Şimdi Ara

HTPC konusunda yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
34
Cevap
0
Favori
1.637
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Elimde WD media player ve Panasonic VT60 TV içinde gelen player mevcut.
    Eski DVD player'ı emekli edip BD Player almayı düşündüm ancak Cinavia konusundan dolayı kararsız kaldım.

MKV arşivim Panasonic TV de altyazı ve diğer dil problemi yaşatıyor, WD ise artık eskidi.

BD driver takılabilecek, HDMI çıkışında ekrana sığma problemi yaşatmayacak, COAX ve toslink çıkışı olan, usb 3.0 bağlantılı bir sistem kurup win8.1 64 bit ile sorunları çözebilir miyim?
    Slim fansız bir işlemci ile 3D dahil FHD medya oynatılabilir mi?
    Hangi bileşenleri önerirsiniz?
    Mesela Qcore fansız işlemci takılı anakart yeterli olur mu?http://www.teknobiyotik.com/donanim/anakart-mainboard/asrock-q2900-itx-quad-core-j2900-islemci-ddr3-sodimm-mini-itx-anakart.html

Teşekkürler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi meke -- 2 Ocak 2015; 23:00:53 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• meke kullanıcısına yanıt
    Açıkçası htpc olayı biraz karışık bir durum. Birçok varyasyon var. Kasanın koyulacağı yer, buna bağlı olarak kasanın şekli, bütçe vs derken karar vermek biraz daha zor oluyor.

Kendim htpc kullanan biri olarak sizin yerinizde olsam öncelikle htpc için kasaya karar verirdim. Ben mevcut AVR'li ev sinema sistemime uyumlu olduğu için ve normal anakart vs kullanabileceğim için Silverstone GD05 kasayı tercih etmiştim. Ama birçok kişiye bu kasa büyük ve pahalı gelebilir.
    http://www.teknobiyotik.com/donanim/pc-kasa/silverstone-grandia-serisi-gd05-micro-atx-anakart-uyumlu-htpc-kasa.html

Kasayı seçerken dikkat edeceğiniz bir konu da sessizlik olmalıdır. Bu sebeple mümkün olduğunca 8cm fanı olan kasa tercih etmeyin derim. Misal 100 TL gibi bir fiyata satılan DARK gibi kasaların sessiz olacağını düşünmüyorum.
    http://www.teknobiyotik.com/donanim/pc-kasa/dark-aura-300w-kart-okuyuculu-micro-atx-slim-kasa.html

Ayrıca sessizlik için fansız bir işlemci almanın çok da bir esprisi olmayacaktır. Sessizlik için önemli olan fanların kalitesidir. Benim kasada 3 adet 12cm'lik fan mevcut, normal film ve masaüstü kullanımında 1 tanesi çalışıyor. Bunun dışında kasa içinde işlemci fanı, ekran kartı fanı ve psu fanı da olmak üzere 4 adet fan çalışıyor oluyor ve kasanın sesi salonda hiçbirşey yapılmıyorken neredeyse duyulmuyor. Ki bazen pc'nin açık olduğunu anlamayıp, bir daha güç düğmesine basıyoruz :-)

Bu sebeple sorduğunuz ürün size sessizlik anlamında çok birşey kazandırmayacaktır ve de fiyatına göre çok düşük bir performans sağlayacaktır. Bunun yerine toplamda 90TL fazla verip, intel i3 4130 gibi intel hd4400 dahili grafik birimi olan bir işlemci alırsanız benzer paraya çok daha güçlü bir işlemci ve ekran kartı olan bir sistem kurmuş olursunuz. Aynı şekilde AMD apu sistem de kurulabilir.
    Ayrıca bu sistem çok daha güçlü olduğu için bios'tan down clock edilip ısınmaması ve hali ile fanının çok düşük devirde dönerek daha sessiz olması da sağlanabilir.
    http://www.gold.com.tr/intel-core-i3-4130-3-4ghz-3m-hd4400-vga-lga1150_u
    http://www.vatanbilgisayar.com/msi-h81i-intel-h81-soket-1150-ddr3-1600mhz-vgadvihdmi-mini-itx-anakart.html#ozellikler

Tabii böyle bir sistem kurmanın bir avantajı da daha sonra dahili grafik birimi yetersiz geldiğinde harici bir ekran kartı da takılabilir. Ve de yine bir ekran kartı takılarak playstation gibi de kullanılabilir. Yani önü daha açık olacaktır.

