Şimdi Ara

HTPC HAKKINDA HERŞEY (ANA KONU)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
1
Favori
1.458
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • ARKADAŞLAR !!! HTPC KONUSUNDA UZMAN DEĞİLİM AMACIM HTPC KONUSUNU TEK KONU ALTINDA TOPLAYIP DAHA VERİMLİ BİR BİLGİ PAYLAŞIM ORTAMI OLUŞTURMAK.

Hepimiz için hayırlı olması dileğimle.

HTPC ile uydu yayınının görüntüsünü ve kalitesini kayıpsız olarak almak ve izlemek mümkündür. Uydu yayınnında ki görüntü kalitesinden ödün vermek istemeyenler için, HTPC edinmek en mantıklı çözümdür. Ayrıca HTPC de anakartta ki HDMI IN özelliğini olmazsa olmazlardandır.

Sizce bu sistem nasıl olmuş?

1- Kasa...................Silverstone GD08 : 393 TL http://www.silverstonetek.com/product.php?pid=331
    2- Anakart...............Asrock z78 extreme4 : 609 TL (HDMI IN girişi bulunmakta)
    3- CPU.....................Intel Core i7-3770T Processor (8M Cache, up to 3.7GHz)
    4- GPU.....................Nvidia 750 Ti (Güç tüketimi oldukça düşük)
    5- Ram.....................Corsair vengeance 1600 mhz
    6- TV Kartı...............TBS 6925 "ACM, VCM, Multi Input Stream, 16APSK,32APSK or Generic Stream Mode"
    7- SSD.....................SAMSUNG 120GB 840 EVO SATA 3.0 (Okuma 540MB / Yazma 410MB) SSD
    8- HDD.....................3.5" 2TB Barracuda Sata 3.0

Saygılar, sevgiler...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mnaltunkeyik -- 25 Haziran 2014; 8:45:00 >

• mnaltunkeyik M kullanıcısına yanıt
    Dostum geçen gün de yazmıştım. Sistem bu hâli ile oldukça dengesiz.

1. Eğer 4-5 adet hdd kullanıp bir nevi server olarak kullanmayacaksanız kasa gereksiz şekilde büyük ve pahalı. Onun yerine daha küçük olan gd05 yada 06 modelleri tercih edilebilir.

2. Anakart yine çok pahalı

3. Eğer amaç sadece film izleyip günlük işleri görmek ise cpu içindeki dahili gpu bu işleri rahatlıkla yapıyor. Harici bir ekran kartına gerek yok.

4. Oyun da oynarım diyorsanız anakartı 300-400tl civarında bir model seçip, artan parayı ekran kartına ekleyerek çok daha iyi bir oyun performansı elde edilebilir.

5. Tv kartı, Pc televizyona bağlanacaksa ve kayıt amacınız yoksa zaten gereksiz. Tv seyretmek için pc'nin açık olması boşuna elektrik sarfiyatı olur. Bu da az enerji tüketen cpu arayışınızla ters düşüyor.

6. Ssd şart değil. Özellikle depolama için ayrıca bir hdd yoksa, 120gb yetmez. Zaten düzgün dolby yada dts sesli 1080p bir film 10gb yer tutuyor. Pc'de biraz da müzik arşivi tutarsanız zaten ssd'de hiç yer kalmaz. Bunun yerine ilk etap için aynı fiyata 2tb bir hdd almak daha mantıklı olur.

Bana ters gelen noktalar bu şekilde.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: turuncu55

1. Eğer 4-5 adet hdd kullanıp bir nevi server olarak kullanmayacaksanız kasa gereksiz şekilde büyük ve pahalı. Onun yerine daha küçük olan gd05 yada 06 modelleri tercih edilebilir.

3. Eğer amaç sadece film izleyip günlük işleri görmek ise cpu içindeki dahili gpu bu işleri rahatlıkla yapıyor. Harici bir ekran kartına gerek yok.

4. Oyun da oynarım diyorsanız anakartı 300-400tl civarında bir model seçip, artan parayı ekran kartına ekleyerek çok daha iyi bir oyun performansı elde edilebilir.

5. Tv kartı, Pc televizyona bağlanacaksa ve kayıt amacınız yoksa zaten gereksiz. Tv seyretmek için pc'nin açık olması boşuna elektrik sarfiyatı olur. Bu da az enerji tüketen cpu arayışınızla ters düşüyor.

6. Ssd şart değil. Özellikle depolama için ayrıca bir hdd yoksa, 120gb yetmez. Zaten düzgün dolby yada dts sesli 1080p bir film 10gb yer tutuyor. Pc'de biraz da müzik arşivi tutarsanız zaten ssd'de hiç yer kalmaz. Bunun yerine ilk etap için aynı fiyata 2tb bir hdd almak daha mantıklı olur.

Aynen katılıyorum..

Sizin sistem gereksiz olmuş biraz. Normal PC toplar gibi HTTPC toplamışsınız bir de ana konu deyip konu hakkında bilgi vermek yerine kendi sisteminizi paylaşmışsınız.

İhtiyaçlarınızı belirleyip ona göre tercihler yapmanız daha ekonomik ve faydalı olacaktır kullanım açısından da..

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: guvven

quote:

Orijinalden alıntı: turuncu55

Aynen katılıyorum..

Sizin sistem gereksiz olmuş biraz. Normal PC toplar gibi HTTPC toplamışsınız bir de ana konu deyip konu hakkında bilgi vermek yerine kendi sisteminizi paylaşmışsınız.

İhtiyaçlarınızı belirleyip ona göre tercihler yapmanız daha ekonomik ve faydalı olacaktır kullanım açısından da..

Merhabalar HTPC sistem konusuna yeni girdiğimden dolayı toplamış olduğum sistemde uyumsuz parçalar mutlaka vardır, zaten amacım hep birlikte birbirine uyumlu amaca uygun güzel bir sistem oluşturmaktı. HTPC konusundaki birikimlerinizi buradan tek konu altında paylaşırsanız çok sevinirim.

İyi forumlar.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.