Şimdi Ara

Huawei, Mate 70'in %100 Çin üretimi olduğunu açıkladı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
316
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Huawei, Mate 70'in %100 Çin üretimi olduğunu açıkladı
    Huawei, Mate 70 serisini iki hafta önce piyasaya sürdü. Şirketin Tüketici İş Birimi Başkanı Yu Chengdong bir söyleşide, Mate 70 serisinde kullanılan bütün çiplerin Çin'de üretildiğini söyledi.

5 yıl içinde %100 yerli bileşenlere geçildi

2019 yılında ABD yaptırımlarıyla zor duruma düşen Huawei, sadece 5 yıl içerisinde %100 yerli üretim bileşenleri entegre ederek, Çin'in yarı iletken sektöründe geldiği noktayı gözler önüne serdi.

Ayrıca Bkz.TSMC kurucusundan Intel açıklaması: "Yapay zekaya odaklanmalıydı"

Mate 70 serisinin kalbinde şirketin yeni yonga seti Kirin 9020 yer alıyor. Şirketin kendi bünyesinde geliştirdiği çekirdek tasarımlarını kullanan ve Çinli dökümcü SMIC tarafından üretilen çipset, selefine göre %30 performans artışı sunuyor. Çipset ayrıca sektörün ilk 5G-A uydu iletişim modüllerini barındırıyor.

Daha önce Mate 60 serisinde Güney Kore yapımı bellekler yer alıyordu. Yakın zamanda ABD, Huawei'nin üçüncü taraf şirketler vasıtasıyla TSMC'den yapay zeka ve sunucu çipleri tedarik ettiğini söyleyip TSMC'yi uyarmıştı. ABD'nin Çin'e olan artan baskısı, ülkenin kendi çip üretimine ağırlık vermesine sebep oluyor, aslında bir nevi mecbur bırakıyor. Bunun sonucunda Çin, ABD'den tamamamen bağımsız ve özerk bir çip üretim zincirine doğru yol alıyor.

Kaynak:https://www.huaweicentral.com/huawei-mate-70-series-uses-100-china-made-chips-chairman/

• Darısı bize inş.
  • 5 yıl gibi kısa bir sürede büyük başarı.
    Adamların önünde tek engel HarmonyOs'u global pazara yaymak kaldı, eğer başarabilirlerse daha da kimse bu adamları tutamaz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lomax. -- 10 Aralık 2024; 16:24:14 >
  • Kötü komşu insanı mal sahibi yaptırır atasözünü çinliler biliyormu acaba
  • Bizim montajcılara duyurulur. 5 senede %100 yerli üretime geçmişler. Sende 10 senede geç %100 yerli üretime ama geç. Çinden tayvandan ordan burdan alıp birleştirme işini bırak. Hükümet bunlara yaptırım uygulamadıkça bizim montajcılar bildiklerini okuyacaklar. Montajcılık demek yabancı şirketin pazarlamacısısın demek. Türkiye’ye bir ambargo uygulansa veya herhangi savaş halinde maalesef bu montajcılar yüzünden dımdızlak kalır Türkiye. Yerli üretmeyip hazır alan montajcılardan daha fazla vergi alınmalı. Ceplerine dokunmadıkça uyanmayacaklar..
  • Son cihazları harika.

Örnek vermek gerekir ise Pura 70 Ultra ve Mate XT cihazlarını beğeniyorum.

Keşke 5G sorununu da aşabilseler, harika olur.

Bahsettiğim cihazların 5G desteği yok maalesef, Çin de nasıldır bilmiyorum ama global de destek almıyorlar diye biliyorum.

Ambargo mevzusu yüzünden.
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
  • Yokizm. kullanıcısına yanıt

Huawei pura 70 ultra ve mate xt de 5g var mate 70 serisinde 5.5g desteği de var çin dışındaki cihazlarda ambargo nedeni ile 5g ile gelemiyor ama şuan Türkiye deki pura 70 pro aslında 5g desteğine sahip bir güncelleme ile gelebilir

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.