< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi POLMEN -- 2 Ağustos 2023; 2:27:9 > |
SAMSUNG GALAXY Z Fold Serisi [ANA KONU]
-
-
Güncelleme geldi fakat ota üzerinden 4 kez dememe rağmen kopma nedeniyle yarıda kaldı.
-
Smart Switch PC üzerinden güncellemeyi yapmaya başladı.
-
Güncellemeyi bitirdi.
-
-
2 sene kadar fold 2 kullandım ve sonrasında fold 4e geçiş yaptım varsa sorusu olan yanıtlayabilirim
-
Fold serisi hevesim olan ve almaya niyetlendiğim bir cihaz. Ama bugün Vatan'da bir S23 Ultra denedim. O 10X zoom şeysine hayran kaldım tek. Keşke onu Fold'a da getirseler. Karşılaştırma olarak çektiğim fotoğrafı bir de Fold'un ekranı tam açarak çektim ki, birinin 10x'i ayna gibi, diğer bulanık dijital görüntü. :D
-
Fold 5 için beklenen bir özellik olabilir. -
Umarım gelir. Eksiksiz bir cihaz olur gelirse. Samsung katlanma özelliğine önem verip, gerisine pek önem vermedi gibi cihazın.
-
Fold 3 kullanıyorum fold 4 ile aralarında uçuk fark olmadığı için tercih ettim. Genel olarak note ve s serilerinde de bazı modeller arası özellik farkı fazla yok. Sıçrama modellere geçiş yapılabilir lakin samsung bir apple gibi değerini koruyan ürün değil, satıp üst modele geçmenin maliyeti yüksek olabiliyor. Genel olarak cpu hızlı 5g var kapak yeni modelde geliştirilmiş olsa da bununki sorun yapacak gibi durmuyor. -
quote:
Orijinalden alıntı: POLMEN
Fold 3 kullanıyorum fold 4 ile aralarında uçuk fark olmadığı için tercih ettim. Genel olarak note ve s serilerinde de bazı modeller arası özellik farkı fazla yok. Sıçrama modellere geçiş yapılabilir lakin samsung bir apple gibi değerini koruyan ürün değil, satıp üst modele geçmenin maliyeti yüksek olabiliyor. Genel olarak cpu hızlı 5g var kapak yeni modelde geliştirilmiş olsa da bununki sorun yapacak gibi durmuyor.Fold 3 ile Fold 4 arasında aman aman fark yok zaten. Ama Fold 4 işlemcisi daha verimli bir işlemci olduğundan uzun vadede daha işime gelir bir cihaz olur. 4'te menteşe sistemi değişmiş ama önceki çarklı sistem yerine birbirine sürten bir sistem var yenilerinde, uzun vadede gıcırdama vs. yapabilir gibime geliyor. Samsung'un sevdiğim kısmı o. Az kullanılmış cihazları uyguna bulmak bari mümkün oluyor. Iphone'lar gibi sonsuza kadar pahalılanmıyor... :)
-
Geçen sitesinde 39999 tl idi grisi. Akşam sepete attım 13 pro max değişime verip üzerine 500 tl vererek alacaktım. Tarih 31 Mart. 1 Nisan sabahı bir baktım ki 44999 olmuş. Kredi kartı sıfırlansın ekstre kesilsin diye beklerken 5000 tl bindi fiyata. S23 Ultra alma niyetindeydim ama z fold 4 aklımı çeliyor. Bir yandan da ağustosa bir şey kalmadı z fold 5 beklemek istiyorum. lakin onda da muhteşem uçuk bir fiyattan çıkıp her zaman olduğu gibi kısa sürede değer kaybedeceğini düşünüyorum.
-
-
Nisan güvenlik güncellemesi Türkiye Cihazlarına geldi. -
Ben bişey fark etmedim -
Evet ben de fark göremedim. -
Belki bu güncelleme ile 5G açarlar dedim ama bir ses çıkmadı.
-
Z Fold 4 ile kılıf olarak ne kullanıyorsunuz? Standart cihazlarda kullandığım kılıfımı aldım, bunda ön ekranda ekran etrafındaki kısmı çok kalın bir yapıya sahip, navigasyon hareketleri kullanılamaz halde.
-
Ben kılıf kullanmıyorum 360 kaplama yaptırdım -
Fold 4 kullananlar hangi kilifi önerir?
