HTML ve CSS kullanarak ilk defa bir web sayfası oluşturdum. Bu web sayfası %100 de gayet normal görünürken, yakınlaşınca ya da uzaklaşınca çeşitli kaymalar vs gibi hatalar meydana geliyor. İstediğim şey; bu elemanların bir bütün gibi davranması ve ben % kaç yaparsam yapayım sayfanın ortasında kalması. Bunu nasıl yapabilirim? Kaynak Bağlantısı:http://1drv.ms/1tQT4kE
Px cinsinden değer verdiğiniz zaman farklı ekran çözünürlüklerinde farklı gözükecektir.Ama % olarak verdiğiniz zaman bu bozulma minimuma iner. Örnek benim ekranım 1366 px genişliğinde.Bir div yapıyorum kodları şu şekilde olur:
quote:
div#content{ width :1000px; height :auto; }
Bu şekilde yaptığım zaman genişlik 1000px yükseklik auto yani sınırsız olacaktır.Ama bu sayfayı küçülttüğümüzde bozulmalar olur.Aynı divi şu şekilde yaparsan bozulmalar en aza iner:
quote:
div#content{ width :73%; height :auto; }
Bu şekilde yaptığımızda genişlik şu şekilde hesaplanır.Benim ekranım 1366px %73'ü yaklaşık 998px bu divin benim ekranımdaki boyutu 997px olacak.Ekranı küçülttüğümüzde yine o ekrana uygun olarak boyulanacaktır.Divi ortalamak içinse:
quote:
margin :10px auto;
kodunu kullanın.Üstten 10px boşluk bırakıp divi ortlar.