Şimdi Ara

HTPC mi yoksa Popcorn tarzı Media Player mı? (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
316
Cevap
2
Favori
33.945
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Çok teşekkürler arkadaşlar şimdi inceliyorum inşallah sağlık 1080p mkv izleriz laptopla...
  • Daha önce defalarca HTPC'lerin üstünlüğünü savunmama rağmen NMT kullanmadığım için, farkı görmediğim için SUS demişti bir takım çok bilgili şahıslar. Dün itibariyle NMT'mi (icy box) almış bulunmaktayım ancak keşke almaz olaydım. 1080p filmlerin çoğunu oynatmıyor, @4.1 olanların bile bazılarını açmıyor. Görüntü kalitesi kesinlikle HTPC nin gerisinde. HTPC kullanamayıp görüntü kalitesine laf atanları anlamak mümkün değil.

550 liraya icyboxa veya 450 lira popcorna verene kadar gidin HTPC toplayın. Açmadığı film olmaz, başınız ağrımaz.
  • quote:

Orjinalden alıntı: muratremix

Daha önce defalarca HTPC'lerin üstünlüğünü savunmama rağmen NMT kullanmadığım için, farkı görmediğim için SUS demişti bir takım çok bilgili şahıslar. Dün itibariyle NMT'mi (icy box) almış bulunmaktayım ancak keşke almaz olaydım. 1080p filmlerin çoğunu oynatmıyor, @4.1 olanların bile bazılarını açmıyor. Görüntü kalitesi kesinlikle HTPC nin gerisinde. HTPC kullanamayıp görüntü kalitesine laf atanları anlamak mümkün değil.

550 liraya icyboxa veya 450 lira popcorna verene kadar gidin HTPC toplayın. Açmadığı film olmaz, başınız ağrımaz.

Aynen bende sizin durumunuzdayım aslında..Sırf değişiklik olsun diye bir adet wd alıp inceleyip satarım diyordum ancak yabancı forumlarda da çok şikayet var wd ile ilgili..Yavaş yavaş ne özelliklerde bir htpcyi toplasam konuları çoğalmaya başlamış oralarda da (:

Ben hdmi çıkışlı laptop ile yoluma devam ediyorum şimdilik,dert tasa hiçbirşey yok filmlerle ilgili..

Bu arada icybox ve popcorn çok pahalı bence halen daha..O özelliklere orta seviye bir htpc toplanır oyunda oynanır üstüne üstlük pes 2009 tarzı..

Sizinde fikirlerinizi belirtmeniz çok faydalı olmuş..En azından bir hd media player alıp iyice deneyip elden çıkarırım düşüncem kayboldu tamamen..

• quote:

Orjinalden alıntı: muratremix

Daha önce defalarca HTPC'lerin üstünlüğünü savunmama rağmen NMT kullanmadığım için, farkı görmediğim için SUS demişti bir takım çok bilgili şahıslar. Dün itibariyle NMT'mi (icy box) almış bulunmaktayım ancak keşke almaz olaydım. 1080p filmlerin çoğunu oynatmıyor, @4.1 olanların bile bazılarını açmıyor. Görüntü kalitesi kesinlikle HTPC nin gerisinde. HTPC kullanamayıp görüntü kalitesine laf atanları anlamak mümkün değil.

:) Popcornhour, icybox dan kat kat üstün, sorunsuz ve ucuzken neden icybox aldınız? Popcornhour da öyle sorunlar yok(oynatamama, görüntü vb) arkadaşları yanlış bilgilendirmeyelim.

Ayrıca 450 liraya sorunsuz 1080p oynatan htpc sistemi yazabilirmisiniz?

Önceki sayfaları okumayıpta hala htpc veya pchyi savunanlar varsa acıyorum vakitlerini boşa harcıyolar onca sayfa boşuna mı yazıldı arkadaşlar daha neyi açıklamaya çalışıyorsunuz anlamış değilim.

• quote:

Orjinalden alıntı: Exhell

Önceki sayfaları okumayıpta hala htpc veya pchyi savunanlar varsa acıyorum vakitlerini boşa harcıyolar onca sayfa boşuna mı yazıldı arkadaşlar daha neyi açıklamaya çalışıyorsunuz anlamış değilim.

Merak ettim kimsin nesin sende kime acıyorsun? Benim bilmediğim yada kaçırdığım bir durummu var ortada ? Yada htpc ve media playerler ile ilgili bir kurum varda sen orada bir otorite falanmısın ? Sen popcornun ile mutlu mesut yaşa,htpc kullanan insanlarda sana üzülsün acısın..Herşey karşılıklı malum..

