Şimdi Ara

Huawei U8650 (Turkcell T20) mi? Huawei U8800 (Ideos X5) mi? (2. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
60
Cevap
0
Favori
26.918
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    T20 daha çıkmadan 15 gün önce Turkcell Müşteri Hizmetlerinden duymuştum çıkacağını. Merakla ve bi hevesle bekledim haftalarca. İnternetten her gün T20 hakkındaki haber ve incelemeleri takip ettim. En sonunda kampanyası başladı. Turkcell CEO'su Süreyya Ciliv tanıtımını yaptı. Bu sefer de bulunduğum yerdeki TİM'lerde T20 yok. İlk çıktığı gün gittim sordum, çalışanların T20'den haberleri bile yoktu. Telefon hala da gelmiş değil buraya.
    Bir ara gözüm Ideos X5'e takıldı. Baktım T20'nin yarım level üstü gibi duruyor. Turkcell'den de kontratlı olarak alınabiliyor. Bunu alıyım o zaman dedim. Baktım o da yok burdaki TİM'lerde. Geleceğini de sanmıyorum.
    Turkcell'in web sayfasından bir öneri formu doldurdum. T20 almak istedğimi ancak bulunduğum yerdeki TİM'lerde olmadığını yazdım. Hemen ertesi gün bir yetkili aradı. "Ben de zaten bu konuda bir inceleme yapıyorum, sizi en kısa zamanda bilgilendireceğim" dedi.
    Yetkiliden gelecek ikinci telefonu bekliyorum. Arayacağından da eminim aslında ama bu arada burdaki TİM'leri tekrar aradım bu hafta içinde yeni cihazlar geleceğini ve belki içinde T20'nin de olabileceğini söylediler.
    Aslında burdaki TİM'ler ilk başta bana Iphone 4 önerdiler. Daha doğrusu en çok sattıkları cihazın Iphone 4 olduğunu söylediler. Ben de "acaba tarihi bir fırsat mı kaçırıyorum" dedim ve Iphone almaya niyetlendim. 32 GB olanından alacaktım. Sırada başka müşteriler vardı. Benim evrak işi için gerekli formları bile hazırlamışlardı. Sonra "benim bir yere yetişmem gerekiyor" deyip almadan çıktım. Biraz sakin kafayla düşündüğümde "Oğlum sen ne yapıyosun? Bir telefona 2.000 TL'den fazla para verilir mi?" dedim. Ben ne yapıcam bu Iphone'la? İleri derece internet ve uygulamaları var ama benim ihtiyacım yok.
    Yine de niyeti bozup alıcaktım. Biraz daha araştırıyım dedim. Meğer Iphone'nun bir kaç kusuru da varmış. Mesela pili gövdesine tümleşikmiş. Yani pili bittiğinde 2.000 TL'lik Iphone'u at gitsin. Sonra Bluetooth yokmuş. Yani varmış da, sadece kulaklık ve benzeri bluetooth cihazlarına bağlanabiliyor. Veri aktarımı yapmıyormuş.
    Bence en önemli eksikliği ise, daha doğrusu beni Huawei'ye yönelten etken ise, tek kelimeyle "android"! Iphone ne kadar estetik ve teknolojik cihaz üretirse üretsin, arkasında Google gibi bir dünya devinin bulunduğu Android'e karşı zayıf kalıyor. Android Iphone'a göre hem çok daha zengin içerik ve çözümlere sahip, hem de Iphone'un aksine daha makul fiyatlara sahip cihazlarda bulunuyor. Üstelik internet denince akla gelen bir çok uygulama zaten Google tabanlı. Arama motoru, gmail, gtalk, google docs (ki bu uygulamayla müthiş işler hallediyorum) vb. gibi... (Iphone'daki navigasyon bile Google tarafından sağlanan haritayla çalışıyor)
    Ideos X5'in arka yüzündeki "Google" logosunu gördüğümde en ufak şüphem kalmadı ve kararımı verdim. Kesinlikle Huawei. Diğer telefonlara göre ucuz olduğuna bakmayın. Gerçekten kaliteli bir akıllı telefondur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi manga_ -- 19 Temmuz 2011; 8:07:30 >

• ideos x5 özellikleriyle daha üstün bir telefon
  • bildiğime göre t20 de Huawei firması tarafından üretiliyormuş, ama bencede tabiiki x5
  • Tabiki gerek ram gerek işlemci konusunda X5 önde, ancak T20 de kötü bir model değil gayet güzel
  • arkadaşlar bende x5 den yana tercihimi kullandım ancak bilginiz olsun ram 512mb değil eray programı ile total 353 gözükmekte vodof 945 de var bende onda bile 414 mb total gözüküyor aldandık mı anlamadım ram konusunda aksini idda eden varsa bilelim itiraz ederiz gerekirse
  • bi yanlışın olmasın dostum bende almayı düşünüyordum ama şüphelendim
  • quote:

