Bildirim
Huawei'nin kurucusu: 6G çalışmalarına başladık (3. sayfa)
DeFacto Su Geçirmez Relax Fit Mont : Amazon.com.tr: Moda
https://www.amazon.com.tr/dp/B0CG6MMMNN
4 sa. önce paylaşıldı
Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
Giriş
-
Fotoğraftaki dolap klasik patch kabindir. Outdoor DSLAM değildir.
Bunlar artık yeni nesil outdoor DSLAM ile değiştirilmekte veya tepesine mevcutun yarısı boyutta bir küçün kabin içerisinde olarak kapasite ihtiyacına göre mini(1-4U) DSLAM/DPU eklenmektedir. FTTB kabinlerin benzeri olarak düşünebilirsiniz. Üstüne monte ediyorlar aşağıdakini bakırı patch yapmak için kullanıyorlar ya da komple yeni nesil kabin yatırımı yapılıyor.
Outdoor DSLAM'ların VDSL2 kartı VDSL2-Vplus(35b) ile değiştirilsin dedik konu nerelere geldi. Santralden hizmet alan aboneleri tartışmaya başladık. Size fiber-to-the-home gelmesi lazım kardeşim. Çağın gereği budur :)
Türk telekom bakırdan erken vazgeçti. Artık bakıra yatırım yapmıyorlar.;- FTTB kabinler sökülüp bakır kablolar fiberle değiştiriliyor. BTK raporlarında artık FTTB müşteri sayısı hep düşüyor. Çünkü FTTB->FTTH dönüşümünde kazma-kapama maliyeti yoktur.
- Yeni binalar 2-3 yıl taşeron firmanın fiber projesini tamamlamasını bekliyor.
Tanıdığınız şef veya müdür varsa taşerona binadan FTTC kabine kadar bakır çektirebiliyorsunuz. - Bu işten WISP (Wireless Internet sağlayıcılar) kârlı çıktı 1 gigabit metro etherneti şehirdeki altyapısı olmayan 3000 müşteriye 5GHZ çanaklarla paylaştırıyorlar. Hiç yatırım yapmadan kazanç.
malzemeler:
1-Mikrotik CCR router,
2-ISS-Manager Lisansı,
3-5GHZ AP/CPE cihazlar (parasını müşteri peşin öder, modem & çanak ücreti adı altında)
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-EED991BF3 -- 30 Eylül 2019; 19:47:47 >
- FTTB kabinler sökülüp bakır kablolar fiberle değiştiriliyor. BTK raporlarında artık FTTB müşteri sayısı hep düşüyor. Çünkü FTTB->FTTH dönüşümünde kazma-kapama maliyeti yoktur.
-
Peki benim anlatmak istediğim bu benim bulunduğum ikamette bu var başka dolap yok. Bu dolap birgün açık birgün kapalı birgün kabloları dağınık.
Bulunduğum yerde 40 binden fazla nüfus var en az 10 bin abonesi olan Bir yer. Yeni Vodafone hat döşediği ama oda cok katlı binalara. Müstakil evler için hala ADSL ve Turkcell in superbox un dan başka alternatif Yok.
Telekom daha bu dolapları değiştirmiyor. Sadece merkezi yerlerde göstermelik bir iki sokakta yapıyor. Daha normal telefon hatlarında sorun olunca 1aydan önce Tamir edemiyorlar.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Peki müdüre ya da şefe nasıl ulaşacaksınız? Basit çünkü türk telekomda bir sistem var.
mesela üsküdar'dasınız. Google'a yazıyorsunuz üsküdar telekom müdürü, bulamadınız. Müdür havalı çıktı. Üsküdar Telecom Manager yazıyorsunuz. Tak, cemil bey.
Thunderbird kuruyorsunuz. READ-receipt (okundu bildirimini) açıyorsunuz. ad.soyad@turktelekom.com.tr'ye derdinizi yazıyorsunuz. mesela üsküdarlılar cemil.cakir@turktelekom.com.tr'ye yazıyor. Sonra size bir bildirim geliyor. Altında muhtemelen bir imza var, müdürler koymayı seviyor. genelde şöyle olur.;
Ad Soyad
Pozisyon
Telefon
Telefona davranıp, rica ediyorsunuz ve müdür size yardımcı oluyor veya para istiyor veya sizi müşteri hizmetlerine yönlendirip engelliyor. şansınıza kalmış birşey.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-EED991BF3 -- 30 Eylül 2019; 23:11:0 > -
Hocam gitmediğim yer basvurmadigim makam kalmadı. Şimdiki kullandığım iss de altyapı olarak telekomü kullanıyor sorsan ya sizde VDSL var diyor.
Telekom onlari birakmamam için aradı yine sizde VDSL var diyor. Gidiyorum bağlı olduğum müdürlüğe diyorum böyle böyle merkezden aradılar VDSL var dediler ne diyorsunuz.
Adam gülüyor. VDSL var dediği müdürlüğün içindeki VDSL ve yakın yerlere verilen. Benim ikametim uzak mahalle. Aslında eskiden belediye olup nüfus dolayısıyla ilçeye bağlanma ile olan mahalle.