Ayrıca popcorn+harddisk parasına ki sonuçta harddisk şart bu ürün içinde dahili yada harici olmak suretiyle, 1080p oynatabilen bir htpc çok rahat toplanılır..Ayrıntılar için forumun dahili bileşenler bölümünü kullanın fiyatlar içindewww.teknofiyat.com kullanabilirsiniz..Gerçi htpc yerine popcorn tercih ettiğinize göre pc ile aranız çok iyi değildir,malum htpc beceri işi biraz daha (:

• sanırım ucuz bir çözüm olarak wd hd tv player da düşünülebilinir. Diğer cihazlar kadar profesyonel değil ama kolay kullanılıyor.
  • quote:

Orjinalden alıntı: {PeGaSuS}

ddisk parasına ki sonuçta harddisk şart bu ürün içinde dahili yada harici olmak suretiyle, 1080p oynatabilen bir htpc çok rahat toplanılır..Ayrıntılar için forumun dahili bileşenler bölümünü kullanın fiyatlar içindewww.teknofiyat.com kullanabilirsiniz..Gerçi htpc yerine popcorn tercih ettiğinize göre pc ile aranız çok iyi değildir,malum htpc beceri işi biraz daha (:

:) Pegasus hangi topicte baksam seni görüyorum hep, htpcyi savunuyorsun iyi de benim popcornhouru savunduğumu htpcyi kötülediğim veya acıdığım bi durum yokki, istersen biraz kitap okuyup, benim lafımı anlamaya çalışmaya başlayabilirsin. Önceki sayfalarda açıklaması var şu şuna göre htpc daha avantajlı, buda ona göre pch daha avantajlı gibisinden. Kısaca açıkladım, umarım bunu anlayabilmişsindir.

htpc beceri istiyor pch ise tak çalıştır izle misali işte biz cahil insanlarız bilgisayardan film izlemeyi bile bilmiyoruz.. senin düşüncen böyle, durma devam.

Kime acıdığım kısmına gelince işte bu nokta belli olmuyormu :).

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bucephalas -- 13 Haziran 2009; 22:09:43 >

• quote:

htpc beceri istiyor pch ise tak çalıştır izle misali işte biz cahil insanlarız bilgisayardan film izlemeyi bile bilmiyoruz..

Geneli bilmem ancak kendini güzel tarif etmişsin beni yormadan (: Teşekkür ederim uğraştırmadığın için ..
  • PCH'un "tak-çalıştır" bir chaz olduğu fikri de nerden çıktı? HTPC kulanmaktan bile daha zor. Bazı harddiskleri tanıtmak-formatlayabilmek için bilgisayarınıza linux işletim sistemi kurmanız ve uzmanlık gerektirebilecek beceriye sahib olmanız gerekiyor, varmı ötesi?
  • quote:

Orjinalden alıntı: barsoy

PCH'un "tak-çalıştır" bir chaz olduğu fikri de nerden çıktı? HTPC kulanmaktan bile daha zor. Bazı harddiskleri tanıtmak-formatlayabilmek için bilgisayarınıza linux işletim sistemi kurmanız ve uzmanlık gerektirebilecek beceriye sahib olmanız gerekiyor, varmı ötesi?

Kimin için söylediğim belliydi alınmanızı gerektirecek bir durum yok ortada

Bu arada bu tarz media playerlerın en can alıcı özelliği htpc kadar karışık olmayıp,codec vs sorun olmadan oynatabilmesi hocam zaten..Sizde şimdi HTPC'den daha zor kullanması diyip yıktınız bütün bilinen gerçekleri (:
  • quote:

Orjinalden alıntı: barsoy

PCH'un "tak-çalıştır" bir chaz olduğu fikri de nerden çıktı? HTPC kulanmaktan bile daha zor. Bazı harddiskleri tanıtmak-formatlayabilmek için bilgisayarınıza linux işletim sistemi kurmanız ve uzmanlık gerektirebilecek beceriye sahib olmanız gerekiyor, varmı ötesi?

Düşüncelerimi açıkladığın için teşekkür ederim @barsoy, bende anlatıcaktım lakin arkadaşın gururunu kırmayayım diye anlatmadım yinede bırakın bizi cahil sanmaya devam etsinler htpc öğrenmek profesyonelliktir, uzmanlık alanıdır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bucephalas -- 13 Haziran 2009; 23:36:21 >
  • Yok ben size alınmadım gerçekten. Hatta itiraf edeyim popcorn konusunda bu forumda olmasa bile nmt forumunda kendimi beceriksiz hissediyorum. Bu yüzden aldığıma pişmanım, PC bu kadar zor değildi ,eh nede olsa on yıldır klavye mouse kullanmışlığımız var. Ama popcorn'da dahili diskten(ext3) harici diske(ntfs)dosya kopyalamayı bile beceremiyorum 1 aydır.

1,5 TB'lık dahili harddisk kullanmak için ise şunları(tıklayın) yapmayı hiç gözüm kesmiyor o yüzden dahili disk işini de erteledim.

