Şimdi Ara

HTC One Türkçe Dil Sorunu (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
35
Cevap
2
Favori
38.712
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
    Biz türkçeleştirme işlemini aşağıdaki gibi yaptık. Alıntıdır

4.2.2 ile birlikte morelocale 2 programı kullanılamıyor. permission istiyor. uygulama içinde de yapılması gerekeni anlatıyor aslında.

1- ilk önce telefondan usb hata ayıklamayı açmamız lazım. bunu biraz zorlaştırmışlar ya da komikleştirmişler.
    ayarlar>hakkında>yazılım bilgisi>daha (settings>about>software ....>more yada other en altta zaten) burada build number yazıyor ona birkaç kez tıklayın aşağıda ufak bir yazı çıkacak kaç kez daha tıklamanızın gerektiğini gösteren ve en sonunda geliştirici oldunuz yazacak. daha sonra ayarlarda geliştirici şeçenekleri gözüküyor oradan usb debug yani hata ayıklamayı işaretleyin. morelocale2 programını indiriniz. telefonla yapacaklarımız bu kadar usb den bilgisayara bağlıyoruz.

2-http://developer.android.com/sdk/index.html sayfasını açıyoruz ve Download the SDK ADT Bundle for Windows yazan mavi butonu tıklıyoruz açılan pencerede lisans sözleşmesini ve işletim sistemimizi işaretledikten sonra indiriyoruz yaklaşık 400 küsür mb bir dosya indirecek. bu rar dosyasını c dizinine çıkartıyoruz klasör olarak.
    3- C:\adt-bundle-windows-x86_64-20130522\ içinde SDK Manager.exe yi tıklıyoruz . ben hiçbir şey eklemedim sadece en altta Google USB Driver vardı onu işaretleyip install dedim. sanırım bu adımı yapmasanız da olur. zaten ilk açtığınızda tools un altında ki Android SDK tools, Android SDK Platform-tools, Android SDK build-tools, Android 4.2.2 nin altında ki SDK Platfrom, ARM EABI v7a ........ ile extras taki Android support library seçili oluyor. bunlar da tek başına yeterli olur bizim için önemli olanlar işaretli oluyor sadece kontrol için de bakabilirsiniz. bu programı kapatıyoruz.
    4- telefonumuz bilgisayara bağlı bunu tekrar belirteyim.
    a) başlat cmd yazıp komut sistemini çağrıyoruz.
    b) cd C:\adt-bundle-windows-x86_64-20130522\sdk\platform-tools yazıp enter diyoruz. bu dosya yolu farklı olabilir siz kendiniz klasörü attığınız yolu açıp sdk\platform-tools kısmını açıp yukardaki dosya yolunu kopyalayıp daha sonra cmd ye cd yazıp sağ klik yağıştır diyebilirsiniz. biraz uzun bir cümle oldu sanırım :)
    daha sonra sırası ile aşağıdakileri yazıyoruz:
    c) adb (enter)
    d) adb shell (enter) (shell@android:/$ yazısı çıkıyor)
    e) pm grant jp.co.c_lis.ccl.morelocale iandroid.permission.CHANGE_CONFIGURATION (enter) işlem tamam tekrar shell@android:/$ yazısı çıkarsa sorunsuz hal oldu demektir.
    f) telefondan tekrar morelocale2 programını açıyoruz ve türkçe dilini seçiyoruz.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Marketten locale select programı indir, türkçeyi seç. Bu kadar. 4.2.2 de çalışıyor.one x

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bulkar -- 5 Ekim 2014; 16:14:37 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: sarbar

Merhabalar,
    Biz türkçeleştirme işlemini aşağıdaki gibi yaptık. Alıntıdır

4.2.2 ile birlikte morelocale 2 programı kullanılamıyor. permission istiyor. uygulama içinde de yapılması gerekeni anlatıyor aslında.

1- ilk önce telefondan usb hata ayıklamayı açmamız lazım. bunu biraz zorlaştırmışlar ya da komikleştirmişler.
    ayarlar>hakkında>yazılım bilgisi>daha (settings>about>software ....>more yada other en altta zaten) burada build number yazıyor ona birkaç kez tıklayın aşağıda ufak bir yazı çıkacak kaç kez daha tıklamanızın gerektiğini gösteren ve en sonunda geliştirici oldunuz yazacak. daha sonra ayarlarda geliştirici şeçenekleri gözüküyor oradan usb debug yani hata ayıklamayı işaretleyin. morelocale2 programını indiriniz. telefonla yapacaklarımız bu kadar usb den bilgisayara bağlıyoruz.