İşin acı tarafı mahalledeki santral de VDSL yok. Hatta bir sene saat 18.00 dan 23.00 a kadar ping 350-550 hız 0.09 mbit ben Tivibu kullanıyorum sözde. Şikayet ettim başbakanlık btk falan. Ekip geldi konuştuk abi istersen Amerikan başkanına git söyle tepedeki yöneticiler bu bölgede yatırıma gerek Yok nasıl gidiyorsa gitsin diyorlar dedi. Hatta okadar altyapı dolu ki bir port 4-5-6 aboneye veriliyor ona Uygun bir sistem var kim band genişliğini zorluyor ise hattı koparılıyor rahatlatiliyor dedi. Benim sorunum da Tivibu dan full HD yayın izlediğim için yük yapmam dan dolayı.
Daha sonra birşeyler oldu gece ping sorunu düzeldi.
Bahsetmeye çalıştığım nokta şu Telekom yatırım yapmıyor yiyor hazır hatlar var ADSL için onların tatlı parasını yiyor yatırıma yanaşmiyor.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi trakyAli-1986 -- 30 Eylül 2019; 23:9:8 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Kardeşim 1 yıl daha sabret. 5G geliyor zaten. Türk Telekom bitik durumda. Bankalar zararına satıp kurtulmaya çalışıyor. Kaç kuruş alırlarsa batık kredinin hesabına yatıracaklar. Peki almak isteyen var mı? Yok. Borcu Ne kadar? Haddi hesabı yok.
Ben bankaların yerinde olsam halka açardım elimdeki hisseleri. Açık arttırmayla kaç kuruşa giderse. Ama yapabilirler mi bilemem
Türk telekom mobil A.Ş.nin durumu = Zararına satış
TTnet A.Ş.'nin durumu = sıfır varlık, satıştan komisyon.
Türk Telekom A.Ş.'nin durumu = satılan gayrimenkuller, bireysel toptan satıştan aldığı üçbeş lira ve fahiş fiyatlı metroethernet hizmeti ile çarkları döndürmeye çalışıyor.
Peki borcunu ödeyebiliyor mu? şuan için hayır. Fiyat arttırabiliyor mu? şu an için hayır.
Tier-1 olabiliyor mu? 20 kat büyük He.net 25 yıldır deniyor olamıyor. TT ile peering yapan birtek HE.net ve Zayo var.
Neyse bugün fazla konuştum. MIT kapıyı çalmadan yatalım :)
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-EED991BF3 -- 30 Eylül 2019; 23:31:28 >
-
Aynen aynen bende bunu diyorum . Ülkenin bel kemiği altyapı firması ne hale gelmiş. Hayırlı geceler.
TT üst yönetimiyle görüşmüştüm. Dedimki CogentCo + He.net ile dual-homing olarak anlaşın "IP transit" masraflarında %90 tasarruf edin. Her müşteriye avrupadaki gibi 100 mbps, 300 mbps, 500 mbps, 750 mbps ve 1 gigabite kadar 5 paketle altyapısının desteklediği hızlarda hizmet veriniz.
Milletimiz internetini bütün apartmanla paylaşır ve yüksek paket satamayız diyerek kabul etmediler. Halbuki öyle bir problem yok. Bir hakaret ediyor komşun; polis kapına geliyor, tutuklu yargılanıyorsun. Yeni yasalarla kimse internetini paylaşmak istemiyor. Ayrıca maliyetin %90 düşüyor. herşekilde kârdasın. ama anlatamadık. vizyonsuzluk ve misyonsuzluk.
Hayırlı geceler
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-EED991BF3 -- 1 Ekim 2019; 0:58:0 > -
Huawei dur Allahını seversen Apple daha 5G'ye geçemedi!
ABD bu adamları durduramayacağını anlayınca yasaklama yoluna gitti. Tüm olayların özeti budur.
ABD: "If we can't defeat them, why don't we ban them!"
-
Adamların niyeti hizmet değil kafalar sığ. Sen Uygun fiyata yüksek hız ver adam salak mi paylaşsın.
Şimdiki paylaşım neden var veriyorsun 35-75-100 mbit tonlarca paraya adam 3-5-10 kişiye bolmek zorunda kalıyor.
5G 1GB internet kampanyası sadece 59 TL. :))
5G 10 GB internet 109 TL
5G Sınırsız 570 TL Sudan ucuz.
Turkcell :))
-
tam gaz devam demek istiyorlar -
10G ye de gitsek bizde 1gb 4 gb lı paketler satılır. 4.5 g de cepte kotasız en kötü 100-500 GB lar görmeliydik.quote:
Orijinalden alıntı: Mesutzgvn
5G 1GB internet kampanyası sadece 59 TL. :))
5G 10 GB internet 109 TL
5G Sınırsız 570 TL Sudan ucuz.
Turkcell :))
ADSL >> 3G
FIBER >> 4G
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X