Şimdi Ara

Huawei MateBook en güçlü AMD APU’ları ile sahada

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
516
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Huawei MateBook en güçlü AMD APU’ları ile sahada

Huawei’nin ağır ambargo şartlarına rağmen devam ettirdiği dizüstü serisi MateBook bu hafta en güçlü mobil işlemcilerden birisiyle sahneye çıkıyor. Huawei MateBook 16 tasarım ve donanımıyla oldukça iddialı.

Huawei MateBook 16 özellikleri ve fiyatı

Huawei MateBook 16 modeli AMD’nin Zen 3 tabanlı Ryzen 5000H APU modellerine yer veriyor. 8 çekirdek ve 16 izlek birimli Ryzen 7 5800H ile 6 çekirdek ve 12 izlek birimli Ryzen 5 5600H seçenek olarak sunulmuş. 45W TDP değeri 54W seviyesine kadar zorlanabiliyor. Çift 75mm fan ile desteklenen 2mm ısı boruları verimli bir soğutma sağlıyor. 

Ayrıca Bkz.AMD Ryzen 5000G APU’larını duyurdu: Perakende pazarına da sunulacak

16 inçlik IPS ekranında 2520x1680 piksel çözünürlük sunan MateBook 16 modeli 8-bit HDR ve titreşimi engelleyen aydınlatması ile geliyor. Ekranın parlaklık değeri ise 300 nit seviyesine ulaşabiliyor. Alüminyum alaşımlı gövde 2Kg ağırlığa sahip. 

16GB çift kanal RAM bellek barındıran modelde tek bir NVMe SSD yuvası yer alıyor. 84WHr batarya 135W şarj adaptörü ile destekleniyor. Arka aydınlatmalı klavye yanında genişleyebilir cam touchpad ve parmak izi okuyucu yer alıyor. WiFi 6 desteği de olan Huawei MateBook 16 modeli 800 Avro başlangıç fiyatına sahip. 

Kaynak:https://www.gsmarena.com/the_huawei_matebook_16_brings_a_ryzen_5800h_apu_16_32_display_inside_a_sub2kg_metal_body-news-49214.php

• Huawei Matebook 14 var Ryzen 5 4600h lı olan model. 54w'a kadar çıkmayı bırak 45w'ı zorlayamıyor :D Fiziksel olarak iyi bir soğutma var ama iş pratiğe gelince soğutma çok yetersiz. İp ince,hava kanalları gizlenmiş ve oldukça dar bir alanda bir laptop. Detaylı testim var forumda ve maksimum 42w'ı görüp direkt 30w'a throotle yapıyor. 45w hele ki 54w yalan yani maalesef. 42w'ı gördüğü an da ki sıcaklık 102 dereceydi bu arada. Ryzen 5 5600h,5800h yerine ryzen 7 5800u gibi 25w işlemciyi koymak 100 kat daha mantıklı. Hem maliyet kısarsın hem de 5800u'nun performansını daimi olarak alırsın.
  • Huawei uçan laptop üretse dahi ismini ve logosunu değiştirmediği sürece üzerindeki ucuz çin malı aurasından asla kurtulamayacak

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Ya devam ediyorda birde bi ekran kartı koysa keske

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Huawei en sonunda Ryzen işlemcili modeller çıkarmayı akıl etmiş, nispeten geç olsa da 5000H ile model çıkarmaları en azından bir tercih şansımız var demektir.
    Lenovo'nun Thinkpad'larinden sonra alternatif bulmak zordu, AMD işlemcili modeller hep bir konfig sorunu ile geldiği bilinen bir gerçek, huawei bunu bir nebze aşarsa modellerin yeterince satış yapacağını düşünüyorum.
    Bakalım ne zaman TR listelerinde göreceğiz.

• mehmet_clk M kullanıcısına yanıt
    şaka mı yapıyorsun? az bir modellere bak istersen!

• Sawasson kullanıcısına yanıt
    o sizin kendi düşünceniz. benim için huawei tam tersine sadelik ve kaliteyi çağrıştırıyor. modemlerinden saatlerine, kulaklıklarına, telefonlarına hepsi kaliteli gözümde.

• quote:

Orijinalden alıntı: Sawasson

Huawei uçan laptop üretse dahi ismini ve logosunu değiştirmediği sürece üzerindeki ucuz çin malı aurasından asla kurtulamayacak
    O biraz senin kişisel algın 7 sene öncede kalmışsın. Huawei Google ambargosundan önce Apple dan sonra en çok üst segment markaydı ayrıca Samsung dan daha yüksekti cihaz satış ortalaması

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
    adamların neredeyse tüm modelleri amd tr son 2 3 yılda satılan modelleri amd zaten

• Sawasson kullanıcısına yanıt
    Amerika Huawei'den öyle bir korktu ki, (çünkü 1 numara olacaklardı) adamları apar topar ambargoya aldılar, 2 senede anca durdurabildiler.

