Şimdi Ara

HUAWEI MEDIAPAD 7 YOUTH / S7-701U [ ANA KONU ] (197. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4.066
Cevap
50
Favori
263.921
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 195196197198199
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • BU TABLETİMİ B008 DEN B005 VERSİYONA GECİŞ YAPTIRANA İZMİRDE YAPANA 50 TL VERİYORUM. YOKMU YAPABİLEN BAŞKA B008 DE TELEFON ÖZELLİGİ CALİSMİYO.B005 DE CALİSİYO.KİMSE YAPAMİYOSA TABLETİ KİRCAM ÇÖPE ATCAM YOKSA :-)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Tableti şarj olmuyo diye servise girdi çikti.ibine kvk b008 versiyonu yükleyip tamir ettiler 3 ay önce fln. Şuan b008 versiyonu var ve ne otg özelligi calisiyo ne telefon arama özelligi ne de gps ve daha başka başka seyler.yani eski versiyona gelmedikten sonra bu tablet benim için tahta parcasi. Şu işi cozen izmir den başka kimse yokmu yaw. Ya da şu downgrade işini bilen biri videolu anlatim yapsin bende bi deneyim kendim eger olursa videoyu yapan arkadaşa bagış yapmazsam namerdim.yeterki biri şu sorunu cozmeme yardim etsin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ern_dgn -- 14 Ekim 2014; 0:17:18 >
  • ern_dgn kullanıcısına yanıt
    Valla eren sende benim gibi kırdın dimi kafayı olmadı olmuyo yapan cıkarsa banada haber versin de senin tabletteki olay neymiş öğrenelim
  • aynen abi ya. kafayi yicem. senin varmi tanidigin cankayada bu isi yapabilecek birisi.

• yasko yardımlarını bekliyoruz
  • ern_dgn kullanıcısına yanıt
    kardeş sen denedin mi işlemi denediysen nerede takıldın?
  • Yok ben denemedim cüneyt abiye yaptirdim o da yapamadi. Artik bi tablet tamiri yapan bi yere yaptircam.

• b102 veya b008 >> B005 Downgrade işlemi

Tespit ettiğim kadarıyla B005 dosyasında bir değişiklik yok.Eğer tabletle gelen B008 ve B102 sürümlerinde kısıtlayıcı bir değişiklik yapılmadıysa yapılacaklar aynı.

Lazım olan programlar
    1-Root programı indirmek için tıkla Bilgisayara kurulacak
    2-Terminal Emulatör Tablete kurulacak(tabletten play google programıyla yükle)
    3-Huawei Apdate Extractor Bilgisayara kurulacak (Yeni versiyonunu bulabildim.indirmek için tıkla-Eğer işe yaramazsa forumdan b005 e ait VRCB.img dosyasını indirmeniz yeterli)
    4-B005 General version indirmek içintıkla

YAPILACAK İŞLEMLER
    -Root programı bilgisayara kurulur
    -Tabletten geliştirici seçenekleri aktif hale getirilir ve usb modu açılır(Ayarlar > Geliştirici Seçenekleri AÇIK konuma getirilip USB Hata Ayıklama kutucuğu seçilir)
    -Tablet bilgisayara usb kablosu ile bağlanır.
    -Root programı çalıştırılır(program tableti bulur ve driveri yukler daha sonra da root seçeneği ile rootlanır.Tablet yeniden başlar. Bilgisayar ile bağlantısını kesebilirsiniz(usb kablosunu çıkararak)
    -Terminal emulator programı tablete play googledan kurulur.
    -Huawei apdate exractor programı çalıştırılır ve indirmiş olduğumuz B005 sürümden apdate dosyasından VRCB.img bilgisayara çıkartılır.Ya da forumda ilk sayfalarda yer alan VRCB.img indirilir.(indirdiğiniz/çıkarttığınız yeri unutmayın)
    -B005 sürümünden dload klasörü ve içindekiler bilgisayara çıkartılır(Zip veya rar programları ile çıkarttığınız yeri unutmayın)
    -Şİmdi de sd kartımızı hazırlayalım.Bilgisayarda çıkartmış olduğumuz dload klasörü ve içindekiler ile VRCB.img dosyası direkt sd karta kopyalanır(burada bahsedilen kard micro sd karttır tabletin kendi hafızası değil-Kopyaladığımız son durumda sd kartımıza baktığımızda ilk göreceklerimiz VRCB.img ve dload klasörü olacak)Sonra da kartı tablete takarız.Tabletten dosya yöneticisiyle harici(Yerel değil) microsd karta baktığınızda ilk gördüğünüz dosyalar VRCB.img ve dload klasörü olacak. Burada dikkat edeceğimiz dosyaları gördüğümüzde dosya yöneticisinin üst ekranında yazan storage/sdcard0 ya da sdcard1 veya her ne yazıyorsa ona dikkat ediniz ve bir kenara not ediniz.
    -Şimdi tablette terminal emulator programı çalıştırılır(ayarlardan font büyüklüğünü artırmanız önerilir)
    -su (dikkat edin şu değil içtiğimiz su ) komutu yazılır ve enter e basılır.
    Uyarı
    Burada çin root programının kurduğu super su uygulaması uyarı verirse terminal programına su yetkisi için izin veriniz. Ya da play google dan supersu programını kurabilir ve çin programını kaldırarak yetkiyi yeni kurduğunuz supersu ile de verebilirsiniz....supersu linki

