Şimdi Ara

hTC mail uygulaması Türkçe karakter sorunu ve duyarsız hTC Türkiye yönetimi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
14
Cevap
2
Favori
4.445
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar lütfen bu konu hakkında gerekli hassasiyeti gösterip gerekli merciler durumu iletelim gerekirse toplu olarak mail atalım.

quote:

Orijinalden alıntı: Ü s t a D

Öncelikle yeni cihaz alan arkadaşlara hayırlı olsun..

Sanırım ben artık HTC ile yollarımı ayıracağım. 3.HTC ONE cihazım ve tek sorunum EXCHANGE MAİLLERDE TR KARAKTER KODLAMASINI YAPAMAMASI.
    Altta ekleyeceğim resimlerde sorun çok net,gözükmekte.HTC ile defalarca görüştüm ve mailleştim ancak üzgünüm ki sonuç sadece 0..Ve artık dönüş bile yapmıyorlar.Ben de yarın ilçemde ki tüketici hakem heyeti ile sorunu çözmeye çalışıp para iadesi isteyeceğim.

Yanlış anlaşılmasın telefonda en çok kullandığım kurumsal mailim ve telefon görüşmelerim.Diğer özelliklerini max. %2 kullanıyorumdur.
    Bu konuda yani Exchange veya PARA İADESİ konusunda bilgisi olan arkadaşların yardımlarını rica ederim.

quote:

Arkadaşlar bilgi ve yardımınız için teşekkürler.Dediğim gibi 3.HTC one telefonum (ilk cihaz y.dışıydı diğerleri TR ) ve hepsinde aynı sorun vardı.Hatta forumdan arkadaşım @smnfrkn ın telefonu da ONE denedik ve sonuç aynı..

BÜTÜN EMAİL BİLGİLERİMİ VE ŞİFREMİ İSTEDİ HTC GÖNDERDİM MAİL OLARAK AMA DÖNÜŞ OLMADI 1 HAFTADIR..

3.parti yazılımlarla ve mail programlarıyla mail düzgün geliyor ama mail yazarken kişileri senkronize etmediği için tüm isim.şirketadı vs bilgileri ELLE yazıyorsun..Kolaylık çok zorluk ki benim gibi bazen 200 mail alan birine işkence.

Benim elimden İphone hariç geçmeyen telefon kalmadı ama bu sorunu sadece HTC de yaşıyorum

Replica olarak aldığım telefonlarda bile sorun yoktu..

Sanırım sorun YAZILIMSAL , sonuçta gelen iletinin kodlarını TR yapıp ekrana yansıtacak..Ya da bilmiyorum ama YILDIMMM...

Merhaba, hTC Sensation kullanırken aynı sıkıntıyı ben de çekiyordum. Bizim şirket exchange de sıkıntı vardır diye önemsememiştim. Bir arkadaşımda o zamanlar Sony xperiya arc vardı ve onda her şey normaldi. Gelen mail eklerindeki dokümanlarda bile hTC de sıkıntı vardı. Sonra satıp Galaxy Note aldım ilginçtir onda da sıkıntı yoktu. Hatta bir arkadaşım Arap ve Ortadoğu ya Film pazarlama işi yapıyordu ve Türkiye den aldığı hTC telefonlarda ve tabletlerde Arapça karakter ve harfleri bağlama sıkıntısı çekiyordu. Bende durumu bildiğimden Sony bakmasını önerdim. Hatta O dönemlerde gittik bir mağazaya Arap haber sitelerine girdik en iyi ve en düzgün gösterim yine Sony telefonlarda idi.

Bu durumu Mesut Çevik ve Erdi Beylere iletmek lazım hTC Türkiye ile iyi ilşkileri var.
    Ben bu mesajı ana hTC başlığına da açmayı düşünüyorum. Benim hiç hazzetmediğim bir konu bu, memlekette iş yapacaksın ve en önem verdiğimiz dil sorununa bile yıllarca kayıtsız kalacaksın. Bakınız daha güncelleme vermedikleri hTC Sensation 2011 yılının amiral gemisi ona sesimiz çıkmadı ama üzerinden üç yıl geçmiş Türkçe karakterlerin sıkıntısına da sesimiz çıkmazsa sişip patlayalım olsun bitsin...

Müşteri hizmetleri bile Mısırda olan bir firmadan bahsediyoruz, Teleservice daha DOA değişimleri nereden temin edeceğine bile karar verememiş çünkü hTC Türkiye bile muhatap değilmiş düşün.. TR ile o kadar ilgililer.

