Şimdi Ara

Huawei hg253 port acma ve Hız sorununa KESİN ÇÖZÜM(SUPERONLİNE FİBER) (11. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
326
Cevap
22
Favori
156.876
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Ben de aradım müşteri hizmetlerini durumdan bahsettim. VGN IP'den çıkmayı talep edin teknik destek oluşturun dedi. Daha yapmadım ama yapınca ne olacak göreceğiz.
  • Angelica kullanıcısına yanıt
    Benimde 25 mbit ama torrent 1 mb/sn yi geçmiyor. bu hızda bile sabit kalmıyor. 1 mb ulaştıktan hemen sonra hızlıca düşüş oluyor.
    Sizin modem ayarlarınız nasıl, dmz etkinmi, port açık mı, güvenlik duvarı hangi seviyede ??
  • Kumpas kullanıcısına yanıt
    Ekstra port açık değil. Güvenlik seviyesi standart durumda. DMZ nedir bilmiyorum ama o da fabrika ayarlarındadır çünkü hiç ellemedim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    Kullanmıs oldugunuz virus programında guvenlık duvarı varsa modemden bu ayarı kapatabılırsınız. Ben 3 senedır sol kullanıyorum ve hep deactive durumdadır guvenlık duvarı. Dmz girişken butun portları otomatık acar. Acık kalması sakıncalı dıyorlar. Ozellıkle de yabancı forumlarda ama ben bır zararını gormedım sımdıye kadar. Dmz yı kapatırsam torrent hızım dusuyor bunu denedım
    tarih: 21 eylül 2014.. Ve yeni bitti torrent indirmem. Bence Sol'de bir bağlantı kısıtlama falan yok. Kanıtı aşağıda zaten...
     Huawei hg253 port acma ve Hız sorununa KESİN ÇÖZÜM(SUPERONLİNE FİBER)

Edit: 50 mbit 250 gb akk kullanıyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CagriErcan -- 21 Eylül 2014; 14:40:26 >
  • Güvenlik duvarı kapalı, DMZ etkin, Virus programı kullanmıyorum. Sadece bende bu sıkıntı yok bir çok kullanıcı da aynı durum var.
    Kimileri modem değiştirerek çözmüş bunu ama onunda garantisi yok.
    Üstelik bunu mamundadan indirmedim. Farklı bir problem var gibi duruyor bana ama nedir bu?
  • Şu modemi bir kenara koyup da kendine ayrıca bir modem alan var mı aramızda? Biliyorum yeni modem için mac klonlama ve kullanıcı adı-şifre gibi şeyler gerekiyor lakin modem değiştirip de torrenti sıkıntısız kullanıyorum, daha düşük ping değerleri alabiliyorum diyen varsa eğer bende değiştirmeyi düşünüyorumda.
  • Dreamcream kullanıcısına yanıt
    Sizde mi hg253 kullanıyorsunuz şu an?
  • Huawei HG253S modelini kullanıyorum ben.
  • quote:

Orijinalden alıntı: osedon

tarih: 21 eylül 2014.. Ve yeni bitti torrent indirmem. Bence Sol'de bir bağlantı kısıtlama falan yok. Kanıtı aşağıda zaten...

Edit: 50 mbit 250 gb akk kullanıyorum

Bu aralar bende de bir kısıtlama yok iyi bir ip yakaladım ve onunla 6.0 mb/s ile indiriyorum , ancak bir ara gerçekten kısıtlama vardı

• 5900' e port acmak istiyorum, eskiden (ttnet kullanirken thompson modem kullaniyordum, port acmakta hicbir skintim yoktu. Simdi Huawei modem var port acamiyorum. tcp ve udp ayri girdim olmadi modemden guvenlik duvarini kapadim dmz yi de etkin kildim, anti virusden (norton internet security 2014) guvenlik duvarina girdim ordan da izin verdim yine olmadi, superonline yi aradim onlara actirttim yine olmadi. Yardim edebilecek var mi?
  • onurcandmt kullanıcısına yanıt
    ne hatası verıyor kardeş? Soylenılen herseyı yapmışsın ama
  • hata vermiyorki, islerleri duzgun yapiyorum ama portu test ettigimde kapal olarak goruyorum
  • onurcandmt kullanıcısına yanıt
    İstersen team viewer ile bağlanıp bir bakabılırım
  • yok hocam eyw saolasin.
  • helsloot kullanıcısına yanıt
    Ve yaklaşık 10 gün sonrasında tekrardan düzeldi torrent hızları 2 gündür...

