Şimdi Ara

Huawei+Türk Telekom?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
0
Favori
507
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Yakın zamanda telefonumla denize girdiğim için (cebimde unutmuşum) bozuldu ve garanti süresi dolalı 1 yıl olmuştu.Yeni bir telefon almak zorundayım telefonları arastırırken abimin Huawei de calıştığı aklıma geldi ve bir arastırayım dedim.
    Huawei Türk Telekom Honor 7 telefonunu buldum en bana uygun olanı (özellikle fiyat olarak 1200₺ civarlarında bişi oluşuyla cidden dikkatimi cekti) olarak seçtim.
    1-Peki şimdi asıl sorumuza gelirsek bu Türk Telekom olayı nedir ben tam olarak anlayamadım bazıları cok kulllanamazsın bozulur diyorlar, bazıları hayır sadece Türk Telekom ithal ediyor bu yuzden markası var,Telefonu yapan Huaweidir diyorlar.Bu TT olayını bana acıklayabilcek varmı?

(Telefon 20Mp ön 8Mp arka kameraya sahip, 3gb ram, full hd ekran, parmak izi sensörüne sahip (izlediğim kadarıyla baya hızlı algılıyor), 16gb(bazı yerlerde 64 diye geçsede coğu site 16 yazmış) Dahili, 128Gb ye kadar harici depolama alanı desteği var, 4.5g desteği var, ve yanlış değilsem kirin 935 cortex-a53 var)

2-Eski telefonum HTC Desire 816https://kiyas.la sitesinden karşılaştırdım HTC sadece işlemci konusunda geçiyor Huawei'i (ekran boyutu falan önemsiz) HTC için yazdığı "Uygulamalarınız ve oyunlarınız için daha güçlü ve hızlı bir işlemci (Neredeyse 727 katı daha hızlı)" bu cok büyük bir fark yaratırmı?

bu 2 sorumla bana yardımcı olursanız teşekkür ederim

• Bende var
    1. Telekom Huawei ye kendisi için sipariş etmiş. Arkasında Huawei haricinde turk Telekom yazıyor. Avrupada da var sadece Telekom yazmiyor. Ayni firmware buna da atılıyor. Bozulma şöyle, telekomda birde tt175 var. Onun bozulma istatistiki daha fazla sadece. Yoksa Telekom = bozulur gibi birşey yok. Bozulsa bile KVK/ Teleservice garantili. Ormanda yaşamıyoruz.

2. Soru için net bir cevap vermeyeceğim ama şöyle anlatmaya çalışayım. Bu telefonun donanımı kamerası özellikle rami ortada buradan yola çıkarak çok da kötü bir performansa sahip olmadığını görebilirsiniz ki bunu çok iyi destekleyen android 6.0 güncellemesi de cihaza gelmiş durumda.
    Cihazin sorunlarına gelirsek,
    Bazi kişilerde whatsapp bildirimleri gec geliyor bazi kisilerde ise pili az gidiyor şikayetleri var.
    Bu ne kadar önemli bilmem sizin icin.
    Ben cihazi meraktan ve o an telefonsuz oldugumdan yedek telefon olarak aldim (ayda 1-2 telefon değiştiriyorum) 1 hafta içinde satacagim başka bir şey alacağım.
    Benim için tek sorunu ekran enine çok geniş ve ekran çerçevesi çok kalin.
    Buda bana xiaomi mi5 den kalma zor beğenme hastalığı kaldı.
    Xiaomi nasildi demeyin. Muazzamdi. Ama bir kere aldim denedim sattım.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: oguzhant

Bir kere aldım denedim sattım derken neden sattınızı öğrenebilirmiyim internetten arastırdım ikisininde fiyatları birbirine yakın ama xiaomi markasını ilk defa duydum güvenilir bir markamı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Synysterr

quote:

Orijinalden alıntı: oguzhant

Bir kere aldım denedim sattım derken neden sattınızı öğrenebilirmiyim internetten arastırdım ikisininde fiyatları birbirine yakın ama xiaomi markasını ilk defa duydum güvenilir bir markamı?