Uzun süre S23 Ultra'dan sonra Fold 5 kullanıyorum. Bu konuda biraz yorum yazmak isterim. Öncelikle Note serisinin tamamını kullandım, sonra bitince de, S22 ve S23 Ultra ile devam ettim. Note serisi her zaman beğendiğim, kullandığım seri olmasına rağmen o cihazın doğası gereği olan büyüklüğü benim için hep dezavantajı olmuştu. Severek kullanırdım, ama mesela olmadık bir zamanda tek elle bişeyler yapmam gerektiğinde sıkıntı olurdu. Fold serisini çıkışından beri takip ediyorum. 1,2,3,4 derken her seride bişeyleri çözdüler ve artık olgunluk çağlarına gelmeye başladı diye düşündüm Fold 5 çıkınca da. Elimdeki S23 Ultra'yı da severek kullandığımdan birkaç ay bekledim ne olur ne olmaz yorumları bir göreyim diye. Yorumlar deyince tabi ülkemizde kullanıcı sayısı azlığından dolayı XDA ve reddit takip ettim. Sonuçta aldım, yaklaşık 1 aydır kullanıyorum. Fold cihazlarla ilgili en büyük eleştiri kaynağı olan dış ekranın en-boy oranı benim cihazın en sevdiğim yanı aslında. Tek elle neredeyse tam kontrol sağlanabiliyor. Ben klavyesine de alıştım, sorun yaşamıyorum. Zaten bu cihazın asıl amacı bu bence. Yani kapalıyken tek elle kullanılabilecek, açınca da mini bir tablete dönüşecek cihaz. Fold 6 için en büyük beklentim bu oranları korumaları. "Dış ekran genişlesin, bakın diğer markalar neredeyse günlük kullanılabilecek dış ekranlara sahipler.." Bence bu fikir yanlış, sebebi ise Fold'un aslında asıl amacının dış ekranın tek elle kullanım kolaylığı sağlaması. Ben eğer normal oranlarda ve büyüklükte bir ekran istesem zaten S23 Ultra alırım. Ya da diğer markalardan alırım. İddialı şekilde çıkan Oneplus Open'la ilgili ilk yorumlar çok olumluydu. Dış ekran oranı çok övüldü. Ama reddit'de özellikle geçiş yapan kullanıcıların neredeyse tamamı geri dönüş yapıyor Fold serisine. Sebebi Fold'un kullanım kolaylığı ve daha da belki önemlisi yazılım. Gelelim diğer bir eleştiri; İç ekranın katlanma izi. Bence Fold serisindeki katlanma izinin diğer markaların katlanabilirlerine göre belirgin olma sebebi Samsung'un garantici yaklaşımı. Yani kullanım senaryolarına göre ve uzun vadede sorun çıkarmaması için şu anda bu tercih ediliyor bence. Yoksa ekran üreticisi hepsinin zaten Samsung. Bilmiyor mu dümdüz yapmayı ?? Şu da var, ilk aldığınızda kat izi neyse 1 yıl sonra da o olsun meselesi var. Diğer markaların kat izi görünmeyen cihazlarına bir de 1 yıl sonra bakmak lazım. Ayrıca beni pek de rahatsız etmiyor. Ekran açıkken zaten görmüyorum. Ek olarak; su geçirmezlik, menteşe mekaniğinin kalitesi ve uzun ömürlülüğü vs gibi etkenlerle teknolojinin maceraya girmeden izin verdiği sınır burası bence. Samsung hızlı şarj konusunda nasıl temkinli gidiyorsa, katlanabilir ekranda da böyle gidecek gibi. Bu yüzden 2-3 yıllık Fold 3 kullananların bile, %90'dan fazlası (anketler gördüm forumlarda) sorunsuz kullanıyorum diyor. Form faktör bu cihazın en önemli avantajı. Diğer yönlerden zaten memmunum cihazdan. 