Şimdi Ara

HTC One M9, Galaxy S6 ve Edge fiyatları ve Vestel vergisi gerçekleri özel video (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
301
Cevap
2
Favori
7.841
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: citadel

Özel sektöre verilen destek (Büyük firmalardan bahsediyorum) öyle ufak tefek rakamlar değil. Sadece vergi muafına tabii vestel gibi firmalar karları ufak tefek değildir.

Ve bu firmalar; bünyesindeki çalışanlarını asgari ücretle, senelerce çalıştırıp bildiğiniz köle statüsünde zam yapıp sadece patronlarının zenginleşmesini sağlamaktan başka bir şey yapmazlar.

Özel sektörler (genel olarak ve türk firmalarından bahsediyorum) sürekli yan kaçamak yolları arayarak ve kanunun boşluklarından yararlanarak büyümeye çalışırlar. Çalışanlarına verdikleri değer yolda geçerken ezdikleri böceklerden azdır.

Biraz ağır oluyor fakat özel sektörde çalışıp normal statüde olanlar gayet iyi bilirler demek istediklerimizi

Sonuç olarak Devlet vergiden alacağı payı düşünüyor. Şirketler yapacağı karı düşünüyor.
    Haklı olan tek taraf çalışan ise mazlum.
    Konu hangi açıdan bakılırsa bakılsın bilinçlendirme yerine konu sadece paraya dayandırılıyor.

Kardeşim süpersin elllerine sağlık. Şuan zaten yavaş yavaş orta direk diye bişey kalmamaya başlıyor. Erdi bey teknokentlerdeki boş odalardan bahsetti. Bence en önemli konulardan biriydi bu. Devletin parasında yetimin hakkı var deyip o odaları boş bırakan firma sahipleri gördüm ben. Adam milyon dolarlarla oynuyor 3 kuruş teknokentten gelcek parayı düşünüyor.

• Hiçbirşeye dönüşmemesi bu ülkenin ayıbı. O kadar geliştirici var yurtdışında. Uygulamaları bile yurtdışından indiriyoruz. Bu tüketim toplumu olmakla alakalı birşey. Hiçbirşey ortaya koyma derdimiz yok. Popomuzun üzerinde oturup akşama kadar Candy Crush yada Subway Surfers oynayarak bişey olmasını bekliyoruz. Var mı android gibi, ubuntu os gibi (ios u geçtim) bir işletim sistemi ortaya koyan.

• Videolarınıza like dislike butonu eklemenizi öneriyorum. Bazen insanların uzun uzun yorum yazmasını beklemek saçma oluyor.

Edit: dislike tuşuna basanları neden belirtme özelliği hem haters'lardan kurtulmanıza vesile olabilir hemde video formatı hakkında düzgün eleştirel bilgiler almanıza.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lazeran -- 20 Mart 2015; 0:29:36 >
  • Sadece yerli ürünlerden vergi indirimi felaket olmaz mı yurtdışından gelen telefon üreticileri böyle bir durumda ülkeden kaçmaya başlar ve yine yerli dediğimiz telefonları olduğundan çok yüksek fiyata alırız ve tekel oluştururlar bence en son yapılması hatta hiç yapılmaması gereken şey vergi indirimi sakın bu hataya düşmesinler serbest piyasada rekabet şart ne vergi indirimi ne vergi arttırımı devlet şantaja izin vermemeli istese yaparlar sırf devletten bir şeyler koparmak için şantaj yapıyorlar zaten birsürü teşvik veriliyor Türkiyede üretime verdikçe fazlasını istiyorlar bir şeyde yaptıkları yok hava ile bu iş olmaz devlette ne yapsın kanıyor bunlara bir şeyler yapmaya çalışıyor ancak devletin çok uyanık olması lazım yoksa bunlar kanını emerler devletin.

• birolhan1 B kullanıcısına yanıt
    Aynen hocam ne dolaplar dönüyor inanılamaz. Çalışanlara verilen ikramiye adı altında firmanın vergiden kurtarmasını mı dersin.

AR-GE adı altında yapılan çalışmaların Avrupa birliğinden ve devletten hibe almasını mı dersin?

Lisans mezunu olmana rağmen sana yüksek maaş vermemek için senin geçici personel göstermesini mi dersin.

Şirket içerisinde Taşeron firmaları mı dersin.

Şirket sahasında sürekli yeni bir şeyler yaptırıp da vergiden muaf olup işçisine zam yapmayanını mı dersin.

