bilen varmı?
  • faked cyanogen mod nedir kurmaya çalıştığın ben öyle bişey duymadım?
  • Kusura bakma orda fakat demek istemiştim yanlış yazdığımı farketmemişim. Kurulumu tamamlamayı başardım sonunda fakat şimdide google apps'ı kurmama karşın hesabıma bağlanmıyor kullanıcı adım ve şifremin uyuşmadığını söylüyor bu yüzden marketi açamıyorum bunun için bi çare biliyorsanız çok mutlu olurum şimdiden teşekkür derim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: gaufreeman

Kusura bakma orda fakat demek istemiştim yanlış yazdığımı farketmemişim. Kurulumu tamamlamayı başardım sonunda fakat şimdide google apps'ı kurmama karşın hesabıma bağlanmıyor kullanıcı adım ve şifremin uyuşmadığını söylüyor bu yüzden marketi açamıyorum bunun için bi çare biliyorsanız çok mutlu olurum şimdiden teşekkür derim.

Hiç başıma gelmedi bu şimdiye kadar. Acaba şifreni yazarken yanlış yapıyor olabilir misin? Internete erişebiliyo musun peki? Belki internete çıkamıyorsundur? Bir de bu konuyu buraya değil de Desire Z Kullanıcı Klübüne sorarsan daha iyi olur. Artık rom'u kurmuşsun konu dışı oldun sen hehe

• @aresmar hocam ben adb kurulumu aşamasında

YENİ KOLAY ADB KURULUMU:

İndirin: mini-adb paketi:http://depositfiles.com/files/9q2cudmj7
    İndirin: HTCSync :http://www.htc.com/tr/help/htc-desire-z/#download

1. HTC Sync programını kurun. Bu gerekli sürücüleri yüklemenizi sağlıyacak.
    2. Telefonu USB'den bağlayın.
    3. Telefondan USB DEBUGGING modunu açın. (Ayarlar / Uygulamalar / Geliştirme -> USB Hata Ayıklama açın)
    4. Gerekli sürücüler yüklenecektir.
    5. HTC Synch programını kapatın.
    6. mini-adb paketini bilgisayarınızda istediğiniz bir yere mesela C sürücüsüne açın.
    7. Komut satırı açın Çalıştır -> CMD

bu sıralamalara göre işe başladım ancak 10. adımla alakşı bişey göremedim yani cihaz ID si gibi bişey en azından bunu nerede görmem gerekiyor komut isteminde yoktu .

• quote:

Orijinalden alıntı: ahmetbakır

@aresmar hocam ben adb kurulumu aşamasında

YENİ KOLAY ADB KURULUMU:

İndirin: mini-adb paketi:http://depositfiles.com/files/9q2cudmj7
    İndirin: HTCSync :http://www.htc.com/tr/help/htc-desire-z/#download

1. HTC Sync programını kurun. Bu gerekli sürücüleri yüklemenizi sağlıyacak.
    2. Telefonu USB'den bağlayın.
    3. Telefondan USB DEBUGGING modunu açın. (Ayarlar / Uygulamalar / Geliştirme -> USB Hata Ayıklama açın)
    4. Gerekli sürücüler yüklenecektir.
    5. HTC Synch programını kapatın.
    6. mini-adb paketini bilgisayarınızda istediğiniz bir yere mesela C sürücüsüne açın.
    7. Komut satırı açın Çalıştır -> CMD

bu sıralamalara göre işe başladım ancak 10. adımla alakşı bişey göremedim yani cihaz ID si gibi bişey en azından bunu nerede görmem gerekiyor komut isteminde yoktu .

tamamdır oldu bu sefer :)

• Güncelleme:

Gold Card programı için alternatif indirme adresi eklendi.
  • An itibari ile root başarılı bir şekilde tamamlandı, aresmar emeğine sağlık cm7 yükledim ve dediğin kadar varmış sanki yeni cihaz sahibi oldum. Biraz karışık geldi şimdi onu çözmek için uğraş sabah olsun, sonra kim işe gidecekse :) şaka bir yana cm7 mükemmel olmuş
    son olarak bir soru sorayım, root olayı bittikten sonra sd karttaki tüm dosyaları silsek sorun olur mu ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi the enemy -- 28 Şubat 2012; 1:04:01 >
  • aresmar hocam, ünlü bulgar paylaşım sitesinden Unlock Root v2.3 diye bir program indirdim, cihazlar listesinde HTC Desire Z 2.3.7 yazıyor. root olayını kendisi yapıyormuş bu program,ne dersin güvenilir midir acaba ?

Unlock Root v2.2 

Unlock Root Tools is a android root tool.Support the Android 2.1,2.2 and 2.3,Easy way to get root access Permissions!

How to Root Your Phone/Tablet?

