Arkadaşlar merhaba Mate 10 pro telefonumda şöyle bir problemim var. Bir çağrı aldığımda ve telefonu çevapladığımda ekran kararıyor. Doğal olarak dışarıya ses verme işlemini yapamıyorum. Ekranı açmak için güç düğmesine basmak zorunda kalıyorum. Telefonun yakınlık sensörünü defalarca test ettim . Normal çalışıyor. Bu problemin çözümü için yardımlarınızı rica ediyorum. Tşk |
★★★ HUAWEI MATE 10 PRO KULLANICILARI KULÜBÜ ANA KONU ★★★ (837. sayfa)
-
-
Telefonu sıfırlayıp tekrar deneyin. Eğer düzelmiyorsa donanımsal bir arıza var demektir.
-
Aynı sorunu birebir sabah ben de yaşadım.
Ne yaptıysam çözemedim. Zaten bir süredir aklımdaydı cihazı Emui 12'ye güncelledim sorunum çözüldü.
Ayrıca Emui 12'yi de çok beğendim telefona ayrı bir hız ve görsellik kattı.
-
Maalesef onu yapamıyorum. Telefon orjinal Çin. Ancak yakınlık sensörü kontrolünde hiç bir porblemim yok. sorunsuz çalışıyor.
Dönüşünüz için teşekkür ederim.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi onat -- 21 Mayıs 2024; 11:47:33 > -
Arkadaşlar cihazımı satıyorum ilgilenen olursa pm, temiz cihaz köşede noktası var. 2020 kasım ayında herşeyini anakartına kadar fixsmart tarafından yenilemiştim ücretli. Ondan sonra yedeğe alıp başka cihaza geçmiştim.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Arkadaşlar yakında pil değişim kampanyası ile pil değiştiren oldu mu? Eski tarihli pil ile mi değiştirirler, şimdiki pil ile yaklaşık aynı performansı alır mıyım diye çelişkide kaldım? Değiştirmek isteyen varsa 500 tl ye değişim kampanyası var şu anda. Hepsiburada dan deji batarya almayı düşündüm o da 500 civarı
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
-
Malasef ben de aynı durumdayım. Telefon bu şekilde duruyor.
-
"Huawei arama gelince siyah ekran sorunu" şeklinde youtube da aratırsanız çözümler çıkıyor. Ben oradaki çözümler ile çözmüştüm.
-
Ben android 8'e dönmek istiyorum. Hisuite ile android 10'a kadar dönebiliyorum. Otg ile rom atmayı denedim ama yapamadım. BLA-L29_BLA-L09_8.0.0.156(C432)_HW_EU_Firmware_8.0.0_r1_EMUI8.0_05014VAX yüklemeye çalıştığım rom bu. Acaba yanlış rom mu yükledim ya da sürümü teker teker mi düşürmek gerekiyor?
-
Hi suite üzerinden sürüm düşürmek açık iken ben 12 den 9 a kadar düşürmüştüm. tabi düşürmeyi basamak basamak yapıyordu. Yani direk düşürmüyordu.
-
Merhabalar herkese, ekranım sıvı teması sonrası dokunmatiği bozuldu. Kilit ekranını açamadığım için telefonu da kullanamıyor, içindekilere de ulaşamıyorum. Yakın zamanda ekran değiştiren var mı? Varsa parçayı temin edebilir miyim?
Ekranım kırıldığı için, İstanbul Kadıköy GSM iletişimden ekranımı orjinal değil ama A kalite yan sanayi bir ekranla değiştirdim.
Yaklaşık 1 aydır kullanıyorum, performans olarak orjinal ekrandan hiç bir farkı yok.
-
Herkese merhaba,
Bugün mate 10 pro cihazımı pil değişiminden yararlanmak için kvk servise teslim ettim. Teslim ederken de özellikle yazılımın güncellenmesini istemediğimi belirttim. Telefonda 9.0 sürümü vardı.
Ben öyle dememişim gibi "yazılım güncelleme isteniyor" şeklinde servis kağıdına not düşülmüş. Eve dönerken fark ettim ve Mlmesai saati geçtiği için bir şey yapamadım.
Bu telefon emui 12 sürümüne güncellenirse tekrar 9 sürümüne düşebilir miyim? Ne şekilde yapılıyor? Yağ gibi akan telefon sırf güncellemeyle bozulsun istemiyorum Yardımcı olursanız çok sevinirim.