8Gen2, Pil süresi, yazılım vs herşey gayet iyi. Artık normal telefonlara döner miyim ?? Hiç sanmıyorum. Çok farklı bir cihaz sınıfı ve deneyim. Gündüz koşturmacasında tek elle herşeye hakim olduğun bir üst sınıf telefon, müsait zamanda da tabletin de hep yanında. *** Merak edenler sormadan bir de ek yapayım; S23 Ultra'ya göre dezavantajı nedir ? S23 Ultranın kamerası elbetteki daha iyi. Ama S23 Ultranın kamerasında tek aradığım şey makro modu. 10X Telefoto çok etkileyici ama sık kullandığım bir şey değildi. Ama makro modu, odak geliştiricisi mutlaka gelmeli Fold 6'ya. Zor bişey değil, sadece UltraWide kameraya AF (AutoFocus) ekleyecekler o kadar. Şimdi makro işlerimi Fold 5'de 3x telefoto ile hallediyorum, işimi görüyor. Bunun dışında özlediğim başka birşey yok. Hatta avantaj olarak eklenebilecek bir durumu da ekleyeyim; Fold 5'in özellikle iç ekranı kesinlikle farklı bir ekran teknolojisi. İnanılmaz akıcı, net ve canlı. S23 Ultranın ekranı da muhteşem, ama gördüğüm tüm ekranlardan farklı bir durum var Fold 5'de.. |
Arkadaşlar bu cihazın fiyatı mesela ingilterede yaklaşık 2000 Sterlin. Almanya da 1700 Euro. Her iki ülkede de iPhone 15 Pro Max'ın üzerinde. Yani diğer markalar gibi fiyatlandırılsa 100bin TL'nin üzerinde bir rakama satılması lazım. Türkiye'de bu fiyatlara zaten Samsung fiyatlandırması sayesinde ulaşıyoruz. Aldığınız en pahalı lansman fiyatı bile söylediğim fiyatların altında. Elbetteki herkes daha ucuza almak ister de, dediğim gibi aldığımız her rakam cihazın gerçek fiyatının çok çok altında. Bu cihazı alan kişi de "2. elde değer kaybı" vs düşünüyorsa zaten yanlış cihaz almıştır. O yüzden çok takılmayın bence.. |
Olur da kazara fold almak isteyen varsa ikili şarj cihazı kodu. Sepete uygularsınız
TR2-GP1C-X7D7-L262 |
Merhabalar, nihayet fold 6 alımını yapabildik. Fold 3 den geçen birisi olarak ilk izlenimim; Kullanımda yapay zekayı çok kullanan bir kullanıcı değilsek çok bir farkı yok. Küçük ekranın bir tık geniş olması biraz daha kolaylaştırmış. Kalemi note 2 den beri kullanan birisi olarak 5 bin verip kılıf alamadım. Köşeli ekran değişik bir etki ama önceki de iyiydi. Çok ince elimden kayıp gidecek hissi veriyor. 7 yıl güncelleme cazip, 7 yıl donanım pil ne durumda olacak emin değilim en fazla bir telefonu 5 yıl kullandım Nokia n70 modeli idi. Hız olarak fold 3 de gayet hızlı ve güçlü bir cihaz. Ekranın tam kapanması ve inşallah ekranın hava almaması cazip görünüyor. Bildirim sesi 5 yıl önceki model ile aynı. Keşke her modelde yeni sesler ekleseler. Telefon yenilendi ama çok uçuk bir kullanım farkı olmadı, kalemsiz kaldım (şimdilik) üste para verdik. İlk izlenimim 🙂
|
Evet fold 6 çıktı. Fold 5 kullanıcısı olarak düşüncelerimi aktarayım. Cihazı lansmanda almıştım 1 senedir kullanıyorum. Cihazı çok aktif ve tüm özellikleriyle kullanmama rağmen bugüne kadar herhangi bir sorun yaşamadım. Cihazdan teknik olarak memnun olsam da Samsung'un satış politikalarından hiç memnun değilim. En çok korktuğum şey menteşe yapısının zamanla esnemesiydi ama bunu yaşamadım. Fold 5 tercihimin en büyük sebebi katlandığında arada boşluk kalmamasıydı. Önceki fold serilerini bu yüzden tercih etmemiştim. Fold 5'te giderildiğini görünce o zamanki değişim kampanyaları mantıklıydı ve geçiş yaptım. Şu an fold 6 bile düşünebilirdim ama Samsung git gide saçmalamaya başladı. Cihazı değişim kampanyasında öldürüyor. Geçen sene 65 bin liraya satışa çıkan fold'a 6.500 TL destek verirken, şimdi 90 bine satılan cihaza 8.000 TL veriyor. Bu arada 1 tb fold 5'lere yine 8.000 TL veriyordu. Fold 6 için en azından 12 bin falan olmalıydı. Hiç olmadı 10 bin yapmalıydı. Cihazı 1 senedir kullanıyorum ve cihazı görenler bayılıyor. Algıda seçicilik olmasına rağmen sokakta, sağda, solda bir kafede kimsenin elinde fold serisi cihaz görmedim. 