Şimdi Ara

HTC One M9, Galaxy S6 ve Edge fiyatları ve Vestel vergisi gerçekleri özel video (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
301
Cevap
2
Favori
7.842
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • videoları izleyemiyorum neden sade dönüyor bir şey açılmıyor

• Gerçekten doğru söylüyorlar. Samsung Galaxy S6'ya o kadar para vereceğinize Google Nexus 5 alın, ikisi de şu an aynı güçte. Çünkü ikisi de her uygulamayı aynı akıcılıkta açıyor, değişen bir şey yok. Nexus 5'in tek avantajı, diğer Android işletim sistemine sahip olan markalardan daha çabuk güncelleme alan bir telefon. Samsung adım var diyor ve pahalı ürün yapıyor. Gereksiz yere para vermeyin.

• Bir site de yorumun kötü olduğu için geldim ama gayet objektif bir yorum olmuş.

• Vestel kaliteli bişey üretebilse fiyatı uygun satmaz. Eve aldığın 47'' Led TV bunun en büyük örnegi Kaliteye önem vermiyor. Keşke versede bizde vestel alalım desek..
  • 3000 tl bir telefona verilmez.Böyle giderse millet çin malı telefonlara yönelecek

• Htcyide eleştirebilirdiniz hafıza kartı takılıyor diye bide iyiymiş gibi m9 un üzerinden geçtiniz samsung en azından birşeyler katmış istiyor htc ne yapmış? okadar para verilmez katılıyorum. Ama burada s6 yı yeni hızlı belleklerini bile antutuda iphonela karşılaştırıp aynı fark göremedik dediğiniz gibi htc içinde böyle eleştiriler yapabilirdiniz . Saygılar..

• nispeten doğru analizler var..

doğru bir mesaj vermeye çalışmışlar ama biraz eksik kalmış..

şu an cep telefonu alacağım ve bu amiral gemisi olacak diyorsanız alacağınız telefon ya nexus ya da iphone olmalı.. bunlar hem donanımın hem de yazılımın sahibi ve uzun süreli kullanabileceğiniz cihazlar.. ben bu şekilde anladım mesajı.. sadece donanım satan samsung, htc vs firmalar yazılım tarafında hiçbir yatırım yokken salt donanımı yazılımıda yapan google ya da apple'dan daha pahalıya satmaya çalışması sadece simsarlıktır.. yaptıkları arayüzün ana yazılım olmadığını biliyordur herkes sanırım..

telefon konusunda insanların savurganlığı zaten malum.. ama bu insanlara kimse birşey yapamaz.. ama o savurgan ve sorumsuz insanlar yüzünden tüm insanlar cezalandırılmamalı.. Eğer devlet bu konuda bir adım atacaksa aynı kişi üzerine 2 yıl içinde 500 dolar üzeri 2 telefon tanımlanmışsa ekstra vergi almalı.. 2. de ekstra 100 üçüncüde 200 4. de 300 dolar gibi vergi koymalı.. bu vergileri o telefonu sorumsuzca ve savurgan tüketen insan ödemeli..

yerli telefon konusu saçmalık ötesi.. koskoca nokia başaramadı ve pes etti bizim üreticiler mi başaracak.. doğru olan yazılım ve uygulamalara yatırım yapılması..

yazılımınız iyiyse nerede yapıldığına bakmıyor insanlar ve tüm dünya pazarınız oluyor.. çinde yaptırdığı tableti milli eğitim bakanlığına ballı ballı satan firma üç kuruş fazla kazanacak diye devletin dar gelirli insanı ezmesi kabul edilebilir birşey değil.. bunlar yazılıma yatırım yapmalı.. ama bu kadar kolay para kazanıyorlarken ne gerek var.. ayrıca zamanında servis işi yapıyordu bu firmalar.. onu bile kolay para için bıraktılar.. gelip alman tele service firması bu pahalı telefon satışı yapan firmalara servis hizmeti veriyor.. bu firmalar ellerinde yeterince eleman ve know how varken o işi bıraktılar..

sözün özü kimse aptal değil.. ve herkese aynı aptalmış muamelesi yapan siyasetçilerde, şirketlerde eninde sonunda layığını bulur.. ama er ama geç..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TriNeO -- 20 Mart 2015; 12:32:16 >

• Donanımhaber olarak bir ilki gerçekleştirdiniz ve kullanıcı dostu bir yayın olmuş. Siz cihazları her sene göğe çıkarmamanız aksine yere indirip eleştirmeniz gerekir ki kullanıcı iştahlanıp gidip borca girip 3 milyara telefon almasın...

• Fazla uzatmaya gerek yok.

Türk milleti abartmayı sever.

Çoğunluk bir tarafı seçmiş ise azınlık ah vah ediyor ise dengesizlik vardır.

Devlet diye bir şey yoktur. Millet diye bir şey vardır.

