Şimdi Ara

Huawei hg253 port acma ve Hız sorununa KESİN ÇÖZÜM(SUPERONLİNE FİBER) (12. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
326
Cevap
22
Favori
156.813
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Yerel kullanıcı ip nizi öğrenmek için CMD açın, ipconfig yazıp enterleyin. IPv4 Address yazan kısım sizin yerel ip niz (örneğin 192.168.1.22). İlk sayfadaki aşamaları atlamadan tekrardan gözden geçirin isterseniz. VPN, yada farklı DNS kullanmayın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: crazypilot

Yerel kullanıcı ip nizi öğrenmek için CMD açın, ipconfig yazıp enterleyin. IPv4 Address yazan kısım sizin yerel ip niz (örneğin 192.168.1.22). İlk sayfadaki aşamaları atlamadan tekrardan gözden geçirin isterseniz. VPN, yada farklı DNS kullanmayın.

dediklerini yapacağım.İp adresi öğrenmeyi cmd den az önce yapmıştım zaten.müşteri hizmetleriyle birkaç dk önce görüştüm.torrent in ne demek olduğunu bilen yetkiliye! 3 denememde aktarılabildim.Adları gibi bildikleri halde yokuşa sürüyorlar.6881 port açtırmak istediğimi söyledim.adam bana ip adresi söylememi sitedi.Nasıl görebilirim dediğimde de hiçbir şekilde yarımcı olamdı.google araştırark buldum telefona çık bu esnada.Torretn i engelleyerek ne kazanıyor bu embesiller anlamak mümkün değil.
    deniyorum şimdi.

• quote:

Yerel kullanıcı ip nizi öğrenmek için CMD açın, ipconfig yazıp enterleyin. IPv4 Address yazan kısım sizin yerel ip niz (örneğin 192.168.1.22). İlk sayfadaki aşamaları atlamadan tekrardan gözden geçirin isterseniz. VPN, yada farklı DNS kullanmayın.

birden port testi verdiğin sitede ip 176.40.191.230 gözüküyor.
    cmd de 192.168.1.21 gözüküyor.
    cmd de ki ile denedim max download 1 mb oldu.bağlantı 50.5 olması lazım seed sayısı muazzam yğksek torrentte sorun yok.maks görebielceğim 1 mb midir?
  • ip başlangıç kısmına 192.168.1.2 ile başlat benım tavsıyem. Sana en fazla 2 ile 6 arasında bır yerel ip verecektir.
    sen hala benim portu mu kullanıyorun crazypilot :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: osedon

ip başlangıç kısmına 192.168.1.2 ile başlat benım tavsıyem. Sana en fazla 2 ile 6 arasında bır yerel ip verecektir.
    sen hala benim portu mu kullanıyorun crazypilot :)

birden fazla port olmasında sakınca yok değilmi ?

Huawei hg253 port acma ve Hız sorununa KESİN ÇÖZÜM(SUPERONLİNE FİBER)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Donatn -- 27 Eylül 2014; 11:55:49 >

• Ben ne deniliyorsa yaptım,aşağıda tekte aşama aşama resimlerini paylaşıyorum hata yaptığım yer neresidir?
    En son hızımıda seed olan torrent resminide koydum.Sorun nerededir.Yopk superonline ile bu iş böyle olacaksa ttnete geri geçceğim.daha imza bile atmadım.telefonla konuştuğumuza istinaden kuruldu daha.tvbu dan tv+ a geçtiğim için zaten ev ahalisi isyanda .. seç izle vs yok.takılmalardan şikayetçiler.Ve hatta bu hızlarda gögüntü kalitesi sd yayınblarda daha kötü.bunu bende tecrübe ettim cidden.hgadi tv+ daha yeni düzelecektir diyorumda.torrentte süründüğüm 50mhbs internetle ne yapayım ben.adsl 8mhbs ttnet inanın daha iyi sonuç veriyordu.mtu ayarıyla sürekli indiriyordum.bide bunda gece kuşu falan diye gece yarılarını bekleyecem töbeler olsun..

Şu torrent i çözelim arkadaşlar yoksa kavga nziah kapattıracam geri rezillik resmen.

