Şimdi Ara

★★★ Huawei Nexus 6P Ana Konu ★★★ (36. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
766
Cevap
13
Favori
32.142
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3435363738
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Bizi bundan sonra tatmin edecek telefonda çıkmaz anca pixel serisi

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bende ilk alanlardanım Kasım 2015. Ses problemi yaşamadım.
    Bir yıla yakındır %0 olmadan kapanma ve şarj kapasitesinde ciddi düşüş var. Hard reset yaptım herhangi bir işe yaramadı. Dünya çapındaki kullanıcılarda da benzeri sorun var.
    Yeni pil siparişi verdim bir umut kasayı kazasız belasız söküp pili takabilirsem düzeleceğini umuyorum.

Ek olarak hava çok soğuksa %50 şarj gösterirken bile kapanıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi meshutx -- 22 Mart 2018; 21:2:27 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • @BeatMaster @meshutx
    Hepimizin batarya problemi var, bu da normal bir durum.. değişmemiz lazım.

18yusuf pili değiştirmiş. Bazı önemli püf noktalar var, buradan anlatır yardımcı olur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BackConnect -- 23 Mart 2018; 0:19:9 >
  • @meshutx evet bu kis bende cok yasadim bu durumu ama %25lerde kapandi bende. Aldiginiz batarya orjinalmi yoksa aliden falan mi aldiniz bende degistirmeyi dusunuyorumda. Bende de ses sorunu yok yalniz bu gunlerde oyunlara sardim biraz tekliyor bazen.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BeatMaster -- 23 Mart 2018; 16:39:1 >
  • BeatMaster kullanıcısına yanıt
    Orjinal olduğunu sanmıyorum AliExpress'den aldım. Geldiğinde dener yorum yaparım. Yabancı forumlarda bataryayı değiştirip sonra yine erken kapanma sorunu yaşayan gördüm. Ama genelde problem çözüldü diyorlar.

Ek olarak:
    Birkaç gün önce deneme yaptım. %20 civarında kapanmıştı. Açtım, açılma ekranında yeniden kapandı bunu 5 kez denedim hepsinde açılma esnasında kapandı. Sonra telefonun arkasını sıcak su torbası üzerine koyarak biraz ısıttım ve telefon açıldı şarj %10 civarlarındaydı. Neredeyse tam boşalana kadar da çalıştı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi meshutx -- 23 Mart 2018; 17:37:2 >
  • meshutx kullanıcısına yanıt
    %20 de kapanma bende de olan bir sorun. Özellikle soğuk bir ilde yaşıyorum ve pili değiştirmeme rağmen kapanmalar devam ediyor. Pili değişince yorumunuzu bekliyorum.
  • Merhabalar,

BackConnect'in mesajını yeni gördüm. Kendisine batarya değişikliği ile ilgili attığım mesajı buradan da paylaşayım.

quote:

Kendim değiştirdim. Sen de yapabilirsin. Sadece bir kaç püf noktası var. Yalnız mesajın tamamını okumadan işe girişme. İşlemi doğru sıralama ile yazamadım. Aralarda da püf noktalar var

Başlamadan önce mutlak surette sim kart tepsisini çıkart. Ben unuttum, ekranı kasadan ayırmaya çalışırken sim kart tepsisinin dışta kalan kısmı yamuldu. Daha fazla zorlasam belki telefondan da olabilirdim.

Cam ve plastik kapakları sökerken önce saç kurutma makinesiyle bir süre ısıt. Isıttıktan sonra kenarlarından jiletle en fazla 1 milimlik boşluk oluşacak kadar kaldırıp oluşan boşluğa kartvizit gibi ne çok sert ne de çok esnek bir cisim sokup telefonun kasası ve kapaklar arasında nazikçe gezdirerek cam ve plastik kapakları ayır. Plastik kısmı çok fazla ısıtmamaya dikkat et. Fazla ısı uygulanınca rengi değişebiliyormuş. Jilet kullanmanı özellikle tavsiye ederim. İnce olduğu için araya çok kolay giriyor. Ama sadece boşluk açmak için kullan. Kapakla kasa arasında gezdirmen tehlikeli olabilir.