O yüzden siz htpc kullanmak beceri ister diyince, Exhell de arada Popcorn için tak-çalıştır cihaz lafını kullanınca, araya girip ikinize birden itiraz etme ihtiyacı hissettim. Bu forumu okuyanlar alıp da sonradan pişman olmasınlar benim gibi diye.

• Popcorn mu ICY Box dan daha sorunsuz? Okuduğum tüm incelemelerde icy box'un daha sorunsuz, daha kaliteli malzemeden üretilmiş, daha serin çalıştığı yazıyordu. Kullandıkları yazılım zaten aynı. Syabas yazılımı üreticilere veriyor, onlar logo vs değiştirip yayınlıyorlar. İkisinin içinde de myihome serverın bir sürümü çalışıyor sadece teması farklı.

Icy box yerine popcorn almış olsaydım herhalde daha fazla kusur bulurdum emin olun. O ucuz çin malı naylon plastiğinden yapılan popcorn ile dışı fırçalanmış alüminyum icy boxu kıyaslamayalım lütfen. Popcornun tek üstün yanı daha sık firmware yayınlaması. Onun dışında bir üstünlüğü yok.
  • Arkadaşlar media playerlerin dandirik vcd leri göstermek gibi basit bir işlevi bile yok.. Bizim kızların çizgi filmleri izlemeleri için ucuz bir player bulundurmak zorunda kalacağım. ozaman neden wdtv / pch falan alayım .. bukadarını yapan optik sürücüsü olan bir player yok mu ?
    Sigma chip zaten herşeyi yapıyor. üretici developerlar için baz bluray player şeması bile sağlıyor. Artık TV ler (LG/SAMSUNG 7) mkv yi ntfs destekli USB lerinden gösterebiliyor... Birileri basitçe bu işi halledebilir.

Neyse ben htpc toplamaya karar vermiştim bu nedenle ama içine iyi bir hd digital uydu alıcı kartı v.s. koymak isteyince baktım ki astarı yüzünden pahalıya patlıyor o ara AZBOX 'u buldum ama onda da optik okuyucu yok içinde de sigma chip var. wireless var, e-sata var, internet browser var, kard okuyucu var varda var ama optik yok !!

Hazır bişey isteyince fiyat 2500-2600 TL fiyatlar çıkıyor !

AZBOX 60W dışarda bir adaptör kullanıyor. SkyStar HD2 kartı ve kart okuyucu modülleri ufak bir HTPC ye takamıyorsunuz . AZBOX 'a internal DİSK ve OPTİK DİSK bir arada takamıyorsunuz.

Özetle aslında şu an paranıza en uygun şey HTPC toplamak en azından bütçenize uygun seçenekler bulabilirsiniz ama bu seferde okadar çok seçenek varki nereden başlayacağınızı nerede duracağınızı bilmek zor..

AMD/INTEL , 32/64, Onboard / Ekran Kartı, KASA (!) , Power Supplay, soğutma (paramı/gürültü mü ??), windows/linux

iş htpc olunca herkez kendine göre bişeyler istiyor ve hazır sistemler çok pahalı değilse istekler ile örtüşmüyor.

O yüzden olmazsa olmazlar iyi belirlenmeli
    Film (mkv, divx ne izlenmek isteniyor)
    Medya (hd, flash, sd, CD, DVD, Bluray )
    TV (digital yayın, pvr, time-shift, DVB-S, DVB-S2, Analog, DVB-T (karasal digital)
    Network (internet, wireless, browser, youtube, ip-tv, skyp v.s.)
    Oyun (directx10, opengl, çoklu ekrankartı desteği)
    Çıkışlar (spdif / in-out, optik çıkış, dvi, hdmi (1.3 en sonr heralde) , component video, s-video, USB 2.0) , 5.1 / 7.1, e-sata, firewire (i-link) )
    Bluetooth EDR2.0 (cep telefonları ipod,iphone v.s. için)
    Bide uydu olayında değinmeden geçemeyeceğim cccam-emu gibi cardshare client ve server var server için Linux dan başka çözüm yok sanırım )

Tüm bunlar ile uğraşmak istemiyorsanız hepsi için ayrı cihaz alıp evi kumanda ile doldurabilirsiniz.
    WDTV, DVD-player, DVB-S receiver ... Kimbilir belki böyle yapıp öğrenebilir bir kumanda almak daha ucuza çıkabilir.

• Merhaba arkadaşlar öncelikle yardımlarınız için teşekkürler...

Kafama takılan şu soruları cevaplarsanız sevinirim...

Ben laptopu htpc olarak kullanmayı düşünüyorum fakat beni tek şüphelendiren şey wdtv popcorn gibi aletlerin görüntü kalitesine ulaşamayacağım...Siz ne düşünüyorsunuz bu konuda?