Bu hallerime bir cevap bulabilsem bütçem epey rahatlayacak. Merak hastalığı diyebiliriz. Elimde değil merak ediyorum. 300Tl lik Çin malı telefonları bile alip demiyorum.
    Xiaomi markasını anlat anlat bitiremem. Çin de (kalitesiz manada değil Ülke olarak) Huawei ile yarışıyor. Samsung filân alt sıralarda.
    Donanım olarak Honor7 den üstte bir cihaz. Xiaomi mi5 in karşılığı Huawei de P9 filan oluyor ki onda bile xiaomi de olan fotoğraf sabitleme p9da yok onun yerine olsa gerek Leica lens var.
    Neyse konumuza dönecek olursak. Garantili mal takintiniz varsa Xiaomi size uymayabilir. Xiaomi yoğun talep üzerine hepsi burada sitesinde tr garantili olarak satılmaya başlandı ama Huawei nin servisi kadar kurumsal bir firma servis hizmeti vermiyor dolayısı ile bir nevi grey market gibi hizmet söz konusu olabilir.
    Ben yıllarca garanti takıntısı yapıp normalinden fazla paralar verip birde ustunde kötü hizmet aldığım Samsung, Lg vs gibi markalardan dolayı ve artık telefonları bozabilecegim kadar uzun kullanmadığımdan dolayı garantisiz telefon alıyorum. Hatta imei kaydi bile yaptirmiyorum (xiaomi vb. bir çok markada bu yazilim ile mümkün) imei den dusene kadar ben hevesimi çoktan almış oluyorum.
    Özetle Xiaomi, Avrupada Apple neyde Çin de de o olan marka.
    5-6 cep telefonunu kullandim.
    Evdeki dadı izleme kameram, powerbankım, ekşın kameram, led ışığım Xiaomi marka. Taş yapsa alırım.
    Ayrıca diğer f/p markaları icin bknz ZUK, Lenovo, LeCoo (eski adi LeTV), Meiuzu, UMI vs.
    Facebook da Çin mali telefonlar diye grupları aratın, oyle deli aletler var ki. 3 marka ile amma vakit kaybetmişim diyor insan.
    Tekrar saplama "bunlarin garantisi yok" nokta

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oguzhant -- 3 Eylül 2016; 9:30:04 >

• Ben Honor 7 kullanıcısıyım. Pil konusuna gelecek olursak sabah %100 şarj ile gün boyu sosyal medya, oyun(hem online hem offline) fotoğraf kısacası herşeyi yapıyorum bir günü çıkartıyor rahatca
    Kamerasına bayıldım gerçekten çok güzel çekiyor
    Mesela yakınlaştırarak bir cırcır böceği çektim çok güzel çıktı gerçekten
    Ben memnunum tavsiye ederim aklınıza takılanları cevaplarım.

• quote:

Orijinalden alıntı: -.Taha.-

Ben Honor 7 kullanıcısıyım. Pil konusuna gelecek olursak sabah %100 şarj ile gün boyu sosyal medya, oyun(hem online hem offline) fotoğraf kısacası herşeyi yapıyorum bir günü çıkartıyor rahatca

Benim pil 10.00-15.00 arası dayanıyor. Mi5 den sonra fotoğrafı çok kalitesiz geldi.

• quote:

Ben Honor 7 kullanıcısıyım. Pil konusuna gelecek olursak sabah %100 şarj ile gün boyu sosyal medya, oyun(hem online hem offline) fotoğraf kısacası herşeyi yapıyorum bir günü çıkartıyor rahatca

Aslında pil olayı benim için çok büyük bir sıkıntı değil her halükarda powerbank taşıyorum zaten yanımda.Benim aklıma takılan Dahili Hafızasının biraz az olması.Ben önceden HTC ONE X kullanıyordum (16GB Dahili) zaten bi 10gb'si sisteme gidiyordu benim kullananbildiğim alan 6gb kalıyordu (bana ucu ucuna yetiyordu).Sonra o telefon durduk yere arıza yaptı Teknosaya garanti kapsamında verdim 3 gün sonra aradılar beni başka bi telefondan HTC Desire 816 ile değiştireceğiz kabul ediyormusunuz dediler bende yarın arayabilirmisiniz o telefon hakkında bilgim yok dedim kapattım.Neyse sonra Desire 816 benim elime geçti kamerasından falan memnundum fakat 8GB dahili hafızaya sahipdi zaten 5 gb sistem..... 3GB veriolardı bana uygulamalarım için 16gb SD kart aldım alan artsın diye, onada oyun vs .yükleyemedim baya bi muzdarip olmuştum.Arkadaşımda 32GB lik bi telefon vardı o silmeden habire yeni bişileri yüklerken ben önce bir uygulama silip alan açıp sonra o uygulamayı yüklüyordum (hatta bazen yer yine yetmiyordu).