Sürüm düşürme işlemi hi suite ile düşürülebiliyordu ama sonra bunu kapattılar. Ben de manuel sürüm düşüreyim diye uğraşırken telefonu cokerrtim.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Hocam kendi çabamla araştıra araştıra deneye yanıla defalarca tekrar çökerte çökerte ve 1 adet uygulamayada (hcu client) para vermek zorunda kalarak telefonu kurtardım. Emui 8 de aktif olarak kullanıyordum sırf merakımdan güncellemeleri yaparak emui 12 ye kadar güncelledim. Hard brick olmuş, recovery modu uçmuş, bootloader kilidi kapalı olan telefonu kurtardım ve mesajı bu telefondan atıyorum. Defalarca denedim kaç tane yazılım indirdiğimi hatırlamıyorum sayısız program kurdum farklı yöntemler denemek için otg kablosumu almadım flash bellekte sıkıntı var diye farklı flashlar mi denemedim.. İnan çok uğraştırıcı ve sinir bozucu süreçti ama bu yöntemle donanımsal arıza olmadığı sürece tüm mate 10 pro lari kurtarabiliriz. Özetle anlatayım yapılan işlemler sırasıyla;
1) Öncelikle Windows yüklü bir bilgisayar şart. Telefonumuzda Bootloader kilitli olduğunu varsayıyorum kilidi açmak için öncelikle arka kapağı sökmemiz şart. Telefonun test point noktasına şase yaptırıp fabrika yükleme moduna almamız gerekiyor. (Test point mate 10 pro diye google dan araştırın)
2) Mate 10 pro fabrikasyon kart test yazılımını (board software) indirip IDT programıyla flash edecez. (mate 10 pro board software araştırın) (Çin sürümü board yazılımı mevcut İnternette BLA-AL00 olması lazım)
3) Yazılım kurulunca Telefon test sürümüyle açılacak artık bootloader kilidi falanda açık halde tüm müdahalelere açık hale gelecek. Şimdi burda en önemli husus hcu client vb. bir programa ihtiyacımız var çünkü test yazılımını kurup üstüne stock rom atınca imei falan uçuyor, bir şekilde yazılımla imei gelse bile bu sefer sim kilidi koyuyor, bölge kodu falan düzelmiyor telefon kullanılmıyor mecburen hcu client tarzı bir program şart. O da ücretli malesef. Neyse programı satın aldınız varsayıyorum programı pc ye indirip telefonu manufacture moda alıp pc ye bağlıyoruz ve programdan telefonun ülke, bölge, imei, sim kilidi vb. Ayarlarını düzenliyoruz.
Vendor= hw
Country= eu
Model= BLA-L09
imei=******
Ve sim kilidi aç menülerinden girişleri yapıyoruz.
Programı Satın almışken bootloader unlock kodunu ve frp unlock kodunu da program aracılığıyla öğrenebilirsiniz. Onları da not alırsınız bir köşeye ilerde lazım olur.
4) Program ile ayarları yaptıktan sonra Son işlem olarak Stock rom flash edecez ben dload yöntemiyle emui 8.0 sürümünü otg kablosuyla flashladim. Ve finallll Telefon sorunsuz şekilde açıldı ve imei, sim kilidi, model bilgisi falan hepsi sorunsuz. Bu şekilde kurtardım telefonu. Bu yazdıklarımı sizlerde araştırabilirsiniz. Benim durumda olanlara takıldığı yerde yardımcı olurum. Ama işte tek can sıkan durum hcu client lisansı almak 3 günlük lisans 800 900 lira yani ücretsiz çözüm bulamadım onu bulan olursa artık zaten soft brick, hard brick falan bunlar çerez gibi kalır telefonu istediğin sürüme düşür yükselt çökerse her şeyi baştan yap yine emui 8.0 ile baştan sıfırdan başla. Bu şekilde boşta yatan brick olan telefon varsa kurtarabilirsiniz. Hani bir atasözü varya bana damdan düşeninin halinden damdan düşen anlar. ben bu mate 10 pro brick konusunda defalarca damdan düştüm o yüzden elimden geldiği kadarıyla yardımcı olmak isterim. Bende sizler gibi kullanıcıyım bilgilerim bir yere kadar tabi ama bu yazdığım şeyleri sizlerde araştırın özet geçtim baya dediğim gibi detaylı araştırabilirsiniz kaynaklar google da var anahtar kelimeleri yazıp araştırın. Takıldığınız yer olursa sorabilirsiniz seve seve yardımcı olurum. Umarım faydam dokunur. Hayırlı forumlar.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Teşekkür ederim cevabınızı geç gördüm ama ne tesadüf ki ben de orada değişim yaptırdım. Bence çıkma ekran takıyorlar çünkü orijinalden hiçbir fark göremedim ben.
Huawei pil değişim kampayası var ve ben bundan faydalanacak bataryayı değiştirdim. Telefon sıfır gibi oldu şimdi. 500 TL ye bataryayı 10 gün içinde değiştirdiler. Tavsiye ederim. Bağlantı adresini de paylaşayım;
https://consumer.huawei.com/tr/support/battery-service/
Huawei eski telefonlarını hayatta tutmaya çalılıyor. Batarya kampanyası buna örnektir.
Canavarı hala kullanan var mı? 15Pm'e geçtim ama evde hala yedek telefon olarak kullanıyorum. Youtube,Twitch takılıyorum ama hala mükemmel seviyede vazgeçemiyorum. :)
-
Annem mate 9 hala kullanıyor arkadaşım mate 10 kendi eşim ise mate 20 kullanıyor hala, hepsi de problemsiz helal olsun be huawei.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X