Hayırdır Huawei falan... ürünleriyle duman eder karşısına çıkan rakibi.

• Huawei Matebook 14 var Ryzen 5 4600h lı olan model. 54w'a kadar çıkmayı bırak 45w'ı zorlayamıyor :D Fiziksel olarak iyi bir soğutma var ama iş pratiğe gelince soğutma çok yetersiz. İp ince,hava kanalları gizlenmiş ve oldukça dar bir alanda bir laptop. Detaylı testim var forumda ve maksimum 42w'ı görüp direkt 30w'a throotle yapıyor. 45w hele ki 54w yalan yani maalesef. 42w'ı gördüğü an da ki sıcaklık 102 dereceydi bu arada. Ryzen 5 5600h,5800h yerine ryzen 7 5800u gibi 25w işlemciyi koymak 100 kat daha mantıklı. Hem maliyet kısarsın hem de 5800u'nun performansını daimi olarak alırsın.

• Bazıları HUAWEİ'yi öyle savunuyorlar ki sanırsın babasının firması. Her ülkenin vatandaşı kendi ülkesi ve halkının çıkarını savunmalı (haklı olduğunu düşündüğü konularda tabi körü körüne değil). ABD ve Çin arasındaki rekabet bizi ilgilendirmiyor her iki devlet de imkan buldukları kadar tüm dünyayı sömürme peşindeler.

Çin dünyadaki en karanlık rejimlerden biri tarafından yönetiliyor dünyada en fazla baskı, sansür, fişleme, veri toplama ve internet filtreleme Ar-Ge'si için yatırım yapan ülke. HUAWEİ bu yatırımların başında geliyor dünyadaki tüm baskıcı rejimlerin mobil şebeke ve internet altyapısında işbirlikleri var.

ABD HUAWEİ'yi ticari kaygılardan ötürü durdurmak istese de eline bu kozu veren yine HUAWEİ dir çünkü hem iç hukuk hem uluslararası hukuk açısından bunu hukuksal bir zemine oturtması lazım ve bu firma boğazına kadar pisliğe batmış durumda. ABD HUAWEİ'ye dava açması İran'a satılan filtreleme ve dinleme techizatlarının belgeleri ile ispatlanmış olması ve Amerikan ambargosunu delmesi ile mümkün oldu.

Kimileri sanki ABD veri toplamıyor ne var bunda diyebilir ama ticari veya istihbarat için veri toplamakla özgürlükleri kısıtlama, sansür ve filtreleme aynı şey değil. 2019 kasım ayında İran rejimi iki hafta interneti kesti ve benzin fiyat artışını protesto eden halkı bastırmak için 1500 ün üzerinde masum insanı katleti binlerce yaralı ve onbinin üzerinde tutuklunun yargılanması halen devam ediyor. HUAWEİ iranın en büyük inernet altyapı yatırımcısı.

ABD firmaları da insanları teknolojiye bağımlı kılmak için var gücü ile çalışıyor ve modern köleliği filen yaşıyoruz. Bu firmaların hiçbiri masum değildir ve taraf tutmayı yada savunmayı hak etmiyorlar.Sermaye baronları ve kirli siyaset insanarı var olduğu sürece de bundan kurtuluş yok.

Tek çare güçlü eğitim sistemi, STK ve liyakat sahibi yönetici ve siasiler. Takım tutar gibi particilik yapmak ve populist adamların peşine takılmak, güçlü ülkelere yanaşıp onlardan medet ummak aczine mahkum ediyor güzelim ülkeyi.

• quote:

Orijinalden alıntı: MetalWave

şaka mı yapıyorsun? az bir modellere bak istersen!

Malesef kazın ayağı öyle değil, son 1.5yılda patron yönetici kısmı için 2-3erli gruplar halinde ne zaman nb alma planımız olsa haberlerdeki ürünleri göremedim, piyasada o anlarda hep intel tabanlı olanları bulduk, ben ryzen 4000 serisinden ısrar ettiğim için her seferinde pas geçip thinkpad E L T modellerinden tercih etmek durumunda kaldık.