Huawei hg253 port acma ve Hız sorununa KESİN ÇÖZÜM(SUPERONLİNE FİBER) Huawei hg253 port acma ve Hız sorununa KESİN ÇÖZÜM(SUPERONLİNE FİBER) Huawei hg253 port acma ve Hız sorununa KESİN ÇÖZÜM(SUPERONLİNE FİBER) Huawei hg253 port acma ve Hız sorununa KESİN ÇÖZÜM(SUPERONLİNE FİBER) Huawei hg253 port acma ve Hız sorununa KESİN ÇÖZÜM(SUPERONLİNE FİBER) Huawei hg253 port acma ve Hız sorununa KESİN ÇÖZÜM(SUPERONLİNE FİBER) Huawei hg253 port acma ve Hız sorununa KESİN ÇÖZÜM(SUPERONLİNE FİBER)

• Bak şimdi hata nerde biliyormusun? Sana ip olarak dedim ki, 192.168.1.2 ile basla buraya kadar doğru mu? Sonra internetini bir kere devre dışı bırak yenıden bağlan. Sonra tekrar kontrol et bakalım yerel ip ne vermıs sana. 192.168.1.2 olabılır 3-4-5-6 falan olabılır. Sonra dmz'yi de aynı kullanmış olduğun yerel ip ile aç. En sonunda da açmış olduğun portlardaki ip'ni degıstır.
    Yanı kısaca; pc de kullanmış olduğun yerel ip ile; DMZ ve port iplerinin hepsi aynı olmak zorunda.
  • quote:

Bak şimdi hata nerde biliyormusun? Sana ip olarak dedim ki, 192.168.1.2 ile basla buraya kadar doğru mu? Sonra internetini bir kere devre dışı bırak yenıden bağlan. Sonra tekrar kontrol et bakalım yerel ip ne vermıs sana. 192.168.1.2 olabılır 3-4-5-6 falan olabılır. Sonra dmz'yi de aynı kullanmış olduğun yerel ip ile aç. En sonunda da açmış olduğun portlardaki ip'ni degıstır.
    Yanı kısaca; pc de kullanmış olduğun yerel ip ile; DMZ ve port iplerinin hepsi aynı olmak zorunda.

asedon sen kendin yaptığın için anlatırken kolay geliyor.

'Sana ip olarak dedimki ,192.168.1.2 ile başla' ile en kastediyorsun inan anlamıyorum.Bu tür ayarlarla tecrübem olmadı şu zamana kadar. 192.168.1.2 ti adres ssatırına ayzıp o şekilde başlamamı kasdediyorsun (olmuyor o şekilde) sonuçta resimlerini paylaşmışsın elien sağlık aynısı gibi yapıyorum bende.

ve en nihayetidne cmd zede İp numaram 192.168.1.21...portlarda 192.168.1.21 ve seninde diğin gibi DMZ de 192.168.1.21...

port yönlendiremdeki en üsttekis atırı devre dışı bırakacağım birde neti açıp kapatacağımd ediğin gibi.başakda farklı bişe kalmıyor.

• DHCP ve sunucu kiralama bölümü var ya bro, orda normalde ip'yi 192.168.1.20 ile başlatır. Sen orda ip'yi değiştireceksin. Yani senin başlangıç ip; 192.168.1.2 olacak. Sonra uygula diyeceksin. Bundan sonra da, ag bağlantılarıma girip, agı bir kere disconnected yanı devre dışı yapacaksın.
    Sonra aktifleştir. Ve ip ni kontrol et sana bir yerel ip adresi verecek. O vermiş olduğu ip ile dmz ve açtığın portların ip si aynı olmak zorunda.
  • quote:

DHCP ve sunucu kiralama bölümü var ya bro, orda normalde ip'yi 192.168.1.20 ile başlatır. Sen orda ip'yi değiştireceksin. Yani senin başlangıç ip; 192.168.1.2 olacak. Sonra uygula diyeceksin. Bundan sonra da, ag bağlantılarıma girip, agı bir kere disconnected yanı devre dışı yapacaksın.
    Sonra aktifleştir. Ve ip ni kontrol et sana bir yerel ip adresi verecek. O vermiş olduğu ip ile dmz ve açtığın portların ip si aynı olmak zorunda.