2-3 keredir en fazla. Bunlar çok nadir cihazlar. Fiyatı biraz daha düşük tutulsa ve reklamı müşteriyle yapılsa çok daha tutacağına inanıyorum. Şimdi diyeceksiniz ki bunlar maliyetli, cihazlar şu bu. Öyleyse de samsung çıkardığı cihazın fiyatı düşürüp gerçek müşterisini enayi yerine koymasın. Geçen sene foldlara 65 bin lira verdik 1 ay geçmeden 55 binlere düştü. Aynısı fold 6'da da olacak. S serilerinde de oluyor. Halbuki lansman fiyatları gerçekçi olsa millet gerçekten alsa elden ele görülüp reklamı da olacak cihazın. Ama samsung sadık müşterisini kazıklamayı tercih ediyor. Biz daha cihaz çıkmadan ön sipariş veriyoruz. İnsanlar elimizde görüyor reklamı oluyor mağdur olan da biz oluyoruz. Bu arada fiyat düşmesine karşı değilim. Keşke herkes daha kolay ulaşsa. Ama bunlar baştan düzgün yapılırsa, gerçek müşterisine de ihanet etmemiş olurlar. Adam ön siparişle cihazı alıyorsa belli ki cihaza gönül vermiş. Takip etmiş çıkar çıkmaz sipariş vermiş anlamına gelir. Bu adamın size olan güvenini yıkmak hoş değil. Yine rakibi olan Apple'dan örnek verelim. Apple bir cihaz çıkardığında çok satıyor. Çünkü alan kişi biliyor ki o cihazın fiyatı artacak. Hemen alayım artmadan diye düşünüyor. Ama Samsung müşterisi böyle düşünmüyor. Dur daha yeni çıktı 1-2 ay geçsin gerçek fiyatına gelsin öyle alayım diyor. Bu esnada almış olanlar maalesef kazıklanıyor. Mesela ben geçen sene foldu 1 ay geç alsaydım en az 10 bin tl cebimde kalacaktı. Birçok kişi bunu yaşadı. Geçen sene aynı 65 bine alacağım bir iphone'a samsung bu sene en az 60 bin teklif edecekti. Ama cihaz Samsung olunca 40 bin teklif ediyor. Yani diyor ki senin 2 telefonun 1 tane z fold 6 ediyor. Aradaki farka bakınca öyle bir durum yok. Bu olay s23'e kadar mantıklıydı. S22 kullanıcıları düşük bir farkla s23'e geçti. Ama makası öyle bir açtı, kendi cihazlarına öyle bir çöp muamelesi yapmaya başladı ki insanın alası gelmiyor. Teknik tarafa geçecek olursam gözlemlerim aşağıdaki gibi. Fold 6 tasarım olarak güzel görünüyor ama kullanış açısından nasıl olur emin olamadım. Fold 5 bile kenarları yuvarlak olmasına rağmen büyüklüğünden kaynaklı uzun kullanımda avuç içine baskı yapabiliyor. Fold 6'da ise köşeli tasarım hoş görünse de günlük kullanımda rahatsız edecekmiş izlenimi verdi. S24 ultra'da belki bu çok hissedilmeyebilir ama fold gibi 2 elle kullanılması gereken cihazda problem yaratabilir. Daha önce keskin hatlı küçük bir lumia cihaz kullanmış ve sonrasında yuvarlak hatlı bir cihaza geçtiğimde dünya varmış demiştim. Fold 6 özellikle tasarımıyla herkese hitap eden bir cihaz değil. Bu konuyu görsellik dışında da irdelemekte fayda var. İşlemci vs okey. Ama şu pil ve şarj olayında fold 6'nın fiyasko olduğunu düşünüyorum. Geçen sene fold 5'i alırken bile 25 watt nedir demiştim. O zaman bile 120 watt'lar vardı xioami tarafında. Fold 6'da bile hiç bir geliştirme yapmamaları çok büyük bir eksi olmuş. Bataryada da bir değişiklik yok. Flip'te en azından bir yükseltme var. Tamam fold biraz daha inceldi yapamamış olabilirsin ama 25 watt ısrarı nedir? S23 ultra fold 5'ten önce çıkmasına rağmen onda bile 45 watt vardı. Aynı eleştiriyi s24 ve s24+ içinde yapabilirim. 2024 yılında onları da 25 yaptılar. Ama sonuçta fold daha üst seviye bir cihaz. 