Say say bitmez.

Daha bizim bile bilmediğimiz dolambaçlı yollardan para kazanıyorlar. Küçük şirketlerden veya esnaftan söke söke vergilerini alırken....

Veya en basiti asgari ücretliden alınan vergi miktarını araştırın fazla söze gerek yok.

Neyse işin özü Maalesef Ülkemizde VATANDAŞI ve ÇALIŞANI düşünen yok. Sadece para var. Sadece para.

• Şu yorumlara bakıyorumda, 3 yorumun 2 sinde adamları gommussunuz resmen, ben söylediklerine sonuna kadar katılıyorum, 2000 tl ustu hatta 1800 bile yeter, bu rakamların üstüne çıkıyorsam iphone alırım kafamı dıoberım, 4 yil iphone kullandım tek sıkıntım beni çileden çıkaran batarya suresi oldu, ve z3 compact aldım.. Şu an mutlumuyum hayır, iphone 6s le birlikte tekrar iphone almayı fusunuyorum... Yemişim batarya süresini.. Yazımdakı hatalar için kusuruma bakmayın, benim hatam değil, z3 un berbat dokunmatik ekranında yazmak çok kolay değil..

• Çok güzel bir video olmuş, Erdi Bey'e ve Mesut Bey'e teşekkürler.

Benzer bir konuyu TeknoSeyir'de de ele alındı ve orada da benzer şeyler söylendi. En mantıklı olanı hiçbirini almamak ama alınacaksa da iPhone 6 daha mantıklı. En azından diğerlerine göre değer kaybı çok daha az olacaktır. 1,000 TL'ye alınacak telefonlar her işi görüyor. S4 çıktığında da herkes bana neden S3 aldığımı soruyordu ama telefonu 1,000 TL'ye almıştım. Vestel'in ne yapacağı muamma ama olumsuz bir enerji yarattılar.

Şimdi alacak olsam Huawei Ascend g7 alır geçerdim. 1,000 TL ve her işi görecek cinsten.
  • Dikkat!

"iPhone al!" şeklinde subliminal mesaj içerir :))

• Eğitici bir program olmuş. Mobil ürünler konusunda bilinçli olmakta büyük fayda var.

• Tübitak ın başına hayvanat bahçesi müdürünün atandığı bir ülkede yaşıyoruz arkadaşlar. Hükümet bu konuda samimi değil bence...

• Bugün marka yaratmak o kadarda kolay bir şey değil mantıklı olan dünyada olumlu algı oluşturmuş ekonomik nedenlerle satılan markaları satın almak daha akıllıca mesela ford ekonomik krizden dolayı elindeki volvo markasını yanlış hatırlamıyorsam 1.8 milyar dolar gibi bir rakama çinli geely ye satmıştı işte bu tür fırsatları devletin yada özel sektörün iyi değerlendirmesi lazım (yanılmıyorsam blackberry içinde battı batıyor yada satılacak vb gibi söylentiler vardı bir düşünün blackberry'i vestel alsa nasıl bir marka/yatırım değeri kazanır?)

• Ya arkadas vestel in hangi urunu kaliteli ki tv disin (onu bilmiyorum)

Muhtelif beyaz esyalari hep soz verdigi kalitenin altinda

Ornek 9000 btu klima aliyorsun arcelik veya baska markanin 9000 btu su kadar verimli performans alamiyorsun

Vergi vs de olmasa ben hic bir vestel urununu almam yani
    Hatta vestel servisi tanidigim bile kendi evine vestel almiyor

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Öncelikle konu hakkındaki tarafsız yorumunuz için teşekkürler. Vergi konusunda forumda nasıl bir kasırganın döndüğünü hepimiz hal-i vakti ile gördük.

Bence ülkemizde montaj da olsa üretim yapılmalı ve satış sonrası desteği sağlayabilecek (özellikle yazılımsal sorunlara karşı) sağlam ekipler kurulmalı.

Ben olaya işte insanımız da ekmek yesin gibi bir açıdan yaklaşmayacağım. Ama bu da önemli bir konudur. Üretim gücünü elde edebilmek ülkenin gelir düzeyi için de önemli bence.

Ben Başarı (General Mobile) gibi sadece ithalatını yapan ve servis desteğini sağlayan bir firmaya baktığımda işin destek aşamasında (Özellikle yazılımsal destek konusunda) sıkıntı çektiklerini ve müşterilerini mağdur ettiklerini görüyorum. Mesela mtk işlemcili Discovery modeli kit-kat güncellemesi sonucu aşırı sorun yaşanıldı ve firma bir süre bu soruna karşı müşterilerine yanıt veremedi. Çünkü tedarikçisi Gionee'ye bağımlı durumdaydı ve tedarikçiden yanıt gelmediği sürece çözüm sağlayamıyordu. Daha sonra ise çözümü downgrade (yani daha düşük sürüme geçiş işlemi) yaparak hallettiler.

Buradan da anlaşıldığı üzere sadece ithal edip satış gerçekleştirmek bir çözüm değil. Cihaz zaten tamamen ithal, servis desteğinde tedarikçiye bağımlısın... Burada sadece kazanan satışı yapan bayi veya mağaza oluyor bana göre. Bence firma zarar ediyor veya kazandığı algıyı kaybetmesine neden oluyor.

Montaj tesisi kurmak, ar-ge ekibi kurmak gibi işler maliyetlidir ancak bu girişimi yapacak insanların zaten bu girişimlere maddi gücü yeteceğinden dolayı bence kurulması aşamasında ülkeye bir zararı olmaz. Bu girişimi yapan girişimciye gelecek olursak böyle maddi gücü olan girişimcilerin zaten farklı alanlarda/ iş dallarında da işletmeleri olduğunu ve gelir elde ettiklerini görüyoruz. Yani zarar etse bile elindeki diğer işletmelerden elde ettiği gelir bunu amorti edebilecek/ karşılayabilecek düzeyde.

Üretim aşamasında en büyük sorunumuz bence girişimcilerimizin konu hakkında çekimser, sabırsız davranmaları veya ilgili sektör hakkında fazla bilgi sahibi olmamasıdır.
    Eğer ülkemizdeki yatırımcılar, girişimciler sabırsız olmasaydı bence ülkemizde yapılan inşaat sayısı kadar her alandan fabrika çıkabilirdi.
    Yatırımcılarımızın en büyük sorunu yaptıkları yatırımı ne kadar sürede amorti edip kazanca geçebilecekleri ve ne kadar kazanabilecekleridir.

Eğer ki ülkemizde bu konular hakkında gerekli eğitimler, planlamalar yapılırsa ve montaj sanayi bile olsak şu an bulunduğumuz bu basiretsiz konumdan çok daha iyi seviyelere geleceğimizi düşünüyorum.

Bu konuyla ilgili bakanlık da kurulabilir.

Eğitim Kurumu (Üniversite, Meslek Lisesi) - Üretici (Sanayi) işbirliği kurulması lazım. İhtiyaca göre kontenjan açılması lazım.

Bazı okulların üreticilerle doğrudan işbirliği var ben onları etik bulmuyorum. O ayrı konu.

Önce halledilmesi gereken sorun işverenlerin, yatırımcıların gerçek anlamda eğitilmeleri, ikna edilmeleri ve eğitim kuruluşlarının da ihtiyaca yönelik şekillendirilmesidir.

Diğer halledilmesi gereken sorunlar ise; denetimlerin sıklaştırılması ve adil bir şekilde yapılması, vergilendirmelerin toplumun gücüne göre yapılması.

(Yazımdan duygusallık gibi bir düşünce algılanmaz umarım)

• quote:

Orijinalden alıntı: khaos

Bugün marka yaratmak o kadarda kolay bir şey değil mantıklı olan dünyada olumlu algı oluşturmuş ekonomik nedenlerle satılan markaları satın almak daha akıllıca mesela ford ekonomik krizden dolayı elindeki volvo markasını yanlış hatırlamıyorsam 1.8 milyar dolar gibi bir rakama çinli geely ye satmıştı işte bu tür fırsatları devletin yada özel sektörün iyi değerlendirmesi lazım (yanılmıyorsam blackberry içinde battı batıyor yada satılacak vb gibi söylentiler vardı bir düşünün blackberry'i vestel alsa nasıl bir marka/yatırım değeri kazanır?)

Volvo hala İsveç malıdır.

Blackberry batmadı. BB OS 10 ile yoluna gayet güzel devam ediyor.

Dediğiniz satın alma olaylarının iyi takip edilip değerlendirilmesi gerekiyor ama önce ceo'ların kafalarının değişmesi lazım bu ülkede.

