Şimdi Ara

Huawei bir yıllık işlemci stoğu yaptı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
29
Cevap
0
Favori
1.432
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

• Geçen hafta büyük teknoloji geliştiricilerden ardı ardına yasaklar yiyen Huawei’nin geleceği sorgulanmaya başladı. Manzara çok umut verici gibi görünmese de Huawei tedbiri elden bırakmamış.

Stok yaptı

Gelen bilgilere göre yılın ilk çeyreğinde Huawei ihtiyaçtan daha fazla yonga satın aldı. Normalde firmanın yaptığı satın alımlar yonga pazarının yüzde 8 veya 9’una denk geliyordu. Yılın ilk çeyreğinde ise Huawei yüzde 8 civarında daha ek alım yapmış. Bu nedenle yonga pazarında ilk çeyrekte beklentilerin üzerinde bir satış ve gelir tablosu oluşmuş.

Ayrıca Bkz.Snapchat çalışanı kullanıcıları gizlice takip etti

Yani Huawei bir yasaklama beklentisi içerisinde olduğu için stokları doldurmuş. Bununla birlikte bundan sonra Intel, Qualcomm, Xilinx gibi ortaklarından yonga tedarik edemeyecek. Bu da yonga pazarının ikinci çeyrekte yüzde 4 düşüş yaşamasına sebep olacak.

Huawei en azından yıl sonuna kadar kendisine yetecek yonga stoğunu yapmış gibi görünüyor. Bu bakımdan üretim tarafında bir sorun olmayacak gibi. Google desteği kesildiği için kendi Android modifikasyonunu hazırlamış durumda. Yine Aptoide ile bir mağaza ortaklığı yapılacak. Yani şimdilik Huawei bir süre daha idare edebilecek durumda.

Bununla birlikte tüketicilerin kaçışına yapılacak pek fazla bir şey yok gibi. Bu bakımdan üretim aksamasa bile talep azalacak. Bu da haliyle üretimin azalmasına sebep olacak. Yıl içerisinde en fazla 157 milyon telefon satışı ön görülüyor. En kötü senaryo ise yılın sonlarına doğru bu stokların bitmesi ile birlikte başlayacak.

• Huawei basit bir firma değil, esasen bir telefon firması da değil, telekomünikasyon altyapı firması ve gelirinin büyük kısmı da oradan geliyor. Çin hükümetinin desteği ile 1 yıl içerisinde kendi işlemcisini bile geliştirebilir ama ARM veya x86 mimarisini kullanmadan işlemci geliştirmek oldukça zor malesef. Yönünü Mediatek veya Samsung işlemcilere de dönemez çünkü onlar da ARM mimarili. Şu anda çok kullanılmayan ve adını pek duymadığımız RISC-V ve MIPS mimarileri olsa da bu mimariler hiçbir zaman yüksek performanslı cihazlar için kullanılmadı. Yine de Huawei için sıfırdan bir mimari geliştirmek yerine söz konusu mimariler gibi ABD'ye bağımlı olmayan mimarileri kullanarak yüksek performanslı işlemciler üretmek daha mantıklı olacaktır. Huawei'nin yeni işletim sistemi HongmengOS'nin de zaten Android uygulamaları ile tam uyumlu olacağı belirlendi. Hatta kendi mağazasına sahip olacağı için belki Android'de olmayan uygulamalar bile görebiliriz :)

Belki de ZTE olayında olduğu gibi bunların hiçbiri olmadan sarışın psikopat arkadaşımız "Huawei istediklerimizi yaptı, artık sorun yok, bu çok olumlu" gibi bir tweet atabilir ve Huawei hiçbir şey olmamış gibi yoluna devam edebilir...
  • Çinliler uyanık adamlar abi. Amerika ile başa çıkarsa bir bunlar çıkarlar.

• gelecek yılda kendi işletim sistemi ve kendi işlemcisini yapar inş :)

• Huawei basit bir firma değil, esasen bir telefon firması da değil, telekomünikasyon altyapı firması ve gelirinin büyük kısmı da oradan geliyor. Çin hükümetinin desteği ile 1 yıl içerisinde kendi işlemcisini bile geliştirebilir ama ARM veya x86 mimarisini kullanmadan işlemci geliştirmek oldukça zor malesef. Yönünü Mediatek veya Samsung işlemcilere de dönemez çünkü onlar da ARM mimarili. Şu anda çok kullanılmayan ve adını pek duymadığımız RISC-V ve MIPS mimarileri olsa da bu mimariler hiçbir zaman yüksek performanslı cihazlar için kullanılmadı. Yine de Huawei için sıfırdan bir mimari geliştirmek yerine söz konusu mimariler gibi ABD'ye bağımlı olmayan mimarileri kullanarak yüksek performanslı işlemciler üretmek daha mantıklı olacaktır. Huawei'nin yeni işletim sistemi HongmengOS'nin de zaten Android uygulamaları ile tam uyumlu olacağı belirlendi. Hatta kendi mağazasına sahip olacağı için belki Android'de olmayan uygulamalar bile görebiliriz :)

Belki de ZTE olayında olduğu gibi bunların hiçbiri olmadan sarışın psikopat arkadaşımız "Huawei istediklerimizi yaptı, artık sorun yok, bu çok olumlu" gibi bir tweet atabilir ve Huawei hiçbir şey olmamış gibi yoluna devam edebilir...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bloodin -- 27 Mayıs 2019; 9:49:22 >

• Vursunlar birbirlerini. Ben daha büyüğüm desinler.

