Şimdi Ara

html den mi başlanır

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
24
Cevap
0
Favori
1.533
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • bilgisayar müh kazandım hazırlıkta html öğreneyim mi kendi kendime

• Hayırlısı olsun. Hiç bilmiyorsan tabii öğren.
  • Geç bile kalmışsın öğren

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • SevgilisiOlanMan kullanıcısına yanıt
    neden geç kalmışım ki. şu anda neleri bilmem lazımdı
  • quote:

Orijinalden alıntı: çaya düşen sinek

neden geç kalmışım ki. şu anda neleri bilmem lazımdı

Giriş seviyesini

• Hiçbir sey bilmene gerek yok, okulda egitim hic bir sey bilmediginiz varsayarak sifirdan anlatilarak yapiliyor. Yine de kendim bir seyler bakinayim diyorsan temel seviye C ogrenmeye calissan daha faydali olur sanirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cwr -- 24 Ağustos 2015; 20:23:40 >
  • hiçbir şey bilmene gerek yok diyen arkadaşa aldırma.okulda html mi öğretiyolar ? ve yahut hiç programlama yazılım bilmeyen için c öğrenmenin ne faydası olur ?

html-css öğrenerek başla javascript,php öğrenerek devam et.hazırlık döneminde öğreneceğin için hem çok rahat hem de bir o kdar zevk alarak ilerlersin.hatta seviyen ilerledikçe kendi siteni açmış olursun elindede somut birşeyler olmuş olur bu sana dahada güven verir.daha sonrada veritabanı öğrenerek işleri daha kapsamlı karışık hale getirirsin.bu dediklerim 5-6 ay içinde çok rahat yapılır.kalan zamandada bölüme başlayacağın süreye kadar yazılıma başlarsın.c,c++,c#,java,python.kendin araştırırsın uygun olanla devam edersin.genel olarak okullarda c ile başlanır.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Chandler.

hiçbir şey bilmene gerek yok diyen arkadaşa aldırma.okulda html mi öğretiyolar ? ve yahut hiç programlama yazılım bilmeyen için c öğrenmenin ne faydası olur ?

html-css öğrenerek başla javascript,php öğrenerek devam et.hazırlık döneminde öğreneceğin için hem çok rahat hem de bir o kdar zevk alarak ilerlersin.hatta seviyen ilerledikçe kendi siteni açmış olursun elindede somut birşeyler olmuş olur bu sana dahada güven verir.daha sonrada veritabanı öğrenerek işleri daha kapsamlı karışık hale getirirsin.bu dediklerim 5-6 ay içinde çok rahat yapılır.kalan zamandada bölüme başlayacağın süreye kadar yazılıma başlarsın.c,c++,c#,java,python.kendin araştırırsın uygun olanla devam edersin.genel olarak okullarda c ile başlanır.

Aciklamasini yaptim, illa bir sey bilmesine gerek yok zira okulda sifirdan ögretiliyor. Ayrica programlama dilleri amac degil amaca giden yolda araç oldugu icin daha saglam bir baslangic yapabilir sonrasinda. Öyle okula gitmeden html ögren!!! demekle olmuyor bu isler, tecrubemiz var ki yorum yapiyoruz

Web isine girmeyecekse, ki arkadas girecegim dememis muhtemelen baslangicta kolay oldugunu dusundugu icin oyle soyluyor, tekrar söylüyorum html'in falan hicbir geregi yok. Ama c bakarsa biraz en azindan okulda gordugunde daha az zorlanir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cwr -- 25 Ağustos 2015; 10:43:48 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: cwr

quote:

hiçbir şey bilmene gerek yok diyen arkadaşa aldırma.okulda html mi öğretiyolar ? ve yahut hiç programlama yazılım bilmeyen için c öğrenmenin ne faydası olur ?

Aciklamasini yaptim, illa bir sey bilmesine gerek yok zira okulda sifirdan ögretiliyor. Ayrica programlama dilleri amac degil amaca giden yolda araç oldugu icin daha saglam bir baslangic yapabilir sonrasinda. Öyle okula gitmeden html ögren!!! demekle olmuyor bu isler, tecrubemiz var ki yorum yapiyoruz

Web isine girmeyecekse, ki arkadas girecegim dememis muhtemelen baslangicta kolay oldugunu dusundugu icin oyle soyluyor, tekrar söylüyorum html'in falan hicbir geregi yok. Ama c bakarsa biraz en azindan okulda gordugunde daha az zorlanir

html in hiçbir faydası yok demek hikaye uydurmaktır.web programlamanın iskeleti zaten html-csstir.bugün dünyadaki en büyük şirketlere baktığımızda hepsi küçük bir internet sitesiyle başlamıştır;facebook,twitter,youtube,linkedin vb.bunu bilmek içinde illa web işinde olmaya gerek yok.daha web programlamadan anlamayan adamdan ne tür yazılım yapmasını bekliyorsun?ayrıca java c++ biliyor musun bilmem ama javada bal gibi html kullanıyorsun.bu konuyu bilmemek( profesyonel anlamda demiyorum )her zaman büyük bir eksiklikliktir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Chandler. -- 25 Ağustos 2015; 11:38:33 >

• HTML ve CSS'siz olmaz. en başta öğrenirsen ileriki konularda çok rahat edersin. bir işe başlayacaksan ortasından başlama.
  • html programlama dili degil, hic bir sey bilmeden ogrenmendense programlama ogrendikten sonra ogrenmen senin icin daha faydali olur. C++ ya da Python ogren, hatta Ingilizce ogren ilk basta.
  • WEB PROGRAMLAMANIN TEMELİ HTML CSS DENMİŞ
  • quote:

quote:

quote:

html in hiçbir faydası yok demek hikaye uydurmaktır.web programlamanın iskeleti zaten html-csstir.bugün dünyadaki en büyük şirketlere baktığımızda hepsi küçük bir internet sitesiyle başlamıştır;facebook,twitter,youtube,linkedin vb.bunu bilmek içinde illa web işinde olmaya gerek yok.daha web programlamadan anlamayan adamdan ne tür yazılım yapmasını bekliyorsun?ayrıca java c++ biliyor musun bilmem ama javada bal gibi html kullanıyorsun.bu konuyu bilmemek( profesyonel anlamda demiyorum )her zaman büyük bir eksiklikliktir.

web programlama & html-css ??

