Şimdi Ara

HTC Sensation ve Sensation XE Cyanogenmod 11 Kitkat 4.4 yükleme

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
2
Favori
3.655
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  •  HTC Sensation ve Sensation XE Cyanogenmod 11 Kitkat 4.4 yükleme

Malumunuz Sensation eski ve güncellenme gelmeyen bir telefon. Ayrıca son HTC romu da oldukça kullanışsız ve ağır. XDA geliştiricileri tarafından telefonumuza Cyanogenmod 11 Kitkat 4.4 yapıldı ve bir çok sürümden sonra bugları olmayan kararlı bir hale geldi. Ben eski sürümleri takkip ettim bazılarında kamera ve diğer uygulamalarda buglar vardı ancak yayınladığım bu sürümde hiçbir sorun yok ve çok stabil bir rom. Romu yüklediğinizde playdan Lolipop teması yüklerseniz sonuç muhteşem olacak.
    Yükleme: Öncelikle telefonun kilidinin açık olduğunu var sayıyoruz. eğer açık değilse açma konusunda google den aratarak yardım alarak açabilirsiniz. Daha sonra telefonu recovery modda açık wipe yaptıktan sonra aşağıda verdiğim linkten indirdiğiniz rom dosyasını yükleyin. Rom dosyasını yükledikten sonra gapps yani google uygulamalarını aynı şekilde recovery modda yükleyin. Reboot yaptığınızda yeni kitkat romunuz kurulu olacak.

ROM:https://www.androidfilehost.com/?fid=95832962473398994
    GAPPS:https://www.androidfilehost.com/?fid=95897840722644347

Bir kaç ekran görüntüsü
     HTC Sensation ve Sensation XE Cyanogenmod 11 Kitkat 4.4 yükleme HTC Sensation ve Sensation XE Cyanogenmod 11 Kitkat 4.4 yükleme HTC Sensation ve Sensation XE Cyanogenmod 11 Kitkat 4.4 yükleme HTC Sensation ve Sensation XE Cyanogenmod 11 Kitkat 4.4 yükleme

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi celik44 -- 24 Ocak 2015; 15:01:47 >

• up
  • Çok teşekkür ederim.

Dh den yaklaşık 2 ay kadar önce bu cihazın ikinci elini satın aldım ( ses tuşu yok ve maalesef dokunmatik bazen sapıtıyor ) Satıcı arkadaş bazı konularda eksik bilgiler verdi ve bende sonradan üstelemedim.

Şuanda aktif olarak kullanıyorum. yakın bir telefoncu arkadaşım da bootloader ve root işlemlerine yardımcı oldu ve şuanda J.B 4.1.2 üzerine kurulu viber yüklü. Özellikle bankacılık uygulamaları için JB 4.1 şart ( bir çok uygulama içinde )

Açtığınız bu konu ve verilen linkler için ilk olarak çok teşekkür ederim.

HTC nin ICS 4.0 rom u çok çok iyi ama Custom rom her konuda farklar yaratıyor. SES Tuşu ve pil şarj kısa süresi hariç genel anlamda bir problemim yok. Kamerası ve 4.3 inç ekran da bu çözünürlük ile gayet başarılı ( 2011 cihazı )

İmkan olursa JB 4.3 link ve gapps da varsa ve eklenirse yedek olarak HTC rom arşivine atacağım.

NOT: ŞUANDA LİNKLER ÖLÜ

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bukalemun -- 10 Ocak 2015; 19:21:09 >

• Öncelikleri linkleri düzenledim. Romu kurmanı tavsiye ederim. Ben Miui dahil çok sayıda rom denedim bu romdan çok memnunum. Şarj süresinde bariz iyileşme oldu. Dalvik emülatöründen ART ye geçiş bile yaptım oradan da hem hıza hem şarja iyileşme oldu ve hiçbir program sorun yapmadı. şiddetle tavsiye ederim. çok beğendiğim için açtım konuyu.
  • GAPPS linki kırık yada benim makine iş yerinden açmadı.
    Yarın mesaideyken makineme ROM atacağım.
    Emeklerin için gerçekten teşekkür ederim.
  • Dg.TURK kullanıcısına yanıt
    Link yenilendi. Konuyu takip edemeyebilirim. Güncel romlara ve linklere XDA nın aşağıda belirttiğim linkinden ulaşabilirsiniz
    http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=2530073
  • Yüklerken sorun yaşadım.
    Yedeği geri yükledim.
    Sanırım Kernelime bağlı olarak bu mod Z710e ile uyumlu değil.
    Aklıma takıldı ROM atmadan önce kerneli de atmak gereklimiydi.
    Var olan Kerneli kullanmak sakıncalı mı ?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
    Wipe yaparak yuklersen sorun cikmaz. Yalniz boot wipe yaparsan telefon acilmaz fastboot dan boot flaslamak gerekir. Sen sadece basit wipe yaparak romu yukle. Neticeyi bildir