osedon
    yaptıklarım,

DHPC sunu krialama bölümüne 192.168.1.2 verdim.Yeral ağı kapattım açtım.SOnda cmd yazıp (çalıştrıra) açılan eyrden ipconfig ile ip mi öğrendim.192.168.1.2 verilen bu ip yi port ip leri ve dmz ye aynen yazdım uyguladım.ve sonuç değişmedi.

tavsiyelrin için tşeküre derim baya uğraşmışsın.Öncekisayfalarıda tektek okudum.Ve şimdi sana soruyorum.Cİdden bu olayın portla ilgili olduğuna %100 eminmisin.Sen müşteri hizmetlerini baya uğraştırmışsın önceki msj larına göre.ORtada ftp paylaşımana dair bir kasıtlı ksııtlama olduğıu çok belli.Superonline bunu belki yoğun kullanım sonucu yetersiz kalcağı için yapıyor bilemiyorum.sen eminmisin?

Dün ps4 de pes 15 demo indirmek için tıkladım .2.5 gb.mutfaktan çayımı,kekimi aldım derken tam 10 dk içinde kurulmuştur.5er 3 er indiriyor.
    Çok uğraşılmış ama faydasız bir başlık için sende zamnını harcıyor olabilirsin.Ben aynılıyorda olabilirim.Bu geçişten dolayı canım çok sıkıldı.Sana karşı bir tavır sergilediğimi düşünme ama yolun başındayken en azından birkaçımızın superonline dan vazgeömesi ile en azından mevcut kullanıcılar bnu ftp kısıtlamasından muzdarip olmayabilir.Bence sen bu işin asıl olayı nedir bunu çözmeye çalış.Bİr msjında resimlerle gknaıtlarla şikayetle çözdüm diye zaten yazmışsın.Portla mortla boşuna uğraşıyoruz gibi geliyor.

Ben dünki müşteri hizmetleri yetkilisi ile yaptığım konuşmadan da hissettim bunu.adamlar torrent i bile bilmemezlikten geliyor.port açarken bile elemanın içten içe güldüğüne eminim.yani bir kısıtlama olduğu aşikar.Hele o şu numarayla başlayan abonelik diye devam eden aynı tondaki aynı metinli hitap şekilelri delirtti beni.Hemen bir hız testi hoop sorun yok beyefendi..

Superonline ı,pcd sırf 200 lü fpsler görecem diye 10 binlerce lira donanıma aytıran skorcu embesiller gibi speed testte 50 mb görüp tatmin olmaya aldıysak sorun yok.Heleki gecekuşu gibi bir tarife eğerki ftp download hakkı vermeyceksen tam bir düzembazlık örneğidir.port açmayla falan uğraşmak bile bu düzembazlığı kabullenmek gibi geliyor.

ben müşteri hizmetlerine ayzıyorum şimdi.Bence bu durumun gerçekten neden kaynaklandığını bulmamız lazım..BÖYLE YAVŞAKLIK OLMAZ..

• Benim artık aklım ermiyor bu duruma. Dün akşam tekrardan 1mb/sn de takılı kaldı (3 saat test), baktım ip kendiliğinden 176 dan 195 e değişmiş. 2 defa modem kontrol panelinden reboot yaptım, 176 ip aldım, Tak torrent hızı tekrardan max a ulaştı 2dk içinde.

Sanki belli ip lerde bu lanet durum var, bazen 176 da bile 1mb/sn takılı kalıyor. Harbiden artık süperonline ın bu sisteminde bir yerlerde hatalar olduğunu düşünmeye başladım. Ya da bu modemlerde birşeyler var...

Ben eski 10mbit quicknet kullanıcısıyım, 50mbit e geçeli 9 10 ay oldu sanırım, belki de 10mbit ten 50mbit geçişte sistemde birşeyler takılı kaldı karıştı vs? Yani harbiden çok ilginç bir durum.

Ya da bu CGN NAT dedikleri olaydan dolayımı bu durum kaynaklanıyor artık bilemiyorum ( her ne kadar forumdaki arkadaşlar CGN NAT ta internette gözüken ip niz ile router da gözüken ip farklı oluyor desede bende devamlı hep aynı ip bu sorunu yaşarken)

@sniper83us, tavsiyem @osedon un önerilerini yaptıktan sonra modemi rebootla , ister kontrol panelden ister power kapa aç , yada modemin arkasındak Lan kablosu çıkar tak, her reboot ta ip ni kontrol et not al, 20 30 dk o ip ile torrent dene, 1mb/sn geçemezsen, tekrar reboot modeme, tekrarla aynı olayı en iyi sonucu alana kadar.

