Şimdi Ara

Huawei, ARM tabanlı ilk PC işlemcisini tanıtmaya hazırlanıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
208
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Huawei, ARM tabanlı ilk PC işlemcisini tanıtmaya hazırlanıyor
    Huawei'nin geliştirdiği PC işlemcisinin Apple ve Qualcomm çipleriyle rekabet etmesi gerekecek. Ancak, teknolojilerindeki farklılık nedeniyle performansı önemli ölçüde düşük olabilir.

Ayrıca Bkz.Samsung 2nm sürecine geçiyor: ASML'den tedarik süreci başladı

Daha önceki kaynaklar, Çinli teknoloji devinin 2025'in ilk çeyreğinde PC'ler için ARM tabanlı işlemcisini piyasaya sunacağını iddia etmiş ancak bazı nedenlerden dolayı bu gerçekleşmemişti. Gelen yeni bilgilere göre, işlemcinin önümüzdeki birkaç ay içinde tanıtılması planlanıyor.

Apple ve Qualcomm ile rekabet etmesi zor

Huawei'nin üzerinde çalıştığı birkaç işlemci arasında Kirin X90 çipi dikkat çekiyor. ABD'nin ciddi kısıtlamaları altındaki Huawei, Amerikan şirketlerinden gelişmiş işlemciler satın alamıyor. Bu da onu kendi çözümleri üzerinde çalışmaya zorluyor.

Huawei, ARM tabanlı ilk PC işlemcisini tanıtmaya hazırlanıyor
    Huawei'nin PC işlemcisi muhtemelen SMIC'in 7nm üretim süreci ile geliştirilecek. Bu da onun Apple ve Qualcomm'un çipleriyle performans ve verimlilik açısından rekabet etmesini zorlaştıracak. Zira bu işlemciler genellikle TSMC'nin ileri teknoloji süreçleriyle üretiliyor.

Kaynak:https://wccftech.com/huawei-x90-name-of-first-arm-based-computer-soc/

• kötü komşu adamı teknoloji sahibi eder :) adamlar ne olursa olsun durmuyor .

• Mobil işletim sistemini de biraz dokunup masaüstü işletim sistemine dönüştürürse masaüstü işletim sistemlerine bir yenisi katılmış olur.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Çok sürmez, GPU dedikodularını da duymaya başlarız. Ondan sonra göreceğiz NVIDIA ve AMD'nin şirket değerleri ne oluyor, ekran kartları hangi fiyatlara satılıyor.

• SeniorGrandMaster kullanıcısına yanıt

bence mobil ve masaüstü işletim sistemleri neredeyse aynı olmalı. arayüzde değişiklikler olmalı. mesela windows 10 daki tablet modu gibi veya samsung veya Huawei tabletlerde ki dex mode gibi.

Tabi uygulama geliştiriciler de bu değişime ayak uydurup uygulamalarıni ona göre geliştirme li.

Windows da yapabildiklerimi keşke telefonda da yapabilseydim diyorum çoğu zaman.

Mesela Windows un tabletleri mükemmel. xiaomi pad 5 var, arm tabanlı windows çalıştıran L, Huawei nin de böyle bir cihazı vardı.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kseo kullanıcısına yanıt
    gpuları var zaten cpuları gibi rekabet etmekten çok uzakta. AMD ve nvidia bugün geliştirme yapmayı durdursalar bile bu abd yaptırımlarıyla yetişmeleri yıllar alır.

• fettah7ve7 kullanıcısına yanıt
    android cihazlarda oyunların geneline inatla klavye ve mouse desteği vermemelerinden de anlayabileceğimiz üzere dediklerinizi canları isterse yaparlar. yapmadıklarına göre demek ki canları istemiyor canına yandıklarım.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.