Bu karekter sorununu şöyle test edin: Karakterleri bozuk olan bir iletiyi Gmail adresinizi gönderin.. Gmail tertemiz verirken sizin Exchange mailinize abuk subuk yazılar gelir.

Not Evde herkesin HTC kullandığı bir müşteriyim. Şu anda eşim ONE X ben ONE Kullanıyorum.

Gördüğünüz gibi donanımhaber maillerinde bile sıkıntı var, sanalpazar.com ve birçokları...
    Kendilerinden kaynaklı ise buradan bir açıklama yaparlar.

• Merhaba, ben sorunu kaiten mail programını kullanarak çözdüm. Belki yardımcı olur diye paylaşmak istedim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • HTC ONE kullanıyorum ve aynı sorun bendede mevcut. Sorunun çözümü için yapılacak adımlarda bende varım. Böyle devam ederlerse bende iade süreci için adım atacağım.
  • Merhabalar

Yaptığım denemeler sonunda sorun şöyle çözüldü. Telefondaki e-mail hesaplarını sildim. Telefonun dilini İngilizce yaptım. İngilizce iken telefon mail hesaplarını tekrar tanıttım ve sorun düzeldi. Telefonun dili İngilizce olduğu sürece sorun yok. Fakat Türkçe ye geri alınca yine font hatası almaya başlıyorsun.

Bu arada telefon HTC Desire X

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi karasafak1 -- 1 Ağustos 2013; 12:33:10 >
  • Nasıl bir saçmalık. HTC yi tebrik etmek lazım böyle stabiliteden uzak romlar yaptıkları için.

Bende de aynı hata var. Hem şirket mailini hemde hotmaili kullanıyorum ve hepsinde tr karakter hatası var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ufukes -- 2 Ağustos 2013; 12:58:07 >
  • Güncel: 4.3 güncellemesi durumu değiştirir mi ?

• xconnect kullanıcısına yanıt
    Hayır değişen bir şey yok ne google ın eposta programında (onda durum dahada kötü) nede htc nin posta uygulamasında.
    Bende burayı görmeden ayrı bir başlık açmışım.
    http://forum.donanimhaber.com/m_81338315/f_//tm.htm#81339725
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • MENU-AYARLAR-DİL VE KLAVYE-HTC SENSE İNPUT-KLAVYE SECİMİ- bu işlemler yapıldıktan sonra ekranda işaretli olan tüm ülkelerdeki tıkları kaldırın sadece türkiyeyi tıklayın.sonra telefonu bir kez kapatıp açın.telefonum htc one.şimdi yaptım ve oldu.
  • quote:

Orijinalden alıntı: twofaceofmirror

MENU-AYARLAR-DİL VE KLAVYE-HTC SENSE İNPUT-KLAVYE SECİMİ- bu işlemler yapıldıktan sonra ekranda işaretli olan tüm ülkelerdeki tıkları kaldırın sadece türkiyeyi tıklayın.sonra telefonu bir kez kapatıp açın.telefonum htc one.şimdi yaptım ve oldu.

Ben telefonu ilk aldığımdan beri sadece türkçe seçili ama maillerde türkçe karakter sorunu devam ediyor.
  • abi mailleri sil tekrar kur.sorunun düzelmesi gerekir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: xconnect

Arkadaşlar lütfen bu konu hakkında gerekli hassasiyeti gösterip gerekli merciler durumu iletelim gerekirse toplu olarak mail atalım.

quote:

Sanırım ben artık HTC ile yollarımı ayıracağım. 3.HTC ONE cihazım ve tek sorunum EXCHANGE MAİLLERDE TR KARAKTER KODLAMASINI YAPAMAMASI.
    Altta ekleyeceğim resimlerde sorun çok net,gözükmekte.HTC ile defalarca görüştüm ve mailleştim ancak üzgünüm ki sonuç sadece 0..Ve artık dönüş bile yapmıyorlar.Ben de yarın ilçemde ki tüketici hakem heyeti ile sorunu çözmeye çalışıp para iadesi isteyeceğim.

Yanlış anlaşılmasın telefonda en çok kullandığım kurumsal mailim ve telefon görüşmelerim.Diğer özelliklerini max. %2 kullanıyorumdur.
    Bu konuda yani Exchange veya PARA İADESİ konusunda bilgisi olan arkadaşların yardımlarını rica ederim.

quote:

Arkadaşlar bilgi ve yardımınız için teşekkürler.Dediğim gibi 3.HTC one telefonum (ilk cihaz y.dışıydı diğerleri TR ) ve hepsinde aynı sorun vardı.Hatta forumdan arkadaşım @smnfrkn ın telefonu da ONE denedik ve sonuç aynı..