Eğer millet kendinden aciz haklarını savunmaktan korkuyorsa ne editör eleştirmek ne de firma kötülemek çözüm olmaz.

Mesela ÖTV 1999 da deprem olunca geldi ve gitmedi.

Sebebi basit canı yananlar bir araya geleceğine sessiz kalmayı seçtiler.

Kısaca Türk milleti boş işler peşinde. O vergiler gelecek meclistekileri hepsi vatandaşa giydirecek.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Cep telefonunu itibar göstergesi olarak algılayıp en pahalısından alan zihniyet itibarını zaten en başta kaybediyor. Ben Erdi Özüağ gib cep telefonu gurusunun iPhone tercihine şaşırdım. Sokaktaki adama sorsan anlarım da sıfır esneklikteki bir telefonu sırf ikinci eli iyi para ediyor diye 3500 tl'ye almak ne kadar mantıklı?

Bende 700 tl'ye 4 ay önce aldığım Zenfone 5 var. Çok merak ediyorum bu telefonun yapamayıp 3500 tl'lik iPhone 6'nın yapabildiği ne var?

Bir de böyle soru olmaz. 3500 lira para vereceğim git telefon al. Ya arkadaş herkes birbirine paramı dağıtıyor? Sorduğunuz sorular mantık sınırları dahilinde olsun.

• Adamlar iphone 6 alırdım dedi hemen kıyamet koptu kimse video yu tam olarak değerlendirmiyor. Apple cı bunlar hemen etiketle adamlar başından beri o kadar para vermem diyor hatta Mesut 1500 tl versem içim sızlar diyor. Buna rağmen niye kızıyor millet anlamadım adamlar alacak olsam yada olanın yerinde olsam diyor kimse bunu anlamamış. Tamam kimse zorla o telefonları almaz kimse kimseyede para vermez oda doğru ama şunu çevrenizde hiç duymadınız mı 3 4 senedir aynı cihazı kullanıyorum ne alsam yine en az 3 sene kullanırım diyor ve gidip dönemin en iyi cihazını almak istiyor. Bu durumda iphone tabiki mantıklı 3 sene götürür 3 sene sonunda yine bir değeri olur kimse bana samsung un da 3 sene sonra değeri olur demesin note aldım 2100 tl ye 6 ay sonra 1500 e düştü 1000 e zor sattım note 2 s4 hepsinde öyle oldu iphone 6 plus aldım 5 ay önce 2700 tl ye şimdi 3100 tl 2500 e istediğimi satarım.

• Yerli markalar hiç üretim yapmasın ben buna katılıyorum. Sadece tasarlasın ve yaptırsın. Argeye araştırmaya vs.. çok para harcamasınlar az çok piyasadaki telefonlar belli ne özellikler var neler geliyor zaten dünya yakından takip ediyor hiç boşuna argeydi margeydi para harcamaya değmez. Kaliteli performanslı ve yazılımla süslenmiş bir telefon çıkarsalar zaten insanlar alır. Argeye araştırmaya harcayacakları parayı pazarlamaya kullansınlar bence. Dediğini gibi önce arap ülkeleri sonra avrupaya pazarlanabilir. Ben anlamıyorum eminönündeyim burada öyle acayip çin malı telefonlar var ki bakıyorsun içinde snapdragon vs.. var ve gayet performanslı. Sadece malzeme kaliteli değil. Vestel bilinen bir marka bence general mobile ve piranaya bir göz atsın adamların telefonlar vestelin telefonları beş çeker.

• Arkadaşlar burada yanlış bir durum var.
    bu konuşmadaki adamlar her telefona cok rahat ulaşabilecek insanlar. bu yüzden bunarın bu fiyatları verememeleri normal. buradaki yorumlarında duygusal bir durum da var.

• şu adamlara bakıyorum o kadar cahilce konuşmuşlar ki "kredi kartı ile cebinden cıkarsan taksitle alsan 3500 lira" diyor iphone için. ulan 1 sene oldu ce telefonuna kredi kartı taksidi yasaklanalı.
    :D

• Aslında daha önce yazacaktım size ama yanış anlaşılabilir diye vaz geçmiştim. Artık telefon incelemeleri, tanıtımı filan her sitede var, youtube'da çoluk çocuk bilen bilmeyen bir sürü kimse bu tür videolar yapıyor. Bin türlü böyle incelemeler yapan site türedi. En olmadı karşılaştırma sitelerinde telefonlar arasındaki farkları görebiliyoruz. Ancak telefon alacak vatandaşın bence en temel ölçütü olan bu paraya en iyi telefon hangisi veya bu fiyat aralığında hangi telefonlar iyi sorusunun aylık değerlendirmeleri yapılmalı. Bu internette araştırma yapan ve onlarca model ve onlarca inceleme arasından kaybolan, herkese fikir soran arkadaşlarımıza daha çok yardımcı olur diye düşünüyorum.(Erdi ve ender beyin yaptığı youtube yayınlarında fikir soruyorduk mesela) Bu videoda bu bağlamda yararlı olmuş ancak belirtiğim gibi aylık olarak telefon piyasası üzerine fiyat aralıklarından değerlendirmeler gerekli bence.

