Şimdi Ara

Huawei HG521 wireless düşük hız sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
32
Cevap
0
Favori
31.419
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar ttnet 8 mbit paketine aboneyim. Ev arkadaşım kabloluyla bağlandığında 6.5 7 mbit arası net hızına ulaşabiliyor ben sinyal gücü mükemmel olduğu halde sadece kendim wireless ile bağlandığım zaman bile 1 mbit hıza çıkamıyorum 0.85 fln oluyor. TTNet i de modem çağrı merkezini de aradım 2 si de birbirini suçluyor . Bu olay başına gelmiş çözen ya da yardımcı olabilcek varsa sevinirim. Kanal ayarlarını da değiştirdim yinede olmadı bu arada bu kadar düşük hız gelmesini anlayamıyorum.

NOT: Pc de sorun yok başka modemden bağlandığımda en yüksek hızı alabiliyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DonJuanDeMarco -- 7 Aralık 2010; 1:08:22 >

• bi bilen yok mu arkadaşlar harbi durum kötü yani çıldırmak üzereyim çözümde üretemiyorum ne denesem olmuyor.
  • Modemin arayüzünde kablosuz ayarlarının yapıldığı bölümde WLAN bölümünde MODU yazan yerde 802.11b/g/n olan seçenekleri değiştirerek deneyebilirsin.
    Birde modemin yazılım sürümünü güncellemeni tavsiye ederim.
    http://www.huaweimodem.com/ adresinden yazılıma ulaşabilirsin.
  • ttnette herşey mümkün verdikleri modemler gayet dandik oluyolar. benimde 8mbit internetim var ethernetle 7mb hız alırken wireless la en fazla 5.30 alabiliyorm
  • Hortlatıyorum konuyu ama aynı sorun bende de mevcut. Kablolu ile aynı dosyayı 858 kb/s ile çekiyorum, kablosuz ile modemin dibinde olmama rağmen 45 kb/s.

Neden böyle bir fikri olan var mı?
  • Delireceğim ya bütün ayarlarını kontrol ettim neden bu kadar kötü kablosuz hızı anlamadım. Modemle bilgisayar arasında 1 metre bile yok
  • quote:

Orijinalden alıntı: air_jersey15

Delireceğim ya bütün ayarlarını kontrol ettim neden bu kadar kötü kablosuz hızı anlamadım. Modemle bilgisayar arasında 1 metre bile yok

Kablosuz ayarları bölümünde Modu yazan yerde ne seçili ? Sinyal seviyesi ne kadar görünüyor ? Seviye yüksek görünmesine rağmen hız dediğin gibimi ? Yoksa seviyede düşükmü ?

Buradaki modları değiştirip dene... b - g - n tek tek dene.
  • aynı sorun bende de geçerli arkadaşlar . bugün 8 mbite geçtim . kablonun takılı olduğu masaüstünde 600 kb a kadar çıkabilirken wireless ile sinyal gücü full olmasına rağmen 80le çekiyor . bi bilgisi olan var mı?
  • bende kablosuzdan bilgisayar değilde telefon yavaş giriyo :S hemde çoook yavaş...bazen hiç girmiyo.. telde sorun yok ama
  • arkadaşlar konuyu hortlatıyorum. aynı sorun bende de var. kabloyla veya kablosuz hiçbir şekilde hızım 2mb aşmadı. baglantım 8mb ama 2mb aşamıyor. bu konuyu çözen bilgi alan var mı ??
  • Arkadaşlar ethernet ile 7.5 mb rahat görürken kablosuz 1.2 mb anca görüyorum download speedde? modem huawei, sorun nedir acaba ?
  • Hepinizin çaresi bu söyleyeceklerim olacaktır kanımca, bende bir huawei 512 kullanıcısı olarak sizlere şunu söylüyorum, modemim süper, çok güzel. Kablosuz internet hızı muhteşem, sizlerin ayarlarında bir eksiklik olduğunu söylemek istiyorum. Dediklerimi yapınca rahatlayacağınızı düşünüyorum.

tarayıcınıza 192.168.1.1 yazalım ve çıkan sayfada ki kullanıcı adına admin şifre bölümüne ttnet yazalım. Şimdi modemin içindeyiz.