BÜTÜN EMAİL BİLGİLERİMİ VE ŞİFREMİ İSTEDİ HTC GÖNDERDİM MAİL OLARAK AMA DÖNÜŞ OLMADI 1 HAFTADIR..

3.parti yazılımlarla ve mail programlarıyla mail düzgün geliyor ama mail yazarken kişileri senkronize etmediği için tüm isim.şirketadı vs bilgileri ELLE yazıyorsun..Kolaylık çok zorluk ki benim gibi bazen 200 mail alan birine işkence.

Benim elimden İphone hariç geçmeyen telefon kalmadı ama bu sorunu sadece HTC de yaşıyorum

Sanırım sorun YAZILIMSAL , sonuçta gelen iletinin kodlarını TR yapıp ekrana yansıtacak..Ya da bilmiyorum ama YILDIMMM...

Merhaba, hTC Sensation kullanırken aynı sıkıntıyı ben de çekiyordum. Bizim şirket exchange de sıkıntı vardır diye önemsememiştim. Bir arkadaşımda o zamanlar Sony xperiya arc vardı ve onda her şey normaldi. Gelen mail eklerindeki dokümanlarda bile hTC de sıkıntı vardı. Sonra satıp Galaxy Note aldım ilginçtir onda da sıkıntı yoktu. Hatta bir arkadaşım Arap ve Ortadoğu ya Film pazarlama işi yapıyordu ve Türkiye den aldığı hTC telefonlarda ve tabletlerde Arapça karakter ve harfleri bağlama sıkıntısı çekiyordu. Bende durumu bildiğimden Sony bakmasını önerdim. Hatta O dönemlerde gittik bir mağazaya Arap haber sitelerine girdik en iyi ve en düzgün gösterim yine Sony telefonlarda idi.

Bu durumu Mesut Çevik ve Erdi Beylere iletmek lazım hTC Türkiye ile iyi ilşkileri var.
    Ben bu mesajı ana hTC başlığına da açmayı düşünüyorum. Benim hiç hazzetmediğim bir konu bu, memlekette iş yapacaksın ve en önem verdiğimiz dil sorununa bile yıllarca kayıtsız kalacaksın. Bakınız daha güncelleme vermedikleri hTC Sensation 2011 yılının amiral gemisi ona sesimiz çıkmadı ama üzerinden üç yıl geçmiş Türkçe karakterlerin sıkıntısına da sesimiz çıkmazsa sişip patlayalım olsun bitsin...

Müşteri hizmetleri bile Mısırda olan bir firmadan bahsediyoruz, Teleservice daha DOA değişimleri nereden temin edeceğine bile karar verememiş çünkü hTC Türkiye bile muhatap değilmiş düşün.. TR ile o kadar ilgililer.

Bu karekter sorununu şöyle test edin: Karakterleri bozuk olan bir iletiyi Gmail adresinizi gönderin.. Gmail tertemiz verirken sizin Exchange mailinize abuk subuk yazılar gelir.

Not Evde herkesin HTC kullandığı bir müşteriyim. Şu anda eşim ONE X ben ONE Kullanıyorum.

Gördüğünüz gibi donanımhaber maillerinde bile sıkıntı var, sanalpazar.com ve birçokları...

Merhaba , konuyu tesadüfen gördüm. Benim bu konuda izlediğim yol DAVA AÇMAK oldu.2014 Nisan ayına duruşma günü verildi.Bekleyip paramızı geri alacağız.Cihaz servis te 3 ay yattı ve çözemediler durumu maalesef.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: xconnect

Arkadaşlar lütfen bu konu hakkında gerekli hassasiyeti gösterip gerekli merciler durumu iletelim gerekirse toplu olarak mail atalım.

quote:

quote:

Merhaba , konuyu tesadüfen gördüm. Benim bu konuda izlediğim yol DAVA AÇMAK oldu.2014 Nisan ayına duruşma günü verildi.Bekleyip paramızı geri alacağız.Cihaz servis te 3 ay yattı ve çözemediler durumu maalesef.

Hocam son durum nedir?

• @xconnect hocam , dava açmıştım HTC ye fakat durusma gunu cenaze sebebiyle şehir dışında olunca katılamadım ve dava düşmüş.Ayni evraklar ve yeni yasayla birlikte İlçe tüketici hakem heyetine başvuruda bulundum ve cevap gelmesini bekliyorum.İnşallah bu sahtekarlara prim vermeyerek örnek oluşturabilirsem mağdur diğer arkadaşlara da emsal olur ve paralarini kurtarirlar.

• Sorunu çözmediyseniz yardımcı olabilirim..
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.