• Kirin kendi islemcisi degil miydi?

• Kirin ARM çekirdek tasarımları içeriyor idi... Şimdi artık komple çekirdeklerini de kendilerinin tasarladığı bir süperskalar işlemci tasarlamaları gerekecek... Veya belki de VIA ile falan çalışabilirler. Ha bi de aynı şekilde GPU.

Balong 5000 modemi ile 5G teknolojisine sahip bir firma yapar bunu.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Bloodin kullanıcısına yanıt
    Güzel yorum kral. Sarışın pisiko dünyayı sallıyor.

Fakat Hongmeng Android uygulamaları ile nasıl tam uyumlu olacak? APK sistemi android'in kendi lisanslı sistemi değil midir? Hatta uygulama manifestosu, imzası falan hep Google'a ait.

• O stoklar mevcut cihazlara olasi arizalar veya ucretli onarimlar icindir.

Ek olarak artik Huawei bu kitlikta dusuk kaynaklarini da yeni cikacak ve cikmis cihazlarina ait tuketici hatasi olmayan donanimsal arizalari da artik bir kilifini bulup garanti disidir deme egilimi mantiken artacaktir! Belki de parasiylan bile hizmet almak zorlacaktir.

Kaynaklarin kitligi Huawei icin cok fena ...

Suana kadar dise dokunur bir vizyonerligi veya orta uzun vadeli planlarina dair saglam istikrarli bir icraatleri planlamalari vs yoktur.

Akli olan uzak durur. Velevki barisma sartlara gore olsa da bu surecte magdur ve sorunlarin turlu turlusune muhatap olmak isteyemen Huawei ve Honnor vs BIRAKIR .

Bircok ulkede birakilmaktadir gerek buyuk zincir magazalar gerek gsm operatorleri gerek son kullanici tuketici babinda . Devletler de zaten adimlarini cok onceden kamuoyuna bu rezaleti pek bahsetmeden atmaktadir . Turkiye acaba ne durumdaydi ve suan ne duruma gelmistir merak ediyorum ...

• Via da arm kullanmıyor mu?

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • O twit temmuz ağustos gibi gelecek bence de

• V4LKyR V kullanıcısına yanıt
    Android'in isim ve logo hakkı dışında kodunda Google sahiplik iddia edemez, open device alliance adlı birçok üretici ve yazılmcılının bulunduğu bir topluluğa aittir Android. Google sadece sistemin open source halinde olmayan Google Play servisleri ve güvenlik yamaları gibi kapalı kaynak kendine ait kısımları engelleyebilir.

• Bizimkiler soğan stoklar, adamlar işlemci stoklar.
  • Amerika dunyanin lideri ve her konuda dunya birincisi .Sen huawei neyine guvendin kimin gazina geldinki kendini böyle rezil ve maskara ettin yazik oldu mis gibi markaydi samsungdan katve kat iyiydi. Artik şemsiye açılmaz zorlama huawei.

• Daha çok kirin 710 yani

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Niye Android uygulamaları yahu yapmayın şu mallığı. İşletim sisteminin kendi orjinal diliyle uygulama yazın ve geliştiricileri çekin. Ben yeni bir işletim sistemi deneyimlemek istiyorum ama o da ne? Kurduğum uygulama Android tabanlı. Yeni olmasının hiçbir anlamı yok. Zaten emaülatör olacak bir de düşük performanslı kendi işlemcileriyle durum daha da vahimleşecek. Hadi onu da geçtim ARM kullanamayacak ve nispeten ARM'a göre düşük performanslı RISC-V mimarili işlemci ve işlemciyi sömüren emülatör ikilisinin üzerine bir de her türlü özelleştirmeye kapalı yazılımla gelmesi durumunda sonuç ne olur artık bilemiyorum.
  • kendinin ama bütün büyük üreticiler gibi oda telefon işlemcilerinde ARM mimarisi kullanıyor ARM da baskıya bogun eğdi askıya aldı huawei anlaşmasını ama huawei güçlenerek çıkacaktır

• Olay düzelmezse huawei telefon pazarında biter boşuna superman muamelesi yapmayın markaya.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sonları hayır olsun

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.