Modelin rüştünü kanıtlaması lazım, bir thinkpad L yada T serisi kadar kaliteli ürünleri yok, kasa ekran menteşinden tutda soğutma performansına bakıp öyle alıyorum her notebook'u, TR piyasasına giren AMD tabanlı ürünler çok saçma konfiglerle geliyor, şu haberde geçen modelleride gerçekten iyi soğutabilirler mi merak ediyorum, keşke U işlemcileri kullansalar ama sanmam. son olarak ürünler ciddi adetlerde gelmiyor bazen sorduğum yerlerde 3-5 adet olan nb modelleri o kadar çok ki. kısacası şaka yapmıyorum dost acı söyler. laf arasında Xiaomi'de aynı .ok oda aynı kafada hem ürünü az hem üründe kısmı teknik sıkıntılar olmaya müstehak. mecbur L.thinkpad yada H.elitebook cihazlara gidiyorum.

Türkiye'de satılan tüm L14,L15 ler Full HD IPS 250 nit 62srgb oldukça kötü bir panele sahipti. Bu Matebook 14'de Quadhd 100srgb 300 nit muazzam bir panel bulunuyor. Ayrıca L serisinin plastik kasası ve kötü touchpad performansı falan da var. Matebook 14 L14,15 den daha iyi bir model. Ben de zamanında 2 ay L15 Ryzen 7 4750u pro olan modelini araştırdım ve alıcaktım ki Matebook 14 gibi bir gerçek çıktı.

L14,L15'in Thinkpad klavyesi,su geçirmezliği falan güzel donanımları var fakat bunlar kullanıcıyı çekmiyor.

T serisine lafım yok,güzel panelli bir Ryzen 7 4750u'lu T14'e can veririm :D

• quote:

Orijinalden alıntı: pilamimarsu

Türkiye'de satılan tüm L14,L15 ler Full HD IPS 250 nit 62srgb oldukça kötü bir panele sahipti. Bu Matebook 14'de Quadhd 100srgb 300 nit muazzam bir panel bulunuyor. Ayrıca L serisinin plastik kasası ve kötü touchpad performansı falan da var. Matebook 14 L14,15 den daha iyi bir model. Ben de zamanında 2 ay L15 Ryzen 7 4750u pro olan modelini araştırdım ve alıcaktım ki Matebook 14 gibi bir gerçek çıktı.

L14,L15'in Thinkpad klavyesi,su geçirmezliği falan güzel donanımları var fakat bunlar kullanıcıyı çekmiyor.

T serisine lafım yok,güzel panelli bir Ryzen 7 4750u'lu T14'e can veririm :D

Thinkpad E v L modelleri hitap kitlesine yeterli kaliteyi sunuyor ve zaten alanlar nokta atışı alıyor, ++panel kalitesi aranıyorsa %99 ihtimalle çizim için kullanmak isteyen nadide Arge çalışanına olabilir ki onda da zaten quadro/wpro kartlar yüzünden fiyatı uçtuğundan alınacak modelde panelin kalitesi zaten üst seviyede oluyor bahsi geçmiyor bile.

Benim huawei'den bahsetmemin sebebi mühendislik olarakta piyasaya çıkış hızı olarak ta henüz emekleme aşamasındalar tıpkı xiaomi gibi, ürünü alayım diyorsun istediğin konfig yok, istediğini soracağın getirteceğin yerlerde huawei yok, hepsiburada vs yerlere satış yapan firmaları takip edip bulup modeli sorup satın almaya yönlendirmek uzun iş. kısayol gidip elitebook modellerinden birini seçip geçiyoruz.

Huawei ; Acer aspire-Lenovo ideapad türevi modelleri çıkartacağına uzun ömürlü kasalara geçip HP proobook'un bir tık üstte elitebook'a yakın modeller çıkarmalı ve birde Dell Latitude/Lenovo T serisine benzer kasalı 2 tip modeli ekran kartlı ve kartsız olarak çıkarmalı. piyasaya hızlı ürün çıkarmalı ki denensin bakılsın. geçen sene elime geçen huawei modellerini pek beğenmemiştim.

Acer Aspire ve IdeaPad seviyesi laptoplar değil bunlar yalnız. Bu arkadaşlar premium segmentte ki arkadaşlarına rakip. Acer Swift 5, Lenovo İdeaped 7i vb. premium laptoplarin rakibi. Hatta sundukları donanım ve kalite ile daha da iyiler. Aspire ne ya ciddi misin veya İdeapad 5 :d

Satıcı konusunda da bir sorun göremiyorum çünkü 8 aydır soluksuz şekilde satılıyor ve hiç stok sorunu görmedim. Konfigürasyon konusunda da sorun yok çünkü bu laptoplar lehimli rama sahip. Adamlar 8-512 ve 16-512 modellerini yani satışta olan tüm modelleri getiriyor zaten :)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.