Kasa olarak daha kompakt bir yapıda olan küp tipi bir kasa da tercih edilebilir. Ve de fiyat olarak da uygun.
    Ama bu kasayı alırsanız da mutlaka modüler bir güç kaynağı almalısınız. O da minimum 200-250 TL gibi bir fiyata oluyor. Fiyat anlamında Silverstone GD05 gibi büyük kasa bir ile denk oluyorlar. Yani toplamda kasa + psu 400 TL gibi bir rakama gelecektir.
    http://www.vatanbilgisayar.com/thermaltake-core-v1-mini-itx-tower-siyah-kasa.html

Yada kasa vs ile hiç uğraşmadan hdmi çıkışlı basit bir laptop ile de işinizi görebilirsiniz. Bu da eğer arşiv gibi bir hedefiniz yoksa gayet güzel bir çözüm olacaktır.

şimdilik aklıma gelenler bu şekilde
    iyi geceler

• Yorum için teşekkürler.
    Oyun için ayrıca bir PC'm var, zaten son zamanlarda pek oynamıyorum.
    Internette gezinme ve diğer media player ihtiyaçlarım için TV fazlasıyla yeterli.
    Ben sadece Cinavia problemi olmadan BD medya seyretmek, BluRay MKV'lerin menülerini kullanabilmek, Altyazı ve Ses değiştirme özgürlüğü arıyorum.
    3D desteği de gerekiyor.
    Toslink veya Coax üzerinden AV sistemime bağlantı sağlayabilirim. HDMI ile TV'ye görüntü aktarmam yeterli ama şu oversize işi kafamı kurcalıyor.
    Almak istediğim sistem salonda duracağı için hem görüntü hem de ebat anlamında uyumlu olmalı. Ayrıca mümkünse fansız/düşük fanlı bir çözüm olmalı.
    Salondaki durum;
     HTPC konusunda yardım

J2900 işlemci hakkında çeşitli incelemeler okudum.
    mesela 720P / 1080P media player performansları gayet iyi bir işlemci. Link
    Diğer işlemlerde düşük alması çok önemli değil, zaten i5 desktop ve i7 laptop'um mevcut :)

Aslında aklımda şu tip bir cihaz var.
    Dark Modern Kasa
    Asrock J2900 Anakart
    2x2GB Bellek
    Burası 656 TL tutuyor.

Buna bir de Blue ray slim driver takılabilir.
    Bu da Slim Sata adaptörü ve TR sevk bedeli ile birlikte 102 $ tutuyor.
    Toplamda 900 TL tutan bir sistem yapmak istediklerim için sanki biraz pahalı :)

Bimekste Cinavia koruması olmayan Panasonic 110 model BD Player var, 149 TL. Ama altyazı problemi mevcut.
    Alternatif 2.el Pioneer 140 veya 150 BD Player alabilirim, bu da 200 TL civarına bulursam alınabilir.

Görüşlerinizi beklerim.

Açıkçası sizin durum biraz karışık. Tv sehpasının gözleri küçük olduğu için mecburen slim kasa seçmeniz lazım. Dark yerine biraz daha düzgün olsun dediğinizde silverstone olacak. Bu sefer sırf kasa + psu 400ttl tutacak. Daha diğer parçalar da var. Bu sebeple evde 2 tane sağlam Pc varken üstüne bir 3.yü almak biraz fuzuli olur.

Bana kalırsa sizin için en mantıklı çözüm harici bir bluray rom alıp mevcut laptop'u htpc olarak kullanmanız olacaktır. Eğer avr'nizde hdmi giriş varsa laptopu da doğrudan AVR'ye tek kablo ile bağlarsınız. Eğer avr hdmi girişi olmayan eski bir model ise hdmi ile Tv'ye bağlayıp, sesi de Tv'den optik ile AVR'ye aktarabilirsiniz. Tabii Tv'nin dts ve dolby sesleri optikten passthrough yapabiliyor olması lazım. Misal benim Sony tv yapamıyor.

