Şimdi Ara

Huawei'nin kurucusu: 'ABD'nin bizi ezmesine imkan yok' (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
49
Cevap
0
Favori
2.515
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
    Selamlar, öncelikle konu neden bu hale geldi anlamadığım için ilk benim yazdığım yazıya sonra egonuzun yazdığı yazılara tekrar bakma gereği duydum.

Benim genelde 20 yaş ve altı saydığım forum ahalisine vermek istediğim mesajı tam olarak anlamadan verdiğin uzun cevaba karşılık olan yazımın kısa ve yuvarlak olduğuna ben de katılıyorum.

Öncelikle amacımı anlatayım, biraz dolaylı gelebilir ama okursan anlayacaksın. Siz kapitalist batının nemli ve yaşlı topraklarında yaşadığınız için memleketten bazı havadisleri alamamış olabilirsiniz; Ben genelde bilimin, liyakatın, çok çalışmanın özelde de özgürlüğün, demokrasinin ve liberal sistemin önem ve faydalarını viral bir şekilde küçük de olsa veren yazılar yazarım. Çünkü gençlerimiz çalışmaya, araştırmaya okumaya inanmıyor. Sadece kestirmeden para kazanmak gibi bir amaçları var. Bilim'i zorla dinletilen klasik müzik dinletisi gibi görüyorlar, bilim, teknik ve teknoloji arasında bir bağ kuramıyorlar. Onlara göre biz hakkı yenmiş bir toplumuz, tüm batı sadece sömürerek bu günlere geldi. Aydınlanma, reform, rönesans hak getire... ABD tüm kötülerin anası (burası siyasi anlamda beni ilgilendirmiyor ama ABD ile arada serbest düşünce, serbest piyasa ve hukuk vs gibi değerler de çöpe gidiyor)

İşte ben de bu arada amaca uygun basit kestirmeler yapıp bir şeyler anlatıyorum, çünkü forumun düzeyi onun bile altında olabiliyor. Belki sen egonun ağırlaştırdığı başını kaldırıp bakabilsen bu topluma, Çin ve temsil ettiği değerlerin yeni bir kabe (teşbihte hata olmaz) gibi önüne konduğunu görebilirsin. Batıyı bırakırsak çok ilerleyeceğiz, Çin'e yanaşalım, Çin çok muhteşem. Orada da insan hakkı, hukuk yok ama baş nasıl büyüyorlar, her sene ekonomilerini % 8 - 10 büyütüyorlar...

Hülasa batılı değerleri bırakalım, küçük diktatörlüğümüzü Çin'den destek alarak kuralım... gibilerden çeşitli siyasal aşırı fraksiyonların görüşlerinin mevcut iktidarın bolca beslediği dış güçler palavrasıyla birleşerek gençler arasında yavaş yavaş batı düşmanı ama içi boş palavralarla dolu bir yaşam görüşüne döndüğünü görüyorum.

Yani benim karşı olduğum Çin değil, Çin algısı. Asla da ırkçı değilimEvet Çin'in bazı politikalarından hoşlanmıyorum ama bu ABD ve diğerlerinin siyasetlerini kabul ettiğim anlamında gelmiyor. Batı, her zaman kendi değerlerine elbette uymuyor. Ama bu değerlerin, yaşadığımız dünyada mükemmel olmasa da insanları en rahat yaşatan şeyler olduğu da bir gerçek. Ki İngilterede yaşadığına göre sen de öyle düşünüyorsun.

Ben kendimce kendi minik dünyamda; düz dünyacılarla, Adnan Hocacılarla, herkes bize düşmacılarla, kendi savaşımı yapıyorum. Sen de bu ufak yazılarımdan birine maruz kalıp muhteşem tespitlerinle beni çürütmeye çalıştın. Ama ben yer altından gidiyorum, akademik bir tartışma yapma niyetinde değilim, öyle olsam donanım haberde gezmezdim.

Gelelim Huawei'ye. Ben size hangi modeli aldığımı söylemedim ki. Ben Türkiye'de yaşıyorum bir telefona çok para verme gereğini duymuyorum zaten günde 14 saat bilgisayar başındayım. Ben p lite 2017 kullanıcısıyım. Tek istediğim maillerimi kontrol etmek, arada basit fotoğraf ve videolar çekebileceğim idareten bir kamerası olan makina almaktı. Gittim bir satıcıya niyetim orta karar sony yada samsung almaktı. Ama oradaki satıcının gösterdiği özelliklerden, garantilerden ve yazılım destekli DOF'dan etkilenip ucuz deyip aldım. Fotoğraf kalitesi uygun güneş ışığında bile affedersin .ok gibi. Video da öyle. Nokia 2004 ü elbet abarttım ama benim modelini hatırlayamadığım -n73 olabilir Nokia telefonum eğer uygun ışık koşulları varsa fotoğrafı daha iyi çekiyordu. Videosu berbattı evet Half VGA diyebileceğin kadar kötüydü. Huaweinin gündüz videosu da, samsungun gece videosu kalitesinde diyebilirim. Dikkat edin ikisi de orta düzey telefonlardı.