Vidaları sökmek için elektronikte kullanılan ince uçlu yıldız tornavida kullanabilirsin. Kapakların altındaki tüm vidaları söktüğüne emin olursan sorun olmaz.

Beni en çok uğraştıran kısım alüminyum kapağı ekrandan ayırmak oldu. Bu kısım için ayrıca şu vantuz gibi olan malzemeden mutlaka bir kaç tane edin(görsel atamayla suction cup diye aratırsan neyi kastettiğimi anlarsın. 10 tanesini milyoncunun birinden 1-2 liraya aldım). Dikkatli bakarsan ekran ve alüminyum kasa arasında kalan siyah plastik bi çerçeve görürsün. O çerçeveye dokunmadan ayırmaya çalış. Hem ince hem de çok kırılgan. Vantuzları ekrana güç ve ses düğmelerinin olduğu kısıma mümkün olduğunca yakın bir yerden 2 taraftan yapıştırarak ayırmaya çalış(bu kısımdan nispeten kolay ayrılıyor).

Alüminyum kapak ayrıldıktan sonra bataryanın anakarkta bağlandığı soketin üstündeki metal parçanın vidasını sök. Bataryanın üstündeki siyah renkli, şerit şeklindeki kabloyu sök. Bataryadan gelen kabloyu soketinden ayır.

Buradan sonrası önemli. Bataryayı çok sağlam yapıştırmışlar. Batarya zarar görmeden sökmek neredeyse imkansız. Sökerken saç kurutma makinesiyle sürekli ısı uygulamak gerekiyor. Bana sorarsan batarya zarar görmesin diye hiç uğraşma. Elindeki batarya sağlamsa eskisine tekrar ihtiyaç duymayacaksın zaten. Yeni bataryanın çalışıp çalışmadığını eskisini sökmeden de kontrol edebilirsin. Bunu bilahare anlatırım.

En önemli noktalardan birisi de bataryanın altından geçen ekran kablosu. Bu kablo zarar görürse ekran komple çöp olabilir. Bataryayı sökmeden önce bu kablonun geçtiği yeri iyice öğren. Bataryayı sökerken batarya ve kasa arasına yine esnek, kredi kartı gibi bir cisimle güç uygulayacaksın. Bu cismi kabloya yaklaştırmamaya ekstra önem göster.

Pil değiştirme videolarını da izle. Eski bataryayı atma. Soracağın başka bir şey olursa yardımcı olmaya çalışırım. Bol şanslar.

quote:

önceki mesajımda eski bataryayı sökmeden yeni bataryayı test etmekten bahsetmiştim.

bunu önceki mesajımdaki alüminyum kapağı sökme kısmından sonra yapabilirsin. tek yapacağın alüminyum kapağı çıkarttıktan sonra batarya soketinin üzerinde, devre kartına vidalı metal parçayı söktükten sonra eski bataryayı soketten çıkarıp yeni bataryayı sokete taktıktan sonra güç tuşuna basmak. cihaz açılıyorsa en azından batarya çalışıyor demektir kolay gelsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 18yusuf -- 28 Mart 2018; 21:58:2 >

• BackConnect kullanıcısına yanıt
    Ben de benimkini 2016'nın Temmuz ayında ABD'ye giden bir arkadaşıma aldırmıştım. O da aynı şekilde Best Buy'dan aldı. Telefon 2016 Haziran üretimi. Batarya ise 2016 Nisan üretimi. Özetle bu arızaların telefonun eski veya yeni parti olmasıyla ilgili olduğunu sanmıyorum.

Telefonu bootloop'a kapılan kişileri gördükçe ben de kendimi senin gibi şanslı hissediyordum. Ta ki benim de başıma gelene kadar :) Umarım senin başına gelmez.

