Şimdi Ara

Huawei telefonlara Google darbesi | Android kullanımına sınırlama (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
61
Cevap
1
Favori
2.219
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Aynı gün içinde bu kadar zengin bir içerikle bizleri bilgilendirmeni takdir etmemek mümkün değil. Emeklerine ve bilgine sağlık. Hepimiz adına çok teşekkür ederim.

Bu konu içeriği o kadar zengin ki üstüne çok konuşulacak ve iş stratejisi üzerine öğrenilecek çok fazla ders konusu çıkacak.

Konu uluslararası iş zekası ve özelikle de içinde siyaset olan kararlar olunca eklemek istediğim ilk yorumum; “ Kamuoyuna gösterilenin yarısına ve söylenenlerin tamamına inanmak konusunda temkinli olmamızdır.Zira oyunun bir satranç oyunundan farkı yoktur ve Endüstri 4.0 ile gördüğümüz ve göreceğimiz tüm savaşlar Blockchain dünyasının paylaşım savaşıdır. ABD bir taşını oynadı. Atalarımızın söylediği gibi; Kötü komşu ev sahibi yapar ! Bugünün kazananı ile sonunda oyunu kazanan veya fayda sağlayan farklı olabilir.

Ve son ek yorumum yine atalarımızdan ; Azdan az, çoktan çok gider !

Blockchain Dünyası savaşlarına hoşbulduk.

Başarıların daim olsun,

Sevgi ve Saygılarımla

Ufuk Gürsoy

• Sizin en büyük hatanız en başta google'ı güvenilir zannetmeniz.Kullanıcı datasını en çok elinde bulunduran ve kullanan firmadır google. Arama verilerinden öte,mikrofona kadar dinlendiği söyleniyor,hatta bu durumla ilgili youtube'da bir video var.Canlı yayında değişik ürünler hakkında konuştuktan bir süre sonra o tarz ürünlerin reklamları çıkmaya başlıyor. Açıkcası ben yaklaşık 3 aydır google hizmetlerinden tamamen uzaklaştırdım kendimi. Arama motoru olarak bir süre duckduckgo denedim ancak memnun kalmadıktan sonra qwant a geçtim,gayet memnunum. Chromium sevdiğim için hali hazırda chromium alt yapısı olan ancak data saklamadığı kanıtlanan Brave Browser kullanıyorum. Mail kısmında ise yahoo maile geçtim.Google'ın tekel olduğu ve ne yazık ki alternatifsiz olduğu tek platform youtube.

• Mevcut telefonlarda google servislerine erişim engellenebilir mi? Youtube uygulamasından youtube bağlanamama gibi bir durum olabilir mi?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Çin de agresif bir kararla üretim hatlarını keserse birçok abd şirketi de ciddi olumsuz etkilenir.

• Çin'in abd den beter olduğu kesin. Arka planda dönen olayları bilmediğimiz için sağlıklı yorum yapmak zor ama bu hareketlerin Çini yükseltmek, abd yi zayıflatmak ve gider ayak abd nin bazı işleri birilerinin yararına pervasızca daha hızlı yapmasını sağlamak için olduğu tahmin edilebilir. abd göçmeyecek elbet (hatta kolay kolay göçmesi zor çünkü elinde çok fazla imkan var, o yüzden biraz arkadan ittiriliyor gibi geliyor) ama tek veya 1. güç olmayacak.

• DH Misafiri D kullanıcısına yanıt
    Şahsen güvenilir olduğunu söyleyen uygulamalara bile güvenemiyorum artık, çünkü kaçan balıkları yakalamk için yine aynı odaklar geliştirmiş olabilir bazılarını.
  • Güzel haber. Neden?

Ben Apple gibi; Samsung, Huawei, Xiaomi, Oppo, Asus, Sony... hepsinin farklı işletim sistemi kullanmasını isteyenlerdenim. PC'de Microsoft, (telefonda Apple olmasa) Google tekel durumda. Keşke pazar payları birbirine yakın bu iki firma gibi 5-6 firma olsa. Kullanıcıların daha çok seçim hakkı olsa. Bu gelişmeler belki zorda olsa Huawei, Oppo ve Xioaminin kendi bağımsız yazılımlarını ve platformlarını üretmelerini sağlar.

Böylelikle bir ihtimal benim gibi Huawei'den haz etmeyen ancak google, youtube, microsoft tekelinden de kurtulmaya çalışan son kullanıcıar için Apple haricinde yeni seçenekler geleblir.
    Dipnot:Apple kullanıcısı değilim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi al-ozaria -- 21 Mayıs 2019; 1:39:43 >
  • Oralarda kanun var, kanun namına... Türkiye de ana var, ana namına...

Gelsinler burada cirit atabilirler müsait...

En basit örnek reza...

• ABD, Çin’i istediği anda bitirebileceğini gösterdi. Çin’in yapabileceği hiçbir şey yok. ABD’li firmalar gider Tayvan Tayland veya Türkiye gibi ülkelerde üretim tesisi açar. Çin’de avucunu yalar. İş sadece Google ile de bitmiyor yerli diye ürettikleri şeylerin büyük kısmının lisansları da ABD’ye ait.