To Root your phone you will have to download Unlock Roottools from the unlockroot.com.
    1?Your device must be in USB Debugging mode. To turn it on, go to Settings > Applications > Development and check the box.
    (Look Here)
    2?Connect your device to your PC, Run UnlockRoot.exe,install app, and click ROOT button.
    3?Click “Unlock Root”, Enjoy!

v2.3.0 updates:
    -- Support ICS deivec root (Galaxy Nexus, Transformer Prime, Motorola RAZR, Acer A200)

http://unlockroot.com/

Working on the following devices:

UnlockRoot support Root/Unroot there Android devices, you can DOWNLOAD the tools for work Brand Model Version

Brand Model Version
    Acer ginger 2.3.5
    Acer Liquid 2.1-update1
    Acer Liquid 2.2
    Acer Liquid MT 2.3.6
    Acer S300 2.3.3
    AFTI SO1 2.3.4
    BBK vivo V1 2.3.3
    Bird Android 2.3.4
    Bird Android 2.3.5
    Bird Desire HD 2.3.7
    Bird HTC A9191 for AT 2.3.5
    Bird HTC S710e 2.3.4
    Bird T8585 2.3.4
    Bird Thl V7 2.3.5
    BlueStacks BlueStacks 2.3.4
    FIH ChangHong-Z-ME 2.3.4
    FIH CSL-MI410 2.3.4
    GIGABYTE GSmart G1310 2.2.2
    GIGABYTE GSmart G1317D 2.2.2
    GIGABYTE GSmart G1345 2.3.4
    HLMobile GN103 2.2.1
    HTC ADR6300 2.3.4
    HTC ADR6325 2.3.4
    HTC ADR6350 2.2.2
    HTC ADR6350 2.3.4
    HTC ADR6400L 2.3.4
    HTC Desire HD 2.2
    HTC Desire HD 2.2.1
    HTC Desire HD 2.3.3
    HTC Desire HD 2.3.5
    HTC Desire S 2.3.7
    HTC Dream/Sapphire 2.1-update1
    HTC Dream/Sapphire 2.2.1
    HTC Dream/Sapphire 2.3.3
    HTC Eris 2.1
    HTC Hero 2.3.7
    HTC HERO200 2.1-update1
    HTC HERO200 2.3.7
    HTC HTC A9188 2.3
    HTC HTC Aria 2.2.2
    HTC HTC Aria A6380 2.2
    HTC HTC ChaCha 2.3.3
    HTC HTC Desire 2.2
    HTC HTC Desire 2.2.2
    HTC HTC Desire 2.3.3
    HTC HTC Desire 2.3.7
    HTC HTC Desire S 2.3.3
    HTC HTC Desire S 2.3.5
    HTC HTC Desire Z 2.3.7
    HTC HTC Doubleshot 2.3.4
    HTC HTC Dream 1.5

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tyler Durden -- 28 Şubat 2012; 9:50:17 >

• Hazır programlara güvenmem, bi yerde hata olsa nerde olduğunu nerde kaldığını bulamazsınız. En iyisi kendin bilerek adım adım yapmak. Zaten zor birşey değil o kadar insan yaptı riske girmeye gerek yok bence. Zaten gold card filan da yapmak gerek nasılsa, gold card yaptıktan sonrası zaten zor değil.

Ayrıca üstteki programda S-off dan da bahsedilmiyor sadace root almanın bir faydası yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aresmar -- 28 Şubat 2012; 9:53:55 >
  • ben marketi çalıştıramadım tekrar deneyin diyor fikri olan varmı ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: the enemy

ben marketi çalıştıramadım tekrar deneyin diyor fikri olan varmı ?

http://forum.donanimhaber.com/fb.asp?m=51655989

Bu konuda soralım lütfen.
  • Merhaba root etme konusunda biri yardımcı olabilir mi?
    2.3.3 kurulu orjinal.

1. ads kurdum.
    2. Gold card kurdum ve işlemleri yaptım.
    3. Bu işlemleri yapmadım. -=- 2.3.3 Orjinalden 1.34'e DOWNGRADE İŞLEMİ -=-
    4. -=-1.34 Yazılımla TELEFONA ROOT, S-OFF ve HBOOT-ENG YUKLEME İŞLEMİ -=- lerine başladımç
    Yarısına kadar adım adım geldim ama sonra hata verdi.

Geçici root yapıyoruz:
    adb shell /data/local/tmp/psneuter

komutu çalışmıyor ve Şu hatayı veriyor
    Failed to set prot mask (Inappropriate ioctl for device)

Ne yapmak lazım??
  • quote:

Orijinalden alıntı: erkange

Merhaba root etme konusunda biri yardımcı olabilir mi?
    2.3.3 kurulu orjinal.

1. ads kurdum.
    2. Gold card kurdum ve işlemleri yaptım.
    3. Bu işlemleri yapmadım. -=- 2.3.3 Orjinalden 1.34'e DOWNGRADE İŞLEMİ -=-
    4. -=-1.34 Yazılımla TELEFONA ROOT, S-OFF ve HBOOT-ENG YUKLEME İŞLEMİ -=- lerine başladımç
    Yarısına kadar adım adım geldim ama sonra hata verdi.

Geçici root yapıyoruz:
    adb shell /data/local/tmp/psneuter

komutu çalışmıyor ve Şu hatayı veriyor
    Failed to set prot mask (Inappropriate ioctl for device)

Ne yapmak lazım??

bu arada sadece market enabler ı çalıştırmak için root etmek istiyorum.
  • 1.34 downgrade işlemini yapabildin mi? 1.34 versiyon rom'a dönemediysen devamını yapamazsın zaten.
  • 
Sayfa: önceki 2324252627
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.