Telnet'e erişimde sorun yok sadece doğru kodu bulamıyoruz. "Help" ya da "?" tırnak işareti olmadan şu iki komutu dener misiniz komut listesi çıkıyor mu |
Huawei HG658 V2 B021 Firmware (3. sayfa)
-
-
Help te hata verdi..Ama ? komutunda aşağıdaki gibi ekran çıktı.
-
Hg 658 v2 yi dsl yi stabil tutsun diye aldım.Bir süre kullanayım ,ne kadar stabil tutacak göreceğim.Evde wifi de kopma sorunu yok.3625 modemde zaman zaman evin köşe odalarında bile ilginç bir şekilde 5 ghz ful çekiyor.Bazende çok az çekip telefon 2,4 ghz ye geçiyor.Diğer kullanadığım modemlerde 5 ghz hep sınırlı idi 1 oda sonrası 5 ghz kaybolup 2,4 ghz çekiyordu.Birde modem arayüzde dsl de arayüzde kopma ve yeniden bağlanma oluyor.Bu olay daha önceki evde de keenetic extra dsl modem kullanırkende oluyordu.Telekom kaynaklımı yoksa başka bir şeydenmi çözemedim.
Tplink vr28 pahalı bir modemmiş o kadar para veremem.Dediğiniz gibi hepsi aynı işi yapıyor, çok para vermeye gerek yok.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cimbom38 -- 14 Mayıs 2023; 10:0:16 > -
geçen mediamarkta mı ne gördüm 2100 diyordu. wfi5 için alınabilecek bir fiyat ve modem bence. gerçi ikibin ve üzerine modem değil, üzerine biraz daha katıp mesh bakılmasını tavsiye ederim.
-
Uzun süre 35 mbps kullanacak gibiyim.Vdsl hat hangi modemi alırsam alayım fiber gibi pek stabil değil.1 yılın sonunda fiyat uygun olursa binada alt yapı var türkcel fiber denemekte istiyorum.Fiber alt yapı döşenmiş iç tesisat yenilenmiş olur.Oğlum istanbulda süperonline fiberden türk telekom alt yapısını kullanan comnet fibere geçince tekrar kablo çekme olmadı.Gelen telekom ekibi daire girişi kablo uçlarında ufak bir değişiklik yapmışlar kulkanıyor.Fiber kablo ile vdsl kullanılırmı bilginiz varmı?Telefon kablosundan daha iyi olurmu?
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
bir sebepten ortada sorun varsa, adsl olmuş fiber olmuş ikisisinin de birbirinden farkı kalmaz. kullanıcıyı hasta bile eder. abimde superonline fiber var. bende tt hipernet vdsl2. yeğenimde de superonline var ama evdeki modeme, sadece wan ethernet kablosu geliyor. ont var mı yok mu, nerden nasıl geliyor bilmiyorum. wan bağlantısında kopma yok ise hepsinin gideri var da şimdiki gençlerin online oyun tutkusu bir başka. esas onlara sormak lazım..
-
Haklısınız.Modem için 1.000 tl bütçe ayırdım.Şu an denemek için hg658 vs+3625 kullanıyorum.Evim 120 m2 aynı performansı sağlayacak stabil,wifi çekimi iyi başka bir modem bulursam alırım.Elimdekileri satabilirim.Cihaz kalabalığını sevmiyorum.Tek cihaz kullanmayı tercih ediyorum.Meshe ihtiyacım yok.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
TP-Link VR2800 2167 Mbps VDSL2 Modem özelliklerine baktım.Youtubede bir kaç inceleme videosu izledim.Gerçekten güzel modemmiş.Forumda bir arkadaş ...vr2800 ise broadcom'un bcm63138 çipine sahip buda aynı şekilde yazılım desteği kesildi diyor sorun yaşıyormusunuz?Sıfır satılıyormu?4.000-5.000 TL gibi garip satış rakamları var.2.el satılan sitelere bakayım.6 ay 1 sene gibi garantisi olan denk gelirse almak isterim.
Aslında gönlümde fritzbox modem almak geçiyor ama yurtiçi uygun fiyata satan bulamadım.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cimbom38 -- 15 Mayıs 2023; 14:54:22 > -
yazılımı çok da eski değil. 08.2022 bulut özelliği var. modeme, kendi mobil programı üzerinden her zaman erişebiliyorsun. cihazı yeniden başlatma, kullanıcıları bloklama özelliği var. kaç cihaz bağlı felan.. wifisi iyi. ama o senin dediğin fiyata alınmaz tabi ki. o fiyata mesh sistem alınır ancak. mağazada denk gelirse, alıp dene. beğenmedim der, iade edersin. ne için alınabilir?: santrale uzak olmak, hattın desteklediği max hız bağlantısının haliyle düşük olması ve kopma sorunlarının yaşanıyor olması, yani sadece bu amaçla alıp deneme yapılmasını öneririm. fritzbox da eminim iyidir. ama yani hattın durumuna göre seçim yapmak daha doğru bir iş olsa gerek. sorunsuz ve yüksek kapasiteli bir hat var ise alternatif çok. sorunların olduğu bir hat için de yani en iyilerini deneyebiliyor olmak güzel olur. şöyle düşünüyorum. en kötü kopma oluyor olsa bile hızlı senkronizasyon olayı bile seçenekler arasında kötünün iyisi olurdu diyebiliriz. 3625 ile 2800'ün dsl senkronizasyon farkını görmeni isterdim. yani yazmayım diyorum ama olmuyor.. 3625'in bir de sayfa geçişlerinde ortada kocaman bir dairenin dönüşünü efekt olarak yapmışlar. şaka gibi. rakibplerine bakıyor olsalar, bu ne diyecek kendileri de ama yani nasıl bir dünya.. bilemiyorum.