• S A M C R O kullanıcısına yanıt
    Çin sempatisi şuradan geliyor; Makul kalitede ki teknolojiyi uygun fiyata sundukları için.

• quote:

Orijinalden alıntı: ArıKovanınaDalanAyı

ABD, Çin’i istediği anda bitirebileceğini gösterdi. Çin’in yapabileceği hiçbir şey yok. ABD’li firmalar gider Tayvan Tayland veya Türkiye gibi ülkelerde üretim tesisi açar. Çin’de avucunu yalar. İş sadece Google ile de bitmiyor yerli diye ürettikleri şeylerin büyük kısmının lisansları da ABD’ye ait.

E peki google ve apple in cinde kaybettikleri pazar payi ne olacak?

• Dertsiz gönüllere kramp, işte benim Donald Trump.

• Ussuz kullanıcısına yanıt
    Mevcut telefonlar için birşey yapılmaz hocam. Çünkü bu durum 1. toplumsal tepkiyi ABD üzerine çeker dünyada, 2. hukuki birçok sorun ve tüketici davaları oluşturur. Zaten yeni telefona lisans vermediğiniz zaman huawei fiilen dünya da ölmüş oluyor. Bununla birlikte mevcut telefonlarda kısıtlama getirmek avrupalı kullanıcılarda büyük infial oluşturur ve avrupada kanun var nizam var. Bunlar tazminat davalarına konu olur. Ben telefonu almışım ve kullanıcı olarak benim mülkiyetimde olan bir telefona kendi kavgan için hizmet vermiyorsun bu yasal olarakta sıkıntılı.
  • Google servislerinin kullanılmaması çok büyük bir durum değil. Youtube dışında hiçbir servisini kullanmıyorum onu da video içerik üreticileri onu tercih ettiği için mecburum(z). Bana kalırsa Youtube'dan başka platformlar tercih edilmeli. Vimeo sanatsal, profesyonel içerik olarak daha iyi. Ama amatör olarak çoğunluk Youtube'u tercih ediyor. Hatta kendilerine video içerik üreticisi demek yerine Youtuber diyorlar...

Huawei Çin dışında da uygulama marketi kurması gerekecek. Youtube bir şekilde internet tarayıcısından, üçüncü parti uygulama olarak izlenebilir. Bana kalırsa kendi işletim sistemlerine geçmeliler. Android'i el birliğiyle büyüttüler. Açık kaynaktı bla bla ne oldu Google top benim dedi. Olacağı buydu, akılları başlarına gelmiştir bütün telefon üreticilerinin de.

Ayrıca bu Google Windows Phone marketine de Youtube uygulamasını getirmemişti! Çirkeflik her yerde çirkeflik.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• S A M C R O kullanıcısına yanıt
    çin daha tehlikeli dedi ya :))

• 4 farklı siteden izledim konuyu bukadar detaylı anlatan biri daha yok.

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-2EF209ABE

quote:

Orijinalden alıntı: ArıKovanınaDalanAyı

ABD, Çin’i istediği anda bitirebileceğini gösterdi. Çin’in yapabileceği hiçbir şey yok. ABD’li firmalar gider Tayvan Tayland veya Türkiye gibi ülkelerde üretim tesisi açar. Çin’de avucunu yalar. İş sadece Google ile de bitmiyor yerli diye ürettikleri şeylerin büyük kısmının lisansları da ABD’ye ait.

E peki google ve apple in cinde kaybettikleri pazar payi ne olacak?

Alıntıları Göster
    Huawei’nin global olarak kaybedeceği pazar payıyla telafi edeceklerdir.

• Bugün itibarı ile ABD geri vites yaptı ve kararı ertelediğini bildirdi ama Huawei boş durmayacaktır. Kendi işletim sistemi mutlaka yedekte bekliyordur ve son şekli verilmek üzeredir. Hatta şu anda bile opensource stock anroid kullanarak ürünlerini sunabilir. Google aplikasyonları kurulu gelmeyecekmiş aman ne dert :) Varsın gelmesin. Gmail zaten kullanmıyorum, Google Chrome zaten ancak cahillerin ve güvenlik denilen şeyden bihaber kişilerin kullandığı default browser, Google Maps'in ise Yandex, Here Maps gibi çok başarılı alternatifleri var. Sadece youtube'un sıkıntısı hissedilir. O da browser üzerinden girilerek ya da 3. parti apk ile halledilecek bir şey. Bütün bunlar Huawei ve Huawei'in geliştirdiği en başarılı 5g teknolojisinin yanında lafı bile edilmeyecek şeyler. Abd'deki analistler bu savaşta orta ve uzun vadede kaybeden tarafın Abd ve Abd'deki teknoloji şirketleri olacağını gördü. "Huawei'in banlanmasını erteliyoruz" gibi geri vites yaptıklarını gizleme amaçlı bir açıklama yaptılar. Huawei ceo'su ise "bu erteleme kararını çok önemsemiyoruz Abd bizi fazla hafife aldı" diyerek ayarı verdi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alaz1903 -- 22 Mayıs 2019; 0:33:17 >

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.