Şimdi Ara

Huawei krizi çözülüyor olabilir: ABD'li bazı kurumlar yasağı kaldırdı (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
65
Cevap
1
Favori
3.757
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Ben merak ediyorum herkesin bi yerde istihbaratı mı var? Rothschild ailesinin Huawei’nin sermayederi olduğu bilgisi nerden geliyor? Veya ortaklığı vs. Cidden merak ediyorum biraz baktım kaynak da yok Takvim Gazetesi, Furkan Güleser’in kendi web sitesi falan filan.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Çin, cin gibi.

• Ben olsam, biraz da "ben naz yapayım" derdim Çin'in yerinde olsam.

• Olan bize olacak telefonumun değeri düşüyor 🤨

• khaos kullanıcısına yanıt
    Ne yiyolar bilmyorum ama vitamin ve minarel eksiklikleri olduğu belli

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Game Capture TV kullanıcısına yanıt
    Sallamasyon bilgiler işte ne olacak

• madmahmutd kullanıcısına yanıt
    Hocam Aselsan'i haric tutarsak, kastettiginiz telefon ureten firmalar telefon kasasi disinda birsey uretmiyor ki, benim gozumde hukumetin yerli firmalara tanidigi vergisi dusuk telefonu piyasaya surdurtme hakki. Huwaei kendi islemcisini uretecek seviyeye gelmistir ve satis oranlari baya yuksektir dunya capinda. Siz Vestel, Casper vs telefonlarinin yurtdisinda satilanilecegini dusunuyormusunuz. Orda yabanci firmalarla esit seviyede yarisacak. Yani yapilacak ambargonun anlamli olabilme ihtimali cok az

• +1

• Çaldıklarından bana da ver görünen işbirliğinin net açıklaması olmuş

• Her ülkenin amerikasız nasıl yaşayabilirim, amerika boykot yaparsa bana neler yapabilir diye düşünüp a, b ve c planları olması lazım

• Telefon üretiminde kullanılan önemli elementlerin %97'si Çin topraklarında çıkıyor. Eğer Çin bu madenlerin satışını durdurursa dünya da akıllı telefonlar stoklar dışında neredeyse üretilemez. İşte büyük güç olmak böyle bir his. Diğer süper gücün yaptırımını yok etmek. :)

• Bütün mesele menfaat. Huaweiye ambargo başlayınca 3 aya kalmadan anlaşacaklar diye yazmıştım, geçmiş mesajlardan bakabilirsiniz. Ticarette düşmanlık olmaz. ABD, ambargoyu sürdürdüğü sürece en çok zararlı çıkan ülkelerden biri olacaktı. Samsung zaten (kendi açıklamaları da doğruluyor) kan kaybediyor. Çinlilerin toplu boykot yapıp bütün firmalarının google ile anlaşmasını çekse ortada android mi kalacaktı sanıyorsunuz. Kim kullanacak o zaman androidi? Eğer teknolojik materyalleri/hammaddelerin çoğunu da çinden alıyorsa (haberler öyle diyor) zaten mecbur geri adım atacaktı. Abd zarar göreceği bir işe asla girmez.

• Sadece birbirlerine (önce abd) rest çekerek kendi elleri ne kadar güçlü rakibin eli ne kadar güçlü onu gördüler.
    Yoksa uygulanabilir yasaklar yada hamleler değildi.

Biri dedi bütün patentler bende ben olmadan üretiminin anlamı yok. Diğeri dedi hocam hammaddeler bende üretim olmazsa patentlerin bir anlamı yok.

Şimdi ortak bir noktada (çıkarda) anlaşıp yollarına devam edecekler.

Ne demişler filler tepişir ama çimenler ezilir...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi True_Sun -- 31 Mayıs 2019; 11:18:24 >
  • Ok yaydan çıktı, ArkOs ve Risc-V mimarili işlemci geliyor. tekelin kırılması teknoloji tarihini bir üst seviye ye çıkaracak.

• Haberin içeriği " Huawei'nin ABD ile yeni bir anlaşma yapacağı ve bu anlaşmanın da kısa bir süre içinde resmiyet kazanacağı ifade ediliyor."

Havlu atıp anlaşmaya varmak isteyen Huawei ise, demek ki Huawei diz çöktü, ABD'li Cumhuriyetçiler kazandı.

Başta Google uygulamaları olmak üzere ABD'li mobil uygulamaların neredeyse tamamı Çin'de yasak. Bu anlaşmanın içeriği Google servisleri, facebook, instagram, vb. uygulamaların Çin'de kullanım iznini içeriyor mu? Çin hükümeti bazı yasaklarından taviz mi verdi?

Ayrıca, Çinli şirketlerin patent ve telif haklarını tanımamazlık politkası son bulacak mı?

Çin, iç pazarını batı bloğu ülkelerine tam anlamıyla açacak mı?

ABD ve batı bloğu ülkelerinin GSM operatörleri alt yapı sistemlerinde Huawei ürünlerini kullanmayacaklar mı? Daha doğrusu, Huawei bu ülkelerin operatörlerine bundan sonra alt yapı cihazları temin etmeyecek mi? Huawei bunun sözünü mü verdi?

• ABD geri vites yaptı yazmışlar ciddi ciddi
  • Suyheuti kullanıcısına yanıt
    Aynen öyle.

• madmahmutd kullanıcısına yanıt
    Pardus vardı nooldu?

• ufo U kullanıcısına yanıt
    Pek bi bilgim yok.
    Devlet dairelerinde kullanılmaya başlanmıştı en son.
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.