Orijinalden alıntı: geryol

arkadaşlar bende x5 den yana tercihimi kullandım ancak bilginiz olsun ram 512mb değil eray programı ile total 353 gözükmekte vodof 945 de var bende onda bile 414 mb total gözüküyor aldandık mı anlamadım ram konusunda aksini idda eden varsa bilelim itiraz ederiz gerekirse

512mb'nin bir kısmını Andreno 205gpu'su kullanıyor telefonun.
  • Arkadaşlar bu telefonun ROM'u ne kadar ve radyosu varmı?
    biraz araştırma yapınca ROM 2 GB, radyo yok çıkıyor, ancak
    http://www.huaweidevice.com/worldwide/productFeatures.do?pinfoId=2914&directoryId=6001&treeId=3745&tab=0
    sitesinde ROM 4gb ve radio supported gözüküyor.
    ben çözemedim.
    birde RAM ROM ne işe yarar?
  • quote:

Orijinalden alıntı: cencel

Arkadaşlar bu telefonun ROM'u ne kadar ve radyosu varmı?
    biraz araştırma yapınca ROM 2 GB, radyo yok çıkıyor, ancak
    http://www.huaweidevice.com/worldwide/productFeatures.do?pinfoId=2914&directoryId=6001&treeId=3745&tab=0
    sitesinde ROM 4gb ve radio supported gözüküyor.
    ben çözemedim.
    birde RAM ROM ne işe yarar?

Turkcell in sitesinde 2 veya 4 gb yazıyor ayrıca fm radyo var gözüküyor turkcellden alan bi arkadaş varsa bu konuya açıklık getirebilirmi acaba

• X5 tabiki.Donanım olarak daha üstün bir cihaz.Ayrıca T20 nin ekran çözünürlüğü vasat.
  • T20 de radyo yok malesef.. ama Stock rom ile radyo gelebilir.. T10 larında radyolarını kapatmıştı turkcell ama stock rom ile radyolarına ulaşan bir sürü t10 kullanıcısı var..
    baktım Huawei U8650 de RDS li fm radyo var.. demek ki stock rom kurarsak radyomuz gelecek..

Edit: bir de şu turkcellin bir dunya manasız uygulaması var içinde.. onlardan da kurtulmuş olursak sanki pil süresi artar gibime gelior.. hava durumu piyasa vs onlar aktif olmasa bile data cekiyor olabilir.. pile negatif etkisi oldugunu düşünüyorum..

fikri olan??

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eralpt -- 27 Temmuz 2011; 12:52:24 >
  • Ben daha once t10 kullandim 3 ay kampanyadan almistim beyaz yuzeyindeki parlaklik 1ayda soyulmaya basladi ki performansida tatmin edici degildi biliyorum giris bir telefon ama yuzey soyulmasi insanin canini skyor neyse sizde bu huveyin telini alirken bunlara dikkat edin derim bence telefon isi incelemeye ozellige bakmakla olmuyo kullanmak lazim mesala simdi galaxy sl var bende no problem no panik
  • İdeos X5 for ever
  • X5 muhterem
  • X5 Tabiki
  • Huawei ideos X5
  • Şu anda bu mesajı x5 den yazıyorum sakın t20 alma gerçekten akıllı bir telefon ideos 2sinide huawei üretiyor ama ona birde turkcell kazığı geliyor you tube de video izlerken geri sarınca donuyor çıkıyor (kendi tarayıcısında) ama androidde herşeyin çözümü var bir arkadaşım iphone 3gs almıştı bunu eline aldığında ben neden bunu almadım dedi başka bir arkadaşımda bundan alıyor bu cihazı nokia satsa fiyat 1200 tl olurdu emin ol birde alırken tim den alma hepsi buradadan ve ya kvk satış sitesinden al timden alırsan turkcell rom yüklü gelir fiyatlar aynı zaten, turkcell rom gereksiz uygulamalarla doldurulmuşdur. birde 2 gb dahili hafızası var güzel bir artı ben birde 8 gb hafıza kartı alacağım ek olarak

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • T20 maxiphone ye bir özellik kpymuşlar birbirine çarptırınca facebook arkadaş olarak ekliyormuş kaç kişide t20 varda bılup tokuşturcam onun tek artısı t20 nin nfc özelliğidir
  • arkadaşlar bnde samsungun s5233 modelı var 1 senedır kullanmaktayım şimdilerde ise gözüme t20 takıldı fiyatı bana uygun x5 e param yetmez.sizce t20 nasıl ve s5233 ü satmaya değermi yani memnum kalırmıyım diye tereddütlerim var.Sizin gözlemleriniz neler bide telefon bugün turkcelin sitesinde 436 tl olarak görülüyor.Ayrıca t20 yi alırsam ilk defa android almış olucam bana düşüncelerinizi söylerseniz sevinirim.şimdiden teşekkürler.
  • X5 Almalısın
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.