Merhaba arkadaşlar.Ben yeni bir telefon almaya karar verdim ve bir süre boyunca araştırma yaptım.Araştırmam sonucunda ise 2 telefon arasında kaldım.
1)HTC One V
2)Motorola Atrix
Motorola'nın teknik özellikleri çok iyi olmasına rağmen ekranı ve dokunmatiği o kadar iyi değil.HTC'nin ise kamerası, ses kalitesi ve tasarımı iyi.HTC'de aklımı kurcalayan tek şey 512 mb ram olması.
Durum böyle işte arkadaşlar.Sizce hangisini tercih etmeliyim?Cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim.
android için 3 şey önemli;
paylaşim , ram miktari ve rom desteği.
HTC , yakin zamanda ICS destegi sundugu telefonlari yayinladi . bana göre cihaz alacak insan (paraniz ve imkanlariniza göre) 2012 son aylarini beklemeli.
yeni iphone gelecek , win8 yayilacak ve Ics / jb sürümü netlik kazanmiş olacak.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Benim bütçem 1.000 TL'ye kadar ve şu sıralar bir telefon almam gerek.O yüzden bu 2 model arasında bir seçim yapmam lazım.
quote:
Orijinalden alıntı: cagdas80
Benim bütçem 1.000 TL'ye kadar ve şu sıralar bir telefon almam gerek.O yüzden bu 2 model arasında bir seçim yapmam lazım.
İki model arasında benim tercihim Atrix olurdu 1100 liraya Evo 3D var birde ZTE yeni telefonlar tanıtıyor onlarada göz atmanda fayda var. Ayrıca dokunmatiği o kadar iyi derken neyi kasıt ettiğini anlamış değilim.
quote:
Orijinalden alıntı: Dertkesen
quote:
İki model arasında benim tercihim Atrix olurdu 1100 liraya Evo 3D var birde ZTE yeni telefonlar tanıtıyor onlarada göz atmanda fayda var. Ayrıca dokunmatiği o kadar iyi derken neyi kasıt ettiğini anlamış değilim.
750tl ye aylık FULL atrix gördüm DH 2 ci elde.
HTC EVO 3d ( sanırım 175 gr ) yazın taşınacak cihaz değil ve LG - HTC nin İLK 3d cihazları ( avantajı 1gb ram ve ICS almaları ) olarak riskli.
HTC EVO 3D = 999 tl
MOTOROLA ATRİX = 800/850 TL ( kkartı - site kampanyası ile ucuza alabilirsin )
1000TL var ise ve zorlama şansın varsa 2 ci samsung S2 alırdım.
quote:
Orijinalden alıntı: Bukalemun
quote:
quote:
750tl ye aylık FULL atrix gördüm DH 2 ci elde.
HTC EVO 3d ( sanırım 175 gr ) yazın taşınacak cihaz değil ve LG - HTC nin İLK 3d cihazları ( avantajı 1gb ram ve ICS almaları ) olarak riskli.
HTC EVO 3D = 999 tl
MOTOROLA ATRİX = 800/850 TL ( kkartı - site kampanyası ile ucuza alabilirsin )
1000TL var ise ve zorlama şansın varsa 2 ci samsung S2 alırdım.
Evo 3D 180 gram civarı olduğu doğru çift ekranı olduğundan dolayı öyle bir durum söz konusu o kadarda ağır değil ben bizzat inceledim ağırlığı eline tam oturmasını sağlıyor.LG Optimus 3D'de 1 Gb RAM yok 512 Mb bulunmakta ve ICS güncellemesi alacağı meçhul LG telefon olarak iyi telefonlar üretiyor ama yazılım desteği yok alacak densede zor çok uzun zaman alır tavsiyem LG'den uzak durmanız.(Şunuda not edeyim LG Optimus 3D hız olarak HTC Evo 3D'den daha hızlıdır.Bunun nedeni LG Optimus 3D'nin çift kanallı RAM kullanması)İlk teknoloji olduğu için çok birşey beklemeyin derim hoşunuza gitmezse kullanmazsınız olur biter F/P olarak alınası ürün.Ben inceledim ilk başlarda açıyı bulması zor oluyor doğru açıyı yakalamanız lazım ama eminim ki ilerleyen zamanlarda alışırsınız.Birde evet Teknosa'da Turuncu İndirimle beraber 999 TL'ye iniyor.
çift ekran değilde ÇİFT KAMERA diyelim , ancak AĞIRLIK benim için önemli , güncel hayatta 3D çok avantajlı gelse bile inanın OYUN hariç çok fazla rağbet olmuyor ( zaten satış aralığıda belli ) 512mb ram olması GERÇEKTEN kötü olmuş :(( HTC ye rakip ürün çıkartıp 512 mb ram eklemesi ( LG X2 ye ICS vermemesi ve 512mb ram koyması gibi olmuş ). çift kanal RAM için ( intel in çok çekirdek şuanda android ten kaynaklı GEREKSİZ demesi gibi ) üreticilerin SATIŞ POLİTİKASI bizleri her zaman kandırmakta. HTC 2012 ortasında 512mb ve 800 mhz ürünlere ( güya ROM bellek yetersizmiş) ICS vermemesi gibi.
Donanım olarak EVET htc güçlü , ancak televizyondaki gibi LG - samsung un 3D sinden üstün ise , araştırma - inceleme iyi olcaktır
ATRIX'in dokunmatik performansı düşük.Diğer telefonlarla karşılaştırıldığında farkkediliyor.Bir de görüntü kalitesi düşük, ekranı parlaklığı yetersiz.