Telefonları çok satılması konusuna gelirsek biz gösterisi seven ve görünüşe önem veren bir milletiz(kötü manada demiyorum) Örneğin bir şekilde ilk almak istediğimiz şey güzel bir arabadır, sanki o bizim yüzümüz gibidir. Biri bir araba aldığında "ooo işleri yolunda galiba" filan diye düşünürüz hemen. Uzun yıllar sonra akıllı telefonlar işe giderken trafikte, otobüslerde kantinde, canı sıkkın sorunlu vatandaşın en büyük lüksü ve eğlencesi haline geldi. İnsanları farklı ve daha zengin hissettirdi. Bunu insanımıza çok görüp her ne sebeple olsun vergiyle veya başka etkilerle daha pahalıya mal etmek bence hiç doğru değil. Bu ülkede öyle boş şeylere öyle büyük paralar aktarılıyor ki insanın aklı şaşıyor. İnşaat sektöründe, yapılan saraylar, lüks makam araçları, nereye gittiği belli olmayan bir ton yardım, zenginlerin harcadığı bir ton para varken, alt ve orta gelir grubundaki insanların tüketimleri üzerinden cezalandırmaya gidilip bunun sanayi kalkınmasına bağlanması bana bir masaldan farksız geliyor. Bu gün ülkedeki sermaye arazi ve inşaat sektörü üzerinden artan fiyatlarla rant-gelir sağlamaya yönelik faaliyet gösteriyor çünkü para burada, ülkedeki politikalar bu yönlendiriyor ki bu hiçbirimizin geleceği için iyi değil. Umarım düzelir, okuyanlara arkadaşalara, teşekkürler saygılar

• erdi ile mesut okadar parayi telefona vermem diyor olabilir buna itirazim yok ama para sikintisi yok yada havadan 3500 lira para geldi hangi telefonu alirsin sorusuna ikiside dogru cevabi vermiyor verdikleri cevap yine parayla ilgili yani ikinci el fiyatini dusunerek iphone alirim diyorlar benim merak ettigim su para sikintisi yok ikinci el fiyatida umrumda degil 1 sene kullanip yedege ayiracagim yani satmayi dusunmuyorum teknik olarak hangi telefonu tavsiye ediyorlar?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi koyunsavar -- 20 Mart 2015; 14:29:59 >
  • Vestel almam ve aldirmam kardesim kendi ulkesindeki insanlari soymaya calisan sirket

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Türkiyeyi müslüman ülke olarak lanse etmeniz hoş olmamış. Ülkenin dini olmaz, insanın dini olur. Türkiye müslüman bir ülke değildir.

• Şuanda Note 4 kullanıyorum ve bunun tek sebebi Stylus Kaleminin olmasıdır. Keşke Samsung'un Stylus Kalemi gibi özellik sunan başka seçenekler başka telefonlar da olsa. Benim ihtiyaçlarıma cevap verebildiği için mecburen Note serisi kullanıyorum.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Subjektif yaklaşımlarla verilen öneriler ve örneklere "yanlış cevap vermişssiniz, hayır öyle değil" diye yorum yazmak, izlediğini anlamamak veya evde gürültü olsun diye tv açıp başka işle uğraşan insan zihniyetinin buralarda yuva yaptığını gösteriyor gibi. Benim nacizane fikrim eğer devlet yerli üreticiye destek olmak istiyor, yabancıya zam değil önce yerliye indirim yapsınki iyi niyetini göstersin. Discovery ilk çıktığında birçoğumuz yığılmadık mı almak için, enayimiyiz biz o kadar para verelim telefona diyip eşe dosta ahkam kesmedik mi? (aranızdan çıkar gene ben yapmam öyle şey diye) Bu ne demek? Düzgün bir ürünü uygun fiyata sunarsan ne senin iphone gibi telefon yapmana gerek kalır ne de ithalatı düşürcem diye fiyatlara daha da abanıp piyasayı bıçak gibi kesmene gerek kalır. Türkiye piyasası görünüşe ve fiyata önem verir. Hiçbir parçayı yerli yapamıyorsan, sadece estetik bir kasa yap (çıkarılabilir kapaklı metal mümkünse) içinide mantıklı donanımla doldur uygun fiyatada sundunmu peynir ekmek gibi satılır. Atomu parçalama gerek yok. Millet bunu istiyor sende bi zahmet yap en azından bunu yap artık (yerli üreticiye)...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ac1DBuRN -- 20 Mart 2015; 14:52:24 >

• 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.