Şimdi Ara

Huawei 'yi nasıl bilirsiniz? (2. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
39
Cevap
1
Favori
20.247
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Mezun olurken ben de görüşme yapmıştım Huawei ile. Huawei'in en güzel tarafı, yurtdışı deneyimi sağlaması. Arkadaşlar özellikle Çin'e gitmişlerdi çoğu. Yalnız onun da eksileri var, çok fazla boş boş oturdukları olmuş.

Orada çalışan bir arkadaşım pek memnun değildi, hep aynı işi yaptığını ve birşey öğrenemediğini söylüyordu. Zaten kısa zaman sonra da ayrıldı.

Başka bir arkadaşım da, mevcut çalıştığı yerden 1000 TL daha fazla ücret teklif etmelerine rağmen, askerlik dönüşü işi kabul etmedi, Çinliler ile çalışması zor diyor.

Yeni mezunlarda ücret brüt olarak yılda 12 maaş. Brüt sistemde aydan aya değişiyor aldığın ücret.

Eleman alımı baya fazla, çünkü çıkan eleman sayısı da bir o kadar fazla. İstikrarsız yerlerden korkmak lazım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aslan26 -- 25 Ağustos 2011; 17:50:49 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Ninjate
    zaten, hep bu mantıkla hareket eden aklı evvel yeni mezunlar yüzünden, bir mühendise asgari ücret teklif etmeye utanmayan sevimli insanlar dolaşıyor piyasada

Orijinalden alıntı: aslan26

Başka bir arkadaşım da, mevcut çalıştığı yerden 1000 TL daha fazla ücret teklif etmelerine rağmen, askerlik dönüşü işi kabul etmedi, Çinliler ile çalışması zor diyor.

Kafam karıştı şimdi aslan26 'nın arkadaşı hadi 1000TL alsa 2000TL teklif edilmiş ama Ninjate'nin yazdıklarına göre bu olmamalı.. Beni aydınlatabilcek birisi yok mu acaba maaş konusunda 3 eksiğinin 5 katı, azın cogu, 2 fazlasının 5 eksiği gibi seyler yerine TAM RAKAM soylerseniz daha kolay anlaşacağız.
  • Burada maaş ikinci plana atılmalı ilk öncelik iş gibi söylemler dönüyor.

O ikinci plana attığınız şeyler 3-4 ay sonra birinci plana geçecek ve can sıkıntısı yaratıp sizi oradan çıkartmaya bile itecek.

Şirketlerde ilk girerken alacağınız maaş çok önemli, çünkü sonra ki senelerde zam oranları neredeyse %5 leri geçmeyeceğinden ilk giriş maaşı en önemli husus.
  • Arkadaşım yeni mezun değildi, hali hazırda Huawei'de 2 sene çalışmıştı, askerlik dönüşü teklif ettikleri yeni rakam, şimdiki çalıştığı yerden 1000 TL kadar yüksek olmasına rağmen kabul etmedi.

1000 TL'ye hiçbir bilgisayar mühendisi çalışmaz, çalışmamalı.

Genel olarak telekom şirketleri İstanbul'da; 2500-3000 TL arası aylık net ücret ödüyor yeni mezunlara. Huawei, yeni mezunlarda 2200 TL civarı aylık net verir. Biraz aşağısı biraz yukarısı olabilir.
  • sT.curSe arkadaş çok dogru soylemiş..

1000 TL ye bir bilgisayar mühendisi tabikide çalışmamalı ben zaten "Ninjate'nin tezini haklı çıkarmak gerekse" varsayımıyla hadi en kotu 1000TL alsa dedim. Yani Ninjate kardeş "şöyle kötü böyle kötü" diyor da miktarı söylemiyor bizde tahmin etmeye çalışıyoruz.

Birde 12 aylık maaş verir aydan aya maaş değişir dediğin olay Huawei'demi oluyor başka bir yerde mi yoksa biyerden duyduğun birşey mi?

İlginize de ayrıca teşekkür ederim.
  • Brüt maaş ödemelerinde kesilen gelir vergisi miktarı aydan aya değiştiği için senin eline geçen net ücret değişir. Google'dan brüt-net maaş çevirme, gibisinden arama yaparsan aylara göre brüt maaşı nete çeviren ufak yazılımlar var web'de. Brüt maaş üzerinden ödeme yapan tüm şirketlerde bu durum böyledir.
  • Yarın benimde iş görüşmem var burada. Umudum yok ama forumdan çalışan biri var mı acaba şuan huawei de?
  • aranınca çıksın diye etiket koymayı da unutmamış

quote:

google keywords:
    huawei iş görüşmesi.
    huawei mülakat.
    huawei görüşme.
    huawei interview.
    huawei technical interview.
    huawei çalışma şartları.
    huawei baskı.
    huawei çin.
    huawei ön görüşme.
    huawei teknik görüşme.
    huawei teknik mülakat.
    huawei ümraniye.
    huawei iş ilanı
    .
  • quote:

TOKİ'de ev, kapı önünde Doblo, bir de 3 çocuk. insan daha ne ister ki...

hayatın böyle mi? hayalin mi? öylesine mi yazdın?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Layblood

Yarın benimde iş görüşmem var burada. Umudum yok ama forumdan çalışan biri var mı acaba şuan huawei de?