Evo yla kıyaslarsak atrix i hız performansındaki farkmı öne çıkar yoksa dokunmatik ekran kalitesindekimi ikiside önemli şeyler ama hız çok daha önemli gibi geliyor bana 3D den çok beklentim yok sonuçta ama HTC hayranlığımda var bi motorola alıcağıma neden HTC almym diyorum , atrix de süper performans sağlıycak gibi geliyo bu kararsızlık çok kötü .
quote:
çift ekran değilde ÇİFT KAMERA diyelim , ancak AĞIRLIK benim için önemli , güncel hayatta 3D çok avantajlı gelse bile inanın OYUN hariç çok fazla rağbet olmuyor ( zaten satış aralığıda belli ) 512mb ram olması GERÇEKTEN kötü olmuş :(( HTC ye rakip ürün çıkartıp 512 mb ram eklemesi ( LG X2 ye ICS vermemesi ve 512mb ram koyması gibi olmuş ). çift kanal RAM için ( intel in çok çekirdek şuanda android ten kaynaklı GEREKSİZ demesi gibi ) üreticilerin SATIŞ POLİTİKASI bizleri her zaman kandırmakta. HTC 2012 ortasında 512mb ve 800 mhz ürünlere ( güya ROM bellek yetersizmiş) ICS vermemesi gibi.
Donanım olarak EVET htc güçlü , ancak televizyondaki gibi LG - samsung un 3D sinden üstün ise , araştırma - inceleme iyi olcaktır
Hocam neden benimle rekabet içerisindesin.Bol keseden yazıyorsunuz.Yanılmıyorsam 3 boyut teknolojisi için tek ekran yetmiyor.Yani Evo 3D de çift panel var.Birde büyük harflerle vurgulamanız beni sinir etti Donanım olarak LG daha üstün nedeni çift kanal RAM in daha hızlı olması 512 Mb RAM şuan için bir sorun teşkil etmiyor belki ileride edebilir. Çift kanal RAM satış politikası diyorsun ama yapılan testlerde daha hızlı olduğu gözlenmiş bu bir gerçek.ROM'un yeterli olup olmaması beni ilgilendirmiyor cacık yapmışsınız postayı.
Bir kere evo nerden çıktı?Ben evo almak istediğimi söylemedim ki.ben 2 telefon arasında kaldım ve bu ikisi arasında bir tercih yapmak istiyorum.Yanlış anlamayın yorumlarınız ve ilginiz için çok teşekkür ederim ama bu ikisi dışında bir telefon alma düşüncem yok.Bana bu yandan yardımcı olursanız sevinirim.
quote:
quote:
Hocam neden benimle rekabet içerisindesin.Bol keseden yazıyorsunuz.Yanılmıyorsam 3 boyut teknolojisi için tek ekran yetmiyor.Yani Evo 3D de çift panel var.Birde büyük harflerle vurgulamanız beni sinir etti Donanım olarak LG daha üstün nedeni çift kanal RAM in daha hızlı olması 512 Mb RAM şuan için bir sorun teşkil etmiyor belki ileride edebilir. Çift kanal RAM satış politikası diyorsun ama yapılan testlerde daha hızlı olduğu gözlenmiş bu bir gerçek.ROM'un yeterli olup olmaması beni ilgilendirmiyor cacık yapmışsınız postayı.
LG İle - HTC yi ben üretmiyorum ki ! REKABET yapayım :)) senin ki de LAF olmuş !! sen SİNİR ol diye yazıyorum diyeyim de için FERAHLASIN o zaman
çift kanal destek , 3d - rom - ram miktarı - çok çekirdek bunlar her zaman SATIŞ POLİTİKASI , htc desire c yi bir ara incelersin , 2 adet ekran var deyip neden 2adet kamera var demedin DEMEK geliyor bu seferde ? yani kamera ağırlık yapmıyor senin için sanırım ki ! 180gr da sorun olmaz diyorsun işte BEN BUNA BOL KESEDEN derim ....
rom dan , teknolojinin + / - lerinden " BENİ İLGİLENDİRMİYOR " diyerek , nasıl tavsiye de buluyorsunuz ? sormak size HAKARET OLACAK , bunu görmezden gelin.
BÜYÜK HARF İÇİN NEREDE KULLANILDIĞI ÖNEMLİ , GENELDE KULLANIRSANIZ , BAĞIRMAK OLARAK ALGILANIR Kİ ! ÜSLUP - KONU - ÜYELERİN DURUMDA ÖNEMLİDİR.
Bukalemun:Yazdıklarımı dikkatli okursan anlarsın.Neyse burası tartışma yeri değil.
Ben ikisinden birini alsam Atrix'i alırdım.
quote:
Bukalemun:Yazdıklarımı dikkatli okursan anlarsın.Neyse burası tartışma yeri değil.
Ben ikisinden birini alsam Atrix'i alırdım.
Haklısın , ALICI arkadaş için yardım forumu. ancak siz REKABET var benim bilgim neden sorgulanıyor tarzında diyerek başladığınız için açıklama getirdim. hatta 1100 TL evo 3d ( ki arkadaş açıklama getirdi üst mesajında ) derken bile cihazın HTC - LG nin firmaları olarak ilk alıcılarına çok fazla zarar ettirdiğini hatta almanya dan 550 tl den bu ürünleri alıp kullanlarıda bilmenizi isterim. TR da herkes 999TL den alıyor 2 - 3 aydır.
inanın çok dikkatli okurum , yazarım ve 4bin mesaj için hiç sağ da sol da kastırmadım
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme