< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi saasc -- 21 Temmuz 2021; 17:56:39 > < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Bildirim
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi saasc -- 21 Temmuz 2021; 17:56:39 > < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Ana konu açmak herkesin harcı değildir o ana konunun altını doldurabilmek önemlidir
Jet edit: Konu sahibi değişmiş, iyi de olmuş Yeni ana konu sahibine kolaylıklar diliyorum. |
Madem 400 TL hediye çeki verebiliyorsun fiyatları 400 TL aşağı çek millet daha uyguna alsın. 5.000 e telefon mu olur yahu. Bugun 5.000 e al ertesi gün 3.000 e geri satarsın. Çaktırmadan fiyatları yükselttiler. Onceden amiral gemileri 1299 TL idi
|
Merhaba;
Mümkün olduğu kadar basit anlatmaya çalışacağım; Yarıiletken dünyasında çip üretimi kümülatif olarak gerçekleşir ve ardından aynı yonga plakasından elde edilen zarlar, elektriksel karakterlerine göre farklı işlemci modeli olarak piyasaya sürülür. Yüksek hassasiyetli üretim geometrisindeki süreçsel farklılıklara bağlı olarak, "soğuk" veya "yavaş" olarak nitelendirilen yani yüksek frekans dayanımı olmayan çipler, düşük frekansta ve kimi işlevlere sahip olmadan alt model olarak karşımıza çıkar. Örneğin AMD'nin Ryzen veya Intel'in Core ailesinde, modele göre farklı üretim bantları yoktur, silikon hazırlandıktan sonraki gelişmiş ölçekleme testlerine göre sınıflandırılırlar, ticari özellikleri belirlenir ve ardından kutulanarak vitrine girer. Özellikle ileri seviyede silikon tasarımı yapabilen ve/veya kendi üretim tesisine sahip olan firmalar, hem maliyet ve verimilik hedefleri hem de ürün/zaman planlaması açısından bu yola başvurabilirler. Söz konusu bağımsız işlemciler olduğunda bunun bir dezavantajı yoktur çünkü bilerek alırsınız ve teknik özelliklerine uygun bir şekilde kullanırsınız. Ama karmaşık özelliklere sahip olan, pil hassasiyeti yüksek mobil cihazlar için bu konu önemli. Chip Binning yani çip gruplama yönteminin Samsung tarafından kullanıldığı epeydir biliniyor zaten. Güney Koreli üretici yavaş silikon olarak bilinen yani üretim sürecindeki değişkenlere bağlı olarak transistörlerin ekstra VDD yani vCore yani işlemci voltajı vermeden tasarım sürecinde hedeflenen saat hızına ulaşamayan çipleri ayırt etmek için AVS adını verdiği gruplandırma yöntemini kullanıyor. Adaptive Voltage Scaling yani Uyarlamalı Voltaj Ölçeklemesi adı verilen ayırt edici gruplama yönteminde, çipler gruplara ayrılır ve hedeflenen frekansa arzulanan VDD yani vCore yani çekirdek voltajı ile erişemeyen çipler de bu hıza daha yüksek voltaj ile ulaşılır. Ses azaltma, Bixby ve güç butonuyla erişebileceğiniz download modunda; Buradaki nASV_xxx genel olarak blok grup numaralarını ifade ediyor. Biraz daha derine inmek gerekirse; CL0 = Küçük çekirdekler, düşük frekanslı enerji hassassiyeti yüksek çekirdekler. CL1 = Büyük çekirdekler. G3D = GPU. Genel olarak işlemci olarak telaffuz ettiğimiz çip, aslında bir SoC yani yongada sistem platformu olduğu için içindeki her birim ayrı blok gruplandırmasında farklı verimlilik düzeyinde seyredebilir. Ancak ayakizi/enerji tüketimi/frekans hedefiyle genelde en kötü verimilik onda olduğundan G3D yani grafik birimi burada baz alınabilir. Eğer download modunda gördüğünüz ekrandaki G3D bilgisi 0-15 arasında büyüdükçe çipin toplam verimliliği de yüksek oluyor. Bu konuda satın almaya yönelik bir metodoloji çıkarmak zor. Teknik olarak Samsung çiplerin üretim haftası ve parti numarasına göre sevkiyat öncesinde hangi bölgeye hangi ASV çipinin gideceğini biliyor olabilir ancak, onlar açıklamadan biz bunu öğrenemeyiz. Mesut tarafından test edilen Galaxy S8+'da G3D verisi 4'ü gösteriyor. Aslında kötü, teorik olarak minimum 9 makul gibi görünüyor, 15 ise bir fikir yürütmem gerekirse eğer Cat15/16 modemli cihazlarda olabilir çünkü uygun ağ altyapısında daha fazla yüke girebileceği için kullanılan enerji ve açığa çıkan termal salınımı bu sayede daha iyi yönetebileceğini düşünmüş olabilir Samsung ama dediğim gibi bu sadece kişisel bir teori farklı fikirler de yürütülebilir. Kesin olan şu, farklı ASV gruplarında işlemcinin kullandığı VDD değeri, telefonun güç tüketimi ve ısı seviyesine "~?" miktarda etki edebilir. Çok büyük seviyede değildir belki ama hiç etkisi yok demek de hata olur. Konuyla ilgili araştırmalarım devam ediyor, detaylı bir paylaşımda bulunacağım dostlar. Teşekkürler, Erdi Özüağ. |
televizyon kumandası gibi uzatmışlar telefonu
|
yıl olmuş 2017 %69,4 ekran/kasa oranı mı kaldı. bırakın kullanmayı görmeye bile tahammülüm yok o iğrenç sony tasarımını..
|
iOS acısından ram bakmanız gereken son kalem. iOS uzerınde ram yonetımı mukemmeldır sıze bır sıkıntı yasatmaz. Her ıkı telefonuda kullandım, sayfalar dolusu yazı yazabılırım ama cok kısa ozetler geceyım sıze hangısı daha ıyıyse ona bakın.
- iOS tarafında müthiş bir Siri avantajı var. Bu dijital asistan bir çok işinize yarayabilir. Kullanmıyorum işe yaramaz dıyenlere aldırmayın zıra gercekten cok kullanıslı bır uygulama. S8 tarafında ıse Ceyda gıbı dıjıtal asıstanlar mevcut ısede, sisteme entegre ve size Türkçe hizmet verebilecek bir sistem bulunmuyor. Bixby ise henüz daha emekleme aşamasında ve geliştirilmesi uzun zaman alacak gibi görünüyor. - iOS tarafında yazılım destegı Samsung'a gore cok daha ıyı. Samsung 2 sene sonrası destegı keserken Apple bazen 5 seneye kadar cihazlarına yazılım desteği verebiliyor. Bunlar harıcınde Samsung yenı bır Androıd surumunu cıkıs tarıhınden 2 -3 ay sonra ancak sızın cıhazınza verebılıyor ancak iOS tarafında yazılım çıkıtığı dakika tüm cihazlara dağıtılıyor. - Ülkemızde malesef Samsung cıhazlar cok hızlı bır sekılde değer kaybedıyor. Cıktıgı gunden bır ay ıcerısınde cıddı ındırımler yapılıyor. Ikıncı elde ıse talep cok olmasına ragmen fıyatlar olu duzeyınde oluyor. Ozellıkle Samsung'un bır turlu onune gecemedıgı paralel ıthalat sebebıyle cıhazlarda deger kaybı ust duzeye cıkıyor. Apple tarafında ıse paralel ıthalat olsa dahı fıyatlar arasında cok oynama olmuyor. Ayrıca iPhone basta olmak uzere Apple urunlerıne cok yogun bır ılgı var. Ikıncı elde de yıne deger kaybı cok mınumum sevıyelerınde oluyor. Ozellıkle telefonlarını kısa vadede kullanacak ve daha sonra satarak yenı model alacak kısıler ıcın bu cok onemlı bır krıter halıne gelıyor. - Servıs acısından ıse ulkemızde Apple tartısmasız onde. Samsung cıhazlarda bekleme surelerı artıyor, Apple cıhazlarda ıse Apple Store uzerınden hızlı bır sekılde ıslem yapabılıyorsunuz. Tabı Apple Store'ların su an ıcın sadece Istanbul'da 2 adet olmak uzere ulkemızde var oldugunuda unutmamak lazım. S8 Ekranını kırdıgınız zaman 1300TL cıvarında bır rakam odeyebılıyorsunuz. iPhone 7 Plus cıhazınızın ekranına hasar verırsenız de odeyecegınız rakam sadece sadece 609TL. Ustelık Apple bazı durumlarda sıze swap adı altında sıfır yenı cıhaz verıyor. Samsung ıse sadece ekran tamırı yapıyor ve bunun ıcın mınumum 5 gun beklemek zorunda kalıyorsunuz. Ikıncı eldede yenı bır Apple cıhazı aldıgınızda dırek olarak web uzerınden grantı durumunu sorgulayabılıyorsunuz. Samsung cıhazlarda ıse garantı durumunu ogrenebılmenız ıcın mutlaka yakınlardakı bır Samsung servısıne cıhazı goturmenız gerekıyor. - Apple'ın en guclu oldugu taraf ıse yazılım tarafı. Bır uygulamayı hem iOS hem de Android tarafında bulabilmeniz mumkun. Ancak aynı fırmaya aıt yazılım olmasına ragmen cogu zaman ıkı platformda stabılıte farkı gosterebılıyor. Tum dunyada gelsıtırılcerın oncelıklı platformu iOS bunun sebebıde korsanın az, gerı donusumun ıse daha fazla olması. Ayrıca kalıtelı uygulama acısından iOS acık ara onde gıdıyor. Korsan uygulamalara Androıd platformunda cok kolay bır sekılde ulasılabılırken, iOS platformunda bu ıslem bıraz daha zor oluyor. Samsung cıhazlarda belırlı bır kullanım sonrası sısme sorunu gorulurken, iOS cıhazlarda ne kadar kullanırsanız kullanın ılk gunku performansı yakalayabılıyorsunuz. Apple'ın facetıme veya messages gıbı entegre uygulamalarıda yıne buyuk bır uyum ve basarı ıcerısınde calısıyor. Mac, iPad ve iPhone ucgenınde bu uygulamaları iCloud vasıtasıyla mukemmel bır uyum ıcerısınde kullanabılıyorsunuz. Samsung tarafında ıse entegre uygulama cozumlerı malesef basarılı degıl. Zaten burada Samsung'dan cok Google uygulamaları alternatıfınız oluyor. Tabı bunlar kullanıma yonelık engeller degıl zıra alternatıfler mevcut, ornegın facetıme uygulaması yerıne Samsung tarafında Google Duo uygulamasını kullanabılıyorsunuz. Ancak platformalar arasında kullanımda Apple verdıgı uyum ıle adeta sızı dıger Apple urunlerıne yonlendırıyor. Ornek olarak Safarıde iPhone uzerınde gezındıgınız bır sıtede yarım kalan okumanızı iPad uzerınde tamamlayabılıyorsunuz ya da yazdıgınız bir emaile yine iPad uzerınde kaldıgınız yerden devam edebiliyorsunuz. - Yazılım tarafında Android'ın avantajı ıse acık kaynak kodlu olmasının verdıgı avantaj ıle sıze daha fazla ozgurluk sunması. Androıd cıhazlarda ornek olarak gorusmelerınızı kolay bır sekılde kayıt altına alabılırlen iOS cıhazlarda bu mumkun olmuyor. Aynı sekılde sıze gelen sms veya arama bılgılerını yıne Android cıhazlarınızdan sectıgınız baska bır cıhaza aktarabılıyorsunuz. Androıd'de torrent destegı eksıksız bır sekılde sunulurken iOS'ta ıse bu yok. Yıne dosyalama sıstemı uzun yıllar iOS platformunda yer almazken Android'de bunu rahat bır sekılde kullanabılıyorduk. Tabı Eylul ayında yayınlanacak iOS 11 ıle beraber artık dosyalama sıstemıde Apple cıhazlar uzerınde gelısmıs bır sekılde yer alacak bunu da unutmayalım. Yıne kontrol panelı gıbı mekanızmalar Android platformunda senelerdır daha pratık bır kullanım kolaylıgı sunarken iOS