Şimdi tüm bunlardan sonra 16GB size yetiyormu?Yada bazı telefonlarda olduğu gibi Honor 7'ninde 16-32-64GB gibi modellleri varmı?

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    türk telekom modem
    3 hafta önce açıldı
    Türk Telekom mobil
    3 ay önce açıldı
    Türk Telekom Jet Wifi
    6 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Synysterr kullanıcısına yanıt
    Tek model hocam 16 gb
    Bendeki uygulamaları yazayım.
    Oyunlar:Hearthstone Boom Beach Nss Lego oyunu kardeşim için
    Sosyal Medya: WhatsApp Facebook Instagram Ego Cepte Mi Fit Namaz Vakti Messenger Keep Spotify
    QR Code Scanner Viber Tango
    Şarkı ve temalar da var.
    Bu uygulamalar yüklü 2 Gb boş var telefon hafızasında 8 gb ad kartta da sadece şarkı lyrics var
    Özet geçecek olursak bu uygulamaları hep kullanıyorum bana yetiyor Hafıza yönünden sıkıntısı yok

• Arkadaşlar bende bir hafta kadar önce aldım. Gayet iyi şu an, menülere alışmakta falan zorlanıyorum, daha önce emektar htc evo3d vardı, ona 5-6 sene boyunca alışınca bunda bazen menüde kayboluyorum :) ama diğer kullanıcı yorumlarında menüsünün gayet sade olduğu yazıyor, dediğim gibi, benim durum alışmakla ilgili.
    Benim sıkıntım şu an için klavye olayı, htc de üçlü harf grupları şeklinde sıralanmış klavye vardı, t9 ile gayet hızlı kullanılıyordu,bunda ise aynı klavyeyi bir türlü bulamıyorum, her harfe tektek basmak sinir bozucu ve zaman alıyor. Bunu nasıl düzelte bilirim, yani abc-def-ghı-jkl-mno-prs-tuv-yz* şeklinde sıralı tuş takımını nasıl yükleyebilirim yada bulabilirim ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: ramço07

Arkadaşlar bende bir hafta kadar önce aldım. Gayet iyi şu an, menülere alışmakta falan zorlanıyorum, daha önce emektar htc evo3d vardı, ona 5-6 sene boyunca alışınca bunda bazen menüde kayboluyorum :) ama diğer kullanıcı yorumlarında menüsünün gayet sade olduğu yazıyor, dediğim gibi, benim durum alışmakla ilgili.
    Benim sıkıntım şu an için klavye olayı, htc de üçlü harf grupları şeklinde sıralanmış klavye vardı, t9 ile gayet hızlı kullanılıyordu,bunda ise aynı klavyeyi bir türlü bulamıyorum, her harfe tektek basmak sinir bozucu ve zaman alıyor. Bunu nasıl düzelte bilirim, yani abc-def-ghı-jkl-mno-prs-tuv-yz* şeklinde sıralı tuş takımını nasıl yükleyebilirim yada bulabilirim ?

Elimde şuan bir akıllı telefon olmaması nedeniyle sorunuza çözümü bulamıyacağım fakat arastırdıklarıma göre Touchpal X (https://play.google.com/store/apps/details?id=com.cootek.smartinputv5&hl=tr ) uygulaması size yardım edebilir fotoğraflarından gördüğüm kadarıyla üçlü harf grubu koymamışlar ama bir yazıya dayanarak ayarlardan üçlü harf olayını uygulayabilceğinize inanıyorum. Bi bakın derim en olmadı Google Play'den Swiftkey gibi klavye uygulamalarını deneyebilirsiniz zaten denedikce google size "Bu ilginizi çekebilir" gibi yazılarla size klavye uygulamaları gosterecektir.

• quote:

quote:

Orijinalden alynty: -.Taha.-

Ben memnunum tavsiye ederim aklynyza takylanlary cevaplarym.