Senin telefonunun bataryası ciddi derecede yıpranmış. Orijinal bataryayı Ebay dışında bilindik online mağazalarda göremedim. Ebay ödeme yöntemi olarak Paypal kullandığı için ve Paypal ülkemizde hizmet vermediği için ben de Aliexpress'i tercih ettim. Aldığım bataryadan şu ana kadar oldukça memnunum.

Aldığım bataryanın linki:
    https://www.aliexpress.com/item/-/32838436120.html

• 18yusuf 1 kullanıcısına yanıt
    İnşallah öyle bir problem ile karşılaşmam :)

Evet, batarya son demlerini yaşıyor. Senin Xda'da yazdıklarını okuyup, orada paylaşıtığın linkten ben de aldım bataryayı. Teşekkürler.

• Linkini verdiğim batarya hakkında sizleri uyarmam gerektiğini düşündüğüm bir kısım var. Bu uyarı tamamen şahsi fikirlerimin bir ürünü olup hatalı olduğum kısımlar olabilir. Yazdıklarımı bunu dikkate alarak okumanızı tavsiye ediyorum.

Benim de bazı yazılarımın olduğu şu konuyu takip etmiş olan arkadaşların da bilebileceği üzere, bu telefonun orijinal bataryasında bir sıcaklık algılayıcısı var.

Bu algılayıcı benim tahminime göre telefon hızlı şarj olurken bataryanın sıcaklığını denetliyor. Ve yine benim tahminime göre telefon, şarj esnasında bataryanın fazla ısınarak şişmesine/patlamasına engel olmak amacıyla algılayıcıdan gelen sıcaklık bilgisine göre bataryaya verilen akımı/gerilimi arttırıyor/azaltıyor.

Bugüne kadar orijinal olmayan bataryaların tamamında aynı devre kartını gördüm. Bu devre kartı sıcaklık algılayıcısı içermiyor. Benim teorime göre böyle bir durumda telefon, bataryadan sıcaklık bilgisini alamıyor ve şarj esnasında batarya için güvenli olmayan miktarda akım/gerilim vermeye devam ediyor.

Bu durum ileride bu bataryanın şişmesine/patlamasına sebep olabilir. Naçizane önerim yeni bataryanızı orijinal şarj aletiyle şarj etmemenizdir.

Daha önce dikkat ettiyseniz orijinal şarj aletiyle hızlı şarj olurken telefon ısınıyor. Aslında ısınan telefon değil bataryanın ta kendisi. Bu ısı uzun vadede bataryanızın depolayabileceği azami enerji kapasitesinin daha hızlı düşmesine sebep olacaktır. Bu bakımdan orijinal batarya da kullansanız, orijinal şarj aletinin verdiği akımdan daha düşük akımla şarj etmek bataryanız açısından daha iyidir.

• Yapabileceğini düşünen arkadaşlar için aşağıda orijinal bataryanın devre kartını yeni bataryaya takabilen bir kullanıcı var(İngilizce). Kendisi bu işlemi lehimle yapmış ancak bu işlem için lehim yerine "direnç nokta kaynağı" denen uygulamayla devreyi batarya hücresine iliştirmek daha güvenli ve verimli bir çözüm olacaktır diye düşünüyorum.

• Merhabalar,
    Ben de 2 Ağustos 2016 da Best Buy Amerika'dan alıştım. Bu günlerde şarj çabuk ve ani bitiyor. Huawei servislerini aradım yurtdışından alınan telefonlara yardımcı olamayacaklarını söylediler. Aliexpress'den bataryayı alsak bu değişimi Ankara'da yapabilecek servis önerebilir misiniz?
    Teşekkürler.
  • can_kilic kullanıcısına yanıt
    Ankarada bu işlemi yapacak olanlar da muhtemelen bu telefonun varlığından ilk defa haberdar olmuş olacaklardır. Dolayısıyla yukarıda anlattığım bazı detayları gözden kaçırıp telefona zarar verebilirler. Kendi başınıza yapabileceğinizi düşünüyorum. Gerekli malzemeler yazımda mevcut. Dimyata pirince giderken eldeki bulgurdan olmayın derim.
  • çok haklısınız hocam, dün siparişi verdim aliexpressden. Bataryayı kendim değiştirebilirim ve vereceğim zarar başkasınınkinden fazla olmaz diye düşünüyorum. Ancak bu bahsettiğiniz "direnç nokta kaynağı" baya ince işçilik istiyor gibi, onu yapmayacağım sanırım. Siz de yapmamışsınız anladığım kadarıya bir sorun oldu mu şimdiye kadar?
  • can_kilic kullanıcısına yanıt
    Direnç nokta kaynağı tabi ki herkesin yapabileceği bir şey değil. Özellikle bu iş için. Yapmayı bilen kişinin de neyi neyle kaynattığını bilerek yapması lazım. Yaptırabilecek birini bulabilecek olanlar için söylemiştim.