-
Grupta bir arkadaş satıyor.Tp Link vr2100 kullandınızmı ,fikriniz nedir?
Keenetic extra dsl modemden 3625 e geçince arayüz inanılmaz yavaş geldi.Yazılımı çok kötü.Ortadaki dairenin dönüşü ise evlere şenlik.Yazılımı yapan ekibi tebrik etmek gerekir. 3625 benim hattımda stabil,wifi çekimi de gayet iyi, tak unut modemi,onun için şimdilik vazgeçilmezim oldu.Santrale uzaklığım uzaklığım 319 mt 55,9 mbps vdsl var.
Uzun süre türknet kullandım.Zamdan sonra 1 yıldır comnet kullanıyorum.Telekom alt yapısını kullanıyor ama telekom kendi aboneleri dışındakilere üvey evlat gibi davranıyor. Kaçsınlar bana gelsinler diye elinden geleni yapıyor.
Farklı modemleri deniyorum.Benim hattımda hangisi daha iyi sonuç verirse diğerini satıyorum.Hobi oldu.
https://goknet.com.tr/internet-altyapi-sorgulama/
İlginç olan aramızda 5 m lik yol var karşı apartmanın santrale mesafesi 3 mt ve 102,4 mbps vdsl var.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cimbom38 -- 15 Mayıs 2023; 21:17:56 >
-
3 metre mesafeden 102mbps mi?
320 metreden, 56mbps..
220 metreden 66mbps..
hesap yapalım
120 metrede 76
20 metrede 86
2 metrede 88
hesap tutmadı. orası santral olmasa gerek.
320 metre mesafe için mediatek iş yapıyor olmalı.. 2100 de zaten her şeyiyle mediatek, baktım yine evet mediatek..
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi haykoatmaca -- 15 Mayıs 2023; 22:20:12 > -
Santral dışında ne olabilir, arada 1 yol var. 102-55= 47 mbps fark var.Bu normalmi?
Mediatek olunca 2100 gerek yok o zaman.
-
hiç bir bilgim yok. amatek düşünebildiğim şey, belki bir ömürde 56k'dan 66mbps'yi görür duruma gelmiş olmak. çıplak bir gerçek. bazıları diyor ya coğrafya bir kaderdir diye. ya niye kader olsun. gereğini yapmazsan, her şeye kader dersin. verdiğin örneğin bir benzeri bende var. bizim binanın bağlı olduğu hat elektrik kesintilerinden en fazla nasibini alan hattı diyeyim en azından uzun bir süredir sıkıntı olmuyor. bizde ne zaman elektrik kesilse, karşı bina tarafından elektrik hep olmuştur. ama şu an iyi aman nazar değmesin..
-
Hocam ben sadece hg 658 v2 yi köprü moduna alıp lan portundan 3625 in wan portuna bağladım.Ethwan bölümüne ıss k.adı ve şifreyi girdim.Öyle test ettim.
Hat stabilliği açısında HG 658 v2 yi köprü modunda kullanma ile modem olarak kullanma+zyxell modemi router olarak kullanma arasındaki fark nedir?Fikriniz nedir?
-
- versiyon 658 v2 köprü + pppoe'li zyxel router
- versiyon 658 v2 modem + wan porttan zyxel router
- versiyon 658 v2 modem + lan porttan dhcp off zyxel router
- versiyon 658 v2 modem + wan porttan dhcp on zyxel router
- versiyon 658 v2 modem + wan porttan dhcp off zyxel router
başka alternatif kalmadı galiba. her türlü iki tane modem.
dolayısıyla bir cihaz + bir kablo + bir priz işgali = çevre kirliliği, nat sorunları, fazladan elektrik tüketimi, toz, karmaşa.. birini seç, diğerini postala derim.
-
35 mbps vdsl hattımda dün itibari ile Zyxel p-2812hnul-f1 openwrt yüklü modem+ zyxel vmg3625-t50b modemi router modunda kullanmaya başladım. Bu modem sayesinde saha dolabımın lantiq olduğunu öğrendim.Modemde lantiq olunca iyi bir uyum oldu.
2 gündür 0 crc ve alabileceğim hız diğer modemlerde 55-60 mbps iken bunda 80 mbps lere çıktı.
Openwrt oluncada SOM ayarı,adblock kurma,dns vs öğrenmeye çalışıyorum. Daha önce sürekl C çıkan bufferbloat testimde hız düşürürsem A oluyor.Hızım 40 mbps olduğu için düşme olmasını istemediğim için ayarladım şimdilik B de kullanıyorum.
daha önce sürel
-
allah razı olsun reis süper oldu sanırım en günceli bu B021 daha üstü çıkarsa haberim olsun superonline modem ile harika çalışıyor
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X