Peki benim bir sorum daha var buda sanyrym son sorum. Arkada?ym LG G4 bak dedi (~1800₺) telefonun ka?yt üzerindeki bilgileri oldukça güzel fakat yorumlary okuduktan sonra telefondan so?udum anakart sorunumu ne varmy? 10 ki?iden 10uda telefonu gömmü? LG almayyn ne alyrsanyz alyn falan yazan olmu?.Honor 7 de böyle bir sorun varmy? Telefon çok bilinmedi?inden sanyrym sadece GSMARENA da yorum bulabildim bir ço?u telefon hakkynda iyi ?eyler yazmy? fakat kimse iç aryzasy varmy yokmu bahsetmemi? hep kamera pil dy? görünü? vs bahsetmi?ler?

G4 e bulaşmayın hocam şans işi yani paralel ithalat daha ucuz olacak istiyorsanız rus ruleti gibi paranızla rezil olursunuz honor 7 alın

• quote:

G4 e bulaşmayın hocam şans işi yani paralel ithalat daha ucuz olacak istiyorsanız rus ruleti gibi paranızla rezil olursunuz honor 7 alın

Hocam ben bu Honor 7'yi heryerde 1299₺ diye gördüm fakat dün Türk Telekom bayine gittiğimde bana 1700 dediler.Masanın altına sıkıstırılmış bir kart gördüm aldım baktım üzerinde telefonun bilgileri vs yazıyor yanındada 1299₺ yazıyor, adama gösterdim bu eski fiyat artık 1700 e satıyoruz dedi, iyi günler diyip çıktık siz nerden ve kaça aldınız öğrenebilirmiyim
    Hocam fiyat 1300 ama başka bir bayii den farklı sonuç alınabilir duymuştum pay katıyorlar diye ben 50 Tl pazarlık yaptım
    Saygılar

• -.Taha.- kullanıcısına yanıt
    Telefonu aldım Salı günü gibi elime geçer 1181.99₺ verdim Hepsiburada.com dan almak zorunda kaldım yoksa 1700 verecektim telefona, yardımınız için minnettarım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Synysterr

Telefonu aldım Salı günü gibi elime geçer 1181.99₺ verdim Hepsiburada.com dan almak zorunda kaldım yoksa 1700 verecektim telefona, yardımınız için minnettarım.

Ne demek başka konularda telefon elinize geçince de yardımcı olmak isterim.

Hocam telefon elime geçti bi 8 saattir kullanıyorum şarjı az geldi zaten bitti bida taktım şarja takınca bi süreden sonra prize taktığımız aletten ses gelmeye başladı bu sizdede oluyormu? birde telefonun ekranını
    ışığa vurunca pixelleri sayılacak gibi oluyor hiç dikkat ettinizmi?

Sahte olabilirmi diye düşündüm ilk ama Hepsiburada da sahte mal ne arasın birde fatura falanda yollamışlar telefonun tüm özellikleride eksiksiz
    çalışıyor sadece o ekran ile adaptör kafamı bozdu benim.
    Hocam ilk başta pek forumda olamıyorum geç gelen cevaplar için kusura bakmayın.
    Şarj gitmesi konusu açısından bana da öyle geliyordu ancak fazla oyun oynamayarak müzik dinleyerek sosyal medya falan derken bir günü çıkartıyor ve ben akıllı bileklik ile kullanıyorum bluetooth hep açık ama pil iyi dayanıyor. Kullanım alışkanlıkları ile ilgili ben değiştirdim ve alıştım telefonla herşeyi yapıyorum yani
    Şarj aletinden cızırtı geliyor doğrudur kafaya takmaya gerek yok hocam ben akşam takip sabah namazda alıyorum öyle idare ediyorum.
    İyi akşamlar

Ya bu telefona güncelleme geldi onu yaptım, güncellemeden sonra Whatsapp dan msj gelince bildirim sesi gelmemeye başladı bu neden olabilir? Her şeyi kontrol ettim normal koşullarda gelmesi gerekiyor.
    Hocam o marsmallow sürümünün telefonla olan sıkıntısı. Bana da oluyor kapatıp açıyorum o şekilde kullanıyorum uzun süreli olmuyor ama yapmak gerekiyor bir de öyle deneyin

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.