Şimdi Ara

HTPC konusunda yardım (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
34
Cevap
0
Favori
1.637
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
    i5 yerine i3 benim beklentilerimi karşılarmı peki? bluray iso filmleri takılmadan oynatabilirmi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: meke

Teşekkürler Mustafa.

Dune Max HD - Popcorn Hour A410 vs derken döndük geldik yine HTPC'ye.

Aklımdan geçen son cihaz;
    Gigabyte H97N anakart
    Intel i5 4460T işlemci
    2x2 GB ram
    2,5 HDD
    Panasonic UJ265 BDXL slim ODD
    Silverstone kasa
    Elimdeki Sapphire Pure PSU

bende bir süredir medya oynatıcı olarak egreat r160s kullanıyorum
    ancak son zamanlarda egreatın menu yavaşlığı ve görsellik olarak biraz geri kalmasından dolayı başka arayışlara girmiştim
    yani yadis veya xbmc tarzı biraz görsellik olsun istiyorum.
    genellikle tavsiye edilenler sigma işlemcili dune hd ve popcorn hour.
    onlarda şu an ya 2. eli bile bulunuyor yada 2.elde bile sıfır parası istiyorlar
    bende tekrar htpc olayına yöneldim
    oyun önemli değil çünkü oyun için 4670k ve gtx 970 li sistemi kullanıyorum
    amacım xbmc kurup iyi bir görüntü kalitesi ile mkv film seyretmek
    araştırmalarım sonucu yurtdışında amd athlon 5350 ( 25 watt. ) çok gözde
    anakart olarakta asrock am1h-itx ( 19v. dc girişli )
    dc. girişinden ( 60w .lık notebook adaptorleride oluyor ) dolayı en ince kasalar bile kullanılabilir diye düşünüyorum
    elimde kasa olarak dark modern mini itx mevcut
    hdd ve ramda var. sadece işlemci ve anakart ile işi çözebiliyorum

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Bu akşam itibariyle bir adet external USB 3.0 Pioneer BDR-TD05 Blu-Ray XL alarak projeyi başlattım.
    Elimde hem SSD, hem 2,5" 250 GB HDD var.
    XBMCbuntu kurmayı düşünüyorum, ama halihazırda Win 8.1 de var.

Aşağıdaki alternatiflerden hangisi daha iyi olur sizce? (i3 ile i5 farkı ve fiyatı düşünmeden yorum rica ederim)
    Alternatif 1:
    GBGA-H97N-WIFI 410 ₺
    i3 4130T HD 4400 363 ₺
    Dark Compact 150W 186 ₺
    Ram 2x2 55 ₺
    BDR-TD05 169 ₺
    Toplam 1,183 ₺

Alternatif 2:
    Gigayte Brix GB-BXI5H-4200U 1,162 ₺
    Ram 2x2 55 ₺
    BDR-TD05 169 ₺
    Toplam 1,385.54 ₺

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi meke -- 22 Ocak 2015; 22:16:22 >
  • g_unit_nihat G kullanıcısına yanıt
    Yabancı forumlardan okuduğum kadarıyla i3 ile bluray çalışıyor. Ama madvr gibi kodekler ile yüksek ayarlarda çözümleme yapılınca yetmiyor.

Ben sizin yerinizde olsam i3 + 4gb ram ile sistemi kurardım. Duruma göre de ddr5 bellekli fansız amd r5 250 gibi bir ekran kartı alırdım.

Şu an imzamdaki i3 4130 işlemci, 4gb tam ve Amd HD6750 harici ekran kartlı htpc'de yüksek bitrate'li mkv filmlerde gpu max %25 kullanılıyor. Ki bahsettiğim madvr kodekte birçok ayar maksimum seviyede. Bluray'lerde de bu kullanım max %50 diye düşünüyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • meke kullanıcısına yanıt
    Bahsettiğiniz i3 ve i5 işlemcideki ekran kartı aynı, yani hd4400. Ve de i5 4200u laptop işlemcisi olduğu için diğer i3 ile aynı seviyede performanstadırlar. Bu anlamda 2'si arasında bir fark olacağını düşünmüyorum.

• i5-i7'ye tonla para verip sadece film izlemek bana mantıksız geliyor. Bu iş için tasarlanmış çiplerle gelen media playerları neden düşünmüyorsunuz?