Eğer tv optik çıkıştan dts ve dolby sesleri aktaramıyorda bir de optik çıkışı olan bir tane harici ses kartı alıp sesi AVR'ye aktarabilirsiniz.

Bu arada benim Pc ile ekran taşması gibi bir sorun hiç yaşamadım. Bu konuda bir sorun olacağını düşünmüyorum.

• TV sehpasında DVD ve Kaset çalar emekli olacak, yer açılması mümkün. Ama ufak ve efektif bir cihaz ile yer değiştirmeliler, bahsettiğiniz tipli kasaları oraya koymak istemem.

Pana'nın kılavuzunu ve bazı tartışma forumlarını okudum, sanırım benim TV'de HDMI üzerinden gelen sinyali çözmeden SPDIF çıkışa yönlendirmiyor. Bunun için HDMI ARC portu tavsiye edilmiş.
    Dolayısıyla altyazı problemi olmayan bir BD Player VEYA iyi bir Media Player alıp kendi klasik bağlantı tipini kullanmak en iyisi sanırım.
    Media Player'lara external BD ROM bağlantısını araştırayım ben
    elimde mini itx anakart, ekran kartı takılamıyor ve pcı yok sadece pcı express x1 var, amd athlon ıı x2 işlşemci ve 2 gb ram var.çalışır durumda.istersen bi düşün.anakart nvidia tabanlı 6100 galiba.tam hatırlamıyorum.
  • turuncu55 kullanıcısına yanıt
    üstad merhaba,
    deneyimlerinden faydalanmak ve biraz bilgi almak istiyorum. Salon için htpc kasa kurmaya karar verdim. Sadece media player olarak kullanacağım. Yani mkv remux formatları, bluray iso ve bluray 3d iso filmleri rahatlıkla oynatsın ve sesi çözmeden avr ye göndersin istiyorum. Bunun haricinde de müzik dinlemek için ve internete girmek için kullanabilirim. Yani oyun olmayacak hiç. Htpc konusunda bildiğim çok fazla birşey yok. senin kasadan alsam Silverstone GD05 için neler almam lazım. ana kart, işlemci, hdmi 3d çıkışlı ekran kartı. Yardımcı olabilirsen çok sevinirim.
  • g_unit_nihat G kullanıcısına yanıt
    Aslında sistemi kurmak işin en kolay kısmı. Htpc işinde önemli olan kasaya karar vermektir. Çünkü kasanın salonda nasıl bir yere koyulacağını yada hangi kasanın size daha şık göründüğüne bizim buradan karar vermemiz zor olur.

Siz vatan ve Teknobiyotik'ten yatay-slim kasalara bir bakın. Ebatlarını vs bir inceleyin, ondan sonra kasaya göre sistem kurarız.

Tabii bir de bütçeyi de belirtirseniz ona göre birşeyler bakarız.

Sonuçta sistem ya 4.seri bir intel i3 yada amd apu işlemciler üzerine kurulacak. Bunların yanına 4gb ram ve de min 2tb hdd alınacak. Bütçe müsaitse ssd eklenebilir.

Yada evde laptop vs yoksa 1500tl civarına bir ultrabook alınıp yerden tasarruf edilebilir ve de taşınabilir bir cihazınız olur.

• Mete massenger da fazla konuşamadık arasaydın ya.
    Elinden pek çok medya player geçmiş biri olarak:Senin benim gibi insanlar için en ideali HTPC.
    Esneklik olucak kesinlikle.Güncelleme yeniliklere ayak uydurmak için firmware beklemeyecek.

Benim sistem HTPC ye göre özellik olarak biraz fazla(Gereksiz)
    16gb ram 4ghz de çalışan 2500k R9 ekran kartı vs...

