Bir adet kendimce HTPC yaptım ve elimde artan HDMI çıkışı olmayan VGA ve DVI çıkışı olan bir ekran kartım var. Ekran Kartına da para vermek istemiyorum. (yoksa eşim kapının önüne koyacak). Genellikle yapacağım işler DVD, DivX film ve normal Uydu TV kartım üzerinden tv seyretmek istiyorum. bunun için LCD tv lerde mi yoksa PLASMA tv lerdemi daha iyi performans alabilirim.
Teşekkürler...
Merhaba, Her ne kadar Plazma TV kullanıyor ve görüntü kalitesinde Plazmanın Lcd nin fersah fersah ötesinde olduğunu bilmeme rağmen sırf burn-in korkusundan ( Ki Pioneer 8. jenerasyon kuro TV lerinde bu riski minimuma indirdi, panasonic için de bu konuda olumlu yorumlar okudum) dolayı Lcd'nin çamur gibi görüntüsünü tavsiye etmek zorundayım sanırım. Plazmanın görüntü kalitesi, hareketli görüntülerdeki performansı mükemmeldir ancak sürekli statik görüntülerde ( Bilgisayar oyunları, windows system tray vb) eski nesil plazma kullanıcıları burn-in ( statik görüntü yanması) ndan bahsederler. Ben 2 senedir HTPC ile kullandığım Pioneer 5080XA ile hiç burn-in , retention vb. sorun yaşamadım. Plazma alacaksanız mutlaka Panasonic ve Pioneer sayfalarını okuyun derim. Diğer markaları hiç mi hiç tavsiye etmem. Hele HTPC ile kullanacaksanız. Selamlar