Şimdi Ara

HTC Windows Phone 8X Türkiye'de 'Tüm detaylarıyla bu videoda' video inceleme (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
148
Cevap
2
Favori
8.997
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • sistem stable ve hızlı gözüküyor ama arayüzü hiç sevmedim, bing kullanmak zorunda kalmak da can sıkıcı

• uygulama menüsünün tek satır ve tek sütün halinde aşağıya doğru kayması kötü olmuş.çeşitli uygulamalarla bunu özelleştiremez miyiz acaba?androidde olduğu gibi "launcher" uygulamalarıyla bunu yapabilir miyiz?

• İnşallah Androidten sonra sıkıntı çekmeyiz.
    Büyük ihtimalle çıkar çıkmaz alacağım ama alışmakta zorluk çekerim gibime geliyor.
  • Tam beklediğim videoydu. Telefon özellikleri itibariyle alınabilecek bir telefon. Tabi uygulama sayısı da önemli olabilir satın almada bu kullanıcının elinde. Windows telefonu çok basit tutmuş belkide bu kullanıcıyı sıkabilir. Ben videoyu izlerken telefondan sıkıldım sadece teknik özellikleri cezbetti diyebilirim. Bu arada nexus 4 ile ilgili bir inceleme yayınlarsanız çok iyi olur. 1 haftadır sırf bu yüzden siteden çıkmıyorum :)

• Param olsa direk alacağım bir telefon olmuş. iPhone 5 i testte geçmiş açıkcası beklediğim bir sonuçtu.Herkes kabullenmeliki windows phone 8 olmuş yani olay budur.Tam beklediğim gibi androidden çok daha hızlı hatta appledan da hızlı ve daha stabil hemde yine appledan çok daha özgür bir sistem.Bundan sonra wp8'li bir telefondan şaşmamak lazım birde yanına windows 8'li tablet aldığın mı deme keyfine :)

Edit:Bir soru aklıma geldi, navigasyon konusu.Tüm wp8'li telefonlarda Nokia'nın harita uygulamaları kullanılıcaktı yanlış hatırlamıyorsam(yanlış hatırlıyorsam söyleyin lütfen).Bu konuya açıklık getirirmisiniz ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi orenen -- 1 Kasım 2012; 0:54:09 >
  • WP8'in arayüzü çok kullanışlı değil fakat animasyonlar göze güzel görünüyor.Açıkcası hoşuma gitti.WP8'in stabil çalıştığı da testlere bakılmadan hissediliyor.Eksi yönlerini herkes biliyor, tekrar yazmaya gerek yok.

• İnş. kısa zamanda incelemelerin devamı gelir.Burda telefonun hala tam denetime verilmemesinden mi yoksa sizin platforma hakim olmamanızdan mı kaynaklı işletim sistemi yüzeysel olarak geçilmiş durumda.Başlangıç ekranı tek sayfa denmiş bu büyük sıkıntı olabilir en azından orada kendimiz bir gruplama yapabiliyor muyuz? Telefondaki uygulama durumunu bilemiyoruz ama basit de olsa bir kaç program-oyun ws. açılıp gösterilebilirdi.Bir harita-navigasyon uygulaması bile gösterilse iyi olacaktı. Son olarak sizinde değinmiş olduğunuz gibi bir çok kişinin yöneleceği 8s için 512MB ram yeterli gelecek mi?İlerde şu oyunu bu programı çalıştırmadı güncelleme alamadı gibi sıkıntılar çıkabilir?1000 lira gibi küçümsenemeyecek bir rakama kısıtlamalı bir cihaz almayalım!

• Bu güne kadar Windows Phone ile ilgili haberler hep geç yapıldı ama bu incelemenin bu kadar hızlı yapılıp siteye konması beni çok şaşırttı.

İnceleme güzel olmuş, Lumia 920'ninde aynı bu şekilde incelemesini bekliyorum.

• 8S için verilen ekran çözünürlükleri doğru mu?

• Özellik bakımından beğendim. Arayüzü tabiri caizse yağ gibi akıyor. Gerçekten işletim sistemi çok stabil çalışıyor. Fakat sevmediğim tek konu arayüzünün karışıklığı. Menü ve ana ekran birbirine karışmış. Uygulamaların görüntülenmesi androiddeki uygulama kaldırma kısmına benziyor. Ben daha çok arkada duvar kağıdı üzerinde de simgeler olan yapıyı seven biriyim. Bu bakımdan belkide asla bu arayüze alışamam. Windows 8 keşke 2 türki tasarım seçeneği sunsaydı kullanıcılara.

Son olarak microsoftun donanım kısıtlamalarından hiç hoşlanmıyorum. Yapmaya çalıştığı şeyleri anlıyorum işletim sisteminin stabil olması için telefonlar arası donanımın çok farklılaşmasını istemiyolar anladım fakat bana biraz gereksiz gibi geldi. Sen en düşük sisteme göre ayarla yine sistemini ama bırak donanım farkıda olsun. Düşük donanımı (diğer telefonlara göre) yüksek fiyata satma politikasıda olabilir. Sonuçta daha yüksek donanımı olan telefonlar şu telefonun satıldığı fiyatın daha azına piyasada mevcut. Gerçi daha yüksek donanımlı telefonlar bu arayüz akıcılığını ve multitasking hızını sunabiliyormu oda başka bir tartışma konusu. Herneyse saygılar..

• Stabilite konusunda piyasada ki şu an en stabil bir işletim sistemi. Alıpta windows phone deneyemi yaşamak güzel olacaktır ancak bu nesil değilde bundan sonra çıkacak 2.nesil windows phone telefonlar ciddi olarak sağlam cihazlar olacaktır. Ama bu 8X modeli ve lumia 920 de değerlendirilebilecek bir model tasarım olarak güzel cihazlar. Ben microsoft un windows phone 8 ile iyi işler başaracağını düşünüyorum kim istemez ki pc si ile telefonun full senkron olmasını.

• bunun kırmızısı harika olur. kamerası beni tatmin etti evet beyaz dengesinde sorun var şimdilik ama çözümü basit mutlaka bi güncelleme gelecektir. zaten telefon elinize ulaştığında Nokia ve diğer telefonlarla karşılaştırmaları yapacağınıza eminim benim merak ettiklerim şunlar:

1-ses kalitesi özellikle de kulaklığın ses kalitesi gerçekten iyi bi kulaklıkla kaliteli ve tatminkar derecede yüksek sesle müzik dinleyebilir miyim?

2-videodaki telefonun rengi çok mat duruyordu bu renk mi böyle, videoda mı öyle çıkmış yoksa gerçekten bu ve diğer renkler de mat mı? canlı ve hafif parlak kırmızı olsa süper olurdu bence.

3-önümüzdeki 1-2 yıl içerisinde çıkacak uygulamaları ve telefonlardaki gelişmeleri de düşünürsek sizce 1gb ram bizi rahat bi şekilde götürür mü?

4-telefon usb den şarj oluyor mu?

şimdilik aklıma gelenler bunlar aklıma takılan başka şeyler olursa yine yazarım teşekkürler:)

• Çok ilginç bütün yabancı siteler Windows Phone'un arayüzünün benzersiz ve sanatsal olduğundan bahsediyor burda kimse beğenmemiş :)

Bende bir Windows Phone kullanıcısı olacağım bu ay hatta neredeyse 2 yıldır falan bekliyorum Türkiye'ye gelmesini. Açıkçası hızlı, stabil olmasından çok arayüzü çekmişti beni, o menüler arası geçişler, canlı kutular falan ilk gördüğümden beri heyecan uyandırıyor. iOS ve Android'e hiç benzemiyor tamamen orijinal, monotonluktan uzak ve diğerlerinden farklılaşmanızı sağlayacak kadar yenilikçi bir görünüme sahip Windows Phone'lar. Ayrıca Amazon kullanıcılarının en çok memnun kaldığı ve kullanımının en rahat olduğunu düşündüğü işletim sistemi.

Bu arada HTC 8X 5 Kasım Pazartesi Türkiye'de...
  • Arkadaşlar inanın 3 günde sistemi çözersiniz çok kolay ikon renkleri değişebiliyor bir sürü pattern var onu dert etmeyin

• adreno 225 mi tamam güzel özellikleri varda nexus 4 varken alınmaz gibime geliyor

• nokiadan beklerken htcden geldi.nokia dönülmez yola gidiyor

• HTC + MICROSOFT = KALITE

• Arayüz görünümü pek hoşuma gitmesede sistem gayet hızlı ve stabil çalışıyor gibi görünüyor.iOS ve Androide alternatif işletiminin çıkması da iyi oldu,rekabet her zaman tüketiciye yarar.Yalnız htc 8x ile piyasada yer edinmek istiyorsa bence biraz daha ucuzlatmalıdır fiyatını.
  • Arkadaşlar arayüz olayına çok takmayın ben yaklaşık 6 aydan fazla süredir WP7,5 kullanıyorum.WP7,5 arayüzüne okadar alıştımki İos ve Android telefonları elime alınca şaşırıyorum nasıl kullancağımı.Wp ayrı bir güzel.İşin açıkcası 8X ile 920 arasında kaldım.Nokia uygulama konusunda kendine özgü uygulamalar ile ayrılıyor.Sadece Nokia Drive yeter aslında ama ilerde nasılsa ilaçlıyacaklar wp8 i de xda :D. WP8 , WP7,5 dan daha hızlı bir sistem olmuş.

• işletim sistemlerinde nm hesabı nasıl oluyor ya işlemcimi demek istedi orda erdi abi ? Birde mesut abinin saçlar çok dökülmüş yaa :/

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.