Benim tek dikkat ettiğim konu kullandığım bileşenlerin sessiz olması.Psu "enermax infinity" "Ekran kartı asusun sessiz soğutmalı olanı" "işlemci fanı xigmatek sessiz bi soğutucu modelini hatırlamıyorum"kasa fanları silverstone kasanın kendi fanları biraz sesli olduğu için arka fanları anakarttan quiet olarak kontrol ediyorum hdd rack olduğu yerede 1 tane thermaltake sessiz fan koydum"

Ekran kartını R9 seçmemin sebebi yeni nesil ses formatlarının sertifikasını almış olması mesela Dts-HDMA gibi.Tabi bunları ekran kartının hdmi çıkışından gönderebiliyorsun avrye.
    Sistemin kurulu olduğu disk SSD.
    Film ve müzik arşivlerinin olduğu diskler WD green(Tavsiye ederim)Hem sessiz hem az ısınıyor.5 tane fiziksel disk var.

Kasa da silverstone lascala serisi tam modelini hatırlamıyorum ama kesinlikle tavsiye ederim onuda.
     HTPC konusunda yardım HTPC konusunda yardım
     HTPC konusunda yardım HTPC konusunda yardım

• YAZICIOĞLU kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler Mustafa.

Dune Max HD - Popcorn Hour A410 vs derken döndük geldik yine HTPC'ye.

Aklımdan geçen son cihaz;
    Gigabyte H97N anakart
    Intel i5 4460T işlemci
    2x2 GB ram
    2,5 HDD
    Panasonic UJ265 BDXL slim ODD
    Silverstone kasa
    Elimdeki Sapphire Pure PSU
  • quote:

Orijinalden alıntı: meke

Teşekkürler Mustafa.

Dune Max HD - Popcorn Hour A410 vs derken döndük geldik yine HTPC'ye.

Aklımdan geçen son cihaz;
    Gigabyte H97N anakart
    Intel i5 4460T işlemci
    2x2 GB ram
    2,5 HDD
    Panasonic UJ265 BDXL slim ODD
    Silverstone kasa
    Elimdeki Sapphire Pure PSU

Bd writer yerine başka birşeye yatırım yap bence bd player ile arasında fark var ise.
    ram de 8gb olsun nekadar cimrilik ettin
    Ana pc de şu an 3.6gb kullanımda.
    Ekran kartı ne düşünüyorsun bilmiyorum ama en azından yeni çıkan amd lerden olsun düşük seviye dahi olsa.Böylece ses ile ilgili problem yaşamazsın.Neticide optik veya coax tan ddigital ve dts dışında ses alamazsın.
    Anakartın üzerindeki wifi dikkatini çekti ise veya htpc wifi kullanıcak isen geri dur.Çok sağlıklı olmayabilir.En azından htpc ve tv nin yakınalarında bi router olsun(Ben asusun routerini kullanıyorum)hem ev içi wirellesi güçlendiriyo hem htpc tv avr vs...cihazları kablo ile bağlıyorum.

• Ben bu cihazla oyun oynamayacağım, cpuda gelen hd4400, 4600 veya üzeri bir VGA yetiyor bana.
    Neticede MKV veya BDrom üzerinden medya oynatacağım.
    win 8.1 64 bit kurup 4 gb ile idare edemez miyim?
    Şu an desktopta i5 2500, Intel HD 2000 ve 8 gb ram var, Ram 2.7 average ile çalışıyor.

Edit: VLC ile 3d mkv açtım, ram 2.9 oldu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi meke -- 17 Ocak 2015; 1:43:15 >
  • quote:

Ben bu cihazla oyun oynamayacağım, cpuda gelen hd4400, 4600 veya üzeri bir VGA yetiyor bana.
    Neticede MKV veya BDrom üzerinden medya oynatacağım.
    win 8.1 64 bit kurup 4 gb ile idare edemez miyim?
    Şu an desktopta i5 2500, Intel HD 2000 ve 8 gb ram var, Ram 2.7 average ile çalışıyor.