Sol tarafta;

DURUM
    TEMEL
    GELİŞMİŞ
    BAKIM

seçenekleri var.
    TEMEL olanı tıklayalım, altında ki LAN bölümünü tıklayalım, açılan sekmelerden WLAN'ı tıklayalım. Son noktadayız arkadaşlar.

Sistemin Türkçe olması işi çocuk oyuncağına döndürüyor, isminin hakkını vermiş dediği gibi KOLAY KURULUM'a sahip.

Modu: 802.11b/g/n
    Kanal: 11
    EN ÖNEMLİ YER BURASI İŞTE BURADA HIZ SEÇENEĞİ AUTO OLMASIN, BEN RESİM YÜKLEYEMEDİM HATA VERDİ FORUMDONANIM, RESİMDE SCPİCT Mİ NE TUHAF BİRŞEY VARMIŞ RESİM YÜKLEMEMİ ENGELLEDİ. Neyse, ben kandi evimde 54 Mbps hızı seçtim.

Çok önemli bir noktadan birisi ise aktarım gücünün 20 dBm olmasıdır. Sakın sakın bu ayarlı es geçmeyin. Benim evim 147 metre kare, heryerde çekiyor.

11N Bant Genişliği seçeneğinide mutlaka 20/40 yapın.

ARKADAŞLAR BUNLAR EN SAĞLIKLI VE İYİ AYARLARDIR. KENDİM KULLANIYORUM. HEPİNİZE İYİ GÜNLER DİLERİM.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi izmir85 -- 21 Ağustos 2011; 19:27:16 >

• quote:

Orijinalden alıntı: izmir85

Hepinizin çaresi bu söyleyeceklerim olacaktır kanımca, bende bir huawei 512 kullanıcısı olarak sizlere şunu söylüyorum, modemim süper, çok güzel. Kablosuz internet hızı muhteşem, sizlerin ayarlarında bir eksiklik olduğunu söylemek istiyorum. Dediklerimi yapınca rahatlayacağınızı düşünüyorum.

tarayıcınıza 192.168.1.1 yazalım ve çıkan sayfada ki kullanıcı adına admin şifre bölümüne ttnet yazalım. Şimdi modemin içindeyiz.

Sol tarafta;

DURUM
    TEMEL
    GELİŞMİŞ
    BAKIM

seçenekleri var.
    TEMEL olanı tıklayalım, altında ki LAN bölümünü tıklayalım, açılan sekmelerden WLAN'ı tıklayalım. Son noktadayız arkadaşlar.

Sistemin Türkçe olması işi çocuk oyuncağına döndürüyor, isminin hakkını vermiş dediği gibi KOLAY KURULUM'a sahip.

EN ÖNEMLİ YER BURASI İŞTE BURADA HIZ SEÇENEĞİ AUTO OLMASIN, BEN RESİM YÜKLEYEMEDİM HATA VERDİ FORUMDONANIM, RESİMDE SCPİCT Mİ NE TUHAF BİRŞEY VARMIŞ RESİM YÜKLEMEMİ ENGELLEDİ. Neyse, ben kandi evimde 54 Mbps hızı seçtim.

Çok önemli bir noktadan birisi ise aktarım gücünün 20 dBm olmasıdır. Sakın sakın bu ayarlı es geçmeyin. Benim evim 147 metre kare, heryerde çekiyor.

ARKADAŞLAR BUNLAR EN SAĞLIKLI VE İYİ AYARLARDIR. KENDİM KULLANIYORUM. HEPİNİZE İYİ GÜNLER DİLERİM.

Ya kardeşim Allah razı olsun senden valla hızı 54mbps yaptım hemen 8mbit oldu.. Çok çok saol, çözüm budur arkadaşlar

• resimleri yükleyebildim

• quote:

Orijinalden alıntı: ObsesifKompulsif

quote:

Hepinizin çaresi bu söyleyeceklerim olacaktır kanımca, bende bir huawei 512 kullanıcısı olarak sizlere şunu söylüyorum, modemim süper, çok güzel. Kablosuz internet hızı muhteşem, sizlerin ayarlarında bir eksiklik olduğunu söylemek istiyorum. Dediklerimi yapınca rahatlayacağınızı düşünüyorum.

Sol tarafta;

DURUM
    TEMEL
    GELİŞMİŞ
    BAKIM

seçenekleri var.

Ya kardeşim Allah razı olsun senden valla hızı 54mbps yaptım hemen 8mbit oldu.. Çok çok saol, çözüm budur arkadaşlar

Sırf sizin mutluluğunuz için, 512 mb ramda resimleri kopyala yapıştır yapıyorum. Ter döktüm burada. Ben aylardır bu konuyu bekliyordum. Birisi acaba benim modemimi kullanıbda burada yardım ister mi diyerek bekliyorum haftalardır. Çok büyük keyif aldım bu konuyu anlatır iken. Beklediğim an'dı bugün. Resimleride ekledim, dikkatli bakar iseniz bütün ayarlar yazıyor. Ben modemimi çok seviyorum, çok şirin güçlü ve küçük boyutta. Türkçe olması zaten muhteşem bir konu. Resimde Aktarım gücü'nden de bahsettim, bunu mutlaka 20 yapın.

• quote:

Sol tarafta;

DURUM
    TEMEL
    GELİŞMİŞ
    BAKIM

seçenekleri var.

Kardeş senden allah razı olsun.

Sayende hızım 8 mps i gördü sonunda.

• mrb. benim laptop 8 yaşında wireless adaptörü de intel PRO/wireless 2200b/g .. işl sist win xp/sp3 ..dediğiniz ayarlar sanırım bana uymadı. sabahtan beri uğraşıyorum düzeltmek için.. aynı wireless adaptörüne sahip olup da başaran varsa yazarsa sevinirim.
    anladığım kadarıyla Modu: 802.11b/g/n değil sadece 802.11 g yi destekliyor wirelessim. hız testinde 5.5mps/512kbps gözüküyor , asla 8i göremeyeceğim. anlamayanlar önceki ayarlarını bi yere yazsın geri dönerken uğraşırlar....paylaşım için teşekkür bu arada..
  • @izmir85

paylasimlariniz ve ozveriniz icin tesekkur ediyorum. ayni modemi kullanmiyor olsak da, yardim etmekten keyif duyan birilerini gormek gercekten sevindirici.
  • quote:

Orijinalden alıntı: smbdy

mrb. benim laptop 8 yaşında wireless adaptörü de intel PRO/wireless 2200b/g .. işl sist win xp/sp3 ..dediğiniz ayarlar sanırım bana uymadı. sabahtan beri uğraşıyorum düzeltmek için.. aynı wireless adaptörüne sahip olup da başaran varsa yazarsa sevinirim.
    anladığım kadarıyla Modu: 802.11b/g/n değil sadece 802.11 g yi destekliyor wirelessim. hız testinde 5.5mps/512kbps gözüküyor , asla 8i göremeyeceğim. anlamayanlar önceki ayarlarını bi yere yazsın geri dönerken uğraşırlar....paylaşım için teşekkür bu arada..

birde şu ayarları denesene!

• quote:

Orijinalden alıntı: La_Quica

quote:

Orijinalden alıntı: smbdy

mrb. benim laptop 8 yaşında wireless adaptörü de intel PRO/wireless 2200b/g .. işl sist win xp/sp3 ..dediğiniz ayarlar sanırım bana uymadı. sabahtan beri uğraşıyorum düzeltmek için.. aynı wireless adaptörüne sahip olup da başaran varsa yazarsa sevinirim.

birde şu ayarları denesene!

Alıntıları Göster
    birde şu ayarları denesene!........

denedim şuan hız 6.20mbps/650kbps ..iyileşme var sanırım bu makinada bu kadar oluyor..teşekkürler.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.