Ben kendi teorime uyarak telefonumu nadiren orijinal cihazla şarj ediyorum. Bugüne kadar bir sorun yaşamadım ama yaşamayacağımın garantisi yok :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 18yusuf -- 30 Mart 2018; 14:3:1 >
  • Bootloop için de yabancı sitelerde okuduklarımı ve okuduklarımdan yaptığım çıkarımları sizler için anlatayım. Yine hatalı olduğum noktalar olabilir. Bu bakımdan yazdıklarımın tamamını doğru kabul etmeyin.

Bu telefonda yaygın olan bootloop sorununun sebebi, 810 ve onunla beraber piyasaya sürülen bazı Snapdragon işlemciler. Bu işlemcileri kullanan başka marka model telefonlarda da bu sorun gözlemlendi(mesela LG G4).

Bu işlemciler fazla ısınarak; kendisini anakarta bağlayan bazı lehim noktalarının fazla ısı değişimlerine maruz kalmasına, bu noktaların fiziksel yapısının hızlı ısı değişimleri sebebiyle mikro düzeyde bozulmasına, bu noktalardan işlemci ve anakart arasındaki elektrik akımının kesilmesine, dolayısıyla bootloop'a sebep oluyor. Aynı xbox 360'da yaşanan "red ring of death" olayında veya bazı dizüstü bilgisayarların ekran kartlarında yaşandığı gibi.

Bu durumun son kullanıcılar için donanıma müdahale etmeden çözümü, işlemcinin 8 çekirdeğinden yüksek frekanslı olanları yazılım yoluyla devre dışı bırakmak. Şu an için ben bu şekilde kullanıyorum.

Donanıma müdahale ederek çözmek için (çözümün kalıcılığı şüpheli, yaptırdıktan sonra uzun vadeli kullanım için geri bildirimde bulunan birini görmedim.) işlemciyi anakarttan söküp, anakart ile işlemci arasındaki lehim malzemesini temizleyip, yeni lehim malzemesiyle işlemciyi anakarta lehimletenler mevcut. Bu işleme "reballing" deniyor. Ülkemizde de farklı cihazlar için reballing yapabilen kişiler var.

Ancak reballing konusunda benim aklımdaki soru işareti bu işlemin kalıcılığı. Youtube'da kalıcı olmadığını iddia edenler var. Video yorumlarında reballing uygulandıktan sonra uzun vadede sorun yaşamadığını iddia edenler var. Sorun yaşadığını iddia edenler var mıydı hatırlamıyorum.

Denemeyi düşünenler için Aliexpress'te "MSM8994" diye aratabileceğiniz, 810 işlemcilere uygun reballing işleminde kullanılan metal kalıplar var. Fiyatları 0,9 - 13 dolar aralığında değişiyor.