Edit: VLC ile 3d mkv açtım, ram 2.9 oldu

AVR de yeni nesil ses formatları HDMİ varmı ?
    Bende ilk başta işlemcinin ekran kartını kullanmayı denedim ama keyif vermedi.
  • Yok onlar standart dolby digital vs var

• Neyse dur bakalım şimdi bir BDP150 aldım biraz kurcalayayım sonra tekrar döneriz bı konuya.
    Selam

• quote:

Neyse dur bakalım şimdi bir BDP150 aldım biraz kurcalayayım sonra tekrar döneriz bı konuya.
    Selam

Almadan satıyosun :=)
  • Bana göre değil bu cihaz

• quote:

Bana göre değil bu cihaz

Htpc + xbmc hiç başka birşey arama.
  • turuncu55 kullanıcısına yanıt
    Benim bütçem en fazla 1.000 TL olmalı. oyun üzerine bir htpc olmayacak. amacım her türlü medyayı sorunsuz oynatıp avr ye aktarsın. bluray 3d iso filmleri mesela.
    ilerde de 4k yıda desteklesin.

Kasa en şık ve uygun bu gözüküyor
    SilverStone Grandia Serisi GD05
    Anakart olarak bu nasıldır? kendi üstünde HDMI out var. 4K yıda desteklediği yazıyor. Ayrıca ekran kartı almadan bu anakarttaki HDMI çıkışdan görüntü ve DTS.HD MA gibi sesleri avr ye
    aktarabilirmi çözmeden?
    Asus H81M-PLUS Intel H81 1600MHz DDR3 LGA1150 mATX Anakart
    işlemci olarakta i5 düşünüyorum, ama ne alınır bilmiyorum gerçekten.
    8 gb ram olabilir
    elimde 650 gb lık 2,5'' hdd var. sistemi ona kurabilirmiyiz? Arşivim harici 2 x 2 tb 3,5'' lik disklerde.
    Bu htpc salonda film izlerken rahatsız edici ses çıkarıyormu?
    sessiz bileşenler kullanmak doğru olur heralde.
    Teşekkürler

• g_unit_nihat G kullanıcısına yanıt
    Dostum 1000 TL bütçe ile i5 işlemcili bir sistem kuramazsınız. Ancak 2.el olursa birşeyler yapılabilir.

Kasa zaten 200 TL
    Güç kaynağı olarak ekran kartı olmayacağı için düşük wattlı bir model alınabilir ama biraz sessiz olması istenirse yine min 100 TL olacaktır.
    Bahsettiniz anakart ise 210 TL. Bildiğim kadarı ile 1150 soket hdmi çıkışlı daha ucuz bir anakart yok.
    Ram konusunda inteldeki dahili gpu çift kanal bellekten faydalanabiliyor mu bilmiyorum. Ama apu ile aynı mantık olduğuna göre muhtemelen çift kanal olması gerekir. Aslında htpc için 2x2=4gb bile yeter ama gönlünüzün rahat olması için 2x4gb şeklinde alabilirsiniz. Bu durumda ram de 200-250 TL arası tutar.

Zaten sistem bu hali ile bile 750 TL civarı oldu. İşlemci için 250 TL kaldı

Bu sebeple sizin için en mantıklı çözüm hd4400 dahili grafik birimi olan i3 4130 olacaktır. Yada bütçeyi 200 TL daha arttıracaksınız.
    http://www.gold.com.tr/intel-core-i3-4130-3-4ghz-3m-hd4400-vga-lga1150_u

Açıkçası i5 yerine i3 ile bir sistem kurardım. Dahili ekran kartının performansından memnun kalmazsanız da harici bir ekran kartı eklemeye bütçe kalır.

Kasanın 3 fanı birden çalışınca biraz sesli olabiliyor ama film seyrederken anlaşılmıyor. Sadece boşta internette vs takılırken duyuluyor. Ama oyun vs oynanmayacağı için sadece tek fanı çalıştırabilirsiniz. Ben de bu şekilde kullanıyorum ve bu hali ile işlemci, hdd, anakart 35-40 derece arası oluyor. gerçi siz dahili ekran kartını kullanacağınız için işlemci biraz daha sıcak olabilir.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.