Tamam android de olsa htpc'nin yazılım desteğini hiç bir model sunamaz ama amaç sadece film izlemek ise size kesinlikle media player öneririm. 3d bluray iso dahil sorunsuzca tüm formatları açarsınız. Hatta i5'in bile zorlanacağı h.265 videoları yeni seri tüm media playerlar sorunsuz açabiliyor.
  • Bütün bunları sorunsuz oynatabilecek media player öneriniz varmı? Bluray 3d iso oynatacak, seçenek ile ses formatlarını çözmeden avr ye pas edecek. Ben yaklaşık 5 yıl önce popcornhour media player için 450 TL para vermiştim. Şu anda beklentilerimi malesef karşılamıyor. Sadece filmler için HTPC kasaya bu kadar para harcamak bende istemiyorum
    ama bu şekilde her türlü yazılım codek ve format sorunu çözülüyor. ilerde 4K içinde birşey yapmaya gerek kalmaz, ama şu anki media playerler 4k desteklemeyeceklerdir sanırım.
  • Merhaba, media player kullandım hatta yeni tv'min üzerindeki player bile oldukça iyi.
    Bunların üzerine pioneer bdp150 alıp cfw yükledim.
    Fakat bildiğiniz gibi tek kutuda herşey olsun diye bir şey bulunmuyor.
    Htpc yapma motivasyonum BDRom takıp dvd ve bluray oynatmak (hem orj hem kopya) ayrıca subtitle ve audio dosyaları eklemek. Yakında h.265 yaygınlaştığında ufak bir upgrade ile adapte olmak.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi meke -- 23 Ocak 2015; 9:45:07 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: g_unit_nihat

Bütün bunları sorunsuz oynatabilecek media player öneriniz varmı? Bluray 3d iso oynatacak, seçenek ile ses formatlarını çözmeden avr ye pas edecek. Ben yaklaşık 5 yıl önce popcornhour media player için 450 TL para vermiştim. Şu anda beklentilerimi malesef karşılamıyor. Sadece filmler için HTPC kasaya bu kadar para harcamak bende istemiyorum
    ama bu şekilde her türlü yazılım codek ve format sorunu çözülüyor. ilerde 4K içinde birşey yapmaya gerek kalmaz, ama şu anki media playerler 4k desteklemeyeceklerdir sanırım.

Güncel çipli tüm media player'lar 4K destekli ve h265 çözebiliyor. (RK3288, Amlogic 802, Hisilicon 3798 vs)

Üstelik ses ve görüntü çözme işini donanım destekli yaptıklarından her zaman pc'den hızlı olacaklardır.

• quote:

Merhaba, media player kullandım hatta yeni tv'min üzerindeki player bile oldukça iyi.
    Bunların üzerine pioneer bdp150 alıp cfw yükledim.
    Fakat bildiğiniz gibi tek kutuda herşey olsun diye bir şey bulunmuyor.
    Htpc yapma motivasyonum BDRom takıp dvd ve bluray oynatmak (hem orj hem kopya) ayrıca subtitle ve audio dosyaları eklemek. Yakında h.265 yaygınlaştığında ufak bir upgrade ile adapte olmak.

bende katııyorum fikirlerinize
    aldığımız cihazlardan genellikle beklentilerimiz bütün ses ve görüntü formatlarını iyi görüntü kalitesi ile sorunsuz oynatsın,web tarayıcı olsun, torrent sorunsuz olsun, youtube, facebook vb. programlar olsun ............ ama maalesef hepsi bir arada olamıyor. mesela bende android stick, egreat r160s pro, panasonic blueray player mevcut. aynı zamanda tv nin ve home theather sisteminde medya oynatma özelliği mevcut. ama bu birazda zevk işi. şu an en mantıklı htpc görünüyor. çünkü media player olarak ( mpcl, bs player, vlc, gom, km vb.. ) bir çok alternatif var, torrent, web browser sorunsuz. ilerde upgrade imkanı mevcut.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Bizim çocukların yatak bazalarını karıştırırken HD4350 çıktı bir tane
    Kart tam da bu;
     HTPC konusunda yardım

Hem fansız, hem de Low Profile Bracket var. HTPC kasaya uyar.
    Sapphire Radeon HD4350
    Output 1 x D-Sub(VGA) / 1 x Dual-Link DVI /1 x HDMI
    GPU 600 MHz Core Clock
    55 nm Chip
    80 x Stream Processors
    Video Memory 512 MB Size
    64 -bit DDR2
    800 MHz Effective

Bu aleti kullansam FHD ve Bluray çalışır diyor Anandtech. Link

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi meke -- 23 Ocak 2015; 15:07:02 >

• Ekran HDMI çıkışının ses desteğine dikkat edin.

Daha önce i3 denedim htpc ye rahatlıkla yetiyor.Ana pc deki işlemciyi upgrade edince 2500k yı htpc ye taktım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: YAZICIOĞLU

Ekran HDMI çıkışının ses desteğine dikkat edin.

Daha önce i3 denedim htpc ye rahatlıkla yetiyor.Ana pc deki işlemciyi upgrade edince 2500k yı htpc ye taktım.

4350 için HDMI üzerinden 7.1 ses aktarımı olduğu söylüyor Sapphire.

quote:

HDMI

Turn your PC into a home entertainment centre with HDMI. Simply connect the graphics card to an LCD TV with an HDMI input and you will be able to enjoy watching HD videos with audio in the living room.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: YAZICIOĞLU

Ekran HDMI çıkışının ses desteğine dikkat edin.

4350 için HDMI üzerinden 7.1 ses aktarımı olduğu söylüyor Sapphire.

quote:

HDMI

Turn your PC into a home entertainment centre with HDMI. Simply connect the graphics card to an LCD TV with an HDMI input and you will be able to enjoy watching HD videos with audio in the living room.

Problem yok ozaman.

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.