Şimdi Ara

★★★★Huawei Mate 9 Ana Konu/Kullanıcı Kulübü [9.0 Pie Geldi]★★★★ (585. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12.289
Cevap
83
Favori
605.259
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
18 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 583584585586587
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Ne yazık ki artık FF ile güncelleme yapılamıyor.

Telefonun yazılım güncellemesi bölümünde sol üstteki 3 noktaya tıklayıp en güncel paketi indir diyerek 379 a geçebilirsiniz. Sonra da hicare uygulamasından güncellemeleri kontrol ederek Pie a geçebilirsiniz.

Bir deneyin.
  • Anroid Pie sonrası batarya performansında ciddi bir iyileşme gördüm, sizlerde durum nasıl acaba? Çok yoğun kullanımda 10 saat civarı ekran süresi aldım ve çok şaşırdım. Tabi telefon yanlış hesaplamadıysa :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: zopheal

Ne yazık ki artık FF ile güncelleme yapılamıyor.

Telefonun yazılım güncellemesi bölümünde sol üstteki 3 noktaya tıklayıp en güncel paketi indir diyerek 379 a geçebilirsiniz. Sonra da hicare uygulamasından güncellemeleri kontrol ederek Pie a geçebilirsiniz.

Bir deneyin.
    Eyvallah geldi şimdi eve gidince abanırım.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • zopheal kullanıcısına yanıt
    Bende yükleyeli 1 gün oldu bataryada baya bir iyileşme var.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Arkadaşlar aranızda acr ses kayıt programını kullanan ve pie ye geçen varmı? Yani pie de sıkıntısız çalışıyormu

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Herkese Merhaba arkadaşlar.

Bu akşam ben de yükledim Android 9.0 pie sürümünü. Benim cihazım rootlu olduğu için normal olarak zaten gelmeyeceği için xda da p20 konusunda yayınlanan emui flasher uygulaması ile yükledim.

Merak edenler için anlatayım.

1 - Öncelikle ff uygulaması ile bulunduğunuz bölge koduna göre pie firmware dosyalarını telefona indirmeniz gerekiyor. Ben c432'de olduğum için c432...b158 olan full ota yazılımı indirdim, 2 dosya olarak indi biri 2,6 gb diğeri 600 mb civarı. Burada belirteyim güncelleme sırasında hata verdi ama sorunsuz yüklendi, sanırım bu 2 dosya olduğu için oldu, çünkü pie yazılımları artık tek dosya olarak yayınlanacak.

2 - Şu Linkten emui flasher uygulamasını indirip kurun.

3 - Uygulamayı açıp root izni verin, assets indirmek için izin isteyecek verin ve indirdikten sonra firmware dosyalarını sırayla seçin. (Ben önce update.zip dosyasını seçtim)

4 - Sonra cihaz kapanıp stock recovery de açılarak güncellemeyi kuracak, sonuna doğru hata verdi bende ama cihaz eksiksiz ve sorunsuz açıldı.

Root yapmak isteyenler için devamı;

5 - İndirdiğiniz update.zip dosyasında bulunan update.app dosyasını pc masaüstüne kopyalayın.
    6 - HuaweiUpdateExtractor uygulaması ile içinden RECOVERY_RAMDIS.img dosyasını çıkarıp telefona atın.
    7 - Telefona magisk managerin son sürüm apk sını kurup açın. Magisk yükle deyip önyükleme dosyasını yama seçeneğini seçin ve telefona attığınız .img dosyasını gösterin. İşlem bitince patched_boot.img dosyası telefonun download klasöründe olacak, onu pcye adb klasörüne atın.
    8- Cihazı kablo takılı iken ses kısma ve power tuşu ile bootlader ekranına alıp cmd ekranında flash recovery_ramdisk patched_boot.img komutu ile dosyayı flaşlayıp kabloyu çekin.
    9- Telefonu ses açma ve power tuşu ile recovery ye girer gibi açın. Recovery ekranı gelmeden cihaz açılacak.

Gözüme çarpan en önemli değişiklikler ekran için dpi ayarı yapsak da yeniden başlayınca sıfırlanıyor ve bildirim paneline hiç etki etmiyor.

Kamera ve Galeri arayüzü güzel olmuş. Kamerada ön kamera ve arka kamera arasında geçiş için alta tuş eklenmiş sonunda.