@Osedon, evet hala aynı port :) uğurlu port oldu artık, saolasın.

@sniper83us, utorrent ayarlarımı vericem, onlarla da denersin.

http://i.imgur.com/jcvZP4k.png
    http://i.imgur.com/43BZ5k8.png
    http://i.imgur.com/c1XL37B.png

• quote:

Orijinalden alıntı: Ch4ylak

Elimde fazladan 253s ve fiber alici var. Komsu sehir disina gitti, evi tasirken denk geldi, istedim verdi taahhut bittimi duruyormu bilmiyom ama acimaz o vermisdir cezasini. Dursunmu yoksa ikinci elde satabilirmiyim?

Cihazlar musteri numarasina bagli degil dimi, 3g modemlerdeki gibi sim kilit filan yokdur, aldigimda calisiyordu cihazlar..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar bunun port ile filan alakası YOOOOOKKKK bunu kaç kere yazacağım ??? bu tamamen aldığınız ip aralığı ile ilgili . 176'lı ipler bombokken 212.'li ipler torrent te coşuyor 6.0mb/s indiriyorum ... bunu daha önce kaç yere yazdım bu topiğe , portla alakası olsa , port açıkken 176 lı ip ile 1.0mb/s iile indiriyorken 1 dk lık bir modem resetinden sonra 212'li ip aldığında neden 6.0mb/s ile indiriyor , port mort hiç uğraşmayın ... BU DURUM TAMAMEN ALDIĞINIZ İP ile alakalı
  • quote:

Orijinalden alıntı: helsloot

Arkadaşlar bunun port ile filan alakası YOOOOOKKKK bunu kaç kere yazacağım ??? bu tamamen aldığınız ip aralığı ile ilgili . 176'lı ipler bombokken 212.'li ipler torrent te coşuyor 6.0mb/s indiriyorum ... bunu daha önce kaç yere yazdım bu topiğe , portla alakası olsa , port açıkken 176 lı ip ile 1.0mb/s iile indiriyorken 1 dk lık bir modem resetinden sonra 212'li ip aldığında neden 6.0mb/s ile indiriyor , port mort hiç uğraşmayın ... BU DURUM TAMAMEN ALDIĞINIZ İP ile alakalı

Aynen @helsloot, evet aynen dediğiniz gibi. Fakat bende 176 lı ipler iyi, diğerleri malesef daha kötü, sanırım bulunduğumuz bölgeyle ilgili bu. 10 gün kadar 176 lı iplerde de torrent 1mb geçmeyince 10 gün kadar (diğer bütün ip aralıkları dahil), benim kafam iyice karışmıştı.

Ama dediğiniz gibi ip aralıkları vs ile alakalı bu durum , başka açıklaması yok.

• merhaba arkadaşkar huwai hg253s modelini kullanıyorum. sanırım portu açtım canyouseeme.org'da böyle görünüyor. (Success: I can see your service on 176.40.78.80 on port (46943)
    Your ISP is not blocking port 46943)

yani yazılanları doğru yapmışım mı demek bu. çünkü hızımda hiç bir şey değişmedi. (max 350kb/s)

bi de torrent açıkken aşırı bi yavaşlama oluyor web sayfalarını dahi açmakta zorlanıyorum. ipim 176 la başlıyor. ipv6 adresim: 192.168.1.2 yardımcı olur musunuz? gerekirse teamviewer'dan bağlanabilirsiniz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: helsloot

Arkadaşlar bunun port ile filan alakası YOOOOOKKKK bunu kaç kere yazacağım ??? bu tamamen aldığınız ip aralığı ile ilgili . 176'lı ipler bombokken 212.'li ipler torrent te coşuyor 6.0mb/s indiriyorum ... bunu daha önce kaç yere yazdım bu topiğe , portla alakası olsa , port açıkken 176 lı ip ile 1.0mb/s iile indiriyorken 1 dk lık bir modem resetinden sonra 212'li ip aldığında neden 6.0mb/s ile indiriyor , port mort hiç uğraşmayın ... BU DURUM TAMAMEN ALDIĞINIZ İP ile alakalı

peki 212. muteşem ip leri nasıl alabiliriz?
  • quote:

Benim artık aklım ermiyor bu duruma. Dün akşam tekrardan 1mb/sn de takılı kaldı (3 saat test), baktım ip kendiliğinden 176 dan 195 e değişmiş. 2 defa modem kontrol panelinden reboot yaptım, 176 ip aldım, Tak torrent hızı tekrardan max a ulaştı 2dk içinde.