sanki geçenlerde mobil telefonlar forumu huawei alt başlığında birisi de yazmıştı oralara bi bak istersen
  • quote:

beyler,

bilgisayar mühendisiyim, yeni mezunum.
    huawei'den iş teklifi geldi, bi kaç güne görüşmeye gidicem. tam olarak pozisyon söylemedi arayan kişi, zaten ilanlarında da belirsiz oluyor pozisyon.
    eğer developer olarak almayacaklarsa, direkt red edicem. aksi taktirde muhtemelen kabul ederim.

ama; millet sakın oraya gitme berbat bir firma diyip duruyor. orada çalışan 3 yakın arkadaşım var, onlarda hiç bir şey söylemiyor. (muhtemelen firma ilk olarak gizlilik konusunda herkesin gözünü korkutuyor)
    "işin bitse de oturup akşama kadar bekliyceksin, çoğu zaman akşam 8-9a kadar gitmiyor müdür, sende gitmeyeceksin." dedi birisi, bunu arkadaşlarıma sordum, "olsun farketmez daha çok şey öğreniyoruz" filan diyolar.

benim zaten başka yerde 1 yıl çalışma deneyeyimim oldu; "esnek mesai saati", "öğrenmeye açık olmak" terimlerini türk firmalarının nasıl yorumladığını çok iyi biliyorum.
    firma bir de çinli olunca pek korktum.

tanıyan var mı firmayı, siz ne dersiniz?

google keywords:
    huawei iş görüşmesi.
    huawei mülakat.
    huawei görüşme.
    huawei interview.
    huawei çalışma şartları.
    huawei baskı.
    huawei çin.
    huawei ön görüşme.
    huawei teknik görüşme.
    huawei teknik mülakat.
    huawei ümraniye.
    huawei iş ilanı.

bugün bir arkadaşım (yeni mezun) 3800 liraya (brüt yaklasık 2800 lira net) işe başladı maaşa bakınca bu soruyu sorman saçma oldu

• huawei uluslararası şirket
    nasıl beğenmiyonuz anlamıyorum

huawei lan
  • olum adam belki işe başlamıştır siz hala iyi firmadır diyosunuz neyin kafasını yaşıyonuz lan siz
  • Türkiyenin en berbat yabancı şirketi.

Artık fazla mesai de ödemiyor :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yeniuyeyimiste -- 17 Ağustos 2013; 16:41:00 >
  • Turkiyede arkan yoksa , çalışırsın 1000 tl ye .. Oluduğunun önemi yok . Koyuyorlar 1000 kişiden 2sini bak bunlar okudu girdi .. Geri kalan998 i hiç göstermezler

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • selam arkadaşlar, Pazartesi günü bende görüşmeye gireceğim.
    hangi öneri ve tavsiyelerde bulunursunuz?
    pozisyon olarak Microwave Engineer pozisyonu
  • Konuyu hortalatayım tekrardan belki birilerine yardımcı olur.

Bende Information Development Engineer pozisyonu için görüştüm. Ortam idare eder. Mülakatlar eğer ingilizceniz iyiyse sıkıntı olmaz ama ücret cidden çok az

Fazla mesai vurgusunu çok net biçimde yapıyorlar. Daha önce 7 ayda BOSCH ta çalıştım. kurumsallığı sonuna kadar hissediyosunuz.

Ama huawei tr bana çok çekici gelmedi. Ücret olarak söylemek belki yanlış olur ama ben yine de söyleyeceğim :)

Bana beklentiniz ne dedi bende yalan söylemeden şu anda 3200 NET teklif eden yerler var dedim. Peki esneme payınız var mı dediler. Bende 3000 olur en düşük dedim.

Biraz önce aldığım mailde ise 3800 Brüt teklif etmişler dalga geçer gibi (Aylık ortalama 2500). Yorumları size bırakıyorum :))

• beni de aradılar montaj personeli olarak
    yarın gitmeyi düşünüyorum
    nasıldır yeri anadolu yakasında sanırım
  • quote:

...ama; millet sakın oraya gitme berbat bir firma diyip duruyor. orada çalışan 3 yakın arkadaşım var, onlarda hiç bir şey söylemiyor. (muhtemelen firma ilk olarak gizlilik konusunda herkesin gözünü korkutuyor)
    "işin bitse de oturup akşama kadar bekliyceksin, çoğu zaman akşam 8-9a kadar gitmiyor müdür, sende gitmeyeceksin." dedi birisi, bunu arkadaşlarıma sordum, "olsun farketmez daha çok şey öğreniyoruz" filan diyolar.

benim zaten başka yerde 1 yıl çalışma deneyeyimim oldu; "esnek mesai saati", "öğrenmeye açık olmak" terimlerini türk firmalarının nasıl yorumladığını çok iyi biliyorum.

tanıyan var mı firmayı, siz ne dersiniz?

google keywords:
    huawei iş görüşmesi.
    huawei mülakat.
    huawei görüşme.
    huawei interview.
    huawei çalışma şartları.
    huawei baskı.
    huawei çin.
    huawei ön görüşme.
    huawei teknik görüşme.
    huawei teknik mülakat.
    huawei ümraniye.
    huawei iş ilanı.

Şuanda nerede çalışıyorsunuz?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.