Her ne kadar ip değiştirsemde şimdi torrent hızları olması gerektiği gibi. Ama geçen 10 gün içerisinde defalarca (100+) modem resetten sonra bile torrent hızlarım 1mb/sn de takılı kalıyordu. Aynı torrentler şimdi uçuyor 1dk içinde... Daha öncelerde de 2.5mb/sn de takılı kaldığı oluyordu, daha önce başlık bile açmıştım (steam bile 2.5mb/sn de takılı kalıyordu).

Ya sistemde gerçekten çok kötü BUG'lar var bu durumlara neden oluyor, ( 10mbit 25mbit 50mbit ) , yada eski 10mbit quicknet aboneleri 25 50mbit geçince sistemde birşeyler karıştı vs bu durum zaman zaman çıkıyor.

Yada forumda arkadaşların bahsettiği CGN NAT olayı... Her ne kadar bende modemde gözüken ip ile internet sitelerinde gözüken ip aynı olsada hep, kafam buna takılmıyor değil.

• burada bahsi geçen hız sorununa kesin çözümle kastedilen şey torrent midir?.Yeni geçtim superonline a ve malesef bende farkettimki torrentde durum içler acısı.Bİryerde arayarak bu durumun düzeltilebielceği yazıyor.(müşteri hzimetlerini).Şimdi bu port açma olayınıd enesem benim torrenttenm indirme sorunum çözülecekmi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: sniper83us

burada bahsi geçen hız sorununa kesin çözümle kastedilen şey torrent midir?.Yeni geçtim superonline a ve malesef bende farkettimki torrentde durum içler acısı.Bİryerde arayarak bu durumun düzeltilebielceği yazıyor.(müşteri hzimetlerini).Şimdi bu port açma olayınıd enesem benim torrenttenm indirme sorunum çözülecekmi?

Size tavsiyem @osedon arkadaşımızın ilk başlıktaki port açma işlemlerini atlamadan aynen yapın. 3.cü kısımdaki Kiralama süresini Kalıcı olarak değiştirmeyi unutmayın. Port 46943 açın (uğurlu port), torrent programında aynı portu yazmayı unutmayın. Firewall kapama ve DMZ aktif etme isterseniz yapın.

Önemli kısım port u test etmek için önce torrent programını açın ve birşeyler indirin 3 4 dk. Daha sonra bu siteye gidin ve portunuzu yazıp test edin ,http://www.canyouseeme.org/ . Portları malesef torrent programı aktif değilken göremiyorsunuz, bir çok arkadaş burda yanılıyor portum kapalı diye.

• quote:

Orijinalden alıntı: crazypilot

quote:

Orijinalden alıntı: sniper83us

burada bahsi geçen hız sorununa kesin çözümle kastedilen şey torrent midir?.Yeni geçtim superonline a ve malesef bende farkettimki torrentde durum içler acısı.Bİryerde arayarak bu durumun düzeltilebielceği yazıyor.(müşteri hzimetlerini).Şimdi bu port açma olayınıd enesem benim torrenttenm indirme sorunum çözülecekmi?

Size tavsiyem @osedon arkadaşımızın ilk başlıktaki port açma işlemlerini atlamadan aynen yapın. 3.cü kısımdaki Kiralama süresini Kalıcı olarak değiştirmeyi unutmayın. Port 46943 açın (uğurlu port), torrent programında aynı portu yazmayı unutmayın. Firewall kapama ve DMZ aktif etme isterseniz yapın.

Önemli kısım port u test etmek için önce torrent programını açın ve birşeyler indirin 3 4 dk. Daha sonra bu siteye gidin ve portunuzu yazıp test edin ,http://www.canyouseeme.org/ . Portları malesef torrent programı aktif değilken göremiyorsunuz, bir çok arkadaş burda yanılıyor portum kapalı diye.

port açma konusundakileri aynen yaptım.yerel ip hususu karışık orayada senin verdiğin likteki benim ip olan kısmı yazdım.olamdı.ilk açtığımdaki ip yi ayzdım olmadı.(olmadı =torren). verdiğin sitedeliport testi dediklerini ahrfiyen yapmama rağmen aktif değil oalrak gözüküyor.

• 
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.