ve terminalde $ işareti yerine # işareti gelir..DİKKAT satır başındaki - işareti yazılmayacak
    BURAYA DİKKAT burada yaptığınız bir hata neticesinde kopyalama gerçekleşmeyeceği için yükleme fail ile sonuçlanır.Aşağıdaki kodda /sdcard1/ yerine tablette dosya yöneticisinde tepede ne gördüyseniz onu yazın.
    -dd if=/storage/sdcard1/VRCB.img of=/dev/block/mtdblock6 komutu girilerek entere basılır..DİKKAT satır başındaki - işareti yazılmayacak)

terminal programı KODU DOĞRU YAZDIYSANIZ
    ...kb file transferred
    iletisi vermesi gerekir.Eğer bu iletiyi alamamış iseniz sdkarttaki dosyanızı ve komutunuzu gözden geçiriniz..Hatta sd kartınız bile bozuk olabilir.Forumda araştırırsanız rastlayan arkadaşları görürsünüz.
    İleti alındıktan sonra terminalde yazmaya devam

reboot recovery yazılarak enter e basılır..

Tablet tekrar açılış yapacak ve bizim yeşil android robotumuz dosyaları yükleyecek.Yükleme bittikten sonra tablet
    OK (Updated Please pull out SD card to reboot)
    iletisi verecek.Burada sdkartı çıkarıp tabletin yeniden başlamasını bekleyeceğiz.

Güle güle kullanın..
    UYARI:Satır başlarındaki özellikle komutta - işaretini komut yazımında kullanmayınız.
    Oluşabilecek olumsuz sonuçlardan sorumluluk kabul edilmez.Eğer öyle düşünmüyorsanız lütfen hiç uygulamayınız..
    Bu anlatılanlardan birşey anlamayan arkadaşlara tavsiyem ise yanında en azından bilgisayardan anlayan bir kimseyi bulundurmasıdır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi afelus -- 18 Ekim 2014; 21:53:08 >

• afelus A kullanıcısına yanıt
    Öncelikle ilgin için teşkkürler çok güzel anlatim yapmişsin ama ben senin bu yazini okumadan 2 saat önce izmir çankaya da tablet tamiri yapan birine verdim keşke erken gorebilseydim en azindan denerdim cunku anlatimin cok guzel bende yapabilirim bunu dedim ama dedigim gec gordum yazini. nyse eger adamlar yapamazsa kendim denerim.tekrar ilgin teşekkürler.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ern_dgn

Öncelikle ilgin için teşkkürler çok güzel anlatim yapmişsin ama ben senin bu yazini okumadan 2 saat önce izmir çankaya da tablet tamiri yapan birine verdim keşke erken gorebilseydim en azindan denerdim cunku anlatimin cok guzel bende yapabilirim bunu dedim ama dedigim gec gordum yazini. nyse eger adamlar yapamazsa kendim denerim.tekrar ilgin teşekkürler.