Yalnız burada da takıldığım bir yer var. 810 işlemcinin çıktığından beri yaşanan ısı problemleri nedeniyle birden fazla sürümü çıktı. Bu sürümler arasında işlemci pin şemasının farklılıklar içerip içermediğini bilemiyorum. Bilen varsa öğrenmekten memnuniyet duyarım :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 18yusuf -- 30 Mart 2018; 16:9:58 >

• 18yusuf 1 kullanıcısına yanıt
    Selam, dün fotoğraf çekmek için telefonu aldığımda birden kapanıp bootloop dönmeye başladı, jeton düştüğünde başımdan kaynar sular dökülmüş gibi oldum ve bütün gece xda'daki rehberden denedim ama bir türlü kurtaramadım telefonu, ben 8.0, 8.1 ve 7.1.2 flashlayıp bunların boot.img lerini düzenleyip attım ama bir türlü açılmadı. sizin bir önerebileceğiniz püf noktası varmıdır.
  • cure4itch kullanıcısına yanıt
    Buradan yardımcı olamam malesef. Sizin bazı adımlarda hata yaptığınızı tahmin ediyorum/umuyorum. Çünkü kimilerinin yaşadığı bootloop sorunu mevcut yazılım çözümleriyle de giderilemiyor. Yine de panik yapmayın.

Ben bootloop'u ilk yaşadığımda telefonumda Marshmallow yüklüydü(xposed nougat'ta çalışmadığı için). Telefon root'lu ve bootloader kilidi açıktı. Hatırladığım kadarıyla mod'lanmış elementalx kernel'i flash'layıp telefonu boot ettirebilmiş, telefonumdaki verileri kurtarabilmiştim. Keşke önceki yazılarımda verilerin kurtarılabileceğinden bahsetseydim.

Ben en son ROM değiştirdiğimde boot.img dosyalarını düzenlemek yerine XDA'daki kullanıcıların yüklediği düzenlenmiş boot.img dosyasını flash'lamıştım. Yalnız burada dikkat edilmesi gereken, doğru ROM'a doğru boot.img dosyasını flash'lamak.

En son osm0sis nick'li kullanıcı artık boot.img dosyasını tekrar düzenlemeye gerek bırakmayan bir çözüm üretmişti. Bir bakın derim.

• quote:

Orijinalden alıntı: 18yusuf

Buradan yardımcı olamam malesef. Sizin bazı adımlarda hata yaptığınızı tahmin ediyorum/umuyorum. Çünkü kimilerinin yaşadığı bootloop sorunu mevcut yazılım çözümleriyle de giderilemiyor. Yine de panik yapmayın.

Ben bootloop'u ilk yaşadığımda telefonumda Marshmallow yüklüydü(xposed nougat'ta çalışmadığı için). Telefon root'lu ve bootloader kilidi açıktı. Hatırladığım kadarıyla mod'lanmış elementalx kernel'i flash'layıp telefonu boot ettirebilmiş, telefonumdaki verileri kurtarabilmiştim. Keşke önceki yazılarımda verilerin kurtarılabileceğinden bahsetseydim.

Ben en son ROM değiştirdiğimde boot.img dosyalarını düzenlemek yerine XDA'daki kullanıcıların yüklediği düzenlenmiş boot.img dosyasını flash'lamıştım. Yalnız burada dikkat edilmesi gereken, doğru ROM'a doğru boot.img dosyasını flash'lamak.

En son osm0sis nick'li kullanıcı artık boot.img dosyasını tekrar düzenlemeye gerek bırakmayan bir çözüm üretmişti. Bir bakın derim.

osmosis in cozumunu de denedim, recoverye hic bir sekilde giremiyorum

• cure4itch kullanıcısına yanıt
    Bütün söylediğiniz flash'lama işlemlerinin ardından recovery'ye girememeye başladıysanız ben yardımcı olamam. Araştırmam gerekir.

Ama stok recovery yerine TWRP gibi custom recovery yüklü ve bu custom recovery açılıyorsa yüklü ROM'a ait düzenlenmiş boot.img dosyasını flash'lamayı deneyin. Bu dosyayı da kendiniz düzenlemek yerine varsa XDA'daki squabbi kullanıcısının konusundan bulup flash'layın.

Benim anladığım kadarıyla benim yapabileceğim kadarını siz de kendiniz araştırabilirsiniz. Geçmiş olsun.

• 
Sayfa: önceki 3435363738
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.