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • keşke biri one x içinde bi rehber hazırlasa
  • Xda yi takip et. Yontem ayni. Romunu bul flasla.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bende geçen hafta kitkat rom yükledim telefonda ısınma sorunları vs oldu, telefonu gece kapadım sabah açtığımda ekrana görüntü gelmiyordu :S ilk açmadaki o titreme oluyor açılış sesi vs çalıyor fakat telefonun ekranı karıncalı televizyon ekranı gibi geliyor...muhtemelen bi parçada hasar falan oldu sizce sorun ne olabilir beyler ? arka planda çalışıyor telefon ısınma sorunları vardı ekran gitti...resimde atayım...

HTC Sensation ve Sensation XE Cyanogenmod 11 Kitkat 4.4 yükleme

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CloserTR -- 29 Ocak 2015; 7:51:02 >

• CloserTR kullanıcısına yanıt
    açılıştaki htc yazısı vs. geliyor mu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi celik44 -- 29 Ocak 2015; 8:57:56 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: celik44

Wipe yaparak yuklersen sorun cikmaz. Yalniz boot wipe yaparsan telefon acilmaz fastboot dan boot flaslamak gerekir. Sen sadece basit wipe yaparak romu yukle. Neticeyi bildir

İlk fırsatta deneyeceğim.
    Cihazı daha yeni s-off yaptım. Nerden baksak 3 senedir stok romla kullanıyordum.
    Garantisi bitti diye artık biraz oynayayım istedim.
    Acaba aşamalı olarak mı ROM 'u yükseltsem.
    Cihaz hala Adroid 4.0.3 de bir anda bünyesine ağır geldi :)

Yaptığım işlemler;
    1-S-OFF
    2-Superuser (supersu 1,34)
    3-Recovery (CWM ile)
    4-ROM

Aklıma takılan şu, ROM dan önce kernel atmam gereklimi yoksa stok kernel ile cihaz bu ROM u kabul edermi?
    3. adımdan sonra kafam biraz karıştı açıkcası.
    Eğer buna bir açıklık getirirsek hemen işlemleri yapıp bu ROM u atacağım.

• celik44 kullanıcısına yanıt
    hayır hocam yazı görünmüyor ekran orda siyah şekilde, ama titreme oluyor sonra boot ekranında karıncalı şekil oluyor ekran...boot seside çalıyor, telefonu ben ezbere bildiğim için bootloader a bile ekransız girdim RUU rom yükledim gözüm kapalı :D malesef düzelmedi ama :(
    Ayrıca kernel yüklemene gerek yok. Rom dosyasının içerisindeki kernek yeterli olacaktır. ilave kerneller açılış sorunu yapabiliyor. kernelle uğraşmayım recovery den direk romu flaşla bak açılırsa tekrar recovery e girip gapps ı flaşla. eğer rom flaşladıktan sonra siyah ekranda kalıyorsan htc sync i yükle adb kur sonra ffstboot ile rom dosyasının içerisindeki boot.img yi fastboot ile yükle sorun kalmaz. başarılar.
  • CloserTR kullanıcısına yanıt
    Yazılımsal olsa beyaz HTC ekranı ve Boot ekranı gelirdi. Malesef ekranla ilgili görünüyor. donanımsal
  • bu karıncalı ekran probleminin aynısı bende de var.. problem donanımsal olarak ekran arızası mıdır? problemi nasıl sonuçlandırdınız?
  • karsiyakali K kullanıcısına yanıt
    htc servisine götürmüştüm 150 tl ekran değişim fiyatı istediler bende yaptırmadım, benim telefonda aşırı ısınma sorunları olmuştu, kablo yöntemiyle s-off yapma işlemi vardı kesin orda pert oldu telefon, daha sonrada kurduğum her romda çok ısınıyordu telefon, ekranda sıcaktan gitti işte...yedek telefonum olduğu için pek yaptırmaya uğraşmadım... şuan ekran bozuk şekilde duruyor hala :D atsan atılmaz satsan satılır mı bilmiyorum...
  • bende de aynı şekilde duruyor. yeni ekran alıp kendim takayım diyorum. internette 60tl civarında buldum ekran. ama donanımsal ekran kaynaklı değilse boşa para vermiş olucam.? fikrini almak istedim.
  • karsiyakali K kullanıcısına yanıt
    Aynı yanılgıya bende düşmüştüm...50-60 tl civarında satılıyordu ekran, alıp takayım diyordum bende ama büyük ihtimal yine ısınma sorunları olacaktı o yüzden hiç riske girmedim...siz telefonu yere falanmı düşürdünüz, sizin sorun nasıl oluştu ?
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.