Bu arada ben grafik tasarımcı ve video editörüm. Bırak video ve fotoğraf kalitesinden anlayayım. Senin kullandığın leicalı tepe model olabilir. Ama ben klavyesini rahat kullanamadığım (bastıkça atlıyor zıplıyor) ve sanal olarak hafızasını sürekli dolu gösterip zaman geçtikçe hafıza alanını kendiliğinden küçülten bir telefon kullanıyorum. Büyük ekrandan fotoğraf kalitesi tekrar ediyorum kaka gibi. Abartılı yazılım desteğiyle kandırmakla olmaz bu işler. Benim bundan önceki telefonum uyduruk Samsung E5 idi. Ve ondan daha memnundum... Ben kendi yaşadıklarımı yazıyorum o yüzden yarı bilgiyle yargıçlık yapma batılı dostum.

Marangoz örneğim saçma değil. Senin açıklaman saçma. Ne zaman ısmarladığın ürünü aldığın firmanın işçilerin yaşam şartları senin yada benim derdim oldu ki. Burada sorumluluk başta tedarikçi firma ve Çin hükümetindedir. İlla suçlamak istersen üçüncü sıraya koymak zorundasın Apple'ı. Zaten derdimiz olsa boğaz tokluğuna çalışan işçilerin ürettiği bu telefonları almazdık dimi.

Bizim tekstilcilere gelirsek evet markalaşamadılar, kaliteyi arttıramadılar ama bu tek başlarına onların suçu değildi. Enerji ve amortisman giderleri çok yüksekti. Dil bilmiyorlardı. Serbest piyasaya daha 3-5 sene önce geçmiş ama kurallarını, kanunlarını tam koyamamış bir memleketin evlatlarıydı. Çin ve Hindistan'ın da etkisiyle savrulup gittiler. Gene aynı yere çıkıyor; Bilim, teknik, teknoloji, serbest düşünce yok...

Şimdiye kadar okuduysan benim ırkçı ve hatta mccartyci:) olmadığımı anlamışsındır. Ama sende bol miktarda politik doğruculuk sezdim. Sadece hukuksuzluğa karşıyım, devletçi politikalarında genellikle ülkeleri batırdığını düşünüyorum.

Çok uzattığımı düşünüyorum yarın mesaim var. Sadece Aaron Swartz'e cevap vereyim özel olarak ilgilenmedim. Ama dediğin gibiyse bir kişi yada kurumun üretip, kendi çıkarı doğrultusunda kullanmak istediği bilginin mülkiyeti kendisine aittir. Hiç kimsenin herhangi bir kutsal amaçla onu alıp dağıtma hakkı yoktur. Eğer çok ulvi düşünüyorsa kendi çalışsın araştırmasını yapıp verilerini istediği gibi açıklasın. Bunun senin fotoğraflarını yada benim tasarım ve videolarımı çalıp ücretsiz olarak dağıtmasından farkı yok. Kaldı ki bu ulvi gibi gözüken amaçlar hep fikrin önemsizleşmesine yol açar. Bilgi, para, fikir yeşerebileceği yere gider. Avrupa'da hayat çok daha stabil, rahat olmasına rağmen düşleri olan hemen herkesin ABD'ye gitmesi gibi bir şey bu.

iyi geceler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi feylosoft -- 22 Şubat 2019; 11:8:25 >

• Bugün sd kart desteği çekildi, biraz fazla mı rahattı acaba?

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Amerika güvenlik sebebiyle bir takım yaptırımlar yapıyorsa tüm çinli markalara bunu yapmaz mı ? Madem güvenlik sorunu var.. Ama sadece bunu Huawei ye yapıyorsan o zaman ben de adamların büyümesini apple ı geçmesini engellemek için bunu yapıyorsun derim.
  • Führer 88 kullanıcısına yanıt
    Evladım sen ne içtin. Kafan mı güzel senin?

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Subat kullanıcısına yanıt
    tüm çinli markalarda değil huaweide güvenlik açıkları var. yani adamların iddiası o. aynı firmalar değil ki diğerleriyle.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Chagotta

size hak veriyorum ancak, çin ekonomisinin altın ve dolar rezervinin ne kadar büyük olduğunu ,hatta filmlere senaryo olduğunu biliyorsunuzdur. Son 20 yılda çinin ekonomik olarak nasıl bir sıçrama kaydettiğinin farkında olan amerika hükümeti ortalığı çin'e bırakmamak için ekstra önlemler almak zorunda kaldı.Amerika ,apple'ın açıkladığı zarar tablolarını gördükten sonra sağa sola sataşacaktır muhakkak :D
    2018 yılı ABD&Çin ticaret dengesine bakılırsa; Çin ABD ye 539milyar $ ihracat yaparken karşılığında ABD den 120milyar $ ithalat yapmış. Yani Çin lehine yıllık 419 milyar $ lık bir kazanç söz konusu. Bu rakam Çin in 1 yıllık yapmış olduğu ticaret fazlasının tamamı. Trump tokat attım tamam; ama ben Çin olsam sesimi çıkarmam demişti.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• feylosoft kullanıcısına yanıt
    Nacizane kendi fikrimi söylemek isterim,endüstriyel gelişimde önce kopyalama büyük öneme sahiptir,bu yolla temel amaç sadece menfaat elde etmek değil,gerekli üretim altyapısını oluşturup ilerlemeyi hızlandırmaktır,kaldı ki Çin bunu henüz 2000 lerin başlarında başarmış durumda idi.
    Kendi özelimden biliyorum tekstil sektöründe yönetici olarak çalıştığımdan çin sayesinde türk tekstili kdv üretmeyen hantallığından kurtulmuştur,düzenli olarak büyümemizin lokomotiflerinden biri olmuştur.
    Sözün özü kendimize gelişmekte olan bir ülke olarak çin modeline kaydırmak menfaatimize olacaktır.

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.