Şimdi Ara

HTC’nin Nexus modeli ile ilgili yeni detaylar geldi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
235
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • HTC’nin Nexus modeli ile ilgili yeni detaylar geldi

Bir dönemin efsanesi Nexus One modelinden sonra uzun yıllar Nexus programından uzak kalan HTC, geçtiğimiz yıllarda bir tablet modeli ile geri dönüş yapmıştı. Bu yıl ise en iyi olduğu konuda yani akıllı telefon tarafında yeniden programa dahil oluyor.

HTC Nexus Marlin ya da M1 kod adıyla bilinen akıllı telefonda, iddialara göre 5.5 inçlik 2560x1440 piksel çözünürlüğünde AMOLED ekran yer alacak. Qualcomm’un daha hızlı Snapdragon 821 yonga setinden gücünü alacak modele 4GB LPDDR4 RAM bellek eşlik edecek.

Ayrıca Bkz.ZTE Nubia Z11 duyuruldu: Sonsuz havuz efekti ve Cristiano Ronaldo

Kamera konusunda bu yıl da aynı çözünürlüğü koruyan akıllı telefonun arka kamerası 12MP çözünürlüğünde. Ön tarafta ise 8MP çözünürlüğünde bir kamera yer alıyor. Parmak izi okuyucusu yanında 3450mAh kapasiteli bir batarya barındıran modelin 32GB/128GB kapasite seçenekleri olacak. Modelin bağlantı arabirimi USB Type-C olarak tercih edilirken, arka alt kısımda bir hoparlör ızgarası yer alıyor.

HTC’nin Sailfish adında bir Nexus telefonu daha üreteceği ifade ediliyor ancak Huawei de Nexus programına devam edeceğini açıklamıştı. Bu durumda ortada 3 adet Nexus telefonu var. İlk kez geçen yıl bir yılda iki adet Nexus telefonu görmüştük. Bu yıl rakamın 3 olması ihtimali ne kadar kuvvetli bilinmiyor. Bu bakımdan biraz daha beklemek gerekecek.  

• 5x ve 6p geleydi iyi olacaktı.

• Açıkçası nexus cihazlar eskisi popüler değil. Çünkü geçmiş dönemde Android platformu takılmalar ile gündeme gelirken nexuslar çok hızlı stabil olarak öne çıkıyordu. Şimdi aradaki fark kapandı. Nexus platformu kendini geliştiremedi. Kimse Google uygulamalarını beğenmiyor içi boş uygulamalar yıllardır bir adım öteye gidememiş malesef..

• Türkiye'de satılmayacak bir telefon daha.

• Tasarimini çok merak ettim insallah huaweininki gibi arkada takoz falan olmaz

• quote:

Orijinalden alıntı: onsos1100

Açıkçası nexus cihazlar eskisi popüler değil. Çünkü geçmiş dönemde Android platformu takılmalar ile gündeme gelirken nexuslar çok hızlı stabil olarak öne çıkıyordu. Şimdi aradaki fark kapandı. Nexus platformu kendini geliştiremedi. Kimse Google uygulamalarını beğenmiyor içi boş uygulamalar yıllardır bir adım öteye gidememiş malesef..

Çok doğru noktalara değinmişsin,sonuna kadar katılıyorum

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hay sizin 2K sevdanıza tüküreyim. Yap 5 inç koy FHD ekran daya S820/821'i artık neyse adam akıllı bir Nexus telefonu görelim.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mr. Jingles

Hay sizin 2K sevdanıza tüküreyim. Yap 5 inç koy FHD ekran daya S820/821'i artık neyse adam akıllı bir Nexus telefonu görelim.

Snapdragon 820 özel arayüz kullanan 2k ekranlı telefonlarda bile yağ gibi akarken saf android, 2k ekranda yine akacaktır.Endişelenmeye gerek yok
  • telefon çok güzel ama türkiyede satılırmı satılmazmı belli degil.
  • Bir tanesini de insan cebine girebilecek bir boyda yapsalar bari
  • quote:

Orijinalden alıntı: Wzedlare

quote:

Orijinalden alıntı: Mr. Jingles

Hay sizin 2K sevdanıza tüküreyim. Yap 5 inç koy FHD ekran daya S820/821'i artık neyse adam akıllı bir Nexus telefonu görelim.

Snapdragon 820 özel arayüz kullanan 2k ekranlı telefonlarda bile yağ gibi akarken saf android, 2k ekranda yine akacaktır.Endişelenmeye gerek yok

Ama şarj olayına kıl oluyorum. Çünkü görsel anlamda hiçbir fark yaratmadığı gibi boşuna sistem kaynaklarını tüketen ve şarj yiyen gereksiz bir özellik. FHD olsa hem daha pilden tasarruf edecek hem de GPU'yu fazla yormayacağı gibi ısınmasını da engelleyecek.

• Sd410 'da arayüzde akıyor.
    o günleri geride bırakalı çok oldu .
    2k ekranların enerji tüketimi çok yüksek. Telefonun kullanım süresini azaltan bir faktör.
    Oyunlarda ise işlemciye aşırı yük biniyor.
    Bu da alev alev yanan bir telefon demek.
    Telefondaki hararet işlemcinin el freni çekip daha düşük frekanslarda çalışması demek.
    Kısacası 2k ekranların aşırı enerji tüketimi azaltılmadan ve işlemci darboğazı sorunu çözülmeden 2k ekranlar tercih edilmemeli.

• 2K ekranda amoledlerin neredeyse hiç ekstra enerji tüketimi yok. İsteyen gidip galaxy s5 ile 2k ekranlı versiyonuna bakabilir pil süreleri birebir aynı

• Turkiyeye gelmiyecekse anlami yok

• full hd olsa çok iyi olurdu başlatmayın 2 k ya ...

• Tasarım zerre umrumda değil. 6 saat ekran süresi, tek elle kullanabilme(max 5" ekran), en az 64 GB hafıza ve parmak izin okuyucu olsun ölene kadar kullanayım. Nexus 5'de takıldım kaldım. Rootladıktan sonra yaptıklarım yüzünden bağımlı oldum, değiştiremiyorum telefonu.
  • lan bu ekran nee ya fazla piksel israfı
    yap full hd yeter.. full hd bile fazla küçücük cihaza da, hd ekran neyinize yetmiyo

sonra batarya dayanmıcak o telefona.. zaten işlemcisi çok güç tüketen türden

• quote:

Orijinalden alıntı: Wzedlare

quote:

Orijinalden alıntı: Mr. Jingles Hay sizin 2K sevdanıza tüküreyim. Yap 5 inç koy FHD ekran daya S820/821i artık neyse adam akıllı bir Nexus telefonu görelim.

sorun onda degil usta sorun batarya yoksa kaldırır zaten telefon onda sorun yok
    bide piksel israfı ayrıca o ekran full hd degilde 2k oldu diye fazla para ödüyorz gereksiz bişy

• Nexus 4 ile mutluyum. Bunun gibi bir Nexus çıkmasını bekliyorum parmak izi özelliğini bi kullanamadım gitti.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.