2-http://developer.android.com/sdk/index.html sayfasını açıyoruz ve Download the SDK ADT Bundle for Windows yazan mavi butonu tıklıyoruz açılan pencerede lisans sözleşmesini ve işletim sistemimizi işaretledikten sonra indiriyoruz yaklaşık 400 küsür mb bir dosya indirecek. bu rar dosyasını c dizinine çıkartıyoruz klasör olarak.
    3- C:\adt-bundle-windows-x86_64-20130522\ içinde SDK Manager.exe yi tıklıyoruz . ben hiçbir şey eklemedim sadece en altta Google USB Driver vardı onu işaretleyip install dedim. sanırım bu adımı yapmasanız da olur. zaten ilk açtığınızda tools un altında ki Android SDK tools, Android SDK Platform-tools, Android SDK build-tools, Android 4.2.2 nin altında ki SDK Platfrom, ARM EABI v7a ........ ile extras taki Android support library seçili oluyor. bunlar da tek başına yeterli olur bizim için önemli olanlar işaretli oluyor sadece kontrol için de bakabilirsiniz. bu programı kapatıyoruz.
    4- telefonumuz bilgisayara bağlı bunu tekrar belirteyim.
    a) başlat cmd yazıp komut sistemini çağrıyoruz.
    b) cd C:\adt-bundle-windows-x86_64-20130522\sdk\platform-tools yazıp enter diyoruz. bu dosya yolu farklı olabilir siz kendiniz klasörü attığınız yolu açıp sdk\platform-tools kısmını açıp yukardaki dosya yolunu kopyalayıp daha sonra cmd ye cd yazıp sağ klik yağıştır diyebilirsiniz. biraz uzun bir cümle oldu sanırım :)
    daha sonra sırası ile aşağıdakileri yazıyoruz:
    c) adb (enter)
    d) adb shell (enter) (shell@android:/$ yazısı çıkıyor)
    e) pm grant jp.co.c_lis.ccl.morelocale iandroid.permission.CHANGE_CONFIGURATION (enter) işlem tamam tekrar shell@android:/$ yazısı çıkarsa sorunsuz hal oldu demektir.
    f) telefondan tekrar morelocale2 programını açıyoruz ve türkçe dilini seçiyoruz.

Hocam allah razı olsun sayende yaptımm ancak bir sıkıntı var

pm grant jp.co.c_lis.ccl.morelocale iandroid.permission.CHANGE_CONFIGURATION

Kisminda iandroid yanlış olmus.i olmayacak başında

pm grant jp.co.c_lis.ccl.morelocale android.permission.CHANGE_CONFIGURATION

Böyle yapınca oldu

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• sarbar S kullanıcısına yanıt
    kardeşim ne yaptıysam çeviremedim benim htc one m8 var toplu dosya olarak yada iş dosyaysı tanınıyor dio bi yardım etsen
  • @sarbar banada gonderirmisin pm yi bende htc one m8 de dil sorunu yasiyorum

• Bende yurtdışından m8 aldım türkçe dil seçeneği yok bana da yardımcı olur musunuz @sarbar bana da pm atar mısın
  • Merhaba arkadaşlar.
    Bende one m8 aldım ve türkçe dil yoktu. Telefonu fabrika ayarlarina döndürdüm ve kapattım. İçine türk operatörün sim kartını takip açınca otomatik türkçe olarak geldi. Root ihtiyacı yok ben türkçe kullanıyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: erayman79

Merhaba arkadaşlar.
    Bende one m8 aldım ve türkçe dil yoktu. Telefonu fabrika ayarlarina döndürdüm ve kapattım. İçine türk operatörün sim kartını takip açınca otomatik türkçe olarak geldi. Root ihtiyacı yok ben türkçe kullanıyorum.

bununla nasil duzeldigini anlayamadim tr sim kartini gorunce dilmi indirdi cunku telefonda dil yok ilk geldiginde

• sarbar S kullanıcısına yanıt
    merhaba Sarbar bana yolarmısınız @sarbar
  • irfan_zrn İ kullanıcısına yanıt
    evet bende 2 tane htc one m8 aldım türkiyede kayıtlıydılar türkçe hattını takınca oldu ama 3 telefonumda türkiyede kayıtlı değildi olmadı bir alakası varmı acaba
  • quote:

Orijinalden alıntı: canerranda

evet bende 2 tane htc one m8 aldım türkiyede kayıtlıydılar türkçe hattını takınca oldu ama 3 telefonumda türkiyede kayıtlı değildi olmadı bir alakası varmı acaba

htc one m8de dil olarak sadece kayitli oldugu ulke dili ve ingilizce var ben sorunu cozdum. tr kayitli olmayan telefonlara tr rom atman lazim yada telefon icinden morelocale 2 programiyla halledebilirsin oda her zaman sonuc vermez ve sonuc verdigi zaman bazi yerler ingilizce olarak devam eder

• Set locale and language isimli program ile yurt dışından aldığım htc one x anakarti türkçe yapabildim. Anakart yurt dışı ürünü olduğundan türkçe seçenek yoktu bu program çok işime yaradı fabrika çıkışı ilk yazılımı görsel olarak htc one x için bence en güzel versiyonu o yüzden güncellemeleri de telefona kesinlikle yuklemeyecegim kimseye güncelleme yapmasını tavsiye etmem tabi anakart sıfır alanlar için

• Htc one m9 aldım yurtdışından morelocale2 yukledim cmd ayarlamalarını yaptım ama olmadı bana yardımcı olursanız sevinirim.

• ..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _geologist -- 15 Şubat 2016; 0:16:58 >
  • htc telefonunuzda türkçe dil seçeneği, yoksa sim kartınız takılı olsun telefonu resetleyin otomatik olarak türkçe dil seçeneği karşınıza gelecektir ( cihazda veriniz varsa silinecektir)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _geologist -- 15 Şubat 2016; 0:18:06 >
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.