5'te yapmadın o zaman bile bir eksiydi, 6'da kesin yapmaları gerekirdi. En azından s23 ultra ve s24 ultrada olduğu gibi en az 45 watt olmalıydı. Bu cihazların en azı bence 65 ama madem bu konuda inatçısın, mevcut üst seviye cihazlarındaki gibi 45w yap. Bir diğer eleştirim tasarım konusunda. Evet fold 6 inceldi. Ama kayda değer bir şey yok. Honor Magic V2 gibi bir örnek varken Samsung'un bu konuda bu kadar vasat kalması beni şaşırttı. Fold 5 Honor'un bu konusunda gerideydi yakın tarihte çıkmalarına rağmen. Fold 6 ise bu cihazlardan 1 sene sonra çıktı ve Honor'a yaklaşamadı bile. Böyle bir atılım yapsaydı birçok fold kullanıcısı veya fold düşünen kullanıcılar geçerken çok daha az tereddüt ederdi. Ama hala Eskimiş bir Honor Magic'ten 2 cm kalın. Diğer bir eleştiri kapak ekranı konusu. Bu konu fold serisinde en çok eleştirilen konulardandı. Atlamamışlar dokunmuşlar ama dramatik bir değişiklik yok. Bu konuda yine bir Honor örneği var. Honor gibi yapabilseydi kapağı açma ihtiyacını daha az yaşatırdı. Hala kapalıyken normal telefon boyutlarına gelmiş değil. Bu yapılmamış olsaydı hoş görebilirdik. Ama daha geçen sene çinli bir üretici bile yapmışken samsung'un becerememesi garip. Honor Magic V3'te samsung'a tasarım nasıl yapılır konusunda ders vereceklerini görüyorum. V2'de yeterince vermişlerdi zaten. Yapay zeka nanesini fazla abartıyorlar. Bahsettikleri özelliklerin hepsinin diğer fold serisine geleceğini biliyoruz. Bunu iyice bir pazarlama stratejisi haline getirdiler. S24'leri şöyle yapay zeka böyle yapay zeka diye satıp güncelleme ile s23'lere ve foldlara da verdiler. Kimse bu kadar sallamıyor bu yapay zekayı. Lansmanda da sürekli bunları yenilikmiş gibi anlattılar. Gerçek kullanıcı geribildirimlerine yönelmelerini beklerdim. Yine gelelim kamera konusuna. Fold 5'te s23 ultra kameralarının kullanılmaması eleştirilmişti. Aynı şey Fold 6'da da yapıldı. S24 ultra yerine S24 kameralarını koydular. Bana kalırsa fold serisi s serisinden üst bir seri. Sonuç olarak daha üstün bir teknoloji ve daha fazla özellik konuluyor. Ama nedense Samsung bu cihazlara amiral muamelesi yapmıyor. Bu fiyatlara satılacaksa bence konulması gerekirdi. Çok fazla olumsuz yönlerinden bahsetmiş gibi oldum. Güzel şeyleri de söyleyelim. Her ne kadar seviyesi düşük olsa da fold 6'da toz koruması da gelmiş. Fold 5'te ve önceki cihazlarda bununla ilgili bir şey duymasam da bunun sertifikalandırılması güzel olmuş. Genel olarak yorumlayacak olursam Fold 6'da ekstra diyebileceğimiz bir şey yok. Diğer serilerde de hep güncelleme gibi gitti. Üzerine koyarak gidiyor cihazlar. Mesela Fold 4 ile 5 arasındaki fark daha ciddiydi. Hem işlemci tarafında hem de katlama mekanizması tarafında. Ama fold 5 ile 6 arasında o kadar bir fark yok. Tabi ki fold 5'ten iyi ama katlanır sektörü diğer şirketlerde hızlanmışken Samsung sanki geride kalıyor gibi. Yeni cihazları bir öncekinin bir tık güncellenmişi gibi değil de daha yenilikçi bir şekilde getirmesi gerekiyor. |
Merhaba, daha önceki mesajlarda bahsetmiştim. Takas desteğini alırken yazan ile Easy Cep arasında daha telefon gitmeden 4 bin tl bir fark görünmüştü. İtiraz ettiğimizde easy cep tarafı kabul etmemiş kendi kayıtlarını esas almıştı. Samsunga yaptığım itirazda aynı görüntü ile tekrar easy cep tarafına sordular ve 1 aya yaklaşan bir uğraşıdan sonra 20 bin + 4 bin olarak düzellttiler. |
1 yıllık 14 plus deneyimimden sonra evdeki xr'ı vatan'da değişime vererek fold5 aldım.