Birde mesela türkçe altyazısı olmayan bir dvd ve blu-ray disc i pcde oynatırken divx filmler için hazırlanmış altyazıları playerımızla kullanabilirmiyiz.Aranızda deneyen varmı?..Eğer böyle bir şey mümkünse htpc nin en büyük avantajlarından biri bu olur...

Teşekkürler...
  • 1 ----) Görüntü kalitesi konusunda wd veya popcorn kullanmadığım için bir şey demek istemiyorum ancak bence pc deki görüntünün kötü denmesinin sebebi hiç bir şekilde contrast renk doygunluk ve en önemlisi bence bu renk sınırlarını (16-235>>>0-255) yapmadan filmleri oynatıp pc nin görüntüsü diyen kişiler var diye düşünüyorum alt tarafı bir nmt nin ATI Nvidia gibi video işleme konusundaki devlerden bu işi daha iyi yapa bileceği aklıma hiç gelmiyor dorusu bence pc deki görüntü kötü demelerinin tek sebebi yukarıda yazdığım ince ayarları yapmamalarıdır.

2----)Bu dediğini pc de kesinlikle yapabilirsin
  • Ben en sonunda hepsini deneyerek HTPC toplamaya kaar verdim ve topladım. Codeclerle uğraşmadım bile. Önce xp kurdum ve üzerine XBMC isimli programı kurdum. Media center tarzı bir program. Bütün filmleri sorunsuz izletti. Linux ubuntu kurdum üzerine XBMC kurdum aynı sonucu aldım (wifi tanımadı ama uğraşmadım hiç), sonra linuxdaki xbmc yerine BOXEE kurdum. O da sorunsuz çalıştı. Kumanda olarak dealextreme.com sitesinden 10$'a kumanda almıştım onu kullanıyorum. Bu hafta windows 7 kuracağım. Kendime göre hangisi hoşuma giderse onda kararımı verip yoluma devam edeceğim. HTPC'lerde boxee, XBMC, mediaportal gibi sistemleri kurarsanız eğer codeclerle uğraşmanıza gerek yok. Linuxda xbmc nvidia ekran kartını otomatik görüyor ve VDPAU sistemini otomatik çalıştırıyor. Bu şekilde 1080p filmleri izlerken GPU çalışıyor ve CPU'ya fazla yük binmiyor. Bence biraz daha bekleyin Nvidia'nın ion teknolojili minicik (PCH'dan bile küçük) bilgisayarları çıkıyor. Ben sabredemedim :)

HTPC ve NMT kullanıcıları çok farklı gruplardır. Her ikisi de kendisine göre uğraştıcıdır. Birisinde bazıları codec ile uğraşıp durud, kimisinde ise download edeceğim, diye uğraşır durur. Kiseyi yönlendirmek istemem bu nedenle. Htpc düşünenler nvidia ion için biraz beklesin, NMT düşünenler ise zaten biliyordur popcornhour Blueray destekleyen yeni işlemcili sistemini piyasaya çıkardı.

• Daha önce PC'mi uzun HDMI kablo ve coaxial kablo ile salonuma taşıyarak HTPC olarak kullanan birisi olarak şu an taşınma nedeniyle WD Player aldım, ancak HTPC'yi çok arıyorum.

İmkanınız varsa mutlaka HTPC kurun, keza codec vs gibi çok geniş bir avantajınız var. Ben bazı 1080P'leri bazı mov formatındaki trailer'leri bile oynatamadım.

Tamam genelde %95 oynatıyor ama 1 tane bile oynatmasa can sıkıyor işte
  • htpc'nin illede salonda olmasına gerek yok. Uzun bir hdmi kablo ile salona görüntüsünü taşıyabileceğiniz bir htpc, kaliteli bir görüntü, geniş codec desteği, açamadığı video olmaması sebebiyle media playerlardan üstündür. belirli bir fiyat farkı olmasına rağmen kaliteli parçalarla oluşturmuş olduğunuz bir htpc, kullanım kolaylığı olması ve ne yapacağınızı bilmeniz konusunda sizin sinirlerinizi media playerlar gibi germeyecektir. Bilgisayarla uğraşan hd görüntüde ses ve görüntü kalitesine önem veren bizler için ufak bir sorunun bile ne kadar can sıkıcı olduğu açık. Bu şartlar altında ve kullanım alanının çok olduğu bir durumda htpc'nin media player ile karşılaştırılması pek mantıklı değil.
  • Meraktan soruyorum

1. Vista işletim sistemi kurulu olan normal bir PC HTPC olarak kullanılabilir mi
    2. Kullanılabilirse bu işlem nasıl yapılır. Yani yapılması gereken işlemler nelerdir.
  • 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.