Şimdi Ara

HTC One M7 Cihaza Çift Tıklama (Motion Launch - Knock On) Özelliği Yükleme ( Videolu Anlatım)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
37
Cevap
0
Favori
6.716
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar. Bildiğiniz gibi HTC M8 ve LG G3 gibi modellerin en sevilen ve kullanışlı özelliklerinden biri ekrana çift tıklama ile cihazın uyanması. Yani HTC diliyle motioun launch, LG diliyle knock on :) Açtığım bu konuda M7 sahiplerine cihazlarına bu özelliği kazandırmalarını amaçladım umarım işinize yarar. Bu özelliğin yanında şarj süresi ve ses seviyesinde yükselme gibi olumlu özellikler de gözlemledim. @Aşağıdaki videoda yüklemenin nasıl yapılacağını sesli olarak anlattım fakat ondan önce cihazı hazırlamamız gerekiyor. Bu yüzden videoya geçmeden önce aşağıda anlattıklarımı dikkatlice uygulamanız gerekiyor. Haydi başlayalım..

Malzemeler:

- Bootloader Unlocked veya S-OFF yapılmış HTC One M7

- Minimal Adb and Fastboot Tools

- Twrp Recovery .img (bootloader unlock cihazlar için)

- Twrp Recovery .zip (cihazınız s-off ise ve Y kablonuz var ise bootloader unlock ile uğraşmayın direk sd karttan PN07IMG.zip yükleyin. El yapımıdır ona göre :)

- Yazılım versiyonu 5.0.2 olanlar için ElemantalX link

- Yazılım versiyonu 4.4.3 olanlar için ElemantalX link

- Yazılım versiyonu 4.4.2 olanlar için ElemantalX link

Yapılışı:

- İlk olarak cihazınız s-on ise bootloader kilidini açmanız gerekiyor. Kontrol etmek için güç düğmesine basılı tutun ve yeniden başlata tıklayın. Cihaz kapanmaya başlar başlamaz ses kısma tuşuna basılı tutun ve bootloader ekranı gelene kadar elinizi çekmeyin. En üstte "Locked" veya "Relocked" yazıyor ise kilidi kırmanız gerekiyor demektir. "Unlocked" yazıyor ise bir sonraki adıma geçebilirsiniz. Nasıl yapılacağını Amedra isimli arkadaşımız gayet güzel anlatmış. Link http://forum.donanimhaber.com/m_74915311/tm.htm

- Cihazı unlocked yapmayı başardıktan sonra yukarıda verdiğim linkten "Minimal Adb and Fastboot Tools" programını indirip bilgisayarınıza kurun.

- Programın masaüstündeki kısayoluna klavyedeki Alt tuşuna basılı tutarak çif tıklayın ve açılan pencerede "Dosya Konumunu Aç" butonuna tıklayın klasör açılacak.

- Yukarıda linkini verdiğim Twrp Recovery .img dosyasını indirin ve açılan klasörün içine atın.

- Cihazı bootloader moda aldıktan sonra ses tuşları ile fastboot yazısının üzerine gelerek power tuşuna basın cihaz kırmızı yazı ile fastboot moda geçecek.

- Usb kabloyu bağlayın ve sürücülerin yüklenmesini bekleyin. sürücüler otomatik yüklenmezse http://www.htc.com/tr/software/htc-sync/ programını HTC'nin resmi sitesinden indirip kurun.

- Masaüstündeki "Minimal ADB and Fastboot" programını çalıştırın.

- Açılan cmd penceresine "fastboot devices" yazın ve enter tuşuna basın.

- Cihazın seri numarası gözüktüyse herşey yolunda demektir.

- Bu sefer aynı cmd penceresine şu kodu yazın ve enter tuşuna basın: " fastboot flash recovery recovery_twrp_2.8.1.0.img "

- Sending recovery, writing recovery ve OKAY yazacak. Yeni recovery menünüz kullanıma hazır.

- Cmd satırına bu sefer " fastboot reboot " kodunu yazın ve enterlayın. Cihazınız açılacak ve driverlarını yükleyecek.

- Yukarıda linkini verdiğim ve yazılım versiyonunuza uygun olarak indirdiğiniz ElementalX isimli .zip dosyasını cihazın hafızasına atın.

- Kopyalama bittikten sonra cihazı tekrar bootloader moda alın ve ses tuşları ile " recovery " yazsının üzerine gelip power tuşu ile onaylayın.

- Twrp recovery menüsüne girmiş bulunmaktasınız. Bundan sonrasını linkteki hazırladığım videoyu izleyerek dikkatlice uygulayın.

