Şimdi Ara

Circle to Search özelliği, bu ay Galaxy A serisi telefonlara geliyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
2
Favori
250
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Circle to Search özelliği, bu ay Galaxy A serisi telefonlara geliyor
    Geçtiğimiz hafta, Samsung'un Galaxy AI'ı, Galaxy A serisindeki belirli modellere getireceğini aktarmıştık. Bugün şirket, resmi olarak yapay zeka özelliklerini hangi orta seviye cihazlara getireceğini açıkladı.

Bu ay Galaxy A54, A34, A55 ve A35'e gelecek

Galaxy S24 serisiyle gelen Circle to Search özelliği, Galaxy A serisine ve Fan Edition tabletlere gelen ilk özellik olacak. Samsung, bu özelliğin bu ay Galaxy A54, A34, A55 ve A35'e geleceğini duyurdu. Şirket ayrıca, Galaxy Tab S9 FE ve Tab S9 FE+ tabletleri için Circle to Search'ün geleceğini doğruladı ancak bir tarih vermedi. 

Ayrıca Bkz.Google Pixel 9 serisiyle yeni Gemini AI özellikleri tanıtıldı

Circle to Search, Google Lens'e dayanan ve ekrandaki herhangi bir nesneyi daire içine alarak arama yapmayı kolaylaştıran bir teknoloji. Google Lens yıllardır piyasada olsa da, Circle to Search ile bir nesne hakkında bilgi almak çok daha kolay ve sezgisel hale geliyor. Özelliği kullanmak için alttaki ana sayfa düğmesine veya çubuğa uzun basmak yeterli.

Kaynak:https://www.gsmarena.com/samsung_brings_circle_to_search_to_its_midrange_galaxy_a_and_tab_s9_fe_devices-news-64116.php

• Bu özelliği göklere sığdıramadılar. Kullanan var mı. Dedikleri gibi hayatı değiştiriyor mu.

• jubeii kullanıcısına yanıt

Bilimkurgu filmlerindeki gibi mucizevi ve kusursuz çalışan, kullanıcıya adeta Jarvis-vari bir marifet ve isabetlilikte hizmet sunan bir özellik beklemeyin ama kesinlikle - gelişme ve popülerleşme - potansiyeli mevcut. Benzer teknolojiler belki bir süredir mevcut diyebiliriz ama aslında her şey bebek adımlarıyla başlar.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    Bu özellik telefonumda yok. 2 gün önce adını bilmediğim bir ürünün Google lens ile fotoğrafını çektim. Ürünü tanıdı ve benzerlerini listeledi. Ben de kullandığım alışveriş sitesinden satın aldım. Yani bir benzeri zaten Google lens'te mevcut.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • | OMG! | kullanıcısına yanıt

Sorun benzerlerinin olması değil. Bunu en kolay ve hızlı şekilde yapan bi uygulama yapmamaları.

Mesela ben hemen hergün yazıyı texte çeviren özellik kullanıyorum ama öle yavaş öle zahmetli ki işkence. Yada notlarımin içinde sanki bi insana söyler gibi arama yapmak istiyorum. İlla her defasında tag la uğraşmadan yada bin tane olan fotogram galerimden tasvirle arama yapmak istiyorum.

Bunun bi ton öneri sunabilirim ama hiç biri yok telefonda. Gerçi benimkisi 6 yıllık note 9 yenilerde var mı bunlar.

Eğer telefonunda Google asistan varsa, telefondaki uygulamaların içinde arama yapabilirsin. Fakat Google asistan özelliğini, yapay zeka modeli olan gemini ile değiştirdiysen, gemini henüz daha uygulamalarla tam olarak etkileşim kuramıyor. Yani henüz notların içinde konuşarak arama yapamazsın, ama yakın zamanda gemini içine entegre edilecektir. Mesela Google asistan ile çalan müziği bulabilirken, gemini ile onu da yapamıyorsun. Yani telefonun içindeki uygulamalarla etkileşim konusunda bir tık geriye düşmüş oluyorsun eğer gemini kullanıyorsan.

Kamera ile ürün arama özelliği zaten Google uygulaması içine entegre edilmiş durumda, çok hızlı ulaşılabiliyor.

Samsung kamera uygulaması ile çektiğin el yazısını saniyeler içerisinde text edebilirsin. Yazıyı tanıyor. Aynı zamanda kağıtta yazılı içeriği de aktarabiliyor. Gayet hızlı, stabil ve basit.

Google fotoğraflar uygulaması ile fotoğraftaki nesneleri aratabilirsin, doğruluk oranı bir tık daha düşük ama yeterli.
    Ve bu dediğim işlemleri, güncel modeller zorlanmadan yapabiliyor.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

Benim telefonda varmış, günlük hayatta kullanmayı geçtim olduğunu bile buradan öğrendim.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • hayatı değiştirmese de çok yardımcı oluyor. resimdeki kare kodu okuyor, farklı dildeki metini seçip çeviri yapıyor. resimdeki metni yazmadan arama kopyalayıp arama yapabiliyorsun. home tuşuna basıp ekrandaki resmi çizip anında aratabiliyorsun. kısaca çok arama yapıyorsan hayatı kolaylaştırıyor.

Navigasyon tuşu ile ekrandan, resimden veya canlı kameradan çeviri yapmak, çalan şarkıyı veya telefondaki herhangi bir resmi tek tuşla bulmak aşırı pratik ve mükemmel bir özellik. Ayrıcı, son güncelleme ile asistanın yerine Gemini'yi ekleyebiliyoruz. Gemini'yi bir şey sorunca sesli olarak cevaplıyor, kod bile yazıyor.

Samsung A34

Circle to Search özelliği, bu ay Galaxy A serisi telefonlara geliyor

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.