Şimdi Ara

HTML'ye ASP Ekleme

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
0
Favori
6.667
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar HTML ile yapılmış halihazırda bir sayfam var. Ben bu sayfaya ziyaretçi defteri eklemek istiyorum. Ziyaretçi defteri ASP kodlarım hazır ancak bunları HTML sayfama nasıl ekleyeceğim onu soracaktım. Şimdiden teşekürler.

• hangi dosyaların ziyaretçi defterin ise ziyaretçi defterinin ana sayfasının adını al html sayfana şöyle yaz
    <!---------#include file="ziyaretci_defteri.asp"---------------->
    bunu defteri koymak istediğin yere yaz
  • senin dediğin olmaz site asp olsa neyse site html..o yuzden iframe kullan..
  • peki siteye anket eklemek istiyoruz diyelim birkaç örnek indirdim default.asp si ve diğer asp dosyalar ve birtanede mdb dosyası var bunu ben html içine nasıl gömeceğim? yardımcı olabilirseniz sevinirim.
  • quote:

Orjinalden alıntı: WarSaw

peki siteye anket eklemek istiyoruz diyelim birkaç örnek indirdim default.asp si ve diğer asp dosyalar ve birtanede mdb dosyası var bunu ben html içine nasıl gömeceğim? yardımcı olabilirseniz sevinirim.

evet arkadaşlar aynı soruyu bende soruyorum asp yi ekledik diyelim html ye peki asp klasörünün içindekileri direk index.htm olan sayfayamı atacağız yoksa klasör halinde mi atacağız o sayfaya?

şimdiden teşekkürler..
  • ASP destekli bir host bulacaksınız. Sonra html dosyanızın uzantısını .asp yapacaksınız. Sonra yukardaki arkadaşın dediği gibi
    <!--#include file="anket.asp"--> 

kullanarak html dosyanıza ekleyeceksiniz.
    Anketi klasör içinde eklerseniz
    <!--#include file="<klasör_adi>/anket.asp"--> 

şeklinde yapın eklemenizi.
  • iframe ile yapsak da aynı şekilde mi adlandıracağız.yani farklı klasöre atarsak ...klasör adı/defter.asp.. gibi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi serseri32 -- 30 Ağustos 2008; 23:29:26 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orjinalden alıntı: serseri32

iframe ile yapsak da aynı şekilde mi adlandıracağız.yani farklı klasöre atarsak ...klasör adı/defter.asp.. gibi

evet öyle olacak. Deneyip görünüz. Korkmayınız bozulmaz. Deneyip yanılarak öğrenirsiniz bu işleri. En iyi öğrenme biçimidir.
  • çok sağol arkadaşım bugünden beri denemeye çalışıyorum ama bi türlü asp destekli bedava domain bulamıyorum.bulduklarım çalışmıyor o yüzden sordum zaten :S teşekkürler..
  • http://www.1asphost.com 'u deneyin. Zamanında çok kullanmıştım orayı.
    Ayrıcahttp://www.brinkster.com/FreePkgLanding.aspx . Brinkster de iyidir.
    Denemediyseniz bunlara bakın derim.
  • çok sağol..
  • werdiğin linkler işe yaradı.iframe veya include yapmadım.forum sayfası tamamen asp yaptım anasayfadanda link verdim ama dosyaları atınca site çalışıo forum a tıklayınca .asp olan site açılmıyor.hata wermiyo sadece beyz boş sayfa açılıyor.acaba bunu neden yapıyor? db ye bir ayar mı yapmak lazım? yoksa dosyaları yanlış mı yerleştirdim? yoksa asp içinde (forum içinde) ayar mı yapmam lazım?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi serseri32 -- 31 Ağustos 2008; 15:04:25 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: serseri32

werdiğin linkler işe yaradı.iframe veya include yapmadım.forum sayfası tamamen asp yaptım anasayfadanda link verdim ama dosyaları atınca site çalışıo forum a tıklayınca .asp olan site açılmıyor.hata wermiyo sadece beyz boş sayfa açılıyor.acaba bunu neden yapıyor? db ye bir ayar mı yapmak lazım? yoksa dosyaları yanlış mı yerleştirdim? yoksa asp içinde (forum içinde) ayar mı yapmam lazım?

Hepsi olabilir. İndirdiğiniz scriptlerin beni oku dosyalarını bir inceleyin.
  • http://denemesitesi32.brinkster.net/ arkadaşlar bu siteyi deneme amaçlı yayınladım.anasayfada sağ üstte iframe ile ziyaretçi defteri ekledim görüldüğü gibi sadece pencere war defter yok.ayrıca "about us" a tıklayıncada yen sayfada aynı defteri açması gerekiyo ama boş beyaz sayfa açıyor.bi türlü çözemedim bu sorunu.neden kaynaklanıyor?..yardımcı olursanız sevinirim.
  • sorun çözülmüştür. computeus arkadaşıma teşekkürler.
  • Her ne yöntemle olsun hiç bir zaman .html sayfasına .asp yi dahil edemezsiniz .

.html sayfanız .asp olarak değiştirmeniz gerekir .
  • quote:

Orjinalden alıntı: youngboy_ugur

Her ne yöntemle olsun hiç bir zaman .html sayfasına .asp yi dahil edemezsiniz .

.html sayfanız .asp olarak değiştirmeniz gerekir .

http://denemesitesi32.brinkster.net/index.html adresine iframe ile ekledik.
    <!--#include ...... --> ile eklenmez ama iframe ile eklenir.
  • visual basic dosyasını siteye nasıl gömebilirim çok acil yardım edebilirmisiniz
  • Herkeze İyi Forumlar

Sorum Şu Arkadaşlar

Mozilla, Chrome Sitem Sorunsuz Çalışıyor.

Fakat İnternet Explorer Sola Doğru Kayıyor

www.efsanedizayn.com

Yardımlarınızı bekliyorum ilgilenen arkadaşlara şimdiden TEŞEKKÜRLER
  • arkadaşlar tasarladığım bi html sitem var
    ben bu siteye üyelik ve mini forum eklemek istiyorum
    siteyi bozmadan html içine asp kod yazabilir miyim?
    asp konusunda yok denilecek kadar az bi bilgim var
    eğer böyle bi şey mümkünse elinde üyelik ve mesaj ekleme kodu olan varsa paylaşırsa sevinirim ve nasıl yapacağımı adım adım anlatırsa daha çok sevinirim yukarıyı okudum fakat yapamadım
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.