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

quote:

quote:

Javada html kullanmak derken, yok oyle bir zorunluluk ? Web tasarim yapip da html, css kullanmamak zor. Programlama icin bilmek zorunda degilsin, hele ki baslamak zorunda hic degilsin, html bir programlama dili degil cunku. Turing complete degil. Hesaplayabilir misin 1 - 1000000 arasi tum asal sayilarin toplamini html ya da css ile ?
    Arkadasin istedigi bir seylerden baslamak, bunun web alaninda olmasi gerektigini de soylememis. En dogrusu C/C++ ya da Python ile baslamasi ve ingilizce ogrenmesi.

• Adam direkt HTML öğreneyim mi demiş, web alanında yada birşeylerden başlarken neyden başlıyayım dememiş. Madem bilmiyor HTML o zaman rahat ilerlemek için bence öğrenmeli.
    Karar senin arkadaşım gördüğün gibi bir sürü tavsiye var ortada seç beğen dinle.
  • Mephalay M kullanıcısına yanıt
    aynen hocam.benim yanlışım programlma dili demem,tasarım dili olarak düzeltiyorum.ayrıca java için söylüyorum;(x)html java server faceste kullanılıyor yani bu bir zorunluluk.tabi gidip masaüstü programlar için zorunluluk demiyrum ama jsf ve web servisleri için zorunluluk.
  • affiliation kullanıcısına yanıt
    düzeltiyorum;web tasarımın temeli html-csstir.biz burada bilmeyen birilerine yardım etmek için cevap yazıyoruz yeri geliyor onların kodlarına katkıda bulunuyoruz.yanlışım varsa uygun dille uyarılır düzeltirim,aynı üstte mephalayın yaptığı gibi.burda gelipte bu şu demiş muhahaha demekle ne oluyor? yok yani,sen bunu yapınca benimle alay ettiğinimi sanıyosun.düzgünce alıntı yapar yok bu böyledir dersin.kendi zekanı tartmadan gelip burda milletle alay etme.illa edicem diyorsan öğrenciysn okulunu söyle,çalışıyosan yaptığın projeleri gösterki ne kadar heybetli biri olduğunu görelim.
  • Okul başlamadan C/C++ için giriş seviye bilgin olsun ilk aylarda rahat edersin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: çaya düşen sinek

bilgisayar müh kazandım hazırlıkta html öğreneyim mi kendi kendime

Öncelikle hayırlı olsun. Bilgisayar Mühendisliği zorlu gibi görünür ama her şeyi yerinde ve zamanında takip etmeyi başarırsan rahat bir şekilde bitirirsin.

Hazırlık döneminde ingilizceye yoğunlaşmanı tavsiye ederim. HTML öğrenmeyi ne amaçla istediğine karar vermen lazım. Bunun için önünde çok uzun bir süre olacak ama hangi aşamalardan geçip, nerelere ulaşacağın konusunda bilgi sahibi olman gerekir. Bunun için tecrübe sahibi bilgisayar mühendisleri, network uzmanları, donanımsal işler yapan uzmanlar vs. birçok kişi ile görüş.

Şayet yazılım için düşünüyorsan bunların da aşaması olacak. Masaüstü veya web tabanlı yazılım diye ayrılacak. İleride ben Web tarafında yazılım geliştireceğim diyorsan tabiki html yi öğrenmen gerekir. Bununla birlikte bir yazılım dilini de çok iyi bilmen gerekir.

Okulda size bir sürü dil gösterecekler ve hepsinden azar azar göreceksiniz. Onlar çoook iyi öğrettik sanacak ama siz uygulama yapmayacağınız için sadece teorik bilgi deposu olarak gezeceksiniz ve bu bilgiler de kısa sürede unutulacak.

Önemli olan şu; önce hazırlığı iyi bir ingilizceye sahip olmaya çalışarak bitir. Sonrasında 1 ve 2. sınıfta kendini geliştirmeye bak. Artık kursa mı gidersin, kendin mi öğrenirsin sana kalmış. 3. sınıfta başını kaldıramazsın ve 1-2 yi kötü geçirdiysen artık pes edersin. O yüzden 3. sınıfta sadece staj ve derslere yoğunlaş, 4. sınıfta da iş bulma çalışmaları yapmaya başlaman lazım. Yarı zamanlı bir yer bulmaya çalış ve uygulama geliştirmeyi öğren. Mezun olduğunda ben şunları şunları yazabiliyorum demen lazım ki kalifiye yazılımcı olabilesin.

Şimdiden kolay gelsin bu süreçte sana... Umarım güçlü kararlar ile güzel yerlere gelirsin. Selamlar...

• Visual Studio ile başla.okulda işine yarar kardeşim. site kurmayacaksan html işe yaramaz

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.