tarafında daha sıkıntılı bır yapıya sahıptı. Ancak iOS 11 yıne bu konuyada el atarak iPhone uzerındekı kontrol panelınde cıddı degısıklıkler yaparak arada kı farkları kapatmaya yonelık adımlar attı. İcon changer ıle Androıd uzerınde ikonlarınızı degıstırebılır veya Nova Launcher ıle orıjınalınden farklı bır arayuze gecebılırsınız ancak yıne tum bu ıslemlerı iOS tarafında yapamassınız. - Kamera yazılımı acısından Samsung her zaman onde. Pro modu ıle entregre kamera uygulaması ıcerısınden bır cok farklı ayar yapabılırsınız. Ornegın RAW destegı her ıkı platformda da olmasına ragmen iOS tarafında ucuncu partı yazılımlara ıhtıyac duyuyorsunuz. Kamera kalıtesıne gelırsek ıse Samsung bır adım onde. On kamerası harıc, renk uretımınde iPhone 7 serısıne ustunluk kuruyor dıyebılırım. Ozellıkle kolay RAW destegı bana gore artı puan. -Dızayn acısından ıse hıc bır tartısmaya gerek duymadan Samsung S8 ve S8+ dıyebılırım. Bence serı uretımdekı en basarılı dızayna sahıp telefon. - Ekran olarakda yıne Amoled ekranın muhtesem cazıbesını S8 uzerınde gorebılırsınız. Oyun oynamak ya da bır seyler okumak bu cıhaz uzerınde gercekten cok zevklı. Telefonunu elınden dusurmeden kullananlar ıcın gercekten harıka bır deneyım sunacak bır telefon Galaxy S8. iPhone 7 ve 7 Plus tarafında ıse malesef halen Full HD LCD bır ekran var. EKran kalıtesı olarak kotu olmasada S8 ıle yarısamaz. Zaten onumuzdekı sene Apple'da yeni çıkacak cihazlarında Oled ekran kullanacak. Bu arada S8 ve S8+'ın ekran buyuklugu olarakda iPhone cıhazlarından daha fazla alan sundugunuda belırtmeden gecmeyım. - Aksesuar tarafında ıse yıne iPhone ve Apple'ın ustunlugu var. iPhone cıhazlarınız ıcın cok kalıtelı urunlerı hem yurt ıcınde hemde yurt dısında bulabılırsınız. Samsung tarafındada yıne aksesuar zengınlıgı var ancak Apple kadar degıl. - Samsung tarafında hızlı sarj ozellıgı var. Cıhazlarınızı kısa bır surede sarj edebılıyorsunuz. Apple ıse hızlı sarj ozellıgını desteklememekle beraber iPad sarjı kullanıldıgında daha hızlı sarj ımkanı sunuyor. S8+ 90 dakıkada sarj olurken iphone 7 Plus'da bu sure 137 dakıka. Ancak iPhone 7 Plus yüzde 85 sarj durumunada 89 dakıkada gelebılıyor. Yüzde 50 oranlarına ise sadece 44 dakıkada gelıyor. Yanı aralarda cok buyuk fark oldugunu acıkcası soyleyemem tabı iPad sarjının kutu beraberınde gelmedıgını ve ek 89TL'lık malıyetının oldugunuda belırtmem gerekır. - Apple yarattıgı ekosıstem ıle muthıs bır entegrasyon ıcerısınde calısabılıyor. Ornek olarak bır Apple Watch son derece basarılı bır urun ve iPhone ıle muthıs bır uyum ıcerısınde calısıyor. Ornek olarak arabaya bındıgınız zaman tum ıslerınızı Apple Watch uzerınden yapabılıyorsunuz. Arama yapabılıyor, navıgasyonu baslatabılıyor, mesaj atabılıyor veya ıstedıgınız bır muzıgı Apple Musıc uzerınden arabanızın hoparlorunden dınleyecek sekılde baslatabılıyorsunuz. Apple Watch tum bu ıslemlerı sırı uzerınden yapıyor. Samsung tarafında ıse Gear S3 alsanız dahı Sırı gıbı bır ozellıgı olmadıgı ıcın bu ıslemlerın cogunu yapamıyorsunuz. Ayrıca Apple Watch'da watcOS altında sınırsız uygulama secenegı varken Gear S3'de ıse uygulama seceneklerı cok kısıtlı. Bu azlıgın en buyuk sebebı ıse tabı ısletım sıstemı olarak Androıd