Video Link: HTC One M7 Cihazınıza M8 Özelliği

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Depape -- 10 Mart 2015; 10:53:20 >

• Budur
  • Herşey iyi güzelde garanti sıkıntı,işe yarar ne uygulama varsa hep recovery den yükleniyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: ANIL-D

Herşey iyi güzelde garanti sıkıntı,işe yarar ne uygulama varsa hep recovery den yükleniyor
    Diyelim lollipop geldi. Stock recovery e dönmeden güncellenebilicekmi?
  • Muhteşem gercekten , ama orj guncellemeler alinamayacak bu şekilde ve geri donme olayi kolay degil sanirim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: BarGoS

Muhteşem gercekten , ama orj guncellemeler alinamayacak bu şekilde ve geri donme olayi kolay degil sanirim.
    arkadaşlar kurdum denedim ve çok beğendim kesinlikle tavsiyemdir
  • İndirdim kurdum ve gerçekten mükemmel resmen cihazım m8 oldu arkadaşlar çıldırdı :) anlatım için sağolun çok açık ve net herkese şiddetle tavsiye ederim özellikle alt ışık yanması olayı efsane olmuş..
  • quote:

Orijinalden alıntı: tarzan666

İndirdim kurdum ve gerçekten mükemmel resmen cihazım m8 oldu arkadaşlar çıldırdı :) anlatım için sağolun çok açık ve net herkese şiddetle tavsiye ederim özellikle alt ışık yanması olayı efsane olmuş..
    Beğenmenize sevindim arkadaşlar yapım aşamasında herhangi bir yerde takılan olursa çekinmeden yazsın yardımcı olurum
  • quote:

Orijinalden alıntı: Depape

Beğenmenize sevindim arkadaşlar yapım aşamasında herhangi bir yerde takılan olursa çekinmeden yazsın yardımcı olurum

Alıntıları Göster
    htc logosu ile ekranı açma olayı nasıl oluyor. o kısımda dokunmatik mi var ki. yoksa logonun az yukarısından ekrana dokununca mı açılıyor? Bi trick var sanki orda
  • Evet htc yazısının tam üstüne basılı tutunca ekran acikiyor tekrar basılı tutunca da kapanıyor
  • Depape kullanıcısına yanıt
    yani htc logosu dokunmatik değil. ekrana dokunuyosun.
  • HTC logosu dokunmatik yani logoya dokunuyorsun ama logo da dokunmatik ekran üzerinde olduğu için ekrana dokunmuş oluyorsun aynı zaman da

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Depape -- 3 Aralık 2014; 7:17:49 >
  • Kendim yapamadım bende gidip yaptırdım ama değdi. Çok güzel oldu çok teşekkürler
  • quote:

Orijinalden alıntı: mrlshrzi

Kendim yapamadım bende gidip yaptırdım ama değdi. Çok güzel oldu çok teşekkürler
    Android 4.4.3 te de işe yarıyor mu yapmayı deniycem bir sorun çıkmaz değil mi
  • Evet 4.4.3 versiyonda sorunsuz çalışıyor video daki cihaz da 4.4.3 zaten
  • Arkadaşlar sorularınızı buraya yazın özel mesaj atmayın lütfen buradan daha çabuk görüp cevaplarım
  • quote:

Arkadaşlar sorularınızı buraya yazın özel mesaj atmayın lütfen buradan daha çabuk görüp cevaplarım
    bende htc one m7 var viper one 4.4.3 romlu cihazım root lu
    ben anlayamadım ve yapamadım en kolay nasıl yaparım yardımcı olurmusun teşekkürler
  • quote:

Orijinalden alıntı: teknomnyk

bende htc one m7 var viper one 4.4.3 romlu cihazım root lu
    ben anlayamadım ve yapamadım en kolay nasıl yaparım yardımcı olurmusun teşekkürler

Alıntıları Göster
    çözdüm başka yöntemle hem kolay hemde güzel
    bu kadar uğraşmaya gerek yok
    cihazınız root lu olmalı xposeti yüklüyoruz
    ordan sense 6 toolbox u bulup indiriyoruz
    ordaki menüden ayarlıyoruz
  • quote:

Orijinalden alıntı: teknomnyk

çözdüm başka yöntemle hem kolay hemde güzel
    bu kadar uğraşmaya gerek yok
    cihazınız root lu olmalı xposeti yüklüyoruz
    ordan sense 6 toolbox u bulup indiriyoruz
    ordaki menüden ayarlıyoruz

Alıntıları Göster
    cihazı rootlamak zaten anlatıtğım recovery yükleme adımları ile oluyor. Senin cihazında custom rom yüklü olduğu için cihazın otomatik root o yüzden kolay yapmışsın. Yani yaptığın benim anlattığımdan kolay değil
  • quote:

cihazı rootlamak zaten anlatıtğım recovery yükleme adımları ile oluyor. Senin cihazında custom rom yüklü olduğu için cihazın otomatik root o yüzden kolay yapmışsın. Yani yaptığın benim anlattığımdan kolay değil

Alıntıları Göster
    Anlatım için çok teşekkürler. Bu işlemleri yapınca cihaz garanti kapsamından çıkıyor değil mi?
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.