Sanki belli ip lerde bu lanet durum var, bazen 176 da bile 1mb/sn takılı kalıyor. Harbiden artık süperonline ın bu sisteminde bir yerlerde hatalar olduğunu düşünmeye başladım. Ya da bu modemlerde birşeyler var...

Ben eski 10mbit quicknet kullanıcısıyım, 50mbit e geçeli 9 10 ay oldu sanırım, belki de 10mbit ten 50mbit geçişte sistemde birşeyler takılı kaldı karıştı vs? Yani harbiden çok ilginç bir durum.

Ya da bu CGN NAT dedikleri olaydan dolayımı bu durum kaynaklanıyor artık bilemiyorum ( her ne kadar forumdaki arkadaşlar CGN NAT ta internette gözüken ip niz ile router da gözüken ip farklı oluyor desede bende devamlı hep aynı ip bu sorunu yaşarken)

@sniper83us, tavsiyem @osedon un önerilerini yaptıktan sonra modemi rebootla , ister kontrol panelden ister power kapa aç , yada modemin arkasındak Lan kablosu çıkar tak, her reboot ta ip ni kontrol et not al, 20 30 dk o ip ile torrent dene, 1mb/sn geçemezsen, tekrar reboot modeme, tekrarla aynı olayı en iyi sonucu alana kadar.

@Osedon, evet hala aynı port :) uğurlu port oldu artık, saolasın.

@sniper83us, utorrent ayarlarımı vericem, onlarla da denersin.

http://i.imgur.com/jcvZP4k.png
    http://i.imgur.com/43BZ5k8.png
    http://i.imgur.com/c1XL37B.png

KArdeşim senin verdiğin torrent ayarları ile ilk defa maksimum hızı gördüm.Ne kadar teşekür etsem azdır.
    O torrent bittikten sonra yine 1.4 mb ye sabitledi.şuan çok iyi seed oranları olan 4 torrent var.Toplam downs speed 1.4 mb gelcek şekilde indiriyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Donatn -- 28 Eylül 2014; 2:29:08 >

• @sniper83us, @ismet470, bütün ip aralıklarını denemeniz lazım işte, sizin için en iyisi hangisi bulmanız lazım. @Helsloot un mesajını bir okuyun isterseniz.

Ben artık fazla takmıyorum, hızım bir değerde sabitlenirse 2 3 saat süresinde, ip değiştiriyorum modem rebootlayıp. Zaten güzel ip gelirse torrentler anında fırlıyor, onda bırakıyorum.
  • Saolsun bugünki müşteri hizmetlerindeki arkadaş çok bilgiliydi ve çok yardımcı oldu.

Artık torrent sorunları yaşıyorsanız, 212 li ip almaya bakın yada arayıp 212 li ip isteyin manual olarak. @helsloot'ında dediği gibi, teknik destekteki arkadaşta onayladı 212 li ip lerin dışında nadiren iyi ip yakalanıyor , 176 217 195 92 vs olsun, çok nadiren iyi ipler yakalanıyor bu ip aralıklarında dedi. Tek yapmanız gereken modemi 10 dk kapatıp tekrar açmak , 212 ip almaya çalışmak, yada arayıp manual yaptırmak.

Bugün ufak bir hız artımı da oldu bende neden kaynaklandığını bilmiyorum (onu dikkate almayın) ama uçuyor torrentler, öyle böyle değil, 2dk sürmüyor bu hıza gelmesi ve maxlaması. Cfosspeed resminde TCP/UDP connection miktarını görebilirsiniz (865 TCP/UDP/TCP+UDP connections(switchable))

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi crazypilot -- 1 Ekim 2014; 1:46:49 >

• Bende dün 7mb/sn hızını gördüm şok oldum :) Normalde 5.7mb altına inmiyordu ama şu an feci bir hız söz konusu. Bende de 176 ve 92 li ip'ler uçuruyor
  • 
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.