Wear yerıne kendı sıstemı Tizen kullanması. Sekıl olarak belkı daha sık olabılır ancak kullanma acısından Apple Watch cok cok onde dıyebılırım. Son olarak yerel uygulama acısından da malesef Gear S3 cok gerılerde kalıyor. - son olarak yıne benım en cok kullandıgım bır uygulama olarak Spotlıght'dan yanı telefon ıcınde aramadan bahsetmek ıstıyorum. Bu ozellık her ıkı telefondada olmasına ragmen iOS tarafında cok daha gelısmıs bır yapıda bulunuyor. Ornek olarak Spotlıght iOS cıhazınız ıcerısınde uygulamaların ıcerısındekı datalara kadar arama yaparken bunu Samsung tarafında yapamıyor. Samsung'da sadece cıhaz ıcerısınde yer alan ogelerı arayabılıyorsunuz. Ornek olarak Berkan Sezer yazdıgımda bır mesajlasma uygulamasının ıcerısınde yer alan Berkan Sezer ısmının gectıgı cumlelerı bıle sıze Spotlıght cıkarabılırken malesef bu yapı Androıd tarafında yer almıyor. Evet hocam saatlerce daha yazabılırım bunlar ılk alıma gelenler umarım ısınıze yarar. |
cihazını satıp aldığın cihazı övmek'de biraz saçma olmuş,üstelik s8 konusunda,s8'ini sattığından beri attığın bütün postlar gereksiz bence konuyu birine devret,sonra iphone x konusuna doğru yelken aç.
|
Merhaba arkadaşlar ; alanlara hayırlı olsun almayanlara en kısa zamanda alması dileklerimi iletirim.
Pazar akşamdan bu yana kullanımlarım sonucu bir kaç deneyimimi paylaşmak istedim. Telefon S8 Plus Orkide grisi. - Renk gold asla tercih etmeyeceğim bir renk olduğundan, en son, pearl black s7 edge sahibi olduğumdan bir süre sonra sıktı, kalan tek renk buydu , kenarlar parlak ama o kadar rahatsız etmiyor. -Note 5 aldığımda iphone'dan hemen sonra bu nasıl ekran berbat kontrolüm dışında dokunuyorum diyip diyip edge ekranlara alışmış biri olarak tutuş kavrama biraz zor olsada buna da alışacağımı düşünüyorum. Bu boyutlarda bu ekran deneyimi gerçekten benzersiz. - Parmak izi okuyucu , telefonu tuttuğumuz elimizin serçe parmağıyla alttan destek vererek kullanan biri olarak kullandığımdan okuyucuya yetişmek zor , telefonun dinamiği gereğince sağlıklı okutmakta zor, ortadan kavradığınız zaman sıkıntı yok. Çok zor zamanlarda ikinci bir hareketle atlatılır. Ekranın içine entegre işi nasıl olur bilmiyorum. Ayrıca gelişmiş özelliklerde parmak izi sensör hareketi açık konuma getirilince , parmak izi sensörü üzerinde parmağınız aşağı yukarı sürükleyerek bildirim paneline ulaşabiliyorsunuz. - iris tarayıcı güzel,kuvvetli çalışıyor ama gün içinde ,arabada, uzanırken, yatarken illede gözlere denk getirmek biraz oyalıyor. Ama şunu itiraf etmem gerekirki yüz tanıma inanılmaz başarılı , özellikle gün ışığında ne açıda olursa olsun şak diye açılıyor. Ben evde loş ışık kullanırım hemen hemen heryerde , evde ve arabada düşük ışıktan sanırım 1 2 saniyelik gecikmelerle de olsa tepki verip işini başarıyla tamamlıyor. - Ana menü derseniz aşağı yukarı kaydırma ekranı ile uygulama çekmecesi açılıyor evet ama ana ekranda uygulama çekmecesini kapatıp sadece ana ekran kullanımı lagsız , sade ve güzel olmuş, ben bu şekilde kullanıyorum. Ortadan aşağı çekince uygulama ara ekranından istediğim içeriğe anında ulaşıyorum. Tatmin edici. - Efektlere temalara gelince , infinity özellikli duvar kağıtları çok güzel AOD (always on display ) da dahil tasarımı tamamlayan şık bir havası var, Bunlarında şarjı olayını önemli ölçüde etkilediğini düşünmüyorum. - Edge aydınlatmasında arama anında telefon tersken yanan renkler kaldırılmış , edge ekranı kişiler renkleri Nougat 7den bu yana yok zaten sadeleştirilmiş , fakat yeni gelen özellikle bildirimler için ekran açık , kapalı ayarları seçeneğinde tatlı mavi , eflatun yanması efektleri hoş bir hava katmış. - Kilit ekranda bildirimler gizli kullanırım hep , yazı yerine simgeler olması seçeneğini seçtim, bu kilit ekranı daha hoş gösterip , simgelere dokununca bildirim gizli açık farketmez içeriğe ulaşıp tekrar tek tuşla kapatabiliyorsunuz. - Bixby güzel bir asistana benziyor. Her ne kadar hala ses ile yönlendirilmesede , görsel aramada Pinterest verilerini kullanıyor,. Metin çevirme ve sözlük anlamında hala eksikleri var zamanla olgunlaşıp gerçekten tam bir asistan görevi göreceğeni düşüyorum. - Edge ekran eklentilerininde animasyon oluşturma , kırpma falan gibi işe yarar özellikler olan bir bar eklemişler. Bu güzel kullanışlı. -Yine bixby ile gelen reminder uygulaması ana ekrana eklenilebilir. Telefon görüşmesi sonrasında bile ortaya çıkıp , genel olarak hatırlamanız gereken şeyleri konum tabanlı olmak üzerede kolaylıkla kullanabilir dereceye getirmiş. -Özellikle S7 edge de olmak üzere titreşim samsungların en büyük problemiydi bence, titreşim olmuş şuan. note 7 dede olmuştu. Diğerleri kendini titretirken cebimde hissetmezken daha tok doygun ve hissedilir bir titreşim var. - Ana ekran tuşundaki hassasiyet ve hissiyat ilk deneme için güzel. Yazılımla dahada stabil hale gelir sanırım. -Ses çıkış gücü artmış. Eşim s7 edge'de telefonunu hiçbir şekilde duymazdı , bende öyle. Bu problem ortadan kalkmış -Batarya ilk 3 güne göre gayet tatmin edici. Akşam kablosuz şarj pedi üzerine koyuyorum, sabah 8 de alıyorum. Herşey açık hiç bir kısıtlama yok. Tüm özelliklerinden ( özellikle konum tabanlı araba park yeri , kişiler uygulamasında ki yerler açık , bixby anımsatıcıları ) olabildiğince yararlanmaya çalıştım.Şu an yüzde 34 kaldı , 12 saat 6 dakika kullanım vermiş. Ekran süresi ile ilgilenmiyorum, benim için anlamlı hiç birşey ifade etmiyor. Diyeceğim şu ki pil optimizasyonu mükemmel , daha da iyi olacaktır. Samsung wa'dan gelen çek ile kablosuz şarj pedi aldım. Gelmesini bekliyorum kılıflar o kadar etmez. Adana optimumda bir kılıfçı var 20 tlye silikon 80 tlye silikon cam çektirdim. mis gibi oldu. Kılıfıda çok kullanmıyorum ama düşer, müşer , Samsung garanti dışı bırakır diye :) yoksa kılıfsız çok daha güzel. Aslında çoğu özellik yıllardır iosta olan özellikler,Ama bunlarI stabil şekilde kullandırıp, kasmayan bir işletim sistemi sürümüyle , bu devasa ekran deneyimini bu ergonomi ve tasarımla sunmak bir başarı ve bunu deneyimlemekte güzel. Bir arkadaşın cümlesi vardı forumda Gittikçe samsung iphone'a , iphone samsung'a benzemeye başlıyor. Buna katılıyorum. Şimdilik bunlar , ilerleyen zamanlarda yine yazarım. İyi forumlar - |
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > |
|
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > |
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ezimuse -- 26 Mayıs 2017; 10:3:28 > |
|