maalesef o konuda bilgim yok hocam, ben de bu modeme vspm310 modülasyonu çok övüldüğü için geçtim şuan türknet ile beraber kullaniyorum |
Huawei HG658 V2 B021 Firmware (2. sayfa)
-
-
bu modeme geçmeden önce kullandığın modem broadcom chipsetl miydi ve saha dolabınız broadcom muydu?
bunu sormamdaki amaç broadcom saha dolabında broadcom chipsetli modemlere göre performansı nasıl onu öğrenmek için
cevaplarsanız çok sevinirim
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi grikurtccc -- 30 Nisan 2023; 23:50:18 > -
saha dolabım lantiq, eski kullandığım modem ise broadcom bcm63138
-
Süperonline hg 658 v2 modem aldım.Üzerindeki sürüm Yazılım sürümü: HG658V2C163B021 Bu modemin güncel yazılımını varmı?
-
Telekom il müdürlüğüne giderek oturduğum binaya fiber gelip gelmeyeceğini sordum ve vdsl saha dolabımı öğrenmek için müşteri temsilcisi bayanla görüştüm.Fiberin yeni binalara çekildiğini 10-12 yıllık benim oturduğum gibi binalara fiber gelmesinin yatırı planında olmadığını söyledi.Garip garip baktı bende vdsl kullanıyorum.Bütün saha dolapları aynı dedi.Saha dolabını öğrenmemin kolay bir yolu varmı?
-
Öncelikle hayırlı olsun modeminiz son sürüm turkcell b021 vodafone olanlar ise b022
şu arkadaşın yazdıklarını dener misiniz saha dolabının chipsetini öğrenmek için tabii modemden telnet'i aktif etmeniz lazım kapalıysa
bir de eğer imkanınız varsa kontrol eder misiniz modemde IPTV ya da IPOE köprüleme tarzı bir şey var mı acaba?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi grikurtccc -- 13 Mayıs 2023; 0:7:25 > -
Teşekkürler.
.....IPTV ya da IPOE köprülemetarzı bir şey var mı acaba?..Dediğiniz yermi acaba modemde aşağıdaki gibi bir bölüm var.
telnet ile bağlanayım dedim ama hata verdi.Hg658 v2 kullanan bir arkadaş yardımcı olursa sevinirim.Modemde telnet açıkmı ayarını bulamadım.Ona bakıyorum.
-
Teşekkürler görsel için demek ki cihazda IPTV köprüleme varmış. O cihazla chipset öğrenemezsiniz telnet komutları hiçbir yerde yok. Zyxel’e reset atıp tekrar modem olarak bağlamanız lazım daha sonra attığım linkteki gibi yaparsınız sonucu yazarsınız.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi grikurtccc -- 13 Mayıs 2023; 18:19:28 > -
3625 e reset atmaya gerek varmı telefon kablosunu takınca modem olarak çalışıyor.3625 de telnet var.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cimbom38 -- 13 Mayıs 2023; 12:30:57 > -
Modem konumuna getirdim.Böyle hata veriyor.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cimbom38 -- 13 Mayıs 2023; 15:37:34 > -
pc den bağlanmadı telefondan denedim.
more proc:/tc3162/adsl_stats
ve
more proc:/tc3162/vdsl_stats
girdim.Bu şekilde
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cimbom38 -- 13 Mayıs 2023; 15:37:11 >
-
Bir de şu komutu deneyin
xdslctl info --vendor
yalnız giriş yaparken kullanıcı adı ve şifreyi yazın telnete
yine olmazsa keenetic konusuna yazın arkadaşlar yardımcı olur
-
Dediğiniz komutuda girdim aynı ejran çkıyor.Arkadaşa mesaj attım.Daha önce keenetic extra dsl modem vardı.O zaman bilsem bakardım.Sattım.Sonradan saha dolabı konusunu gördüm.Kennetic bölümünde keenetic dışında modemlere pek yardımcı olmuyorlar.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cimbom38 -- 13 Mayıs 2023; 15:36:49 > -
Bağlı olduğunuz dslam yani saha dolabına fiziksel ulaşma şansınız varsa fotoğrafını çekip atarsanız da anlayabiliriz üstündeki plaka gözükmeli. Bir de telnete girerken modemin şifresini yazıp bağlanıyorsunuz değil mi? Siz yine de zyxel modemin modeliyle birlikte ekran görüntülerini ekleyip telnetten dslam chipset öğrenmek istediğinizi şu konuya yazın bana buradaki arkadaşlar yardımcı oldu https://forum.donanimhaber.com/modem-router-wi-fi-adaptor-menzil-arttirici-ve-diger-network-urunleri--f388
Bir de şu linki inceler misiniz
help komutuyla komut listesini görebileceğinizi yazmışlar
turknet iletişim hizmetleri a.ş.Telnet ile Hat Değerlerini Öğrenmehttps://forum.turk.net/t/telnet-ile-hat-degerlerini-ogrenme/1366/2
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi grikurtccc -- 13 Mayıs 2023; 17:0:17 >
-
Fiziksel olarak bulamadım.Bulsam resmini atacaktım.Modemi şifresini yazıp bağlanıyorum.İlgili bölüme konu açtım.
-
cmd üstünden telnet'e girmeden önce windows 10'da telnet client'i etkinleştirmeniz lazım şu videoya bakın
Bilgisayar Mühendisliğiyoutubetelnet etkinleştirme, windows 10 telnet nedir, telnet nasıl yapılır, telnet nasıl kullanılır, telnet yapma, telnet açma, telnet windows, cmd ile telnet etkinleştirme, denetim masası ile telneti açma, telnet nedir, telnet açma windows, telnet kullanımı, telnet, açma, kapatma, ping, denetim masası, telnet sunucuya bağlanma,https://www.youtube.com/watch?v=ExOUzpCGwRI -
pc de telnet kapalı imiş açtım.Ama putty yine hata verdi bağlanmadı.Bende cmd ile komutları yazdım.Aşağıdaki gibi
-
telnet'de erişebileceğin komutları listelersen eğer, "more" ile başlayan bir telnet komutu olmadığını göreceksin. gerçi bir önceki mesajımda da belirttim. kullanılabilir bir komut da bulsan, çalışmadığını görebilirsin. hiç vakit kaybetme derim. uğraşma yani zamanına yazık.
-
Emekliyim boş vaktim var.Vakit geçirmiş ve sizin gibi dostlarla sohbet etmiş oluyorum.Modem olarak siz ne kullanıyorsunuz?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cimbom38 -- 13 Mayıs 2023; 23:36:58 > -
quote:
Orijinalden alıntı: cimbom38Emekliyim boş vaktim var.Vakit geçirmiş ve sizin gibi dostlarla sohbet etmiş oluyorum.Modem olarak siz ne kullanıyorsunuz?
öncelikle dsl, sonrasına ise evde wifi de kopma sorunların yok ise hiç arayışa girme. hepsi aynı işi yapıyor derim. bende şu an bağlı olan tplink vr28. bir dürtü geliyor arada sırada, 3625'i bağla bir bak diye de gerek yok ya. gerçi bunu bağlayınca, mikrtoik router'ı da kullanıyorum. bıktım, sarmıyo artık. mesh'lere bakınıyorum ama para harcamak istemiyorum. pazartesi de fiyatlar ne olur hiç fikrim yok.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X