Yukarıdaki yazdığım yazının çok az değişik şekli 57. sayfada da bulunmaktadır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: afelus

quote:

Orijinalden alıntı: ern_dgn

Yukarıdaki yazdığım yazının çok az değişik şekli 57. sayfada da bulunmaktadır.

şarjınız ne kadar gidiyor hocam sizin tabletin

• Kullanıma göre değişiyor. Bazen 20 saat civarı bazen 2 bazen 3-4 gün.
  • quote:

Kullanıma göre değişiyor. Bazen 20 saat civarı bazen 2 bazen 3-4 gün.

ekran kullanım süresi kaç saat gördünüz en fazla?
  • annem kullaniyo bu tableti whatsapp guncelleme yapamiyomus orjinal rom ve rootsuz makina

• arkadaşlar belki arayan vardır diye buraya yazıyorum
    11 aydır çok temiz bir şekilde kullandığım tabletim satılık

*sürekli kılıfında kullanıldı ve ilk andan itibaren ekranı jelatinli.üzerinde en küçük bir çizik veya darbe bulamazsınız
    *yanında 2 adet (siyah ve beyaz) kılıf mevcut http://www.aliexpress.com/snapshot/299971093.html Beyaz olan kılıfın kapağını kestim (çok güzel oldu).siyah olan kapaklı ve sıfır.
    *kutusu,şarj aleti , faturası mevcut.
    *versiyonu 006... şuana kadar hiç bir telefon görüşmemde kesilme yaşamadım.
    *şarjını sürekli bitirerek kullandım(tüm pilli aletleri böyle kullanırım bu konuda biraz cinsim )
    *tabletle ilgili tek sorun .wmv uzantılı bazı dosyalarda takılma yaşadım.video oynatıcı ayarıyla düzeltilebilir.yazılımsal olduğunu sanıyorum

fiyatı 290 tl dir

ilgilenen arkadaşlar.p.m atabilir
    Bursadan kargo yapabilirim
    karşılıklı vakit kaybetmemek adına lütfen pazarlık mesajı atmayınız

http://forum.donanimhaber.com/m_99019777/f_//tm.htm#99019777

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi helluri -- 13 Kasım 2014; 8:45:04 >

• Değerlere hiç bakmadım.Tabletim devamlı açık ama kullanma zaman ve sürelerim farklı.Normalde yeni bir tabletin internet ve her şeyiyle kullanımında en az sekiz saat gitmesi lazım. Zamanla bu süre kullanıma bağlı olarak azalabilir.
  • quote:

Değerlere hiç bakmadım.Tabletim devamlı açık ama kullanma zaman ve sürelerim farklı.Normalde yeni bir tabletin internet ve her şeyiyle kullanımında en az sekiz saat gitmesi lazım. Zamanla bu süre kullanıma bağlı olarak azalabilir.

Sizinki 8 saat gidiyormu sarji

• 8 saat kullandığım zamanlar da oldu.Söylediğim gibi pil meselesi biraz göreceli.. Üreten kişiler bile şu kadar kullanırsın diye kesin bir bilgi vermiyorlar. Örneğin bir laptop için 60-120 dk gibi.Bence kullanım süresi pek önemli değil. Onun bi şekilde çaresi bulunur. Asl olan pilin ömrü bittiğinde yapılacak iş. Tabletlerde nonremovable pil kullanılmakta. Bittiğinde servise müracat..
  • ne yaptıysam root edemedim cihazı.. burdaki yazan programıda denedim onun dışında başka programlarda ama bir türlü root olmuyor.. işlemlerde root oldu succesed başarılı desede yapmıyor.. yardımcı olabilecek varmı acaba..
  • afelus A kullanıcısına yanıt
    2 hafta önce İzmir Çankaya da bir tablet tamiri yapan yere vermiştim.2 hafta geçti yapmadılar bende dün gidip cihazı geri aldım.yazılım dışardan bekleniyor dediler bende deli oldum geri verin cihazımı dedim aldım. 2 hafta da yapamayan hiç yapamaz bi daha. cihaz elimde bu sefer senin anlatımınla ben deniycem inş. çözerim şu olayı.
  • 
Sayfa: önceki 195196197198199
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.