Telefonun kalınlığı, ön ekranın uzun ve dar oluşu tam bana göre. Nokia 5110, ericsson gh serisi gibi bir hava yarattı bende. Gerçekten yıllardır böyle bir cihaz istiyordum sonunda buldum :) Cihazı alalı 10 gün oldu inanın iç ekranı 3 yada 4 kere açmışımdır. Kapalı şekilde kullanmak bana yetiyor. Bu seri bu şekilde devam ederse artık başka telefon kullanmam. |
Fold bence 5'ten başlar. 5'te güzel, 6'da. 5 fiyatını hakediyor fakat 6 bence haketmiyor. İsterseniz bekleyin. Düşecektir diye düşünüyorum. Fold 5 uygun çıkmasına rağmen indirimler olmuştu. 6 gereksiz pahalı çıktı aman aman bir gelişme olmamasına rağmen. Bu arada 5'ten başlar dememin sebebi ekran kalitesi daha iyi. Bir de katlama boşluğu 5'ten itibaren gitti. Bir de snapdragon gen 2 başarılı bir işlemci. S23 serisinde de çok sevildi. Problemsiz bir işlemci. Bu arada fold'larla ilgili asıl sıkıntı kat izi değil arkadaşlar. Fold 5'i çıktığından beri kullanıyorum. Alana kadar çok dert ettiğim, aldıktan sonra boş bir tedirginlik olduğunu anladığım bir konu oldu kat izi. Normalde simetri takıntısı olan bir insanım. Böyle şeylere normalde çok takılırım ama gerçekten youtuberlerin abarttığı bir konu diye düşünüyorum. Çünkü foldlardaki en büyük önyargılardan biri bu. Telefonumu biri görünce aa bak kat izi diyorlar gerçekten çok belli oluyor diyorlar. Telefonu ellerine veriyorum aaa gerçekten kullanınca belli değil diyorlar. Yani telefonu kullanan kişi olarak karşıdan baktığınız için o kat izini zaten görmüyorsunuz. Özellikle bakarsanız görürsünüz ama zaten telefonu kullandıkça beyin onu siliyor. Mesela insanlar burnunun ucunu sürekli görürmüş. Ama bir süre sonra beyin onu yok sayarmış fark etmezmişiz. Konu tamamen bundan ibaret. Emin olun bu kat izi çok çok abartılıyor. Telefonun kalınlığı dert. Özellikle kılıfla kullananlar için sorun olabilir. Sonuçta standart bir telefondan kalın. Bu mesela gerçek bir önyargı olabilir. Ya da ön ekran dar, tam bir telefon deneyimi sunmuyor ama basit işleri halletmek için oldukça kullanışlı ve tek tel kullanımına uygun. Bu da bir önyargı olabilir. Bunu da anlarım. Ama kat izi gerçekten bomboş bir önyargı. Cihazı başkasının elinde görerek yorum yapan biri olarak değil, lansmandan beri fold 5 kullanan biri olarak söylüyorum :) |
Benzer içerikler
- s24 ultra imei atılıyor mu
- yurda giriş kontrolü başarısız
- samsung a35 yorumlar
- 4g+ nedir
- s24 yorumlar
- yurt dışı telefon kullanım süresi
- google deprem uyarı sistemi
- samsung en çok satan telefon
- s25 ultra özellikleri
- samsung s23 yurtdışı fiyatı
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X