OCZ firması mesela zarar ettiği için toshiba ya çok ucuz bir fiyattan tüm tesislerini satmak zorunda kaldı.

• quote:

Orijinalden alıntı: simbolmina

Ben bu ülkede profesyonel iş yapan yerli tek bir firma olduğuna inanmıyorum. Bunların derdi ülkeye ve insanına faydalı olmak değil. Türkiyenin lokomatifi inşaat sektörü çalışanların gömüldüğü mezarlıktan farklı değil, madenlerde kaybettiğimizin 10-20 katını inşaatlarda her gün istikrarlı bir şekilde kaybettik. Bkz: ali ağaoğlu. reklamlara çıkıp milyonluk evlerini halka hizmet diye satıyor, kaç tane arabası olduğunu kendisi dahi bilmiyor.

Fabrikalar sadece çinde değil, türkiyede de işçi sömürüsü yapıyor. İş kazaları oralarda da bolca yaşanıyor. İşçiler grev yapmak istiyor, devlet izin vermiyor. Hepsi iş birlikçi bunların.

Vestel'de bir tane aklı başında adam mı yok doğru düzgün telefon yapacak? Zaten yapmıyorlar ama iki tane özelliği sayamayacak ada mı yok? Ben yazayım: 5" 720p ekran, s615 işlemci, 2gb ram, 3000mah batarya, yazılım desteği. Yap fiyatı da 1000 lira, etrafımdaki herkese aldırmazsam adam değilim. Bunu ben biliyorum 600 tane mühendisi mi bilmiyor? öyleyse kov hepsini, bir tanesine acımam. Bu adamların iş yapmak gibi bir derdi yok. Çalışmak, üretmek isteyen adam yapar kardeşim.

Bu güne kadar yerli, bizden hangi firma ile alışveriş/iş yaptıysam tek temennim paramla rezil olmamak oldu. Sanırsın devlet memuru bunlar, zorla çalıştırıyorlar. Yok vergiymiş, yok çinmiş. Sana rakip koreliye rakip değil sanki bunlar. Gm güzel telefon yaptı, milyon sattı, bu millet üretene sahip çıkar. dh forumlarına takılan, bu işten anlayan adamlar kendilerine bir almışsa çevrelerine 10 tane aldırmıştır. Makul, güzel ürünü herkes tavsiye eder.

Yok kardeşim, tembellik yaparak, hak yiyerek, insan sömürerek, hırsızlıkla hiçbir şey yapamazsınız. Ben de size kuruş kazandırmam.

Türk firmalarında CEO ne derse o olur. Mühendisin suçu yok. Sessiz kalırsa kovulur. Senden bin tane var diyor işveren. Zihniyet bu!

Bu zihniyete katkıda bulunan herkese yazıklar olsun!

Ayrıca belirtmek isterim General Mobile bir üretici değildir. Millet üretene sahip çıkar sözünüze istinaden yazıyorum. (Ki bu milletin zamanında üretene sahip çıkmadığını da çok iyi biliyorum, bakınız Devrim otomobilleri, Nuri Demirağ uçak fabrikası. Bu konuyla ilgili Sunay Akın'ın bir konuşması var onu izlemenizi tavsiye ederim.)

Başarı Elektronik'in bir markası olup Gionee firmasının ürettiği modelleri General Mobile etiketiyle ürettirerek ithal etmesinden meydana gelir.

Ürettiklerinin sadece donanım bazında yüksek olup yazılımsal destek ve malzeme kalitesinde ne kadar düşük olduğunu çok iyi biliyoruz.

Saygılar...

• quote:

Orijinalden alıntı: Fire_67

Vestel yanlış yaptı,sanki güzel alınabilir albenisi olan bir ürün ürettide biz almadık, gmd bile hiiiiç ismi namı olmadan sıfırdan discovery ile milyonu devirdi

Gionee den ithal etti sadece.

Daha kitkat vermedi Gionee cihazlarına.

Gionee'den yanıt gelmeyince en ufak bir cevap veremiyorlar müşteriye.

Olmaz olsun öyle firma.
  • Once turkiyede alinan vergileri dusursunler zaten telefon fiyatlari dusecektir. Vestel beni baglamaz hangisi en uygun fiyata en iyi performansi veriyorsa onu tercih ederim. Bu vestel olur general mobile olur farketmez. İstediginiz kadar vergilendirme gelsin asgari ucretle calisan adamin ogrencinin vb insanlarin cebinden yine s6 lar m9 lar ip 6 pluslar eksilmez.