Hayırlı olsun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi resmihesap -- 23 Mart 2019; 10:29:29 >

• Kamerayı pek beğenmedim özellikle hivision çok başarısız buldum

• quote:

Orijinalden alıntı: lacromain

Kamerayı pek beğenmedim özellikle hivision çok başarısız buldum
    Gerçekten hivision işe yaramaz birşey olmuş. Yanlışlıkla iki parmakla basılı tutma olayını aktif ettim galiba.. Photoshop da felan başıma bela oldu.
    Bazı geliştirilmesi gereken noktalar var bu sürümde. Örneğin cihazla yatay konumda birşey izlerken ya da oynarken Wp'den felan mesaj geldiğinde cevaplaya basıp cevaplamaz ve bildirim çubuğunu çekip cevaplamaya çalışırsanız başaramayabiliyorsunuz. Cevaplama penceresi açılmayabiliyor. Birkaç durum daha yaşadım aklıma gelmiyor şimdi

• Pie sürümü ile birlikte bildirim paneli büyük olmuş ve küçülmüyordu, ama root ile dpi değişerek küçülüyor.

• arkadaşlar bir sıkıntım var ya şarjım değil bir gün yarım günü zor çıkarıyor sabah mesela 10 da kullanmaya başlıyorum akşam 8 9 gibi yüzde 20 veya altına iniyor pilde bir sıkıntımı var ne yapmam lazım delta garantili olduğu için servisede pek pil için göndermek istemiyorum
  • Benim de seninki kadar olmasada hızlı gidiyor delta garantili askere giderken göndermeyi düşünüyorum

• Ota dan ne zaman gelir acaba bir fikri olan varmı?

• quote:

Orijinalden alıntı: Ardcn000

arkadaşlar bir sıkıntım var ya şarjım değil bir gün yarım günü zor çıkarıyor sabah mesela 10 da kullanmaya başlıyorum akşam 8 9 gibi yüzde 20 veya altına iniyor pilde bir sıkıntımı var ne yapmam lazım delta garantili olduğu için servisede pek pil için göndermek istemiyorum
    batarya ölmüş malesef, yeni bir batarya alıp değiştirmeniz gerekiyor. Ama şansınız yaver giderse delta serviste de değiştirebilirsiniz.

• quote:

Orijinalden alıntı: Ardcn000

arkadaşlar bir sıkıntım var ya şarjım değil bir gün yarım günü zor çıkarıyor sabah mesela 10 da kullanmaya başlıyorum akşam 8 9 gibi yüzde 20 veya altına iniyor pilde bir sıkıntımı var ne yapmam lazım delta garantili olduğu için servisede pek pil için göndermek istemiyorum
    batarya ölmüş malesef, yeni bir batarya alıp değiştirmeniz gerekiyor. Ama şansınız yaver giderse delta serviste de değiştirebilirsiniz.

• Dün gece benim c180 cihaza da 9 güncellemesi geldi.
    İlk izlenimlerim şimdilik iyi, parmak hareketleri ile navigasyon olayı hoşuma gitti ekranın tamamını kullanabiliyoruz artık..
    Sarj konusunda henüz bişey diyemeyeceğim %100 sarj etmedim daha
  • Merhaba arkadaşlar kız arkadaşımın mate9 u aldığı günden beri android 7 de kaldı güncelleme gelip gittiği yok uygun yazılımı bulup flash karta atıp manuel olarak kurabilirmiyiz yoksa uğrastırırmı bizi

• Firmware finder î indirip uğraşmadan kurabilirsin yada usb ile pc bağla hisuite ile yap daha iyi olur

• arkadaşlar pie güncellemesi geldiğinden beri dikkat ettinizmi geri tuşuna bastığınızdaki titreşim yoğunluğu baya azaldı bu kötü bi durum sanki basmıyorsunuz gibi bi izlenim yaratıyor birde bi yazıyı kopyalamak için üzerine uzun bastığınızda geç algılıyor sizdede böyle durum varmı ?
  • ben hala 376 dayım arkadaşlar bunun bir çözümü yok mudur gekmiyor update e günceldesin diyorya ?

Bir de benim telefon biraz bozulmaya başladı sanki kamera focus etmiyor takılıyor donuyor ses eskisi gibi kaliteli değil vs vs, delta garantili idi göndereyim mi ne yapayım 2 yıl olmadı henüz ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kmesne -- 25 Mart 2019; 13:54:36 >
  • Aynı sorunlar bende de var 376 sürümünden olduğunu düşünüyorum özellikle telefonun ses şiddetin baya düşüş var sizde de öyle mi?

• 
Sayfa: önceki 583584585586587
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.