Şimdi Ara

Google, Chromebook'ları Android'e geçirmeyi planlıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
264
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Google, Chromebook'ları Android'e geçirmeyi planlıyor
    Google, Chromebook'larda yer alan ChromeOS işletim sistemini Android'e geçirebilir. Android Authority'nin Google içerisindeki kaynaklardan edindiği bilgilere göre şirket, mühendislik sürecini kolaylaştırmak, kaynakları daha verimli kullanmak ve iPad ile daha iyi rekabet edebilmek için Android ve ChromeOS işletim sistemlerini birleştirmeyi planlıyor.

Kaynağın aktardığına göre bir sonraki Pixel Laptop, Android üzerinde çalışabilir. Google, ChromeOS'i Android'e dönüştürme niyetini kamuoyuna açıklamamış olsa da, Haziran ayında ChromeOS'in Android Linux çekirdeği ve Android framework'leri gibi Android yığınının bölümlerini benimseyerek Android'e daha çok benzeyeceğinden bahsetmişti. ChromeOS, işletim sisteminin "Fluoride" kod adlı Bluetooth yığını gibi bazı Android teknolojilerini hali hazırda kullanıyor. 

Ayrıca Bkz.Google, Pixel Tablet 2'nin üretkenlik özelliklerini güçlendiriyor

Android'e masaüstü bilgisayar özellikleri ekleniyor

Bunun yanında Google, Android için eklenti desteğine sahip bir Chrome sürümü üzerinde de çalışıyor. Ek olarak Android'de Linux uygulamaları çalıştırmak için bir Terminal de oluşturduğu belirtiliyor. Böylelikle iki platform arasında geçişin kolaylaştırılması hedefleniyor.

Android 15 QPR 1 Beta 2 ile sunulan uygulama pencere desteğinin yanında Google, geliştirilmiş klavye ve fare desteği, harici monitör desteği, birden fazla masaüstü gibi birçok özellik üzerinde çalışıyor. Böylelikle Android'in, hem tablet hem de masaüstü/dizüstü bilgisayarlara hitap eden bir işletim sistemine dönüştürülmesi hedefleniyor.

Kaynak:https://www.androidauthority.com/chrome-os-becoming-android-3500661/

• Samsungdaki var olan Dex'in anroid tarafında native sağlanacağı düşünülüyordu zaten. Yakında android cihazlara da bu desteği getirirler telefonu monitöre bağlayınca masaüstü cihaz haline gelir. Halihazırda çok güçlü android cihazlar var zaten.

• Google'ın sürekli dönüp durması sayesinde piyasaya oturamayan cihazlar..

• Saf android tarafında gelişme olacak gibi. Android 16'dan itibaren ikinci ekran desteği ve multitasking gelişecek gibi duruyor. Keşke telefonumun ekran çıkışı olsa. Üst seviye hariç çoğu cihazda maalesef usb 3 dolayısıyla ekran çıkışı yok.

• sepkov kullanıcısına yanıt
    Kısaca Samsung kendine yontacağına gidip, kendi elleri ile Google'a teslim oldu yani...
    Yakında donanımları da kendisi üretmeyecek, böyle gider ise...

• Samsung Dex e kökten ikame çözüm geliyor.

• Yakın gelecekte çoğumuz günlük işler için masaüstü PC, laptop falan almayacağız gibi görünüyor. Mesela laptop lazımsa telefonu laptop şeklindeki aksesuara takacaksın, telefon laptop olmuş olacak. Daha önce telefonu taktığımız tabletler, laptoplar vardı fakat android’in tablet tarafında zayıf olması, dönem için donanım gücünün yetersiz olması gibi sebepler ile pek tutmadı.

Laptop:

Tablet:

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Google, başlangıçta Fuchsia ile büyük bir yenilik yapmayı hedefliyordu ancak projede istedikleri ilerlemeyi kaydedemeyince farklı bir yöne evrildiler. Zaten birçok notebookta Android işletim sistemi kullanılıyordu, ancak stabilite sorunları nedeniyle ChromeOS’a yöneldiler. Gerçekten de iPadOS’un başarısı karşısında hiç mi ilham almıyorlar, merak konusu.

• Apple ile rekabet eden iki şirket, Microsoft ve Google. Birisinin bilgisayarlar için, diğerinin mobil cihazlar için bir işletim sistemi yok. Diyeceğim bu kadar.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.