• Güzel olmuş video , benzer videoların gelmesini isterim.
  • Konu 3 milyar dolar cope gidiyor. Geri getirebilirmiriz.....hayir. Bundan sora paramizi cope atmaya devam mi edelim yoksa bunu telafi edebilimiyiz?

1- ipone ekosistemini taktir etmek lazim. Guncelleme sikintisi yok, imaj sikintisi yok, donanim sikintisi yok, pazarlama sikintisi yok. Urretim sikintisı yok...v.b.

Peki ipone ne yapiyor? Fikir uretiyor....telefonlari cinliler yapiyor. Saati 1 dolardan calisiyor. Kisacasi hambalik yapiyor ama projeyi eko sitemi sagliyor. Kullanicilari mutlu edecek ve kolaylastiracak yazilimlar uretiyor. Daha ne olsun telefonu telefon yapan sagladigi yararla olculur. Ister 20 cekirdek olsun ister10 gb rem olsun... Hicbir onemi yok. (Not lg g2 kullaniyorum) vestel veya x turkiye. Firmalarinin boylebir eko sistem yaratmaya ihtiyaci var. Ilk once lokal sonra globol olacak bie eko sistem. Mesutbeyin dedigi gibi pazar hazir araplar ve en onemlisi muslumanlar. Biz turklugumuzle sonra muslumanligimizla övünen bir milletiz. Bunu faydali hale getirebiliz. Baska türlü turkiye ve dunya pazarinda yer alamayiz. Bu bir fikirdir geliştirilecek insanlara ihtiyac vardir.

2-vestel veya baska yerli firmalara arge destegi ve vergi indirimi getirip bencede ucuz telefon vermeleri gerekmekte. Daha ileri gidip vergi indiriminden faydalanmak isteyen buyuk firmalara genel kapsamli turkiye pazari icin ortaklik getirmeli donanim veya yazilim ortakligi. Bizim firmalarin gelismesi icin bilgi birikimine ihtiyaclari var ve bunu tesvik icin yöntemler bulunmali. Dunya bir gunde kurulmadi.

3- okullarımızda artik mobil tasarim yazilim uygulma ve pazarlama dersleri konulmali. Gencleri tesvik etmeliyiz. Gerekirse lise dengi okullara kadar inmeli. Cunku yapilan bir yazilim milyonlarca dolarlik katma deger sagliyor. Ne kadar erken cocularimiza asilarsak turkiyenin gelecegi o kadar aydinlik olur. Yasakci bir zihniyet olmamaliyiz. Sadece yaratici fikirlere yonlendirmeli ozgur dusumeyi ogrenmeliler. Yani egitim sistemini yenilemeliyiz....

Sonuc olarak mesut beye ve erdi beye teksekur ederim. Cok faydali fikirler ve bilgiler paylastiniz. Bazi elestiriler ve gereksiz yorumar okudum. Sizin adiniza uzuldum. Artik elestirmek gereklilik olmus gibi davrananlar var. Bence Firmalarin degilde fikirlerin paylasildigi yorumlar olusaydi daha iyi olurdu. Belki bilgi dagarcigim biraz daha gelisebilirdi. Belki bende ulkeme faydali olabilecek yapbilecegim fikirler aklima gelirdi. Ben aklima geleni yazdim insalla birlerinin aklinda bir simsek cakar ve 3 milyar dolarlik çöpe giden yabanci ceptelefonun bir parcasi olmam.

• Bu arada Mesut ve Erdi'nin 3500 TL param olsa iPhone alırım demelerine neden bu kadar tepki verdiniz anlayamadım. Surda 1 yıl sonra S6 sıfırı 1000 TL civarına inicek ikinci eli desen yerlerde olucak. En azından iPhone da boyle ani bir düşüş görmüyoruz satarken daha da rahat olur. En basitinden S4 örneğine bakalım pazara ilk 2200 TL den girdi 1 yıl sonra 750 te satıldığına şahit olduk. Erdi ve Mesut'a sonuna kadar katılıyorum 3500 TL bir telefon alabiliyor olsaydım zararımı en aza indirmek için benimde tercihin iPhone olurdu.

Ekleme: 6-7 ay önce 2000 TL lerden aldığınız telefonun 1000 TL lere satıldığını görmekten daha acı bir şey yok...

• 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.