Şimdi Ara

HTPC için kasa tavsiyesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
1.667
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Mevcutta kullanmış olduğum masaüstü bilgisayarımı HTPC’ye çevirmek istiyorum.

Kullandığım sistemin birleşenleri:

Anakartım: ASUS M4A88TD-M EVO/USB3

İşlemcim: AMD Phenom II X4 955 B.E.

İşlemci soğutucum: Zalman CNPS90F

Ekran Kartım: SAPPHIRE HD 5570

Ram: 2 x Kingston 4GB 1600Mhz DDR3 ve 2 x Kingston 2GB 1600Mhz DDR3 = 12GB

Kullanmış olduğum bu bilgisayar Sony STR-DH730 Hi-Fi ve JBL Loft 5.1 hoparlör sistemine bağlı bu sistem üzerinden Philips 42PFL7696H/12 led TV’ye görüntüyü gönderiyorum.

1 - Şimdi bu sistemi nasıl bir HTPC kasa içine toplayabilirim?

2 - Ek olarak uzaktan kumanda almalı mıyım?

3 - Kumanda yerine Logitech k400 klavye almak daha mantıklımı?

Yardımlarınız için şimdiden çok teşekkürler.

• kasa icin bütce ne kadar yazmamisin. su iki model var; Silverstone ML03B, COOLTEK G3 gözede hos geliyor siritmaz salonda.

Klavye konusunda sistem sürekli acik olucaksa xbmc kurup sadece kumanda ile halledebilirsin ama belli bir noktada klavye ve mouse lazim olucaktir illa ki o yüzden de k400 almani tavsiye ederim.

ekran karti olmamasindan yola cikara oyunlar icin düsünmüyorsun herhalde hocam. Ayrica güc kaynagini yazmamissin ses acisindan en önemlilerinden ve alicagin kasayida ona göre secmen gerekir.
  • Öncelikle hızlı cevabın için teşekkürler xwq

Kasa için bütcem 100-150-TL aralarında Silverstone Milo Serisi ML05B bu kasayı buldum.

Güç kaynagı olarak mevcutta kullandıgım güç kaynagını kullanmayı planlıyorum. 550W değerinde Bu kasada sanırım bu güç kaynagını kullanabiliyorum. Ama emin değilim

Ekran kartım var :) gerçi yok gibi bişey ama bayagı iş görüyor. SAPPHIRE HD 5570

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kiwkiw -- 22 Nisan 2014; 18:38:31 >
  • kiwkiw kullanıcısına yanıt
    Dostum öncelikle ev sinema sistemi ile birlikte htpc kullanan biri olarak kesinlikle Silverstone GD05 modelini öneririm. Kendim kullanıyorum ve çok memnunum. Ayrıca AVR ile de çok uyumlu. Sistemin resmini profilimden görebilirsiniz.
    http://www.teknobiyotik.com/donanim/pc-kasa/silverstone-grandia-serisi-gd05-micro-atx-anakart-uyumlu-htpc-kasa.html

Fiyatı biraz yüksek olsa da uzun vadede daha mantıklı olacaktır. Ekran kartınızın boyutunu bilmiyorum ama low profile olarak geçenlerden değilse beğendiğiniz ML05 kasaya sığmaz. Bu sebeple ekran kartınızı dikkate alın. Bu arada daha üst bir ekran kartı alıp arada oyun da oynarım derseniz (ki ben ev sinema sistemi ile oyun oynamayı çok sevdim, Grid 2 ve Crysis 2 oynamak çok zevkli oluyor ) benim önerdiğim gd05'i almanızı tavsiye ederim.

Ayrıca gd05'in fanlarının 12cm olması soğutma ve seslik açısından faydalı oluyor. Diğer kasadaki 8cm'lik fanlarının çok sessiz olacağını düşünmüyorum.

Güç kaynağı olarak ise elinizdeki psu atx formundaysa sorun olmaz.

Klavye konusunda ise K400 biçilmiş kaftandır. Ben de kullanıyorum ve çok memnunum. Açıkçası kumandaya çok da ihtiyaç duymuyorum.

Nacizane tavsiyelerim bu kadardır efendim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: kiwkiw

Merhaba;
    Mevcutta kullanmış olduğum masaüstü bilgisayarımı HTPC’ye çevirmek istiyorum.

Kullandığım sistemin birleşenleri:

Anakartım: ASUS M4A88TD-M EVO/USB3

İşlemcim: AMD Phenom II X4 955 B.E.

İşlemci soğutucum: Zalman CNPS90F

Ekran Kartım: SAPPHIRE HD 5570

Ram: 2 x Kingston 4GB 1600Mhz DDR3 ve 2 x Kingston 2GB 1600Mhz DDR3 = 12GB

Kullanmış olduğum bu bilgisayar Sony STR-DH730 Hi-Fi ve JBL Loft 5.1 hoparlör sistemine bağlı bu sistem üzerinden Philips 42PFL7696H/12 led TV’ye görüntüyü gönderiyorum.

1 - Şimdi bu sistemi nasıl bir HTPC kasa içine toplayabilirim?

2 - Ek olarak uzaktan kumanda almalı mıyım?

3 - Kumanda yerine Logitech k400 klavye almak daha mantıklımı?

Yardımlarınız için şimdiden çok teşekkürler.

Ustat hepsini sat bi tane mac mini al uğraşma bu parçalardan da da verimlicalisiyor xbmc player de kur mükemmel hem de sessiz

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Ekran karti ve güc kaynagini ölcüp ona göre kasa al hocam yoksa icerisi kablo salatasi olucagi icin ileride gürültü yapicaktir. Benim htpc cekmeli panelde oldugu icin önünü kapiyorum ses falan kalmiyor :D

Mac mini olmasada raspery pi ve chromecastlere bir göz at hocam fikir acisindan iyi olur.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Kasa ve Kasa Fanı Tavsiyesi
    2 yıl önce açıldı
    Kasa Tavsiyesi İhtiyacı
    4 hafta önce açıldı
    sistemime uygun kasa öneri
    2 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.